1/1.2" je po dpreview, namerno sam gore ostavio link ako je dpreview merodavan sajt.
Ima manuelna, ako je to ovo. 3 moda ili režima, Automatsko (ništa ne može da se menja od opcija), Scene (Pejzaž, Automatsko, Krupan plan, Portret, Sportovi, Noć, Portret Noć, Reflektor i Sneg) i Kreativno u koje možete da memorišete 3 podešavanja, u Kreativnom se bira PureView ili Puna rezolucija. PureView modu u 16:9 formatu su dostupne rezolucije 8, 5 i 2mp a u 4:3 formatu su 8, 5 i 3mp. U punoj rezoluciji kada izaberes 4:3 format to ti je automatski 38mp a kada se izabere 16:9 to je 36mp, kvalitet, tonovi boja, zasićenost, kontrast, oštrina... itd. stvarno mnogo podešavnja. Kada pokrenete kameru u bilo kom modu sa leve strane imate opcije blic, korekciju ekspozicije, ISO, ND Filter:
![]()
Mislio sam vodenu površinu kao ispood na slici za ND filter da bih koristio, slikano je takođe sa 808:Zaboravih, ND filter kapiraj kao naocare za sunce, sto i jeste 😉 .. spominjao si snimanje reke, pa da bi produzio ekspoziciju, treba da smanjis kolicinu svetlosti koja pada na senzor, ali ako to radis po suncanom danu, ne mozes da uradis na drugi nacin pa koristis taj filter koji slabije propusta svetlost. Jer da bi slikao reku i dobio taj efekat da voda tece ( pretpostavljam da na to mislis ), tebi ekspozicija mora da bude duza, ali to ne mozes bas da uradis iz ruke, jer bi ti se cela fotka stresla, pa koristis stativ... Isto, ND mozes da koristis da bi mogao da odvrnes blendu radi bokeha ...

Najavljeno je, ima i vest na benču prevedena.E sada, ono što ja želim da vidim je Lumia sa Pureview senzorom
Nije meni problem da kupim dslr, problem je što on ne staje u džep košulje i ne mogu da ga ponesem uvek sa sobom, a mobilni je uvek uz mene. Da ima dobrih telefona koji prave dobre fotke ima, promenih sve i svašta od top modela, ali ni jedan nije kao 808 što se tiče slika/video zapisa.Kamere na mobilnom su sporedna stvar, kupiti bilo kakav telefon samo zato sto je kamera dobra je nebuloza 🙂 Ima gomila mnogo boljih telefona koji prave vrlo dobre fotografije...
Pobogu, šta će ti ta građevinska ograda?
Sastavni deo opreme svakog fotografa moraju da budu: sečice za ogradu, šrafciger, klješta, komplet ključeva od 10 do 19.
Mislim stvarno zasto nisi skinuo tu ogradu?! 😀
Salu na stranu, fotka bi bila do jaja da nema te ograde i da jedina uvodna linija bude ta staza al *** 😛
Zar ne može da se nekako prođe iza ograde sa leve strane, pa da ga opališ odatle?
@djordje29 , što se tiče video snimanja sa 808, molim te ako imaš vremena pogledaj ispod klip u full 1080p:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UX-Jw9mF0J4
U opisu topolino70 sa yt koji baš arči 808 uvek stavi šta je koristio, planiram da uzmem isti/identičan tripod Velbon koji on koristi, svakako mi ostaje ili za mob ili za aparat.
ps.
Ovo mu je galerija slika sa 808 na flickr:
http://www.flickr.com/photos/topolino70/sets/72157631478418484/
Slao sam mu poruku u vezi adaptera i lik je odgovorio i objasnio, svaka mu čast za strpljenje i volju.
Pravila:
1. Ova tema će prvenstveno služiti za pokazivanje tehničkih mogućnosti Vaših digitalnih fotoaparata...
ISO100 čistiji od ISO80? Moram pogledati.
Što se blende tiče, pošto ovo nije dSLR, odnos blende i dof-a nije toliko izražen (mali senzor, ***a). Na 5.6 fotografija gubi na centralnoj, dok se periferna oštrina veoma malo popravlja (nije izraženo kao kod dSLR-a). 3.5 mi je zlatna sredina jer uzimajući u obzir ove moje budževine (4-6 fotografija = 1 fotografija), dobijam koliko-toliko oštre centralne/fokusirane delove koji su raštrkani po fotografiji kad je spojim u jednu. Znam, jer sam već probao poređenje blendi (od 2.8 do 8) i 3.5 mi nekako najbolje pasuje. Jedno vreme sam čak koristio 5.6 konstantno, ali sam uporedio 5.6 i 3.5 i 3.5 bolje pasuje za ''budževine''. 🙂
Jeste, ima vise suma na neku foru 🙂 Moguce da su napravili native ISO80 pa na do nadogradjivali..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari