Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ne trujem vishe S16. 😛
Ja bih podigao iso vrednost pa skinuo malo shuma ipak je to ozbiljan senzor a ne ptcvoljak kao u klasicnim kompaktima

Nije neka fotka ali evo prajm 35mm i iso 800 i sobna rasveta.

Kaciga
mbk9rl.jpg

Za dve sledece kit objektiv iso 800 prioritet blende.

1z6zkb5.jpg

15dqpew.jpg

I opet prajm 35mm na iso 400 jer je svetliji. 😉

1zvpm6r.jpg

Krenuo sam u poslednje vreme da idem do iso 1600 i ok je kad se skine sum.

Nego ova poslednja mi je extra 🙂

Ljudi treba mi pomoc, u Americi sam i pazario sam Canon S100.
Problem je sto sam ovde osudjen na netbook a to je jako mali ekran da bih mogao da vidim na sta lice slike.
Zumiram i ne deluju mi bas kao sjajne u tom slucaju a kada ih gledam "iscela" kao sto rekoh na 11" ne moze da se proceni.

Okacicu vam koju pa da mi kazete da li valja, da znam da li je dobro podesen da ne bude posle dodjem kuci sa putovanja i sednem i placem slike ne valjaju. 😀

Hvala svima u napred!

Igy Deluju pristojno ... Ipak to nije dSLR

Igy, ako imas vremena, prebaci de na manuelni mod, pa okini jedan prizor na suncu sa vise podesavanja, tipa (osetljivost probaj i sa ISO80 i sa ISO100, whitebalance stavi na sunce):
- F8, shutterspeed 1/500
- F8, shutterspeed 1/400
- F6.3, shutterspeed 1/800
...

Uglavnom, mozda popravis situaciju malo. Ja sam sa manuelnim podesavanjima vrlo cesto dobijao bolje slike nego na automatskim podesavanjima.

Pozdrav.

Ma da fotke su odlicne za kompakt klasu. Pravi turisticki. 😀
Jedino sto malo muti levu i desnu stranu krajnju, sto je do dosta sirokog objektiva za tu klasu aparata.
Cak na zadnje dve vise desnu. Da li treba tako i u toj meri proveri? 😉

Ljudi treba mi pomoc, u Americi sam i pazario sam Canon S100.
Problem je sto sam ovde osudjen na netbook a to je jako mali ekran da bih mogao da vidim na sta lice slike.
Zumiram i ne deluju mi bas kao sjajne u tom slucaju a kada ih gledam "iscela" kao sto rekoh na 11" ne moze da se proceni.

Okacicu vam koju pa da mi kazete da li valja, da znam da li je dobro podesen da ne bude posle dodjem kuci sa putovanja i sednem i placem slike ne valjaju. 😀

Hvala svima u napred!

Ako koji slucajem imas LCD TV gurni karticu u njega i pregledaj slicice, mislim da ces mnogo bolje videti dali su fotkice po tvom ukusu ili ne. Mada bi morao da malo provezbas s tim aparatom, jer ako stavis jedno podesavanje nije to garant za svaku situaciju i da ce svaka slicica tj forka ispasti dobro.

Podesavanje aparata se radi u zavisnosti od vrem prilike i onoga sta slikas.

Samo jedno pitanjce, jel ovo dobar ili los bokeh? Inace Canon 50mm f1.4

p6024544resize-2.jpg

Poslednja izmena:
Ja ovde vidim samo plitak DoF.
Bokeh moze biti lep ako je u nijansama samo jedne boje ( istice u prvi plan subjekt na fotografiji ) ili zrnasti ( neko to voli ) ili kad se razliva pozadina bez jakih kontrasta kao sto naprimer tebi probija bela boja u pozadini.
Ni kadar ovde nije bas najsrecnije uhvacen.
Gledaj dok totografises koju pozadinu biras da bi bokeh bio sto lepsi. 😉

Bokeh moze biti lep ako je u nijansama samo jedne boje ( istice u prvi plan subjekt na fotografiji ) ili zrnasti ( neko to voli ) ili kad se razliva pozadina bez jakih kontrasta kao sto naprimer tebi probija bela boja u pozadini.

Hvala, probaću malo da se igram sa tim ovih dana 🙂

Ne vidish bokeh, nego samo plitak DOF ? 🙂 E bre astrolog, vidi se da si josh uvek na decijem senzoru 🙂

Dobar bokeh je onaj koji ne bode oci, ma sta na njemu bilo. Najjednostavnije, lep bokeh je "kremast" bokeh, i upravo je ovaj sa pivskim flashama taj. Sa nekim drugim objektivom bi ti pozadina mnogo vise upadala u ochi i to bi se zvalo "ruzan bokeh". Upravo taj objektiv u kombinaciji sa FF senzorom ce ti napraviti mnogo lep bokeh od bilo koje pozadine, a usput imash i shirinu.

Za mesec dana sam napravio malu kolekciju od 10+ objektiva 😛 Ali od svih njih Canon 50mm f1.4, cak i u mojim ameterskim ocima, zestoko odskace od svega. Do duse ok je i 28mm f2.8, ostar je i zbog kropa malo upotrebljiviji u mom slucaju.

Meni se na toj fotki sa pivskim flasama samo kadar ne svidja, bokeh mi je bio ok ali posto je covek trazio strucno misljenje nisam hteo nista da napisem.

bokeh-a skoro i da nema na fotografij sa pivskim flasama.Najbolje ces iskoristiti s16 tvoj canon 50mm 1.4 napolju u prirodi ili uvece u gradu gde ima dosta boja da bi dobio dobar(odlican bokeh) jer je greota da taj obetiv ne iskoristis maksimalno!Znaci sliakj napolju za najbolje fotografije sa tim 50mm ili 28 odnosno sa oba 😀!

Pazi i meni f1.8 objektiv ima takav bokeh, taj sa kruzicima... Ali bas iz tog razloga sam i postavio pitanje, f1.4 objektiv pravi vise razmazan pravougaoni bokeh 😛

Ajde mi recite sta ne valja sa kadrom, da bih naucio za sledeci put 🙂 Neki predlog i to: "trebao si tako i tako, zato i zato"

Poslednja izmena:
Ovakav bokeh mobilni prave danas, u macro modu 😀

Postavite par slika sa dobrim bokehom bas me interesuje kako izgleda da znam kad slikam kao bi trebalo da izgleda.hvala unapred

Poslednja izmena:
Jel treba na pimer da za dobar dof da slikam na blendi F4 pa da zatvaram blendu do f11(primer)?

Ja DoF i nemam na f4 a kamoli na f11 😛 Na f1.8 do f2.8 je prihvatljiv na 100mm a na f1.4 je extra plitak 🙂

Poslednja izmena:
ljudi, malo se razbacujete pojmovima. pa nije valjda toliko teško izguglati "dof" i "bokeh"" ?

Stvarno bre 🙂

Plasticno objashnjenje, DOF je ono sto je u fokusu, bokeh ono van njega. Kvalitet bokeha zavisi od razlicitih stvari, senzora, objektiva, blende, i lep bokeh je "kremast" i prijatan za oko, onaj iz posta #769 je tipican primer ruznog bokeha. Uglavnom skuplji objektivi imaju i lepshi bokeh, sto zbog blende, sto zbog kvaliteta, a eto i primer velike blende gde je bokeh ruzan. Uglavnom, zaboravite na dobar bokeh sa 3.5-5.6 objektivima, bez obzira na ziznu daljinu i senzor, mora se imati najmanje 2.8 blenda ili veca...

@ Nightbringer

Pa sta sam ja lose rekao? Dof efekat nemam na f3.5, u smislu, moras dobro da se napnes da provalis sta sam tacno fokusirao, jer nema dubine, sve izgleda cisto a kad nema dof-a nema ni bokeh-a (ni lepog ni ruznog)

Inace kit objektiv nadje novog vlasnika, tako da za par meseci: Leica here i come!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno