Šta je novo?

FLAC fajlovi i narezivanje diskova?

Pomoc - Nesto nece sa EAC i Burrrn

Pozdrav drustvo,vrlo sam nov u ovome pa mi ne ide.

MIkrotorentom sam skinuo sadeov album sa .cue i .log fajlom. U pokusaju da ih narezem sa navedenim programima, javljaju se odgovarajuce greske (pogledajte atach).

Savet?

Da eventualno nisam trebao da instaliram ASPI (ne racunajuci onaj pod nero 7)?

Hvala!

Prilozi

• EAC_Sade.jpg
    EAC_Sade.jpg
    123.5 KB · Pregleda: 95
  • Burrrn_Sade.jpg
    Burrrn_Sade.jpg
    115.7 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Pozdrav drustvo,vrlo sam nov u ovome pa mi ne ide.

MIkrotorentom sam skinuo sadeov album sa .cue i .log fajlom. U pokusaju da ih narezem sa navedenim programima, javljaju se odgovarajuce greske (pogledajte atach).

Savet?

Hvala!

Malo sam guglao, probaj i ti...

Uglavnom su ljudi resavali ovaj problem na razlicite nacine, instalacijom aspi-ja, deinstalacijom i ponovnom instalacijom nera, burrna, brisanjem burrn.ini fajla itd...

Ti vidi sta ce ti pomoci...

U sustini problem je u tome sto burrrn ne moze da pristupi rezacu, a razlog moze biti svasta pa cak i gremlini (kazem, guglaj malo, ima raznih resenja).

turbo

Thnx, kad malo vise nadjem vremena probacu, pa javljam.

Prilozi

• flac.jpg
    flac.jpg
    98.2 KB · Pregleda: 132
Sa Easy CD-DA extractorom se moze vrsiti konverzija, dijeljene pjesama iz CUE fajla, przenje sve u jednom bez koplikacija.

Gde hoces, news, torenti...

Ima je svuda :) a dokaz je u prilogu (rock, klasika, hard rock only).

Dobar si. Ja imam oko 260 GB, ali je 90 % sa LOG, CUE i secure rip (test&copy).

A imam i oko 50 GB 24/96.

Poslednja izmena:
Gde hoces, news, torenti...

Ima je svuda :) a dokaz je u prilogu (rock, klasika, hard rock only).

Sram te bilo!
Pravis nam zazubice tj zaushice.

@a c a

I ja sam poceo samo sa logovima i cue, skoro je uvek bolji kvalitet zvuka nego samo kad su flacovi
....
Krivo mi sto pre nisam provalio ovaj FLAC.
Ispada mi kada uporedim da je bolji snimak bio na kasetama nego na MP3cama.

Poslednja izmena:
Obrati paznju i na secure rip:

Track 1
Filename C:\A - KLAAR\Ennio Morricone - Het Gebeurde In Het Westen (Once Upon A Time In The West) (1969) [FLAC]\01 - Once Upon A Time In The West.wav

Pre-gap length 0:00:02.00

Peak level 82.0 %
Track quality 100.0 %
Test CRC C17355F4
Copy CRC C17355F4
Copy OK

logovi koji nemaju "test" nego samo "copy" ili oni koji imaju ali se CRC-ovi ne slazu nisu secure.

Da li neko zna šta se dešava? Skinuo sam Burrrn sa neta i kada sam pokušao da narežem audio CD na osnovu .cue file-a i .wav file-ova(dobio ih skidanjem audio materijala programom EAC), nije se desilo ništa, pošto je Burrrn samo protrčao preko materijala kad ga je učitao i poslao poruku:

!!!!!!
Završena obrada datoteke 1.
.................
Završena obrada datoteke 10.
12 [unknown (0x1468)] ? 3656 init_cheap: Couldn't reserve space for cygwin's heap, Win32 error 487
C:\Program Files\Burrrn\cdrdao.exe: *** AllocationBase 0x0, BaseAddress 0x61600000, RegionSize 0x140000, State 0x10000
!!!!!! (da li možda Burrrn ne prepoznaje moj rezač na lap topu?

Burrrn mi je važan jer može da reže brzinom 4x, a Burn Proof koji je ugrađen u EAC najmanje 10x(on radi)!!!
Vaše preporuke?

i ponovo, google je majka...

ono sto sam nasao, da potrazis po kompu cygwin1.dll fajlove...

nadji onaj koji je najnovijeg datuma i taj ukopiraj u burrrn folder.

Probaj pa javi, da li je upalilo, nekima na netu je ovo resilo problem, u medjuvremenu pokusavam da nadjem negde izvor tog cygwin1.dll

turbo

@ a c a

***a vecina ima samo copy.

Savet?

Resio sam problem. Kod burrrna sam obrisao ini fajl pa nakon toga nije bilo vise problema, narezao sam cd.

A i skinuo sam neki nero 7 plugin pack (posto tu verziju koristim), pa i sa njim moze da se reze.

ASPI ne bi trebao da je problem kada se rezac pravilno detektuje, pa za EAC nisam siguran sto prijavljuje gresku.

Btw,
Burrrn mi je važan jer može da reže brzinom 4x, a Burn Proof koji je ugrađen u EAC najmanje 10x(on radi)!!!
Vaše preporuke?

Nisam vise siguran da u danasnje vreme, sa sadasnjim rezacima i cd medijima treba previse insistirati na przenju 4x. Je l` to na osnovu nekih testova?

Poslednja izmena:
Sto ne probate rezanje sa ImgBurn-om?:)

Poslednja izmena:
Nisam vise siguran da u danasnje vreme, sa sadasnjim rezacima i cd medijima treba previse insistirati na przenju 4x. Je l` to na osnovu nekih testova?

Da. Audio materijal treba da se reze sto sporije i treba koristiti sw specijalizovan samo za rezanje audio diskova kao sto je Burrrn.

Или си лоше енкодовао (низак бит рејт) или си користио лош енкодер (xing, blade, gogo). Питање је и са којим драјвом, којим програмом и са којим подешавањима си риповао.

Такође звук са ЦД плејера је обично квалитетнији него са рачунара због слабијег квалитета аудио картице. Ако ти је аудио картица у сличном рангу квалитета као ЦД плејер разлика је минимална.
А није свеједно ни који декодер користиш (најбољи за mp3 су Frauenhofer, Apollo i Shibatch).
Као што рекох, разлика у звуку постаје скоро теоријска ако квалитетно енкодујеш у mp4.

Bas tako, Xing, MP3 "heroj" 90-ih, + podesavanja krsh (kao sve je to isto), ali tada nisam ni primecivao razliku, integrusa+neki tek da rade zvucnici, sad je bas vidim.
....
Nego....jel ima SW da ucitam APE ili FLAC image +CUE pa da mi da da premotavam pesme, dakle 1/2/3/....a ne kao jedan file od 55:05, mogu rucno da kopam al to je bezveze.

^
Da, jedan flac od cca 250-450MB kako kad, e sad da l' mogu da prevucem negde taj jedan+ cue i da mi otvori po pesmama, ne moze?

^
Da, jedan flac od cca 250-450MB kako kad, e sad da l' mogu da prevucem negde taj jedan+ cue i da mi otvori po pesmama, ne moze?

mozes, vecina playera to radi, ali eto opet da preporucim foobar...

zaboravi na velike ape i na flac fajlove, treba samo cue fajl da prebacis (drag and drop na playlist) u foobar i pojavi ti se spisak pesama i svira kao da si stavio audio cd, znaci moze next, random kako god odgovara...

evo screenshot:

iz foldera prevucen samo cue fajl

Prilozi

• foobar.jpg
    foobar.jpg
    151.9 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Mozda bi aca od tih tridova mogao da napravi neki .txt ili npr. doc fajl pa da ih zakaci ovde da ih procitamo.

mozes, vecina playera to radi, ali eto opet da preporucim foobar...

zaboravi na velike ape i na flac fajlove, treba samo cue fajl da prebacis (drag and drop na playlist) u foobar i pojavi ti se spisak pesama i svira kao da si stavio audio cd, znaci moze next, random kako god odgovara...

evo screenshot:

iz foldera prevucen samo cue fajl

Hvala puno, indexiras HDD i posle lepo pustas, lepa stvarcica, hvala jos jednom.

:wave:

Mozda bi aca od tih tridova mogao da napravi neki .txt ili npr. doc fajl pa da ih zakaci ovde da ih procitamo.

Svodi se na ono sto vec znate, koristititi EAC za ripovanje, a EAC ili Burrn za rezanje, rezati na sto manjoj brzini.

i ponovo, google je majka...

ono sto sam nasao, da potrazis po kompu cygwin1.dll fajlove...

nadji onaj koji je najnovijeg datuma i taj ukopiraj u burrrn folder.

Probaj pa javi, da li je upalilo, nekima na netu je ovo resilo problem, u medjuvremenu pokusavam da nadjem negde izvor tog cygwin1.dll

turbo
Uradio to,posle čega se deo poruke izgubio (12 [unknown (0x1468)] ? 3656 init_cheap: Couldn't reserve space for cygwin's heap, Win32 error 487
C:\Program Files\Burrrn\cdrdao.exe: *** AllocationBase 0x0, BaseAddress 0x61600000, RegionSize 0x140000, State 0x10000), ali Burrrn uopšte ne vidi rezač(writer) i ne daje mi mogućnost da ga unesem na mesto predviđeno za to!?

Uradio to,posle čega se deo poruke izgubio (12 [unknown (0x1468)] ? 3656 init_cheap: Couldn't reserve space for cygwin's heap, Win32 error 487
C:\Program Files\Burrrn\cdrdao.exe: *** AllocationBase 0x0, BaseAddress 0x61600000, RegionSize 0x140000, State 0x10000), ali Burrrn uopšte ne vidi rezač(writer) i ne daje mi mogućnost da ga unesem na mesto predviđeno za to!?

Sa ASPI-jem ti je sve u redu?

Da ne otvaram novu temu:

Nabavio sam nesto muzike u flac formatu. Sada bih zeleo da proverim kvalitet snimaka, jer neki, bez obzira na cue i log fajlove, pomalo sumnjivo zvuce, plasim se da nije transcode u pitanju.

Da li postoji alat za proveru kvaliteta flac fajlova? Malo sam googlao ali svi alati koje sam nasao vrse proveru narezanog muzickog CD-a ili wav fajova, ne samih flac datoteka.

Poslednja izmena:
Otvoris flac fajl u Adobe Audition programu o izaberes spectral view. Ako nema peakova iznad 16 kHz onda je sigurno mp3, ili ako ima peakova iznad 20 kHz onda je sigurno flac. Za peakove od 16 do 20 kHz moras detaljnije analiziras strukturu samog fajla.

A drugi zgodan programcic je:

Audiochecker

Da ne otvaram novu temu:

Nabavio sam nesto muzike u flac formatu. Sada bih zeleo da proverim kvalitet snimaka, jer neki, bez obzira na cue i log fajlove, pomalo sumnjivo zvuce, plasim se da nije transcode u pitanju.

Da li postoji alat za proveru kvaliteta flac fajlova? Malo sam googlao ali svi alati koje sam nasao vrse proveru narezanog muzickog CD-a ili wav fajova, ne samih flac datoteka.

Sasvim normalno, i kad slusas flac on se prvo raspakuje u wav i tek posle ga cujes, samo to radi player u realtime-u, tako nije nikakav problem da za test raspakujes flac u wav i proveris ga doticnim programima...

Ili kao sto aca rece, mozes u audition da uvuces flac...

problem je u samom masterizovanju CD-a, posto postoje veoma nekvalitetna izdanja, koriste se nekvalitetni sample-ovi u studijima, limiteri, i onda je originalan WAV grebovan sa CD-a limitiran, k'o sekirom da je odsecen opseg :(

U medjuvremenu, nasao sam jos jednu opciju - auCDtect, plug-in za Foobar.U njega moze direktno da se ubaci flac i on izvrsi analizu.

Sve sto sam analizirao je bilo OK. Cak sam probao da ga prevarim: analizirao sam flac fajl i on je dosao do zakljucka da je fajl 100% CDDA. Onda sam isti fajl prebacio u mp3 pa vratio u FLAC. Analiza novog fajla je potvrdila transcode (95% mpeg).

Bice da mi se kvalitet flac-a ne dopada zbog (ne)kvaliteta zvucne kartice...

Nazad
Vrh Dno