Šta je novo?

Fifa 2011 vs. PES 2011 [pc/ps3/xbox360/wii]

Pa na onaj genijalan potez pre nego sto se dodje do lopte? ono kada zaigra oko nje kao na svadbi? toga u demou def. nije bilo i da ga ovde nema igra bi bila bolja xy puta.

Svaki put mi skoci pritisak kad to vidim :) Neverovatna glupost.. i zbog tog poteza vise, izgubim loptu nekad..

Mislim da su se istripovali u poslednjem momentu i rekli - ej pa moramo da ubacimo gradjenje, *****cje nam igrachi kako je moguce da se igrachi ne grade dok idu po loptu...i od prilike tu su sasekli mnogo ljudi...

posto ste svi vi iskusniji i imate vise godina "stazha", da li mislite da ce se ovo odvratno "gradjenje" ukinuti nekim od patch-eva ili ce to ostati?

U slucaju da ce ostati onda ne preostaje nishta nego da se ceka gomila budzevina iz pes-edit tima sto se DEMO verzije tiche... nisam pametan shta drugo da kazhem. Ostale "primedbe" i mogu a i ne moram da prihvatim od strane ljudi koji se bune, ali ovu sam morao i uvek cu potencirati da je pogubna i prilichno ide na nerve....mnogima.

Da se ja pitam tu fintu nikad ne bi ni ubacio u igru.
Naravno da tu fintu moze da izvede skoro svako samo sto je njena upotrebna vrednost ravna nuli.

Sent from my GT-I9000M using Tapatalk

Mislim da su se istripovali u poslednjem momentu i rekli - ej pa moramo da ubacimo gradjenje, *****cje nam igrachi kako je moguce da se igrachi ne grade dok idu po loptu...i od prilike tu su sasekli mnogo ljudi...

posto ste svi vi iskusniji i imate vise godina "stazha", da li mislite da ce se ovo odvratno "gradjenje" ukinuti nekim od patch-eva ili ce to ostati?

U slucaju da ce ostati onda ne preostaje nishta nego da se ceka gomila budzevina iz pes-edit tima sto se DEMO verzije tiche... nisam pametan shta drugo da kazhem. Ostale "primedbe" i mogu a i ne moram da prihvatim od strane ljudi koji se bune, ali ovu sam morao i uvek cu potencirati da je pogubna i prilichno ide na nerve....mnogima.

Ne znam, navodno posle izlaska igre nikad ne menjaju gameplay sa patchevima, to je zvanicni stav, iako mnogi tvrde da su patchevi u 2010 verziji donosili neke promene u gameplay-u, na bolje.. tako da moguce da krisom nesto isprave, ali ne naprave frku oko toga da ne ispadne kako je nesto falilo igri :)

Pa ne znam ko onda treba da im digne frku? Ja josh uvek u rukama nemam svoju original kopiju ali ako i kada je budem dobio nece me smarati da ih obasipam mejlovima svaki dan na poslu da izbace to...naravno smeshan sam sebi sa tom mishlju ali zaista je kompletno *****ski potez..moguce da se on "gubi" ili anulira time shto se pre kontakta sa loptom uradi neka finta a ?

to bi imalo onda mnogo smisla ali bi i iscimalo igrache samo tako...definitivno ne dishemo isti vazduh mi ovde i oni tamo : )) mnogo bi bilo ludo da je ovo za fintu ispravno!

Fora je sto nekad odigram 2, 3 utakmice a nijednom ne vidim taj potez, a nekad 6 puta za jedan minut :) Poslao bi karabinjere na tog sto je to ubacio :)

Igrajuci PES i FIFU neki od ova dva mora out i to je FIFA:D...

@Oki: ne računaj da će se to izbaciti iz igre osim ako KONAMI odjednom ne promeni stav po pitanju patcheva. I EA i KONAMI (doduše ovi drugi malo redje) menjaju gameplay samo onda kada vodi do izuzetnih bagova i exploita (primer sa FIFA09 i "crabwalk" bagom).

li recimo, čak ni EA uopšte nije sredio bag sa kojim si davao golove sa centra sve dok nije izbacio FIFA10 a itekako je uticalo na igru online. Kako povedeš, tako su se nalazili pojedinci koji su to do te mere uvežbali da su davali 8 od 10 pokušaja bez problema.

Ko kaze da nema upotrebnu vrednost? :) Ima preveliku, to je problem.. dobri igraci ce svaki put bez greske odraditi.

kazelik ciji sam post citirao..."ravna nuli" - za mene znaci da je beskorisna...

Zato sam okacio klip...inace uopste nije tesko braniti tu fintu...samo treba malo vezbe i iskustva...

Mislio je na upotrebnu vrednost u stvarnosti, ne PES-u..

rainbow flick je tebi jednostavnija fudbalska finta?

Sjajno :)

U nastavku svog komentara nisam mislio na rainbow flick. Rainbow flick se pominje u jednoj rečenici, a "jednostavnija finta" u drugoj.

Samo malo pažljivije čitaj i nemoj da naslućuješ i pogadjaš moje mišljenje. Jer ja ono što sam hteo da kažem to sam i napisao.

Pa jednostavnije finte se mogu izvesti. Tačno imaš podeljene finte po "zvezdicama" - dakle lupam, pimpovanje lopte može da uradi i onaj sa jednom zvezdicom, jednostavne varke telom može da radi i onaj ko ima dve zvezdice dok recimo heel flick može tek onaj ko ima 3 zvezdice a onaj koji ima 4 zvezdice tu istu fintu radi malo efikasnije i atraktivnije a recimo hocus pocus može samo onaj sa 5 zvezdica.

Borsi me je razumeo, nego aj ti meni okaci takve klipove iz pravog fudbala. Moraces da prevrnes ceo net da bi nasao par takvih poteza. Po meni su to cirkuzantski potezi, to ni jedan trener ne voli da vidi da njegov igrac uopste pokusava da izvede.

Moje misljenje je da su se tvorci PES-a skroz pogubili u pokusaju da kopiraju FIFU, zadnja 3-4 nastavka sve manje lice na inicijalni PES a sve vise na ono kako je Fifa izgledala za vreme PES-a od 5 godina.
Postojalo je vreme do PES-a 6 i posle, po meni od 2008 na ovamo to nije to. Morace da okrenu potpuno nov list i da sve krenu ispocetka jer ovo sto sada imamo priznaces nije ni 20 deo od onog sto smo svi ocekivali.

Hektore, slažem se sa tobom iako postoje "taktični" driblinzi sa kojima stvarno stekneš prednost ako ih uradiš u pravom trenutku. U svakom slučaju oni u FIFI prolaze mnogo redje nego što bi pomislio. Što se tiče driblinga mislim da ova 3 snimka dovoljno govore o tome koliko FIFA ozbiljno prilazi celoj priči:

[YOUTUBE]2gw6gXEbcJQ[/YOUTUBE] [YOUTUBE]Qchiji6gW24[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]h8tgRw8I7U0[/YOUTUBE]​

Poslednja izmena:
Moje misljenje je da su se tvorci PES-a skroz pogubili u pokusaju da kopiraju FIFU, zadnja 3-4 nastavka sve manje lice na inicijalni PES a sve vise na ono kako je Fifa izgledala za vreme PES-a od 5 godina.
Postojalo je vreme do PES-a 6 i posle, po meni od 2008 na ovamo to nije to. Morace da okrenu potpuno nov list i da sve krenu ispocetka jer ovo sto sada imamo priznaces nije ni 20 deo od onog sto smo svi ocekivali.

Nije bas tako.. 2011 je otprilike taj novi pocetak. Odlicna je igra, samo sto je mogla biti mnogo bolja da malo vise lici na demo. Bolja je za 3 koplja od svih next-gen verzija..

A jel ti je bolja od PES6?

Pa.. ne mogu da kazem da je 'ispoliraniji', ali dosta vise secanja tih starih vremena, nema sanse sad da bi mogao da igram PES6.. idemo dalje.

Jesi siguran da ne bi mogao? Pitam zato što mi se čini da ga nisi skoro igrao da se podsetiš ;)

Igrao sam ga previse, sto je mnogo mnogo je.. :) Vreme je za "next-gen", kakav god da je..

Ja sam skoro probao svoj omiljeni PES5 i ja bih ono bez problema mogao da igram samo da mi neko napravi svez OF i kakav-takav hires patch.

I da sredi sudiju, da ne svira svaki kontakt kao faul.

Gde je po vama bolje uradjen Be a Legend u Fifi ili Pes-u?

Ukoliko igraš i online, onda FIFA jer imaš 11vs11 mečeve bez ikakvog laga, postoje "klanov", a možeš da budeš i golman ako želiš. Verovao ili ne, ljudi više vole da budu golmani nego štoperi, ne kapiram zašto :d

Plus, nemaš EXP da dobijaš već postoje odredjene stvari koje moraš da uradiš ne bi li ti se ocena povećala, npr. da daš 10 golova van 16, da predriblaš 5 protivnka na jednom meču i sl.

Mada, ima i PES svoje zanimljivosti, recimo onaj izbor kopački koje utiču na ocene mi je skroz zanimljiva stvar.

Ukoliko igraš i online, onda FIFA jer imaš 11vs11 mečeve bez ikakvog laga, postoje "klanov", a možeš da budeš i golman ako želiš. Verovao ili ne, ljudi više vole da budu golmani nego štoperi, ne kapiram zašto :d

Plus, nemaš EXP da dobijaš već postoje odredjene stvari koje moraš da uradiš ne bi li ti se ocena povećala, npr. da daš 10 golova van 16, da predriblaš 5 protivnka na jednom meču i sl.

Mada, ima i PES svoje zanimljivosti, recimo onaj izbor kopački koje utiču na ocene mi je skroz zanimljiva stvar.

Sad trenutno igram Fifu tj.Be a Pro,Pes-ov ovogodisnji Be a Legend jos nisam probao!jedino sto mi se ne svidja kod Fife je to sto svaku utakmicu igras celu!Cak se igrac i ne umara,barem ja nisam video i veliki minus je taj sto kad kreiras svog igraca mozes sve vrednosti da odvrnes do kraja(u cemu je onda draz napredovanja samog igraca iz utakmice u utakmicu)!Jedino sto mi se svidja su animacije(skidam kapu)!Posto jos nisam probao Pes(skida se),kod njih je to malo realnije odradjeno(ne mozes odmah uci u prvu postavu,malo moras trenirati,pa te onda ubacuje u drugo poluvreme tamo pred kraj i takve neke cake,gde stvarno imas osecaj da napredujes)!

Kreiraj svog virtual pro igrača i iskoristi ga za career mode. Tada će biti drugačije. Bićeš ograničen sa ocenama a imaćeš i "zadatke" preko kojih ćeš napredovati.

BAL je odlično zamišljen i realizovan mod ali je nažalost meni jako frustrirajuć. Problemi koje ja imam sa BAL nemaju veze sa samim modom nego sa igrom tj. njenim AI-jem koji je blagi užas. Bukvalno moram da im crtam kada sam slobodan gde i kako da mi dodaju loptu. Ako ostavim njima da odluče pošalju mi loptu toliko kasno da od nje ne mogu ništa napraviti. Krajnje zamorno. Možda kada bi ceo mod bio online sa 10 pravih ljudi, onda bi bilo mnogo zanimljivije. U tom slučaju bi verovatno manje lopti dobijao ali bi bar znao da je to zbog kvarnih ljudi a ne zbog retardirane veštačke neinteligencije.

Inače, nije teško ući u prvi tim. Ja sam posle par mečeva postao prvi vezni igrač Wigana i dao sam par golova i namestio isto toliko. Ali me je AI odvratio od daljeg igranja.

Poslednja izmena:
Vrh Dno