Šta je novo?

Fifa 2011 vs. PES 2011 [pc/ps3/xbox360/wii]

Ove godine definitivno fifa,ranije ne bih komentarisao jer vise nisu aktuelne,a za dalje cemo videti.....,)

Cudi me kako tema vec nije zakljucana, ovo je tako dobar povod za flame wars ! :)

I spit on your .... !!! .... is the BEST!!!

I tako to...

Ja bih se javio, ali zadnja fifa koju sam igrao je 2006, a zadnji PES 2010 (igrao ga 15-20 min).

Tako da - meni je i jedno i drugo djubre - ako hocete fudbal - na poljanu! :)

Ja ne znam dal ovi iz KONAMI-a se trude da upropaste igru iz godine u godinu, al nikakav pomak u odnosu na proslu godinu, mozda grafika i igraci, al ostalo sve je podbacilo!
Za sad igracu malo jos PES11, pa cu videti.
Fifa10 i dalje bolja od ovog PES-a !
ovih dana cu instalirati i FIFA11 pa cu videti, ali ovo sto PES radi par godina u nazad , blagu uzas!
Izgeda da su parice dosta bacili na licence liga i igraca :), a manje paznje na izvodjenje igre i gamplay-a.

Ja ne znam dal ovi iz KONAMI-a se trude da upropaste igru iz godine u godinu, al nikakav pomak u odnosu na proslu godinu, mozda grafika i igraci, al ostalo sve je podbacilo!
Za sad igracu malo jos PES11, pa cu videti.
Fifa10 i dalje bolja od ovog PES-a !
ovih dana cu instalirati i FIFA11 pa cu videti, ali ovo sto PES radi par godina u nazad , blagu uzas!
Izgeda da su parice dosta bacili na licence liga i igraca :), a manje paznje na izvodjenje igre i gamplay-a.

implied-facepalm.jpg

Mislim sam previše uživaš u forumskoj drami.

Ali svejedno ću dati odgovor na pitanje:

Mislim da je bolji PES 2011 jer na bolji način prenosi samu srž fudbala (to važi za sve verzije igre, od mobilne java verzije do next gen). Igra je daleko od savršene ali je za mene jedina opcija. Isto važi za NBA 2K serijal u odnosu na NBA Elite. Mišljenja sam da EA Sports jedino ume da uradi hokej kako treba. Madden mi je bio ok svojevremeno ali se slabo razumem u američki fudbal.

Naravno jako je bitno kada ovakav post dođe od nekoga ko je prethodno napisao ovo:

Piši šta god hoćeš ali ne očekuj da postove koji pričaju dobro poznatu priču (sve je isto, nema odbrane, nema duela, fifa je bolja) tretiram kao dobronamerne. Takvi postovi su flejm i svako ko bude pisao takve stvari u ovoj temi je došao da troluje i traži kavgu, takve PES ne interesuje. Ja sam dao jedan komentar ove godine u FIFA temi, doduše na osnovu videa ali ću na tome ostati. Meni je ovaj PES odličan i uopšte nemam nameru da probavam konkurenciju, ne interesuje me.

:d

Jedino si u pravu za NBA Elite, pošto sam ga isprobao i žešći je fail..

Poslednja izmena:
Kad neki ljudi pocnu da pricaju o realnosti PESa i srzi igre, ajde neko da promeni stranu dugom loptom u toj "superrealnoj sumulaciji koja zadire u samu srz igre". I ne pricam o nekom preskakanju igre nego o dugoj lopti sa jedne na drugu aut liniju kad vidis da ti je igrac slobodan. 95% tih lopti ce zavrsiti u autu ili kod protivnika, a to je jedan od osnovnih poteza u fudbalu i radi se non stop. I sad gde je tu realnost i srz itd.

^^Ta priča je vezana za demo koji je mom mišljenju bio jako dobar i dosta je ispred full verzije PES 2011. Mada mislim da sam i to već napomenuo ali lepo od tebe što si pokušao da me prikažeš kao *****a. Ja stvarno ne kapiram šta se dešava sa vama koji pređete na tu FIFU, odjednom imate potrebu da sve oko sebe ubeđujete da treba to da igraju. Ja FIFU ne volim ali te smaram druge da treba da igraju PES, nek igra ko šta voli. Jasno se vidi ko je najjaktivniji u konvertovanju ovih drugih, poput Apple zilota ste postali.

Kad neki ljudi pocnu da pricaju o realnosti PESa i srzi igre, ajde neko da promeni stranu dugom loptom u toj "superrealnoj sumulaciji koja zadire u samu srz igre". I ne pricam o nekom preskakanju igre nego o dugoj lopti sa jedne na drugu aut liniju kad vidis da ti je igrac slobodan. 95% tih lopti ce zavrsiti u autu ili kod protivnika, a to je jedan od osnovnih poteza u fudbalu i radi se non stop. I sad gde je tu realnost i srz itd.

E? To sam radio i u 2010, ali sada je mnoogo bolje, non stop radim u demou... a sad cak mozes i da prebacis protivnicke igrace na manjim daljinama.. samo bocnes onako jer bi ti uzeli loptu po zemlji..

^^Ta priča je vezana za demo koji je mom mišljenju bio jako dobar i dosta je ispred full verzije PES 2011. Mada mislim da sam i to već napomenuo ali lepo od tebe što si pokušao da me prikažeš kao *****a. Ja stvarno ne kapiram šta se dešava sa vama koji pređete na tu FIFU, odjednom imate potrebu da sve oko sebe ubeđujete da treba to da igraju. Ja FIFU ne volim ali te smaram druge da treba da igraju PES, nek igra ko šta voli. Jasno se vidi ko je najjaktivniji u konvertovanju ovih drugih, poput Apple zilota ste postali.

Niko ne ubeđuje ljude da pređu na FIFU, već samo da je ne uzimaju u usta ako joj nisu dali šansu, pogotovo što je FIFA sada vredna pažnje. Ali to znači da sad mora svima da se svidi FIFA, pošto je novi PES za raziliku od 3 prethodna odličan, iako su malo zasrali u odnosu na demo.

E? To sam radio i u 2010, ali sada je mnoogo bolje, non stop radim u demou... a sad cak mozes i da prebacis protivnicke igrace na manjim daljinama.. samo bocnes onako jer bi ti uzeli loptu po zemlji..

Pogledaj cetvrti gol. O ovome pricam. Nije sto je u pitanju Piksi, ali najbolji gol koji sam ikad video. Kad ovako nesto izvedes na PESu mozemo pricati o sustini fudbala[YOUTUBE]qFkrq_IIJI0&feature[/YOUTUBE]

Pogledaj cetvrti gol. O ovome pricam. Nije sto je u pitanju Piksi, ali najbolji gol koji sam ikad video. Kad ovako nesto izvedes na PESu mozemo pricati o sustini fudbala[YOUTUBE]qFkrq_IIJI0&feature[/YOUTUBE]

Ne mogu sad to da vidim, ali bre non stop prebacujem loptu sa jedne na drugu stranu.. to je uvek moglo, ako ti ne umes ne znaci da ne moze :) Ali u 2011 je to dosta poboljsano pa mozes na jako malim udaljenostima da igras visoke lopte..

Niko ne ubeđuje ljude da pređu na FIFU, već samo da je ne uzimaju u usta ako joj nisu dali šansu, pogotovo što je FIFA sada vredna pažnje. Ali to znači da sad mora svima da se svidi FIFA, pošto je novi PES za raziliku od 3 prethodna odličan, iako su malo zasrali u odnosu na demo.

Apsolutno se slažem. FIFA se poboljšala drastično. Ali za mene je još uvek PES izbor broj 1. Svako neka igra šta mu odgovara, ali ne omalovažavajte ono drugo ako niste probali, ili ste probali jednu partiju itd.

A ti baš sad lupaš. Koliko si još u stvarnosti video tahvih golova. I ko kaže da takav gol nije moguće postići u PES-u ili FIFI. Kolika je mogućnost postizanja takvog gola u realnosti tolika je i u simulaciji.
A to što ti ne umeš da odigraš dug pas i promeniš stranu napada, ne znači da to nije moguće. Ima nas ovde više koji to koristimo svakodnevno.

Nije mi jasna svrha ovakve teme...

Svako ima svog favorita i shatro se trudi da bude objektivan i da ukaze na slabosti ovog drugog...

tema je totalna glupost.

Sto se mene tice, postoje radosne godine kao ova ,a postoje i susne(pes 2008), ali susutina je da kada konami napravi fudbalicu tj kada se potrude to upravo izgleda kao PES 2011.

Meni licno je glupo porediti simulaciju fudbala(PES) za FUFOM, samo vi picite fufu i daleko vam lepa kuca, ako ste zadovoljni stvarno mi je drago ali moram priznati da mi vas je i malo zao...glupo je propustiti ovakav fudbal japanskih magova...

Od pamtiveka se zna sta su konamijevi fudbali a sta fifa...

:laugh: Objektivnost na delu. Prvo kritika subjektivnosti a onda odgovor koji ne moze biti subjektivniji.

Ali stvarno je tema kao da das nekome upaljac i benzin.
Igrao sam Fifu od 96 godine. Te 96 je bila jedina (ili ja nisam znao za drugu) pa mi je bila ok. Kada je izasla 98 ja sam se raspametio. Posle toga je pocelo opadanje kvaliteta ali sam je igrao do recimo 2002 i onda prestao da uopste igram simulacije fudbala (osim da probam kako radi). Koju godinu kasnije pogledam Pes koji su tada ljudi masovno hvalili. Te prve godine mi se uopste nije svideo jer je bio bukvalno teski port sa konzole (ni komande nisu preveli kako treba). Svo to vreme sam probavao i Fifu (nisam igrao dugo) ali mi se nije dopadala. Posle sam igrao Pes 5 ili 6 (ne secam se bas dobro) i odusevio se. Stvarno je Pes tada bio tri koplja ispred Fife ali po meni nije mnogo napredovao tj Fifa je brze napredovala. Ova danasnja Fifa je stvarno veoma dobra. Probao sam i Pes ali mi se nekako vise svidja Fifa. Necu pricati o nekim nedostacima, bagovima, itd jer i jedna i druga igra imaju neke sitne gluposti. Stvarno, mozda su ove godine po prvi put rame uz rame i ostaje na igracima da odaberu igru po svojim afinitetima. Moje subjektivno misljenje je da je Fifa bolja i do sledece godine cu igrati upravo nju a posle, videcemo. ;)

Poslednja izmena:
Niko ne ubeđuje ljude da pređu na FIFU, već samo da je ne uzimaju u usta ako joj nisu dali šansu, pogotovo što je FIFA sada vredna pažnje.

+1

Glavni problem ljudi koji probaju FIFU jeste što je igraju isključivo na PES način, na soliranje, na duge individualne akcije umesto da probaju da kreiraju igru i onda umesto da shvate da to ne može jer postoji odbrana i nije moguće prolaženje kroz igrače i igra na šablone, ne, FIFA je loša a ne to što oni pokušavaju nerealne stvari.

Tačno kapiram da niko od njih i ne koristi opcije koje FIFA nosi kao što je desni analog za davanje dužeg fora na prvom kontaktu u smeru u koji želiš, niko i ne pokušava da igra na analog pa da iskoristi sve čari 360 kretanja izmedju kojih i to da grudima usmeriš prijem visokih lopti, sprint dugme za gradjenje lopte ledjima, trigger run dugme za utrčavanje najbližeg igrača prilikom kontranapada, pace control + desni analog za neke osnovne a jako ubitačne finte za koje itekako treba iskustva i šmeka (u FIFI rainbow flick radiš tako što držiš pace control dugme i na desnom analogu odradiš nazad, napred, napred pri čemu moraš napraviti dobar tajming izmedju ovih pomeranja analoga inače će lopta da se zapetlja iza ledja, u PESu, cimneš analog u stranu u koju ti je najlakše i eto perfektnog rainbow flicka).

Niko od njih i ne razmišlja prilikom šuta koja je jača noga igraču sa kojim šutira jer se u PESu uvek do sada šutiralo u dalji ugao pošto su golovi u bliži ugao bili praktično nemogući osim ako ne odradiš zalom golmana na koji ovaj automatski reaguje. A u FIFI je jača noga igrača i biranje logičnijeg ugla sve prilikom završnice 1na1.

Prosto, ljude mrzi da uče nove stvari i da se adaptiraju iznova. I dalje tvrdim da ne poznajem osobu koja je FIFU igrala makar mesec dana pošteno posle PESa a da je posle odlučio da ipak ostane na PESu osim ako izgovor nije "društvo mi igra više PES a nemaju svi Sony"... i to važi kako za prosečne igrače tako i za one jako dobre PESovce.

I mala anegdota za kraj . kako razlikovati PESovca od FIFAša ma koju igru da igra trenutno? :)
PESovac izvodi gol aut na X, FIFAš na krug/kocku :)

Poslednja izmena:
I mala anegdota za kraj . kako razlikovati PESovca od FIFAša ma koju igru da igra trenutno? :)
PESovac izvodi gol aut na X, FIFAš na krug/kocku :)

To sto ti ne pratis fudbal, ne znaci da se tako ne izvodi vecina lopti u pravim utakmicama :d

To što ne pratim špansku ligu (tačnije, to što mi se povraća od iste) ne znači da ne pratim fudbal ;)

Da, pratis Kazakstansku ligu bese :d Ozbiljno, nije mi jasna ta tvoja posalica.. :) Pa bas cesto golmani tako izvode..

Ekipe sa brzim i spretnim bekovima i velikim brojem onižih igrača često kreću svoje napade sa svoje polovine tj. golman ne ispucava već dodaje slobodnom saigraču. Ekipe sa snažnim igračima i odličnim golmanima koji mogu precizno i daleko da ispucaju skoro uvek ispucavaju loptu.

Valjda je on time hteo da kaže kako je duel igra u PES-u loša pa da zato većina igrača ne ispucava loptu za razliku od FIFA.

Pa bas cesto golmani tako izvode..

Toliko često da je Pique kritikovao Valdesa što ispucava lopte čak i kad Ibrahimović nije u igri. Čak i Barselona koja ima perfektnu pas igru izvodi tako gol aut. Kako god da okreneš, nema te lige na svetu gde se apsolutno svaki gol aut izvodi na X kao u PESu. A simptomatično je da svako ko iole poznaje PES baš tako kreće apsolutno svaki napad.

I to ne važi samo za gol aut, isto je i sa prekidima iz kojih se ne šutira. Retko ko centrira a golovi još redje padaju iz takvih akcija.

Dobro ajde, i muzika u menijima je uvek bila dobra :D Al ozbiljno, slusam Chromeo - Don't turn the lights on, i vidim komentare na Youtube-u da je muzika iz Fife 11, odma mi se malcice zgadila :D

Jedan totalni offtopic.Sta fali Chromeu?:d

Fufa iznenadila ove godine prijatno,al prednost i dalje na strani PES-a..Muzika i u jednoj i drugoj igri sjajne!

Jedan totalni offtopic.Sta fali Chromeu?:d

Ma odlicni su, odlicna pesma, nego sam je nasao iz totalno drugog izvora, gledam spot i vidim komentare da je iz FIFE 11, pa zato kazem da mi se zbog toga malo zgadila :D salim se naravno.. :)

@Boris Lozac L1+sut i mnogo iskustva i osecaja mog druga Nenada :)

@storky, pas je u prazno - trougao

@Bishop, pazi ovo su golovi za jedno 20ak utakmica...a dugo igramo pes i ortaci i ja, i svako uvede neku novu fintu neki novi potez - pa to onda kad se ovako odradi klip lepo izgleda :) a i svi se trudimo da budemo sto atraktivniji - zato je pes pes a ne fufa :)

@zigic, Hvala bice jos mat'rijala :)

P.S. sad sam tek doshao kuci od sinoc pa odgovaram na postove sa 40. strane ove teme :)

A ove poteze ili slicne inace ne mozes u FIFI da izvedes? Mozes ali ces protiv sebe imati odbranu koja ne bi bas dozvolila prebacivanje preko glave 2 igraca a i onda makazice sa strane kao da leti :d

Pa upravo u tome i jeste fora. Ja igram WE sada PES preko 10 godina i jako sam malo dao atraktivnih golova. ***-a igram kao mašina, utrcavam u gol sa loptom :D Nikada nisam ni pokusavao atraktivnost, jer i kad vodim 4:0 ja gradim akciju za peti gol :D

:wave:

Biškupe, hvala ti za onaj iscrpni opis i upoređenje, odustao sam od Fife, jer ako pasovi ne mogu da se ubacuju u prostor kao u PESu, onda Fifa nema sta da traži pored Pesa i necu da gubim vreme na istu. Jeb.i ga ima velikih propusta PES, ali bolje nema stara prica. :)

Biškupe, hvala ti za onaj iscrpni opis i upoređenje, odustao sam od Fife, jer ako pasovi ne mogu da se ubacuju u prostor kao u PESu, onda Fifa nema sta da traži pored Pesa i necu da gubim vreme na istu. Jeb.i ga ima velikih propusta PES, ali bolje nema stara prica. :)

Ne mogu lopte da se ubacuju u prostor? ne mogu da verujem šta još neću čuti :d

Da, mislim da su tu ravnopravni.

Ni ja, neviđena glupost. Ubacivanje lopte u prazan prostor je čak prednost FIFA, jer se AI mnogo bolje snalazi u tim situacijama.

Covek nije rekao da ne moze da se ubaci u prazan prostor, nego da ne moze da se ubaci KAO u pesu. :)

Vrh Dno