Cini mi se da si ti pobrkao malo stvari. Zapravo ko ima PS stacemu LR?Slikajte u RAW, naučite šta je white balance i korigujte boje prema izvoru svetla, onda nećete raspravljati o nebitnim stvarima kao što su tonovi kože nego ćete više brinuti o tome da napravite dobru fotografiju 😉. Najtoplija preporuka za Lightroom, počev od organizacije fotki, manipulacije svim mogućim parametrima pa do konačnog exporta. Ja sad završavam 90% posla u Lr, u Ps ulazim tek za ispravke...
Ne lupaj gluposti, plz. Nikoni se itekako koriste u studiju, a pogotovo u poslednje vreme sa CMOS.
^ Jel si ti to pres'o na Nikona ? 🙂
Svi CMOS Nikoni imaju onaj prepoznatljivi yellow cast i zbog toga ih niko ne koristi u studiju i tamo gde je boja koze bitna, jer su ljudi zuti, ljubicasti, svakakvi samo ne prirodni.

^ Ne koristim Lightroom ali sam siguran da i u njemu mozesh da radis to isto sa JPEGom 🙂
RAW inace nije bitan zbog WBa, vec zbog svega ostalog 🙂, i sto je veci senzor, RAW je sve korisniji...
Aha :d
Evo za tebe i ovog sto nezna sta hoce, da pogleda fotografiju slikano zimus iz auta prajmom Nikkor 35mm 1.8G
To kume .
Aj` sad istu zgradu sa D5100 i sa nekim canonom 😛
ali iz istog auta
^ Jel si ti to pres'o na Nikona ? 🙂
Svi CMOS Nikoni imaju onaj prepoznatljivi yellow cast i zbog toga ih niko ne koristi u studiju i tamo gde je boja koze bitna, jer su ljudi zuti, ljubicasti, svakakvi samo ne prirodni.
Ma OK je LR. 🙂 Nigde nisam napisao da ne valja, cak sta vishe i novi palginovi od NIK softvera kao sto su Color efex pro2 Silver efex 2 Vivez 2 mogu da se implementiraju u LR-umu.Ja isto koristim vecinom LR pa onda ako je potrebno nesto doraditi prebacujem u PS, nekako mi noise reduction i WB lakse odraditi iz LR-a, brze ide za vise fotki 😛 Inace slikam RAW + Jpeg.
Pa malo su stvarno mracne ali su odlicne kao i onaj pas sa predhodne strane. 😀Jel' mnogo mračne 😀
Pa malo su stvarno mracne ali su odlicne kao i onaj pas sa predhodne strane. 😀
e do qrca 😛 Ljudi aj mi lincujemo ovog driver-a? 🙂
Ne. Ovo je munja iz zivota. 🙂 Bilo je nevreme prekjuce a sa prozora stana ja ukebao munju. 😉@astrolog Je li ova munja iz Photoshop-a?
Šteta što si ukebao i ono granje 🙁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari