A gde nalazite FLAC muziku?
Steta sto prolazi era gramofona, a ulaze u modu hladne digitalije... Analogni zvuk je bio pojam.
Mp3jki imas na torentima ko muva na "konjskoj balegi", dok flac-a retko, ali bas.
Reci mi, koliko puta prosecnu plocu mozes da pustis, a koliko CD ?![]()
Btw, ja sam za to da se sto pre zaboravi CD i predje na digitalnu distribuciju "obicnih" 16/44.1 i "hi-res" 24/96 formata:
http://blog.wired.com/music/2008/07/neil-young-hi-r.html
http://www.hdtracks.com/
Future is coming.![]()
Itekako!
Jedino mi je krivo sto kad sam bio klinac sam verovo u taj glupi mit da "mp3 isto ko CD", a iskreno nisam imao ni na cemu da cujem razliku.
Preturio sam gomile originala grebujucih u mp3, sad ponovo da trazim ljudima, cisto sumnjam da bi mi davali, ne bi ni ja verovatno.
A gde nalazite FLAC muziku?
Ko nije poslusao nikad 24/96 neka ih malo potrazi na p2p moze i javno par albuma da se nadje, pa uporedite sa mp3/128 ili mp/v0-320. Ako vam se svidi, kopajte dalje po privatnim trackerima.
Код осталих жанрова lossless је још увек изузетак.
Mislis da je oko 30 000 flac albuma bez dokumentacije i oko 12 000 sa dokumentacijom malo?
Ovo se na zalost nece nikad desiti iz vise razloga
Evo sad Sony izdaje "Blu-spec" CD, umesto da lepo povede industriju napred sa solid-state medijima.
http://stereophile.com/digitalprocessors/1008wad/.![]()
DSD и DVD-a су тренутно de facto стандарди за аудиофиле, а они представљају мање од 5% корисника.
Koliko vidim, .wav fajlovi koje narezujes treba da se nalaze u poddirektorijumu "Nirvana - 1994 - The Very Best" i treba da imaju naziv kao sto je u CUE fajlu napisano. Jesi li to proverio?Da ne otvaram novu temu. Upravo pokusavam da narezem neke FLAC fajlove, ali stalno mi prikazuje sledecu poruku : Error in CUE sheet
File does not exist in line 7 vidi se iz prilozenog ...
Sad da li nesto nije uredu sa cue ili ja ne radim kako treba pojma nemam jer ovo prvi put radim. Za narezivanje koristim Exact Audio Copy. Pomoc.
Hvala unapred.
Treba ili da konvertujes flac fajlove u wav ili da editujes cue fajl umesto wav da pise flac svuda.
Ovo sa editovanjem mi ne polazi za rukom :S: i zato sam odlucio da konvertujem flac u wav. E sad ono sto me interesuje je sledece, sta da stavim u podesavanjima (.wav standard, .wav Dual Channel L/R ili .wav ACM Codecs). Da li da stavim 16-Bit Stereo 44,100Hz (CD-Quality) ili drugacije i naravno ostali predlozi su dobrodosli. Za konvertovanje sam nabavio Easy CD-DA Extractor (ili mozda neki drugi).
:wave::wave::wave:
Meni ovo deluje da je ipak jednostavniji edit, u notepad-u nema ovakvih pitanja
Ono sto je najbitnije da CUE fajl moze da sadrzi samo nazive fajlova koji STVARNO postoje...
ako imas 1 veli FLAC, onda naziv.fla treba da stoji i u cue fajlu, a ne naziv.wav
Ako je naziv dugacak postoji mogucnost da se negde pogresi u kuckanju, u ovim slucajevima najjednostavnije je preimenovati i fajl i tako ukucati naziv u cue (na primer fajl se zove "mali_pera_peva_vokal_dok_djole_svira_trubu.fla, i to preimenujes u zezanje.fla i tako pojednostavis ceo proces i nema sanse da se promasi u kucanju)
sa druge strane na slikama koje si postavio tacno se ne vidi kraj linija u cue fajlu pa tako se ne vidi ni da li je u tome greska... mozda je jednostavnije uraditi COPY/PASTE celog cue fajla ovde na forum, pa ti ga mozemo i vratiti editovanog da bude kako treba....
turbo
Da li uopste ima DAC-ova koji podrzavaju sampling rate od 2.8MHz ? Koliko znam, cak i neki od najboljih DAC-ova se rade sa starim TDA1541 16/44.1.
Ovo je taj cue fajl. E sad, ja nemam samo jedan flac, vec za svaku pesmu poseban fajl, znaci sve je izdeljeno, a cue samo jedan. Pokusao sam edit kako si rekao, ali ne polazi mi za rukom.
Covece koja *****avancija:wall::wall::wall:
Umesto cue sam stavio .txt radi uploada ovde...
Koliko sam ja skontao:
1. Ti već imaš sve pesme odvojene tako da ih možeš narezati u audio format bez problema.
Samo odaberi AUDIO format u Nero(na primer),stavi sve te pesme u kompilaciju i reži!!!
2. Taj CUE fajl je bio za WAV fajl(gde su sve pesme bile "spojene" u jedan fajl) i on je iskoriscen za "podelu" tog fajla na pesme...
Nadam se da sam objasnio čoveku :wave:
Ovo je taj cue fajl. E sad, ja nemam samo jedan flac, vec za svaku pesmu poseban fajl, znaci sve je izdeljeno, a cue samo jedan. Pokusao sam edit kako si rekao, ali ne polazi mi za rukom.
Covece koja *****avancija:wall::wall::wall:
Umesto cue sam stavio .txt radi uploada ovde...
Ili je neko preimenovao pesme naknadno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari