Šta je novo?

Firefox 4 BETA

Je li neko probao onu 64bitnu verziju "Minefield"? Trenutno je aktuelna beta 13. Ne znam zašto su odustali od 64bitne verzije Firefoxa 4, ali ove 64bitne pre bete i dalje izbacuju iako su rekli da neće izbaciti finalnu verziju.

razocaran sam....

i dalje cleartype ne radi, i dalje UI izgleda kao poluzavrsen, pa pobogu RC je :S sto znaci da ce mozda ovaj isti build biti finalni :S tabovi i dalje siroki, cak su mu dali po visini, dugme za novi tab "+" je promenjeno malo, sad je jos gore lol, bck/fwd buttons...bzvz :S
ono grupisanje tabova..i dalje nije fluidno.....ne verujem da cu se vratiti na firefox(sa chroma)

Meni se sve svidja na cetvorci, brzi je i lepsi i sve zivo al ovaj font je ocajan. Nije moguce da ce ovako da izgleda finalna verzija FF4 WTF

Meni se sve svidja na cetvorci, brzi je i lepsi i sve zivo al ovaj font je ocajan. Nije moguce da ce ovako da izgleda finalna verzija FF4 WTF

ma lepsi..al od cega? lepsi od trojke..ali najruzniji od aktuelnih..chrome..opera...safari...jednostavno ne izgleda ispolirano, kao neki amateri da su radili :S

Meni nije ruzan, a to kako mu izgledaju bck/frwd dugmici i slicni detalji me i ne zanimaju s obzirom da ih i ne koristim. Jedina ogromna zamerka je FONT koji je katastofalan. Kako su mogli tako nesto da previde meni nije jasno uopste....
Ako to ne poprave u final verziji odoh ja na chrome...

Ja sam mu rekao zbogom i otisao na Chrome...prebolecu neke ekstenzije.

Meni nije ruzan, a to kako mu izgledaju bck/frwd dugmici i slicni detalji me i ne zanimaju s obzirom da ih i ne koristim. Jedina ogromna zamerka je FONT koji je katastofalan. Kako su mogli tako nesto da previde meni nije jasno uopste....
Ako to ne poprave u final verziji odoh ja na chrome...

šta je s fontom? kod mene je isti kao što je i bio.
probaj da isključiš 'use hardware acceleration when available' u advanced settings i restartuj FF?

Je li neko probao onu 64bitnu verziju "Minefield"? Trenutno je aktuelna beta 13. Ne znam zašto su odustali od 64bitne verzije Firefoxa 4, ali ove 64bitne pre bete i dalje izbacuju iako su rekli da neće izbaciti finalnu verziju.

Ja vec dva meseca koristim Minefield 40b12pre na laptopu i radi super. Prilikom instalacije je sve preuzeo od firefoxa (plugin bookmarks...), jedino sam instalirao 64bit flush plugin i 64bit java plugin. Uporedo koristim i Chrome i mislim da cu se skroz prebaciti na njega.

Poslednja izmena:
Zna li neko kako da iskljucim ovaj add-on bar da mi se ne pojavljuje svaki put kad startujem firefox?

šta je s fontom? kod mene je isti kao što je i bio.
probaj da isključiš 'use hardware acceleration when available' u advanced settings i restartuj FF?

pa da, to je hteo da kaze, ne radi cleartype, ali opet ako iskljucis hardversku akceleraciju, animacije taba se dosta losije, ne radi smoothscroll extenzija kako treba, ako ovako bude u finalnoj verziji.....fail

edit: mada su najavili firefox 7 da ce izaci u 2011..tako da sad vidim da ce 4 biti samo prelazno resenje, totalno neispolirano....beta za peticu ili sesticu :p

Poslednja izmena:
Odlično radi RC. Nema nikakvih problema, izgleda odlično, pokreće se samo za nijansu sporije nego Chrome.

@ pilauda: View > Toolbars

Hvala booZ,

jos jedno pitanje, jel moze da se vrati font kao sa firefox 3.6, ovaj font koji je u cetvorci, vidim da je izmenio font na facebooku na youtubu ali mi se ne svidja uopste

Hvala booZ,

jos jedno pitanje, jel moze da se vrati font kao sa firefox 3.6, ovaj font koji je u cetvorci, vidim da je izmenio font na facebooku na youtubu ali mi se ne svidja uopste

Iskljuci aksceleraciju ako koristis win 7 .
Cujem da mnogi imaju problema sa frontovima ako je aksceleracija ukljucena na win 7

Nema potrebe da se gasi akceleracija. Ljudi su jos davno pronasli resenje, samo treba nauciti kako se koristiti Google.

http://www.sevenforums.com/browsers-mail/117488-firefox-4-font-rendering.html

Jedini problem je sto stavljanjem "gfx.direct2d.disabled” na true, zapravo gasis 90% akceleracije...

ps. I kod mene su lose renderovani fontovi sa upaljenom akceleracijom, ali izgleda da se ceka Microsoftov patch, jer je problem do direct2d...

Malo da pohvalim FF4, moguce je navigacioni bar premestiti (podici gore) pored tabova, tako da se dobija jos jedna slobodna linija. To u chrome-u ne moze.
Mada mi je trenutno problem fiksirati sirinu tog navigacionog bara. Skuplja se i siri u zavisnosti od broja tabova, ali valjda cu naci resenje.

Prilozi

• FF.jpg
    FF.jpg
    297.1 KB · Pregleda: 94
Malo da pohvalim FF4, moguce je navigacioni bar premestiti (podici gore) pored tabova, tako da se dobija jos jedna slobodna linija. To u chrome-u ne moze.
Mada mi je trenutno problem fiksirati sirinu tog navigacionog bara. Skuplja se i siri u zavisnosti od broja tabova, ali valjda cu naci resenje.

kao u IE9 :) mada se meni ne svidja, al lepo sto su ubacili, jedini je firefox koji i dalje koristi ovo ruzno pomeranje tabova, svi ostali imaju drag i drop, valjda ce u petici i to da poprave

kao u IE9 :) mada se meni ne svidja, al lepo sto su ubacili, jedini je firefox koji i dalje koristi ovo ruzno pomeranje tabova, svi ostali imaju drag i drop, valjda ce u petici i to da poprave

Nije ni slicno. Potpuno se izgubila poenta kod IE-a. I dalje postoji title bar koji zauzima prostor i ne sluzi nicemu.

Prilozi

• IE9.jpg
    IE9.jpg
    110.9 KB · Pregleda: 73
Nije ni slicno. Potpuno se izgubila poenta kod IE-a. I dalje postoji title bar koji zauzima prostor i ne sluzi nicemu.

pa kako nije ni slicno kad je IE 9 jedini browser koje je imao adressbar i tabs bar u jednoj pravi :S a evo sad i firefox 4 moze, samo sto ie ima plus taj title bar...mada je to i dalje bzvz, jer ako stavis ih u istu ravan, mozes da otvoris 3-4 taba doko ne popunis red lol

Nije poenta staviti tabove i adres bar u istu liniju nego je poenta dobiti na visini stranice koja se posecuje. Jasno je da se gubi na broju tabova koji se mogu videti ali se to radi da bi se ustedelo na prostoru. IE9 NIJE ustedeo na prostoru, totalni fail.
Inace na mom monitoru (1680x1050) mogu da naguram bar 10 tab-ova pri takvoj konfiguraciji.

Vertikalni prostor je vrlo cenjena stvar, barem kod mene. Pogotovo u poplavi ovih očajnih 16:9 panela (pogotovo na laptopovima) gde se na 16" ima 768 piksela vertikale. Očaj.

px0mg.png

....

Aj objasni kako?Ili mi daj neki link gde je objasnjeno.

Ekstra jednostavno, desni klik na crnu pozadinu pa customize i onda premestas sta i gde hoces.

Ljudi jel vam se desava kada kliknete dvoklik na prazno da otvorite novi tab on resajzuje ceo firefox? Jel moze to da se resi nekako?

Ček da font sredim!!!

Poslednja izmena:
Vrh Dno