Ja sam prošle nedelje zatamnio stakla. Black Glass servis u Beogradu, jako su ljubazni i profesionalni. Doduše neki previd je bio sa njihove strane oko termina, ja sam došao u 11 kao što je bilo zakazano, ali neko je kod njih greškom upisao 12 tako da sam čekao sat vremena duže, ali ništa strašno.
Uzeo sam nanokeramičke 5 (12 godina garancije), sve je bilo gotovo za neka 2 sata, atest je urađen na licu mesta, šalju ga na poštu kroz par dana ili možeš sam da odeš kod njih da preuzmeš. Folije su 85% iza B stuba i 30% napred, to je neka njihova preporuka, razmišljao sam se da uzmem 95% pozadi, ali mislim da zaista nema potrebe, ovo je i više nego dovoljno. Vidljivost noću je skroz ok, čak pomaže i sa farovima vozila koja idu iza mene, manje me zaslepljuju što je lepa nuspojava folija. Još uvek nemamo one ludačke letnje temperature pa da mogu konkretno iskustvo da dam, ali čak i na ovom prolećnom suncu se oseti razlika na koži sa i bez folija.
Ja sam imao specifičnu situaciju kada sam pokupio auto od njih - nisam mogao da zaključam auto na daljinski. Trebalo mi je jedno dobrih 15 minuta čačkanja da shvatim šta se dešava: kada ugasim auto i okrenem ključ u kontakt bravi - gepek vrata bi kliknula i otvorila se, ne skroz - ali dovoljno da gepek ostane otključan i da samim tim auto ne može da se zaključa sve dok se gepek skroz ne otvori i ne zalupi ponovo. Pošto se to ranije nije dešavalo, a znam da oni ne skidaju tapacire i plastike kad lepe folije, bilo mi je malo čudno šta bi mogao da bude uzrok tako da sam ih odmah pozvao. Javila se devojka koja je uzela sve podatke i zapisala opis problema, rekla mi je da će me neko iz servisa pozvati i bukvalno posle 2 minuta me je pozvao čovek sa kojim sam sve rešio.
Naime, pošto se pri lepljenju folija koristi voda, dešava se (jako retko, ali eto mene je zakačilo) da voda prođe negde gde ne treba - u mom slučaju u gepek bravu, a pošto Mazda ima električni motorić pozadi dešava se da nešto pobrljavi (kablovi/instalacija) i da dođe do kratkog spoja. Stefan (čovek koji me je pozvao) mi je rekao da je najbolje da sačekam 2-3 dana da se voda osuši i da će najverovatnije proraditi sve opet (imali su iskustva sa time ranije), a u slučaju da se nešto desi i da nastane kvar - oni u okviru garancije preuzimaju svu odgovornost i popravljaju sve i pokrivaju troškove u svojoj organizaciji. Na kraju sam imao sreće da mi je gepek proradio već sutradan, tako da je verovatno par kapi ušlo u bravu i onda se preko noći sve osušilo. Rekli su mi da ako se bilo šta slično desi ili ponovi, ako brava prestane da radi u nekom trenutku, da im se obavezno javim i da će oni sve popraviti.
Tako da što se mene tiče apsolutna preporuka za njih, čak sam ih i zamolio kad sam preuzimao auto da mi skinu famoznu CH nalepnicu sa branika koja je baš "zapekla" kad sam već tu, jedan momak je odmah izašao i završio sve za minut. Čekam toplije vreme za prave testove, ali deluje mi da je ceo proces pun pogodak.
Evo par slika ako je nekome zanimljivo:
Tap to view!
photos.app.goo.gl