Šta je novo?

Fifa 2011 vs. PES 2011 [pc/ps3/xbox360/wii]

Ne mogu lopte da se ubacuju u prostor? ne mogu da verujem šta još neću čuti :d

Malo je izvučeno iz konteksta. Nisam napisao da ne mogu, već da u PES-u to ide mnogo preciznije, ali to se odnosi samo na ovaj PES 2011, jer u ranijim verzijama je bilo samo stisneš trougao, pa on kako ubaci. Ovde je stvar mnogo drugacija, pa je i pas u prostor mnogo bolje odradjen.

Da se pojasnim što se tiče pasova u prostor:

FIFA 2011 : PES 2010 = 1 : 0

FIFA 2011 : PES 2011 = 0 : 1

:wave:

FIFA je odličan fudbal. PES je odličan fudbal. Svako igra sta mu vise lezi, meni vise odgovara PES, ali ne vredjam FIFU.

Evo da se i ja ukljucim u temu.
Dakle nakon par dana(intenzivnog) igranja FIFE 11 i (malo manje) PES 2011, moram da priznam da je FIFA za 2-3 klase bolja igra.
Evo i zasto:
1. BAL vs PRO modovi se razlikuju k'o dupe i oko. BAL je i dalje glup ko noga, ne mozes saigracima da sugerises kako da ti dodaju loptu(+ i dalje je R1 za dodavanje!?!?!?! kakav retard moras da budes pa da stavis takvo dugme). Sto se Fifinog Pro moda tice on je malo sturi po pitanju podesavanja i ostalih stvari kao sto je igranje evro kupova ili slicno ali sam Gameplay je "osisao BAL na 0".
2. Igraci se mnogo "realnije" ponasaju na FIFI nego na PESu. Kretanje, dodavanje, trcanje, ubrzavanje....sve je na strani FIFE.
3. Grafika je mnogo bolja na FIFI ako zanemarimo facelifting koji na PESu mnogo lepse izgleda.
4. FIFA mi je i dalje instalirana - PES obrisan kao i predhodni i onaj pre njega i pre njega, jedino PES 6 je i dalje tu!

Uskoro cu da napravim uopredni video PESa i FIFE pa cu da okacim ovde.

Da se pojasnim što se tiče pasova u prostor:

FIFA 2011 : PES 2010 = 1 : 0

FIFA 2011 : PES 2011 = 0 : 1

Igraš na PCju? Assisted podešavanja?

Kolorit je bolji u PES.

Uostalom evo šta kažu recenzije PES-a:

play.uk

It's getting harder each year to cling onto the memory of PES being the best footballing game out there... It's not as good as FIFA. [Issue#197, p.84]

IGN:

Some may prefer FIFA's more studied approach to football realism, but when it comes to pick-up-and-play fun and intensity, PES 2011 gets my vote this year.

Gamespot:

-The Pro Evolution Soccer series has been stuck in a rut for the past few years, with gameplay that has stagnated and a feature set that has failed to keep up with rival FIFA....It's not in the same league as FIFA when it comes to online integration and presentation, but it's a welcome return to form for a series that has spent the last few years in relegation territory

gameblog.fr

Putting some difficult years behind, the 2011 edition of PES has become attractive again. But if it's been able to catch up in any way, its more with what was expected from previous editions than with its competitor FIFA. On almost all fronts, except its interface, formation menus, and ball physics, EA's title seems superior. PES remains an excellent football game, and will be loved by many, but like the "Oranje" team of Holland, its latest performance isn't the best ever, especially when compared the other team.

videogamer:

PES 2011 is a good game. It's the best version of PES I've played on the Xbox 360 and PS3, and it's a step in the right direction - but it isn't a FIFA beater.

Metro Game Central:

A mostly successful reboot of the series in terms of pure gameplay, except now it seems even more like a minor variation of the still superior FIFA.

Edge Magazine:

The result is competent and complex, but not convincing enough to raise any significant emotion other than impatience. It feels like a clockwork approximation of football, lacking the grace, variety and scope of FIFA.

Spaziogames.it
...it seems that the developers have tried to emulate the full manual control of FIFA 11, but in fact Pro Evolution Soccer 2011 maintains a number of "tracks" that convey the action in predetermined situations...After years of empty promises, unfortunately, seems to finally be time for the team of Seabass, the figure behind the success of PES, to make a healthy self-criticism and try to answer in the field with FIFA 11 beautiful, award-winning on our pages.

TheSixthAxis
FIFA will clearly be stiff opposition (and we’ll move on to that review next) but Pro Evolution feels like it has returned in a way that I’ve spent years hoping for. There are still issues with animations, ball physics and AI but nothing that isn’t easily forgiven as a quirk of the game.

palgn:

For a long time, the Pro Evolution Soccer series held sway, until FIFA came up from behind around 2008 and reinvented their version the beautiful game....Sure enough, the game lacks the detail, the glitz and the hype of FIFA but what’s here is still good on it’s own.

c&v games:

This is the big one for Konami. With EA's flagship footy series making even more strides towards perfection, there's a real danger of too much light being put between FIFA and PES - leaving the former with an open goal..
Like Ronaldo in his twilight years, it's still showed flashes of excitement and charm - but once FIFA dragged its boots out of the mud and started showing some real flair, Konami's effort on the pitch has just felt a bit dated.

So, PES is back in the same ball park as FIFA again. It's great news for anyone into football games. After all, competition is at the heart of the game we love.

FIFA is still the better football sim by a fair bit, though; it's fluid yet solid where PES feels liquid but fragile.

FIFA fans won't entertain Pro Evo, but long-time fans of PES will know what to expect and have come to love a lot of the series' quirks. In a way, it wouldn't be Pro Evolution Soccer without them.

Eurogamer:

Nevertheless, while FIFA 11 may be the better, more polished and controllable simulation of football, in many respects PES 2011 is the more charismatic of the two games.

Eurogamer.it

In recent years, after the company's absolute supremacy of Japan, the balance has gradually shifted in the direction of EA Sports, thanks to FIFA able to overthrow the throne of the simulations a football title that until recently was considered the first maximum expression of football gaming ... ma lo scontro è ben lungi dall'essere concluso. but the battle is far from over.

Eurogamer Spain:

Pro Evolution Soccer 2011 is better than the 2010 edition, but it's clear that the formula is a bit dated and Konami is losing the match against EA Sports' FIFA.

XGN:
The FIFA franchise claims the victory over the Pro Evolution Soccer series again this year. FIFA 11 is definitely the best football game available, at least for the next twelve months.

Ko što sam rekao Borisu u jednoj diskusiji na MSNu. I PES i FIFA su kurve.

Razlika je samo u tome što neki uživaju u onim poslušnim koje rade šta im se kaže a drugi vole one okrutne koje ih ponižavaju i teraju po svom.

E sad, šta ko voli u to neću da ulazim, ukusi su različiti :d

Igraš na PCju? Assisted podešavanja?

Da pa i napisao sam da igram na PC-u, za konzole ne znam kakvo je stanje, pa neću ni komentarisati.

1. BAL vs PRO modovi se razlikuju k'o dupe i oko. BAL je i dalje glup ko noga, ne mozes saigracima da sugerises kako da ti dodaju loptu(+ i dalje je R1 za dodavanje!?!?!?! kakav retard moras da budes pa da stavis takvo dugme).

Čekaj ne razume šta si hteo da kažeš? Gde je dugme za dodavanje R1? R1 je brzo trčanje. 2x R2 je traženje lopte. Da nisi ti nešto pobrkao?!?!?

OFF TOPIC:

Tek sam sad video da sam ustavri ja pokrenuo ovu temu, a ne shin-bojan :D
Modovi, modovi, opet se igrate :D

Ako cemo realno, tvoj post je dosta bolji :).

Ko ti je kriv kada si sam napravio detaljno poređenje. Zbog toga si dobio pravo prvenstva u odnosu na Bojanov post. Kada dođe do frke ti ćeš da budeš kriv. Doživećeš Pižonovu sudbinu :d:p

Poslednja izmena:
*** sad je gotovo...overeno i za buduce generacije:p

Završene su i prve recenzije igre PES 2011 pošto se ona, već u ponoć, našla na tržištu.(zvanican izlazak ENG-UK verzije)

Možemo pohvaliti Konami zbog novog sistema igre koji se, u početku, čini veoma frustrirajući i tvrd kao stare kopačke, ali se, kasnije, pokažu sve njegove prednosti.

Još uvijek se može dati prednost FIFA-i 11 u odnosu na PES 2011, prvenstveno zbog toga što iskustvo u igranju utakmica i ukupan osjećaj autentičnosti PES-a još uvijek nije sasvim konzistentan.

Tako su kolege iz PSM3 bili veoma zadovoljni novim PES-om, te su ovoj igri dali ocjenu od impresivnih 89%.

Ljudi iz Edge-a su, pak, bili mnogo manje toleranti, te su PES-u 2011 dali ocjenu 6/10.

"Uprkos svim ovim godinama koje su provedene u stvaranju poboljšanja u igri, Konami i dalje igra istu igru", kažu iz Edge-a.

Povratak na vrh je, PES-u 2011, donio IGN, koji je dao ocjenu 9/10 uz napomenu da je gameplay "gotovo zadovoljavajući".

TheSixthAxis su ocijenili da PES zaslužuje skor od 80%.

Nadalje, Eurogamer Italy je Konami nagradio ocjenom 90/100, a Eurogamer UK ocjenom 7/10.

Problem je što ljudi teško prihvataju promene, zato su i toliko buke podigli oko novog PES-a, a činjenica je da samo treba da mu se prilagodimo i da je to ustvari najbolji PES do sad. Od kad imam full PES 2011 izbrisao sam PES 2010.

@Playboy - javi na PM gde može da se nabavi original :D

..Od kad imam full PES 2011 izbrisao sam PES 2010...
...
Svaka čast što si mogao držati PES 2010, meni se održao dobrih nedelju dana, kao i PES 2009, 2008. ali zato mi PES 6 još uvek stoji na HDD-u :)

Problem je što ljudi teško prihvataju promene, zato su i toliko buke podigli oko novog PES-a, a činjenica je da samo treba da mu se prilagodimo i da je to ustvari najbolji PES do sad. Od kad imam full PES 2011 izbrisao sam PES 2010.

@Playboy - javi na PM gde može da se nabavi original :D

Nema toga vise "sine"...mogao si da preorderujs preko net-a i igra bi te izasla 24e - ja sam narucio sa shopto.net i igru su mi poslali u sredu 6.10. ocekujem je ponedeljak-utorak

Imao sam i kombinaciju da narucujem originale za 30e i da ti stignu dan posle izlaska Uk verzije 8.10. - i danas su stizale svima koji su narucili na taj nacin preko pes-serbia.com, ja sam narucio za neke drugare i danas je doneo kurir...

Kod nas si imao "preorder" u game-s za 4000din, a koliko sad kosta to stvarno ne znam

Ne shopto je još uvek ista cena kao i za vreme pre-ordera £17.85 + £2.5 za poštarinu...

Svaka čast što si mogao držati PES 2010, meni se održao dobrih nedelju dana, kao i PES 2009, 2008. ali zato mi PES 6 još uvek stoji na HDD-u :)

Ista situacija kod mene :) . Sesticu uvek imam instaliranu , PES 2007/8/9/10 nisu bili na HDD-u ukupno 2 sata :D

Isti slucaj cini mi se da ce biti i sa 2011 :D

Bice nam krivo ako ga obrises :D

"Baj d vej" PES 2007 = PES6

Ma ja da imam 2xGTX460 ja bi se zanio ne bi ni igrao igre :)

lol, masina od 5 somicja maco... 5 somiicjaaa.. :D

pred2.jpg

Na konzoli po accountu imaš 50 slotova za kreiranje. E sad, istina, nisam proveravao koliko možeš tačno downloadovati, ali nekako verujem da možeš makar tih 50.

U svakom slučaju, da li ti to stvarno porediš igru gde imaš 31 ligu + najbitnije ekipe iz Afrike, Argentine i Grčke i PES gde imaš 5-6 liga ukupno? :)

A to je bitno zato što...? Tebi se igra sa Džibutijem i Al Hilavijem??
U PES-u postoji 6 liga, sa gomilom dodatnih timova (Other). Šta vredi FIFI 1500 ekipa kad su svi igrači u njima isti, generečni, sa identičnim animacijama šuta, trčanja itd.
Ne kažem da je PES bolji u tome, već samo tvrdim da je glupo imati 30+ liga sa identičnim timovima.
Kome se igra sa svojim seoskim timom, ima edit, pa nek izvoli.:)

Ovaj deo PES 2011 stvarno su poradili na mnogo elemenata, ne verujem da ce FIFA ikada moci da im pridje.

Ne kažem da je PES bolji u tome, već samo tvrdim da je glupo imati 30+ liga sa identičnim timovima.
Kome se igra sa svojim seoskim timom, ima edit, pa nek izvoli.:)
Pre svega, naravno da nisu identični. Ni u PES-u ni u FIFI. Igranje sa malim timovima može da bude vrlo zanimljivo.
I naravno da je bitno - više licenciranih timova je bolje.

Nazad
Vrh Dno