Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ako nekom slucajno zatreba pa moze da iskoristi. Skinuo sam aplikaciju za android Camera Timer USB koja je inace free, povezao Nikon L120 sa mojim GNote i radi odlicno. Korisna stvar za ljude koji nemaju DSLR fotoaparate a hoce da se malo igraju. :wave:

ml.jpg

30D, 430EX, 17-50/2.8, sb...

Poslednja izmena:
Treba ti jace svetlo u pozadini, ovako se stapaju sa njom...

Možda je to i poenta, kontam da su neki rokeri, pa kao istovremeno izlaze i vraćaju se u tamu. 😉

Ne misli na to, cimajte ga da vam odrzi neki kurs sa blicevima, vrlo je interesantno sta sve mozes da postignes sa par bliceva 😉 a on to radi fantasticno i objasnjava vrhunski ...

OVde je steta sto ako nemas iskustva sa time, ne mozes ni da zamislis. A nemas drugu fotku da uporedis sta je bolje 😉

Poslednja izmena:
Mozda sam malo preterao sa crnim u obradi,... pozadina ima 'srebrne' delove pa ruzno odbija svetlo.

Evo i minimalno obradjena verzija (crop, wb).

mlo.jpg

Poslednja izmena:
I dalje je problem odvajanja od pozadine, na prvi pogled deluje kao Beetlejuice, glave vise u vazduhu 🙂

Zato treba obratiti paznju na svetlo u pozadini potpuno jednako kao i za prvi plan...

Pa naravno da je i dalje isti problem kada je to slika od koje sam krenuo 🙂

Jasno je sta govoris, bice ispravljeno sledeci put 😉 Kad budem imao jos jedan blic i malo vise prostora 🙂

Druga mi je najbolja 🙂

A i izabrao si solidnu lokaciju, obicno ljudi svoje masine fotografisu po pumpama i ispred marketa dok cekaju zene pa stakla i lim reflektuju nebulozna, nebitna desavanja iz okoline :d

A auto je.. classic 🙂 Nego, sad videh, jel ovo malo cuknut, na drugoj?

Poslednja izmena:
Druga je odlicna , ovo drvo bas lepo popunjava kadar .

Mogla je i prasina da se obrise sa branika pre fotkanja, ugodjaj bi bio upotpunjeniji..

Meni je BMW druga najgora 🙂 Bila bi daleko bolja da si eksponirao prema nebu, a upalio stopaljke/poziciju, tako bi imao super atmosferu gde je nebo plavo, refleksija na autu i stopaljka koja svetli. I ja bih napravio isti kadar ali sa nekim duzim objektivom, ovako se vidi da je wide na cropu 🙂

@s16
Ovo gore kod one nove centrale sto prave na vrh brda? Jel pod haubom stvarno M60B40 ili je to samo nick za galeriju?
Vozio sam pre par godina e39 sa njegovim naslednikom, M62 (jacu varijantu) i odusevio me motor. 🙂

Sto te odusevio, vuko si kamp prikolicu uzbrdo pa odradio lako ? 🙂

^ torque for life! 🙂

Ja bi to ovako s tim što bih Highlights malo zavrnuo da ubijem tu belu boju neba, mada i drajverova ideja sa stop svetlima je OK.

8438873806_0df4e358c3_c (3).webp

Poslednja izmena:
Kropovao je

Poslednja izmena:
Bila bi daleko bolja da si eksponirao prema nebu, a upalio stopaljke/poziciju, tako bi imao super atmosferu gde je nebo plavo, refleksija na autu i stopaljka koja svetli. I ja bih napravio isti kadar ali sa nekim duzim objektivom, ovako se vidi da je wide na cropu 🙂

I ja bi da sam se setio toga 😛 Cu da probam bas to sledeci put, fala 🙂

@s16
Ovo gore kod one nove centrale sto prave na vrh brda? Jel pod haubom stvarno M60B40 ili je to samo nick za galeriju?
Vozio sam pre par godina e39 sa njegovim naslednikom, M62 (jacu varijantu) i odusevio me motor. 🙂

Bas tu sto se tice lokacije. M50b25 je unutra a auto je fabricki bio M60, no prethodni vlasnik "nije znao da ceni to" i prodao je motor nekom "drifteru". Sreca pa su M trapovi, M diferencijal i M kocnice ostali na kolima inace su ga majstori zavrnuli za dosta stvari koje ja sad vracam na fabriku. U planu je M54B30 koji mi je nekako najsolidniji kompromis 🙂 Inace ovo je najblize sto sam mogao da nadjem dobroj petici kod nas 🙁

Poslednja izmena:
Da, kropovo sam tj. malo sam je otseko sa leve strane, suvišan prostor levo od drveta. 😉

Ovo sto si radio sa mojom fotkom je bespotrebno, tj narusio si neka pravila kojih sam se drzao pri kadriranju koja su tu fotku (meni bar) cinila zanimljivom.

Ni meni se ne sviđa. Previše sabijen kadar.

Što se tiče samih fotki, moglo je mnogo bolje. 🙂 Pogledaj neku automobilsku emisiju i pazi kako kamera ide i koje uglove 'vata (i Top Gear upada u tu kategoriju jer imaju zaista odlične kadrove). Isto to ponovi ti sa aparatom.

Poslednja izmena:
^ Nisi samo napomenuo da emisija bude sa engleskog govornog podrucja :d

Dal neko od vas zna kako ide domaci sajt (fotografski forum ili sajt gde ljudi kace fotografije sortirane po kategorijama) koji je bas obiman. Ne nije dizajn zona.
Ne mogu nikako da se setim kako ide, a secam se pre nekoliko godina sam posecivao taj forum/sajt

Ma ok je fotka, krop je besmislen skroz.. Mozes samo malo u levo da se pomeris kad slikas sledeci put, da se vidi automobil sa leve strane... cek da nadjem da vidis na sta mislim !

Znam na sta mislis, al nisam jos stavio distance na prednje tockove pa izbegavam takav kadar na kom bi bas to bilo naglaseno 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno