Ja ne znam dal ovi iz KONAMI-a se trude da upropaste igru iz godine u godinu, al nikakav pomak u odnosu na proslu godinu, mozda grafika i igraci, al ostalo sve je podbacilo!
Za sad igracu malo jos PES11, pa cu videti.
Fifa10 i dalje bolja od ovog PES-a !
ovih dana cu instalirati i FIFA11 pa cu videti, ali ovo sto PES radi par godina u nazad , blagu uzas!
Izgeda da su parice dosta bacili na licence liga i igraca, a manje paznje na izvodjenje igre i gamplay-a.
Tako da - meni je i jedno i drugo djubre - ako hocete fudbal - na poljanu!![]()
Mislim sam previše uživaš u forumskoj drami.
Ali svejedno ću dati odgovor na pitanje:
Mislim da je bolji PES 2011 jer na bolji način prenosi samu srž fudbala (to važi za sve verzije igre, od mobilne java verzije do next gen). Igra je daleko od savršene ali je za mene jedina opcija. Isto važi za NBA 2K serijal u odnosu na NBA Elite. Mišljenja sam da EA Sports jedino ume da uradi hokej kako treba. Madden mi je bio ok svojevremeno ali se slabo razumem u američki fudbal.
Piši šta god hoćeš ali ne očekuj da postove koji pričaju dobro poznatu priču (sve je isto, nema odbrane, nema duela, fifa je bolja) tretiram kao dobronamerne. Takvi postovi su flejm i svako ko bude pisao takve stvari u ovoj temi je došao da troluje i traži kavgu, takve PES ne interesuje. Ja sam dao jedan komentar ove godine u FIFA temi, doduše na osnovu videa ali ću na tome ostati. Meni je ovaj PES odličan i uopšte nemam nameru da probavam konkurenciju, ne interesuje me.
Kad neki ljudi pocnu da pricaju o realnosti PESa i srzi igre, ajde neko da promeni stranu dugom loptom u toj "superrealnoj sumulaciji koja zadire u samu srz igre". I ne pricam o nekom preskakanju igre nego o dugoj lopti sa jedne na drugu aut liniju kad vidis da ti je igrac slobodan. 95% tih lopti ce zavrsiti u autu ili kod protivnika, a to je jedan od osnovnih poteza u fudbalu i radi se non stop. I sad gde je tu realnost i srz itd.
^^Ta priča je vezana za demo koji je mom mišljenju bio jako dobar i dosta je ispred full verzije PES 2011. Mada mislim da sam i to već napomenuo ali lepo od tebe što si pokušao da me prikažeš kao *****a. Ja stvarno ne kapiram šta se dešava sa vama koji pređete na tu FIFU, odjednom imate potrebu da sve oko sebe ubeđujete da treba to da igraju. Ja FIFU ne volim ali te smaram druge da treba da igraju PES, nek igra ko šta voli. Jasno se vidi ko je najjaktivniji u konvertovanju ovih drugih, poput Apple zilota ste postali.
E? To sam radio i u 2010, ali sada je mnoogo bolje, non stop radim u demou... a sad cak mozes i da prebacis protivnicke igrace na manjim daljinama.. samo bocnes onako jer bi ti uzeli loptu po zemlji..
Pogledaj cetvrti gol. O ovome pricam. Nije sto je u pitanju Piksi, ali najbolji gol koji sam ikad video. Kad ovako nesto izvedes na PESu mozemo pricati o sustini fudbala[YOUTUBE]qFkrq_IIJI0&feature[/YOUTUBE]
Niko ne ubeđuje ljude da pređu na FIFU, već samo da je ne uzimaju u usta ako joj nisu dali šansu, pogotovo što je FIFA sada vredna pažnje. Ali to znači da sad mora svima da se svidi FIFA, pošto je novi PES za raziliku od 3 prethodna odličan, iako su malo zasrali u odnosu na demo.
Pogledaj cetvrti gol. O ovome pricam. Nije sto je u pitanju Piksi, ali najbolji gol koji sam ikad video. Kad ovako nesto izvedes na PESu mozemo pricati o sustini fudbala[YOUTUBE]qFkrq_IIJI0&feature[/YOUTUBE]
Nije mi jasna svrha ovakve teme...
Svako ima svog favorita i shatro se trudi da bude objektivan i da ukaze na slabosti ovog drugog...
tema je totalna glupost.
Sto se mene tice, postoje radosne godine kao ova ,a postoje i susne(pes 2008), ali susutina je da kada konami napravi fudbalicu tj kada se potrude to upravo izgleda kao PES 2011.
Meni licno je glupo porediti simulaciju fudbala(PES) za FUFOM, samo vi picite fufu i daleko vam lepa kuca, ako ste zadovoljni stvarno mi je drago ali moram priznati da mi vas je i malo zao...glupo je propustiti ovakav fudbal japanskih magova...
Od pamtiveka se zna sta su konamijevi fudbali a sta fifa...
Niko ne ubeđuje ljude da pređu na FIFU, već samo da je ne uzimaju u usta ako joj nisu dali šansu, pogotovo što je FIFA sada vredna pažnje.
I mala anegdota za kraj . kako razlikovati PESovca od FIFAša ma koju igru da igra trenutno?
PESovac izvodi gol aut na X, FIFAš na krug/kocku
Pa bas cesto golmani tako izvode..
Dobro ajde, i muzika u menijima je uvek bila dobraAl ozbiljno, slusam Chromeo - Don't turn the lights on, i vidim komentare na Youtube-u da je muzika iz Fife 11, odma mi se malcice zgadila
![]()
Jedan totalni offtopic.Sta fali Chromeu?:d
@Boris Lozac L1+sut i mnogo iskustva i osecaja mog druga Nenada
@storky, pas je u prazno - trougao
@Bishop, pazi ovo su golovi za jedno 20ak utakmica...a dugo igramo pes i ortaci i ja, i svako uvede neku novu fintu neki novi potez - pa to onda kad se ovako odradi klip lepo izgledaa i svi se trudimo da budemo sto atraktivniji - zato je pes pes a ne fufa
@zigic, Hvala bice jos mat'rijala
P.S. sad sam tek doshao kuci od sinoc pa odgovaram na postove sa 40. strane ove teme![]()
Pa upravo u tome i jeste fora. Ja igram WE sada PES preko 10 godina i jako sam malo dao atraktivnih golova. ***-a igram kao mašina, utrcavam u gol sa loptomNikada nisam ni pokusavao atraktivnost, jer i kad vodim 4:0 ja gradim akciju za peti gol
:wave:
Biškupe, hvala ti za onaj iscrpni opis i upoređenje, odustao sam od Fife, jer ako pasovi ne mogu da se ubacuju u prostor kao u PESu, onda Fifa nema sta da traži pored Pesa i necu da gubim vreme na istu. Jeb.i ga ima velikih propusta PES, ali bolje nema stara prica.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari