Šta je novo?

Fifa 2011 vs. PES 2011 [pc/ps3/xbox360/wii]

Poslednja izmena:
Ajde dobro povlačim to za botove pošto vidim da su neki emotivno rastrojeni i da ih takva klasifikacija duboko pogađa.

Mislim da ću ovom rečenicom sumirati kako ja doživljavam FIFU. Kada bi pravi fudbal ličio na utakmice kakve se igraju u EA Sports FIFA video igri, to ne da ne bi bila najbitnija sporedna stvar na svetu nego bi taj sport bio manje popularan od vaterpola.

Ajde dobro povlačim to za botove pošto vidim da su neki emotivno rastrojeni i da ih takva klasifikacija duboko pogađa.

Mislim da ću ovom rečenicom sumirati kako ja doživljavam FIFU. Kada bi pravi fudbal ličio na utakmice kakve se igraju u EA Sports FIFA video igri, to ne da ne bi bila najbitnija sporedna stvar na svetu nego bi taj sport bio manje popularan od vaterpola.
lepo receno, igro sam fifu dovoljno da shvatim da je pes bolji fudbal:banana::banana::banana:

Nije stvar u tome.
Uglavnom pises korektne komentare na drugim temama, jedino kada se pomene PES/Fifa krenes bez razloga da vredjas.

A kada bi licio na PES :) ?

Borise igrah PES opet sinoc i tragicno je kako skoro svaki sut ako nije iz nekog poluokreta ili lomljenja igraca posle driblinga ide kao iz topa nebitno koji je igrac u pitanju. Skoro da je nebitno kojom nogom sutira.

Recimo da se slazem, u Demou je bilo 5 puta bolje i realnije, ali takodje je tacno da su takvi sutevi uglavnom sa igracima koji i znaju da sutiraju, odnosno sa boljim timovima, uzmi neki slabiji tim pa ces da vidis da nije bas tako..

A posto FIFA takodje ima zeleni teren, loptu, i 22 igraca, ne znaci da je simulacija fudbala.. presli ste na nju zbog 'fensi' animacija i 10-ki koje dobija od IGN-a i slicnih, nemojmo se zavaravati, koliko god PES nije ono sto je mogao da bude, FIFA nije dostojan naslednik, zamena, kako god hocete da nazovete. S*ebali su nas, nemamo fudbal kakav zasluzujemo u 2011-oj godini.. samo opciju 'manjeg zla', koji god da je vama..

Poslednja izmena:
Postaje mizerno kako PES fanbojevi na sva usta vredjaju ljude koji igraju nešto drugo i to samo zato što igraju nešto drugo.

A posto FIFA takodje ima zeleni teren, loptu, i 22 igraca, ne znaci da je simulacija fudbala.. presli ste na nju zbog 'fensi' animacija i 10-ki koje dobija od IGN-a i slicnih, nemojmo se zavaravati, koliko god PES nije ono sto je mogao da bude, FIFA nije dostojan naslednik, zamena, kako god hocete da nazovete. S*ebali su nas, nemamo fudbal kakav zasluzujemo u 2011-oj godini.. samo opciju 'manjeg zla', koji god da je vama..

Nije tacno - presao sam zbog toga sto se igraci bolje postavljaju na terenu, sto je igra mnogo manje sablonska, sto dueli postoje i sto kada izgubim znam da sam nadigran.
A ovo za IGN je posebno smesno, buduci da su se i reklamirali u PES-u i te godine igri dali nezasluzeno visoku ocenu.

Poslednja izmena:
ma slušaj Borisa, ipak je on igrao FIFU jako dugo, zna šta priča... NOT :)

Nije tacno - presao sam zbog toga sto se igraci bolje postavljaju na terenu, sto je igra mnogo manje sablonska, sto dueli postoje i sto kada izgubim znam da sam nadigran.
A ovo za IGN je posebno smesno, buduci da su se i reklamirali u PES-u i te godine igri dali nezasluzeno visoku ocenu.

I da li je ono sto si uvek zeleo od fudbalske simulacije? Super su te prednosti koje navodis, ali meni ne mogu da pokriju totalnu genericnost igraca, bezdusno sutiranje, loptu i sve ostalo sto me ne uverava da igram fudbal..
Cinjenica je da nemamo dostojan fudbal za godinu u kojoj smo, kad pomislis sta smo mogli da imamo..

I da li je ono sto si uvek zeleo od fudbalske simulacije? Super su te prednosti koje navodis, ali meni ne mogu da pokriju totalnu genericnost igraca, bezdusno sutiranje, loptu i sve ostalo sto me ne uverava da igram fudbal..
Cinjenica je da nemamo dostojan fudbal za godinu u kojoj smo, kad pomislis sta smo mogli da imamo..

Iskren da budem, meni je vec Fifa 09 bila ono sto zelim od fudbalske simulacije.
Doduse, napredak u 2 godine je mali, ali, buduci da ne placam igru svake godine, nemam prava da se bunim :).
Slazem se da sve to moze i bolje, ali, za sada sam zadovoljan.

Sve sami igraci fudbalski simulacija koji, "fudbalicu" odigraju kad se pojavii to je to, posle ovde drve nesto...

21. put ovo je tema za one koji veze nemju o "fudbalskim simulacijama" pa da i oni imaju neku temu da se malo izlupaju, iznesu svoje "objektivno misljenje" pa jos ako su funny - duhoviti, reciti, napravice od tebe neandertalca koji nema argumente...

Poslednja izmena:
21. put ovo je tema za one koji veze nemju o "fudbalskim simulacijama" pa da i oni imaju neku temu da se malo izlupaju, iznesu svoje "objektivno misljenje" pa jos ako su funny - duhoviti, reciti, napravice od tebe neandertalca koji nema argumente...

Zasto si ti onda ovde ?
Smetas covece i samo hejtujes.
Nikako da napises nesto smisleno o bilo kojoj od dve igre.

Nikog ja "ne hejtujem" COVECE, niti se svadjam nisakim ovde...

Da se ova tema obrisala ko i svaka retardirana...ne bi se pajaci u njoj svadjali.

Sto tebi smetam? da ke*as ko foka nerotkinja? pa ke*aj je*em mu misa...ko ti brani - spomenuo te nisam...ili mozda jesam?!

Poslednja izmena:
Nikog ja "ne hejtujem" COVECE, niti se svadjam nisakim ovde...

Da se ova tema obrisala ko i svaka retardirana...ne bi se pajaci u njoj svadjali.

Sto tebi smetam? da ke*as ko foka nerotkinja? pa ke*aj je*em mu misa...ko ti brani - spomenuo te nisam...ili mozda jesam?!

Ne vidim zasto ti smeta tema.
A cak i da ti smeta, zasto uopste ulazis ovde ako je tako :)?
Zasto te uopste zanima o cemu pisemo?

Snimio sam par golova i par interesantnih negativnih situacija u PES2011. Za sada mogu i ja da nazalost konstatujem da je igra postala prilichno bagovita kada se igra protiv cpu-a.

Ono obigravanje tj pokret "opleti Mile" oko lopte zaista ne zhelim ni da komentarishem. Definitivno su se zeznuli sto su to ubacili. Cini mi se da sam u demo verziji lakse postizao golove...

Kada kazem cudne situacije pre svega mislim na faulove koji ne postoje a svirani su, dok za fake ofsajde nemam dokaza zbog kamere...

Poslednja izmena:
Mišljenja su kao guzice - svako ih ima, ali ne treba da ih pokazuje.

Drago mi je za tebe zaista, jos jedan dokaz koliko su ljudi razliciti.. :)

Pazi, bila mi je sve sto sam zeleo u to vreme :).
Igram ja i ovu novu sa drugovima kada nalete, ali je ne igram sam kao sto sam nekada igrao master ligu i osvajao lige/kupove.
Mozda jednostavno imam manje vremena, a mozda cekam sledecu "revoluciju" u zanru(a to po svemu sudeci nece skoro biti).

Moram ovo da dodam. Samo da su izbacili to obigravanja oko lopte kada se prilazi ja mislim da ne bih imao za cime da zalim. Prosto neverovatno da je sam code igre iz demo-a potpuno promenjen u final verziji...

totalna genericnost igraca
Ovo je prosto izmišljotina, igrači ne izgledaju tako dobro kao na PES-u, ali je sigurno drugačiji osećaj kontrolisati svakog od njih. Verujem da nisi ni igrao igru, ili da si je jedva igrao.

Poslednja izmena:
Ma kakvi, njemu je bitna vizuelna individualnost, a ne kapira da kada bi udaljio kameru u PESu na istu onu udaljenost koja je default po FIFI da bi i PES imao identičan problem samo sa tom razlikom što bi onda na sva usta hvalio kako to skroz ima smisla i da sada konačno ima preglednost terena.

Ko ne veruje, može da se podseti priče sa skalom i slajderima za taktiku pre nego što je PES implementirao isto u 2010 odnosno 2011toj :)

A što se tiče generičnosti, evo baš juče uzeo Eliu i krstio se i levom desnom kako igra drugačije izgleda iz njegove persepktive - u odnosu na Iaquintu koji je takodje brz ali nije agilan jer je visok kao da su dve različite igre u pitanju. I onda posle slušam priče kako su svi generični od ljudi koji nemaju ni jedan dan FIFE iza sebe.

Juce sam igrao PES sa drugarom i ono sto sam radio sa Xavijem me je odusevilo, kako kontrolise loptu, kako se lepo gradi, to ne radi ni Messi ni niko drugi tako vec samo on (wide kamera). U fifi nisam primetio da neki igrac odskace nekim specijalnim driblinzima ili potezima. Ima razlike u brzini i inerciji ali u PES-u je to dovedeno na visi nivo. Isto kao sto neki ovde tvrde da u PES-u nema duela. Naravno da ih ima, igraci vuku jedni druge za dres, guraju se, samo ne tako lepo i ne tako cesto kao u fifi. Svi ste previse iskljucivi, u stvari ne svi ali vecina. Meni se PES vise svidja ali mogu da shvatim da nekom vise lezi FIFA jer ne moze da svari mane koje su ocigledne, ali tvrditi da je jedna igra bolja od druge je u najmanju ruku nezrelo.

Itekako postoje igrači koji odskaču. Npr. samo oni koji imaju 4 ili 5 zvezdica za skill moves mogu da rade rainbow flick, onda samo oni sa 5 zvezdica mogu da rade chop left/right u trku, izuzetno korisna i jednostavna finta ako želiš da se otarasiš pratioca, a uz to i moćno izgleda, zato i ne može svako da je izvede. Kažem ti, upali FIFU, uzmi HSV i kontroliši loptu sa Eliom a onda posle uzmi npr. Nistelroya i videćeš o kakvoj razlici pričam izmedju igrača.

Zatim tu su i takozvani "flair" potezi zbog kojih igrači sami odrade odredjenu fintu u okviru kretanja koje si imao u planu, npr. okrenut si ledjima golu i hoćeš naglu promenu za 180 stepeni po prijemu lopte, igrači sa "flairom" će nonšalantno podići loptu preko glave dok će ostali da se najnormlanije okrenu.

I da, ja kada govorim da je jedna igra bolja od druge, isključivo imam u planu gameplay protiv živog protivnika u vidu, kakav je online i da li postoje exploiti i bagovi koji kvare igru.

Kako se CPU ponaša, kakav je manager mod, koje opcije za navijanje i editovanje imaš, to mi zaista nije važno jer igram igrice koje teže da se nazove fudbalske simulacije a ne football kit/stadium maker simulation.

Ma kakvi, njemu je bitna vizuelna individualnost, a ne kapira da kada bi udaljio kameru u PESu na istu onu udaljenost koja je default po FIFI da bi i PES imao identičan problem samo sa tom razlikom što bi onda na sva usta hvalio kako to skroz ima smisla i da sada konačno ima preglednost terena.

Ne pricaj svasta, u PES-u na PS3 verziji, i pored onog aliasing-a, razlikujes cak i glave igracima, u delicu sekunde mogu da ti kazem da li je to Xavi ili Iniesta recimo, iako su slicne gradje.. U FIFI bre glave izgledaju kao neke braon fleke, a zbog onog kolorita cak imam i poteskoca da razlikujem crnce od belaca.. bez preterivanja.

Kolorit je lepsi u pes-u, prirodniji. Na prvi pogled mi je FIFA izgledala lepse ali vec posle druge-trece utakmice je poceo da smeta, boje su prenaglasene, verovatno da bi grafika izgledala lepse.

Postoji fix za kameru da bude kao u 2010, kad budem u prilici okacicu.

Sent from my GT-I9000M using Tapatalk

Itekako postoje igrači koji odskaču. Npr. samo oni koji imaju 4 ili 5 zvezdica za skill moves mogu da rade rainbow flick

I ovo je tebi realno???

Pa rainbow flick mogu i ja da uradim a verujem da ne bih imao ni jednu zvezdicu. Naravno da svaki profesionalac može da izvodi neke jednostavnije fudbalske finte, ali samo pravi majstori mogu da ih izvedu "pod pritiskom" :wave:

rainbow flick je tebi jednostavnija fudbalska finta?

Sjajno :)

Nazad
Vrh Dno