Šta je novo?

Fifa 2011 vs. PES 2011 [pc/ps3/xbox360/wii]

Opet ste počeli ovde da se prepucavate?!?!?!

Pa kako vam više nije dosadno???

Ko želi da igra 3. kazakstansku ligu neka igra fifu. Ko želi da igra kvalitetnu simulaciju fudbala igraće PES. I daj više ste dosadni. Ako vam je FIFA bolja igrajte je i ne smarajte druge. Svako igra šta mu odgovara. Ja igram PES, ali ni jednom nisam došao u FIFA temu da pljujem po njoj.

A to je bitno zato što...? Tebi se igra sa Džibutijem i Al Hilavijem??

Ne, ali mi se igra sa Wolfsburgom, Hoffenheimom, Stuttgartom, Rubinom recimo a upadne tu koji drugoligaš takodje. Zadnji put kad sam gledao, to nije bila 3. kazakstanska liga.

Šta vredi FIFI 1500 ekipa kad su svi igrači u njima isti, generečni, sa identičnim animacijama šuta, trčanja itd. Ne kažem da je PES bolji u tome, već samo tvrdim da je glupo imati 30+ liga sa identičnim timovima.

Zaista misliš da je npr. jedan Lorient manje generičan u PESu nego što je u FIFI? Nema potrebe za tako napadačkim pristupom, isprobaj pošteno obe igre pa onda donosi sud i kritikuj ili hvali jednu ili drugu igru.

Poslednja izmena:
Opet ste počeli ovde da se prepucavate?!?!?!

Pa kako vam više nije dosadno???

Ko želi da igra 3. kazakstansku ligu neka igra fifu. Ko želi da igra kvalitetnu simulaciju fudbala igraće PES. I daj više ste dosadni. Ako vam je FIFA bolja igrajte je i ne smarajte druge. Svako igra šta mu odgovara. Ja igram PES, ali ni jednom nisam došao u FIFA temu da pljujem po njoj.

Nije prepucavanje, vec samo cinjenicno stanje. PES nije simulacija (naci Borisov post). Sinoc sam igrao sa ortakom PES, sve je tromo i sporo, kontrola igraca slaba posebno u odbrani. Skoro svi se slazu da je demo bolji od full verzije. Pa cak i meni. PES ima bolju grafiku, modele igraca. Ne pljujem po PES-u samo kazem sta ne valja u njemu. Ako ti to vidis kao pljuvanje-prepucavanje onda ***.

Igram obe igre uporedo i ako ima nelogicnosti PES ima mnogo vise. Boris pise kako rainbow flick sa messijem skoro uvek uspeva. Koliko puta si video takav potez na pravoj utakmici? Mozda jednom u 5 godina.

Nisam fanboy, Fifu igram prvi put od 1998 RTWC, dok sam PES igrao sve do PES 6, posle je usledila pauza usled losih izdanja od strane konamija.

Samo realno sagledam sta je dobro i lose u svakoj igri.

Ko želi da igra 3. kazakstansku ligu neka igra fifu. Ko želi da igra kvalitetnu simulaciju fudbala igraće PES.
iloled-pam.jpg

Nije prepucavanje, vec samo cinjenicno stanje. PES nije simulacija (naci Borisov post). Sinoc sam igrao sa ortakom PES, sve je tromo i sporo, kontrola igraca slaba posebno u odbrani. Skoro svi se slazu da je demo bolji od full verzije. Pa cak i meni. PES ima bolju grafiku, modele igraca. Ne pljujem po PES-u samo kazem sta ne valja u njemu. Ako ti to vidis kao pljuvanje-prepucavanje onda ***.

Igram obe igre uporedo i ako ima nelogicnosti PES ima mnogo vise. Boris pise kako rainbow flick sa messijem skoro uvek uspeva. Koliko puta si video takav potez na pravoj utakmici? Mozda jednom u 5 godina.

Nisam fanboy, Fifu igram prvi put od 1998 RTWC, dok sam PES igrao sve do PES 6, posle je usledila pauza usled losih izdanja od strane konamija.

Samo realno sagledam sta je dobro i lose u svakoj igri.

Za iznošenje tog činjeničnog stanja postoji tema PES vs. FIFA.

Ovaj thread su modovi jedva pročistili od postova, a onda tri ljubitelja FIFE ispišu za čas 10 postova koji se svode na samo subjektivno mišljenje pojedinca.
Zato ako imate da kažete nešto na temu koja je od ove dve igre bolja imate za to drugu temu. Ovde pitajte ako vas nešto zanima ili podelite informaciju o nekom novom patch-u.:wave:

Nije prepucavanje, vec samo cinjenicno stanje. PES nije simulacija (naci Borisov post).

Ne znam na sta mislis :) Nijedna ni druga nisu simulacija, i jedna i druga zasluzuju da dodje neko treci i pocisti ih, ali to se nece desiti ocigledno, ili niko drugi ne ume, ili nece, ne znam sta je.. Mada sad kad razmislim u svakoj sportskoj igri ima uglavnom samo dva konkurenta..
Zavisi ko sta podrazumeva pod 'simulacija', meni je veca simulacija fudbala to da mogu da razlikujem igrace, da se lopta lepse ponasa i da su sutevi bolji i uverljiviji, a nekom je simulacija kretanje u 360 stepeni i bolja duel igra.

@filipos, to je tvoje elementarno ne znanje - po 20. put na ovom forumu 90% ljudi koji igraju PES - ne znaju da igraju...a pod tim ne mislim da nisu "skileri" nego ne znaju da sutiraju dodavaju, centriraju, da iskljuce da im komp sam uklizava u odbrani itd itd...

Ne mogu da verujem da ovde ima ljudi koji jos pisu u ovoj temi, pa zar nije dovoljno k*njanja i nametanja svog krajnje obejktivnog misljenja, sve u cilju da se drugima objasni da su u zabludi...

Igraje te bre sta hocete, pustute ovu temu da ode u zaborav na 296 stranu ovog podforuma....

Poslednja izmena:
Ja ovde nevidim nikakav smisao ovog prepucavanja !

Greska mnogih je sto POSTOVE NA "NEKOM" INTERNET FORUMU SHVATAJU KRAJNJE LICNO...

Ja ne znam, ni ko je @rAMA, ni ko je @radejet ni ko si ti @filipos...

Jedino sto sam ja rekao je da je totalno nebitno sta mislis ti ili ja ili neko treci o PES vs FIFA, cinjenica je da ce svako igrati ono sto hoce...i da ova tema sluzi za prepucaanje i GLUMLJENJE OBJEKTIVNOSTI...

Jos na pocetku teme, na prvoj strani sam napisao da je sama tema totalno k*etenska(nista losne o autoru teme ne mislim)...ove dve igre osim sto se trude da simuliraju najvazniju sporednu stvar na svetu jako malo dodirnih tacaka imaju i po meni to mu dodje kao pitanje estetike, koju ces igru od ove dve igrati...ukusi su razliciti.

@filipos, veruj mi da ne znas o cemu pricas, ako obojica pricamo o istoj stvari - sutiranju u novom pes-u. Fizika lopte i pokreta igraca je promenjena i moj savet je da totalno zaboravis kako si sutirao u prethodnim verzijama i da naucis da sutiras u novom pes-u - to ako ga uopste igras...

A ovo da pes kaska za fifom stvarno necu kometarisati...jer je glupo takvu izjavu kometarisati, ja kazem da ne mogu biti obektivan i da imam svog favorita ali takvu glupost nikad ne bi mogao izjaviti...

Poslednja izmena:
@filipos, veruj mi da ne znas o cemu pricas, ako obojica pricamo o istoj stvari - sutiranju u novom pes-u. Fizika lopte i pokreta igraca je promenjena i moj savet je da totalno zaboravis kako si sutirao u prethodnim verzijama i da naucis da sutiras u novom pes-u - to ako ga uopste igras...

Posto si napisao da ne znas ko sam, kako mozes onda da znas da ne znam o cemu pricam...

i da ova tema sluzi za prepucaanje i GLUMLJENJE OBJEKTIVNOSTI...

Jos na pocetku teme, na prvoj strani sam napisao da je sama tema totalno k*etenska(nista losne o autoru teme ne mislim)

Nije tacno.
Ova tema postoji da bi ljudi sto manje zagadjivali druge 2(4?) teme.

^^Samo se ti vadi...:p

tragicno je kako skoro svaki sut ako nije iz nekog poluokreta ili lomljenja igraca posle driblinga ide kao iz topa nebitno koji je igrac u pitanju. Skoro da je nebitno kojom nogom sutira.

na osnovu tvojih izjava...nista drugo.

Nema ljutnje, ali ti ne znas da sutnes loptu...

odigrao sam evo do sinoc jedno 25-30 tekmi online sa ko zna kim sve, ljudi sutiraju predobro! i sa 17-18m i sa 30-35m...to su sve ili jako dobr sutevi van okvira gola ili golman napravi vanserijsku paradu - ili se ubaguje ko nenormalan i primi gol i onda popizim :)

@shin-bojan, ima i tu neke poente, slazem se. ali to onda znaci da modovi nisu u stanju da sobrisu sav taj spam, doduse ovo je ITforum ni ja se ne bi cimao oko toga puno.

Poslednja izmena:
Ne ne nisi skontao poentu njegovog posta. Fora je u tome da ko god šutne kako god da šutne, šut će biti dobar, eto i to si ti potvrdio u tom postu, golmani prave vanserijske parade i tako to, tralala

ma daj, bullshit

Pazi ovo nije subjektivno, ali je smesno u kvalitativnom smisl porediti FIFU sa PESom, znaci PES je jedno 100 svetlosnih godina ispred.

Stvarno, nikad nisu bili izjednačeniji. Teško je sada biti fanboy.

PES nažalost ni ove godine nije čemu.

Ono što ne valja jeste što nema konkurencije. Ma koliko god se trudio ne mogu da se pretvorim u bota i da igram ono što nazivaju konkurentnom simulacijom fudbala.

Umesto sto tako pisete, napisite sta ne valja u Fifi.

Pa možda to što nema veze sa fudbalom.

Ti si poseban slucaj, umesto da pljujes Fifu kao ostali PES-ovci, vredjas ljude koji igraju Fifu.

Vrh Dno