Ponovio se Astra pre koji mesec.
Nikon D3100, plus neki objektivi (Jupiter, Mars, Neptun... šta već). 😛
[/SIZE]
Ne bih znao da ti kazem ono sto nisam probao a mislim na vivitar i soligor.Panorama je extra 🙂 Jel imas mozda fullHD jednu za pozadinu? 🙂
Aj kad vec off-ujemo, kakvi su Soligor 35-200 macro i Vivitar 28mm f2? 🙂 Sad koristim Canon 50mm 1.8 i on mi je extra ali me zraci sto je to u stvari 100mm kod mene pa ne mogu izbiliza nista da slikam, moram da se odaljavam po 3, 4 metra da bih uhvatio dvoje ljudi 😛
Aparat: Canon SX120
canon 50mm 1.8
Pa sta fali da uz kit objektiv nabacis eksterni blic za taj Oly EP1 pa da te Bog vidi. 🙂Ali ja ima micro4/3 😛 Nezgodno je sto mi je to jedini f1.8, tj jedini svetli objektiv i sad ako hocu (kao sinoc) nekog u kaficu da slikam,moram da pomeram ljude za susednim stolom, a kit objektiv je tu neupotrebljiv 🙂
Pa sta fali da uz kit objektiv nabacis eksterni blic za taj Oly EP1 pa da te Bog vidi. 🙂
A oni inace imaju ugradjeni svetlomer pa proracunavaju fokusnu tacku i jacinu okidanja blica i nemas sta da brines.
Samo koju si lovu dao za njega ako nije tajna? 😛
Ja ne mogu da ti objasnim koliko je spor fokus na kit objektivu, ali ajde to nekako i da prezivim, najveci problem je sto kad si u mraku on jednostavno ne moze da fokusira, ili ako fokusira to ce bez greske biti ono sto nije trebao da fokusira 😛 Planiram da uzmem blic, ali samo kao totalno sporednu alatku za retke trenutke, nekako najvise volim fotke sa malo svetla, uvece, napolju ili kucni fazon, a blic nikako ne moze da docara atmosferu. Trenutno mi je extra ovaj 50mm iako rucno vrtim fokus, na f1.8 do f2 sa iso 800 fotke su extra u kuci sa jednom sijalicom u hodniku a to je bas ono sto sam hteo, jedino me zraci sto nije recimo 24mm no nema veze, kad skupim parice uzecu Panasonic 20mm f1.7 i onda ce moje muke nestati, fokus sa tim objektivom je mnogo mnogo brzi i precizniji.
Dao sam moj Nikon P300 i dolpatio 50 eur, znaci racunaj ~210 eur. Dobio full kutiju, kit objektiv, 3 baterije, dodatni grip, sam aparat nema tacku na sebi i opalio je nesto preko 8 hiljada slika.
s16 lep napredak za sitne novce dobio si dosta i sigurno primecujes razliku u kvalitetu slike i mnogo cemu drugome na 4/3 sistemu.
Citao sam malo na dpreview o tom Olyju. Nemogu da verujem da su izostavili AF lampu upravo za fokusiranje po tezim uslovima. Ili sam ja nesto prevideo. 😀
Odlicno si prosao sa tom cenom i imati jos kompakt sistem kameru je odlicna stvar 🙂

A ti imas P1 a ne E-pl1...steta. Ma najbitnije je da si ti zadovoljan, a mozes i malo da korigujes u pp.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari