baš suprotno, na f/4 je plići nego na f/11. lepo je Kiza već rekao.Ja DoF i nemam na f4 a kamoli na f11 😛 Na f1.8 do f2.8 je prihvatljiv na 100mm a na f1.4 je extra plitak 🙂
Pa kad sam rekao da nema dof-a i mislio sam da nema plitkog dof-a 😛
+1 😀PS: I ja ti kažem, promeni potpis (izgleda jeftino, veći i skladniji utisak sa fotkama bi imao čak i tekst bez ikakvih efekata). 🙂
Ja otkad pratim ovu temu Kizi ljudi savetuju da promeni potpis, i on ih uvek ovako kulturno iskulira, sigurno mu se mnogo sviđa 😀
E bas si bukvalista. Vidim bokeh ali mi se ne svidja i to sam napisao. Ponajvise sto mu pozadina ili ono van fokusa probija bela kocka i kvari utisak o fotografiji.Ne vidish bokeh, nego samo plitak DOF ? 🙂 E bre astrolog, vidi se da si josh uvek na decijem senzoru 🙂
Dobar bokeh je onaj koji ne bode oci, ma sta na njemu bilo. Najjednostavnije, lep bokeh je "kremast" bokeh, i upravo je ovaj sa pivskim flashama taj. Sa nekim drugim objektivom bi ti pozadina mnogo vise upadala u ochi i to bi se zvalo "ruzan bokeh". Upravo taj objektiv u kombinaciji sa FF senzorom ce ti napraviti mnogo lep bokeh od bilo koje pozadine, a usput imash i shirinu.
Ma vidim ja da driver sve sto nije FF zove deciji senzor ili krs od aparata 😛
Inace ova sa motorom je za mene profi 🙂 (samo ti uletelo nesto u donjem desnom uglu)
E da, ovo jos odavno hocu da te pitam.. Sto malo ne sredis fotku posle resize-a i kompresije ili kako god vec da je mucis?
Ne znam da li je do lose obrade ali ove fotke sto pravi D3100 mi se uglavnom ne dopadaju . Lepse su mi recimo sa D5000/90 ili cak sa D40x/60 .
Ma i ove sa D7000/5100 su mi nesto narandzaste 🙂 . Jel da menjam monitor ili sta ?
Ovo dosao na krov 🙂 nije moj, al je pitom skroz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari