Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
djordje29 je napisao(la):
I opet si cvikno odsjaj glave u vodi, resto je super!

Nema veze sto je odcvikao odsjaj, odlican je kadar.

Pa jeste ga odsekao ali koliko vidim i refleksija lose izgleda tako da ima smisla, da je voda mirnija tj da ne lomi crte lica u ogledalu vode moglo bi biti dobro da je ostavio odraz.

preporuka poigraj se sa kadrom sledeci put i kada vidis dobar momenat napravi vise razlicitih da bi na kraju izabrao pravi 😉

Kakve veze ima sto je odsekao odraz? Gde to pise da mora da se vidi odraz? Po meni, fotka najbolje izgleda kad se kropuje odraz gde su zubi, u toj ravni. :wave:

Poslednja izmena:
Ne piše nigde i zaebi pravila, slikaš onako kako osećaš da je najbolje!
Ja sam to napomenuo jer kontam da bi slika-momenat bio kompletniji, bogatiji detaljima, nekako puniji kadar ali i ovako mi se sviđa, nije to ništa strašno i loše!

Poslednja izmena:
Pravila mozes da zaebes samo kad si se dobro naigrao po njima 🙂

Jos kad bi ljudi procitali pravila u Prtretnoj fotografiji gde bi nam bio kraj , recimo da su ova dva kadra skolska , bas zbog pravila, oci su u trecini akcenat je na istim sto je uglavnom i cilj portreta na kojima su jelte zivi ljudi....

Meni kad bude driver (ili neko sa slicnom dozom iskustva) rekao da neka moja fotka nije po pravilu i pritom kaze da je fenomenalna, smatracu da sam nesto naucio. Do tad cepam po pravilu i nema tu neke preterane filozofije.

Nego ne vezano za ovo, retko u poslednje vreme fotkam zbog vremena al me devojka ipak naterala da joj slikam novog psa 🙂 Imam neki zeleni odsjaj sto me nervira i ne mogu da ga ubijem 😡 (i malo je preostrena)

Poslednja izmena:
Previse si tesno cropovao, treba mu malo prostora oko glave...

Bilo bi još bolje da si aparat još malo udesno nakrenuo i malo se udaljio. 🙂

Evo i od mene jedna sa savskog nasipa.

Kako kažu posle nekog prijatnog trenutka (meni, vožnja bajsa) ''it was a good day''. 🙂

A što se tiče te diskusije oko ''odraz fotke'', meni je odraz višak - klinac/klinka u odrazu izgleda k'o gremlin (da nije takav šuntav odraz, mogao bi da ostane).

Poslednja izmena:
Previse si tesno cropovao, treba mu malo prostora oko glave...

Znam, opalio sam 43 fotke ova jedina nema motion blur 😛 A nije crop, lako bi ispravio da jeste, nego sam sontavo kadrirao 🙁

Driver:

"Da je to slikao Canon... "

😀

Kerove i decu je mnogo tesko fotkati na tako velikoj blendi i tako blizu, i tu uvek ispada mali procenat fotki, a sve manje kako je telo jeftinije...

da bas znaju da budu nemirni , 55mm 1.4 tamioka skroz otvoren manuelno
grisa.jpg

Hehe, guzonja mali 🙂

sta ces , smucilo mi se da af objektive koristim ko manuelce... na nidzonu i objektiv od 70e nabada fokus 50 1.8d skroz otvoren
grisa.jpg

Poslednja izmena:
Prva kul ckomi. Probaj rev count nocu, pa na long expo i nogu na gas 🙂 :wave:

To je devojka fotkala, drugi put uhvati aparat u ruke a ja se kao "namestio" 😛

rev count?

Aaaaaaaaaa jos ja rek'o to neki termin u fotografiji koji mi ostao nepoznat 😛

Prva ja ekstra, druga je gej. 😀

*i'm loving it

ili

*i love it

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.