Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jasno, razumeo sam.
Potrudiću se 😀

Treca mi je super 🙂 Jako lepa atmosfera

Prva i druga trebaju biti u sklopu nekog tematskog albuma fotografija (npr. ''odmor posle skijanja'', nešto na tu foru), da bi bile korektne.

I meni je atmosfera na trećoj lepa. Mada, malo smeta jačina tog svetla, da je nešto slabije bilo bi još bolje. Na četvrtoj bi pasovao kadar sa uwa objektivom. Sveukupno - lepo. Napreduješ. 🙂

Poslednja izmena:
Fala 🙂

I jesu deo tematskog albuma na mom fejsu 😛 Ali sam ih stavio ovde jer sam se igrao sa svetlom tj spot metering i zbog toga su mi interesantne 🙂

A na trecoj sam gledao da drzim ekspoziciju toliko da reflektor prodje ceo krug po gornjem delu slike a ako zavrnem blendu jos imam problem sa difrakcijom ili kako se vec to zove po naski. Aj sad cu da probam da ga ubijem malo u obradi 🙂

A UWA mi fali pa fali, najvise bi voleo neki 10-70 f2.8 ostar od ugla do ugla al nema 😛 Inace jurim 10-22 cim zavrsim sredjivanje auta.

10-22 je Canonov objektiv, moz juris samo Sigmu 10-20 ili Nikona od 5000e :d

Na sigmu sam mislio 🙂

^ Stalkeru 😀

Kako "optimizujete" fotke za fb? Meni se cini da ih pri upload-u nekako osakati, tako da uvek izgledaju losije nego na kompu.

Kako "optimizujete" fotke za fb? Meni se cini da ih pri upload-u nekako osakati, tako da uvek izgledaju losije nego na kompu.

Sa tehnicke strane gledano, Lightbox skripta koja je odgovorna za ceo taj upload i processing deo nudi maximum 960x720 u RGB prostoru na 72dpi i velicine oko 64KB. E sad, ja sam nailazio na slucajeve da su mi slike konvertovane u sRGB ili cak ProPhoto RGB. Zasto bem li ga. Meni je standard procedura kad kacim JPEG na FB da rsz sve u 1024x768, sharpen for screen i quality na ~80. Posle ovakve kompresije nisam video skoro nikakvu razliku u odnosu na lokalni fajl.

Kuca je bas emo. Fotka lepo prenosi osecanje zamisljenosti, sete . . . Jedino mi se kompo ne svidja, malo vise prostora ispred njuske ne bi bilo na odmet 🙂

Poslednja izmena:
Kuca je bas emo. Fotka lepo prenosi osecanje zamisljenosti, sete . . . Jedino mi se kompo ne svidja, malo vise prostora ispred njuske ne bi bilo na odmet 🙂

Znam, al uhvatiti ga opet je bilo nemoguca misija 🙁 cistim aparat i stakla, vidim ga da se zamislio, nabacim 50icu na brzaka i posle toga vise nijednu takvu nisam uspeo...bolji su kadrovi al jednostavno nema ovakav izraz

Da, u svakom slucaju, bolje da fotka prenosi osecanja, nego da kompozicija i tehnicki detalji budu na mestu. Dobra fotka 🙂

Nije se jadan zamislio, nego hoće napolje. 😀
Ali da, totalno si u pravu, i moja Maja je ubi bože za poziranje, dve tri fotke i ćao, a vrlo često samo jednu, tako ko ti. Fino se namesti, kao da kaže, aj sad me slikaj i ja kad opalim ona se pogubi, predomisli i ćao, magija je nestala! :S:

Poslednja izmena:
Sa snimanja novog spota Feuda...

feud.jpg

Canon 5D Mark III + Samyang 14/2.8

Ko rammstein omot za album🙂 sjajna fotka

Stvarno bas furaju rammstein fazon. Extra izgleda!

Ee bog te, koliko vas je iz BGD i niko nije video inspiraciju u kralju Petru ll.

Svidja mi se druga, bez zamerki. Prva je podeksponirana a mislim da bi joj prijalo i malo kontrasta.

Meni je bas ok sto je podeksponirana. Nekako daje tu neku specificnu notu. Obe fotke su cool samo prva bi bila bolja da su jastuci drugacije rasporedjeni.

Drugu si trebao možda malo niže da slikaš, nekako si odozgo.

@ driver
Dobra fotka samo su ramirez i ortaci mogli da izadju malo iz rammstein fazona mada mozda se i malo vise probiju zbog toga a i ramirez podseca na onog pajdomana Christiana Flake Lorenza :d

Jel tvrdji zvuk u ovoj pesmi i jel opet ironicno/satiricna itd? Dosta im je i ona jedna takva, mogli bi nesto ''dublje'' i ozbiljnije da snime mada sumnjam jer se album zove svinjotaur 😀

Pesma je jaca i tvrdja od prethodne, strpljenja 🙂

A btw, sad sam u spot uleteo sa vise iskustva i snimljen je uglavnom Red-om, tako da ce i to biti ozbiljnije.

Poslednja izmena:
Posto nisam nasao temu u kojoj bih postavio pitanje a da ne otvaram novu jer mi treba kratak odgovor. Hteo bih da odradim time lapse ali moj aparat nema podrsku (Nikon L120) pa mi je nesto palo na pamet, da li se moze povezati intervalometar ili timer sa aparatom pa da on odradi posao posto aparat nema podesavanja? Ako moze, koji je posto vidim da ovi su svi kompatibilni sa DSLR aparatima?

Izvinjavam se unapred za off, ako nije ok post slobodno uklonite.

Za intervalometar moras da imas neki konektor, a ja koliko vidim L120 ga nema, i nigde ne postoji da se kupi tajmer za njega..

Meni stigao ovaj intervalometar pa ću baš da probam ovih dana.

Znaci nema nikakve sanse da to odradim sa aparatom? Naso sam aplikaciju za telefon al opet nije to to...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno