Šta je novo?

Fifa 2009 ~ PS3

Kontam da cu se oma prijaviti za Ligu. Kontam da ima neka Online Liga, samo ne znam na koji fazon funkcionira, nikad nisam igrao tako.

za sve platforme izasla...

Ja je skidam sa torrenta, ovaaaj sa ps store-a :p :D, pa javljam utiske. Videcemo da li ima razlike izmedju verzija za razlicite platforme.

A odakle tebi PS3, zar to nije tvoj ortak ? :d

Poslednja izmena:
Doneo mu ortak jer nije znao da ubaci disk;)

Pa jel vidite (slepci da smo opljackani :D) sta sam uopste napisao.
Rekoh lepo da skidam sa torrenata pa da uporedim verzije, znaci moj utisak iz pc verzije sa vasim utiscima iz ps3 verzije ;).

Probao sam na pc-ju, i rekao bih da je ovo najbolja Fifa do sada, ali i dalje losija od PES 2008 :), a 09 izlazi za mesec dana.
E sad, ja nemam pojma da li je ova Fifa za pc next gen, ili je i dalje ps2 port ???
Izgleda odlicno, ali ne nesto mnogo bolje od Fife08 (mada ovu nisam igrao).

Poslednja izmena:
FIFA 09 za PS3 moze da se pazari u Megastore Elektronika, pored Arene.

Cena prava sitnica, 4990 dinara.

Iz ocajanja zbog loseg PES-a, resio da dam FIFI 09 opet sansu.. Nije ovo uopste lose toliko, izgleda onako kako prokleti fudbal treba da izgleda, grafika 3 puta bolja od PES-a, animacije, trcanje, i sto je najvaznije, mozes da razlikujes igrace! Mogu da kazem "eno Drogba mi se otvara" a ne, "neki crni igrac na stiklama mi se otvara".. Imaju svoje specificne pokrete i kretanje, atmosfera je brooka, navijaci (sta je ono u PES-u, sekta neka? ono nisu navijaci).... samo kad bi mogao na strelicama da igram, ovako ne mogu skroz da prosudim o igri kad se krecem na ovim prokletim pecurkama, nemam osecaj, kao da kucam tekst sa rukavicama...

Ako neko odavde uzme full verziju, javicete mi da li moze da se namesti kretanje na D-pad.. Ovo skroz moze da se igra..

Samo budi uporan,ja sam pre igrao na d-padu sada samo na pecurkama,PES i Fifa.Kad se budes navikao shvatices da si sa pecurkom daleko precizniji.

Juce sam uzo oridjinale, u Game-s u, 4999. Danas kad se malkice otreznim, isprobacu :)

I ja sam uzeo FIFU. Isprobao sam samo par puta, ali meni je ovo vrh. Bolju fudbalsku simulaciju nisam igrao.

Borise,mislim da mozes da namestis komande kako god hoces, provericu, pa javljam. Samo sto ti jos jednom savetujem da fifu igras na analognom, ne moze da se poredi kad se naviknes.

PS: koju kameru koristite, bas me zanima? Dobro je da su vratili opcije za podesavanje zoom-a i visine...

Poslednja izmena:
Dobra je fifica. Sad sam malo igrao. Naravno, poco sam Menager mod sa Accrington Stanley-em :). Vidimo se online sa Accringtonom za koji dan. Neko recite mi, de je ovde onaj expirience. Nigde ne mogu da ga nadjem. U 08 je bilo posle svake tekme u menadzer modu, igraci dobiju exp, ovde ga nema?!

Napravio sam online ligu. Zove se Serbian League. Probajte da upadnete. Javite koje koji :)

Borise,mislim da mozes da namestis komande kako god hoces, provericu, pa javljam.

U demou moze sve da se namesti OSIM kretanja, koji *****ski potez, tesko napraviti da moze i na D-pad?!

Hvala na savetima, ali zaista jedino fudbal ne mogu na analognim komandama, sve drugo je bolje na njima, ali nekako mi je fudbal za D-pad.. pa ako moze u full verziji, javite..

Uspeo sam da namestim kretanje na D-pad :) ipak moze, samo se zamene mesta "team tactics" i "player move".. Sada definitivno bolje mogu da procenim kakva je igra.. odigrao par utakmica, nije lose, probace se jos, mada ne mogu gol da dam..

Uspeo sam da namestim kretanje na D-pad :) ipak moze, samo se zamene mesta "team tactics" i "player move".. Sada definitivno bolje mogu da procenim kakva je igra.. odigrao par utakmica, nije lose, probace se jos, mada ne mogu gol da dam..

Fifa ko Fifa, udji u 16 tako sto ces da zeznes odbranu (koja ne moze da odoli ofsajd zamkama ) na proigravanje trugao na PS3 ili Y na xboxu i kad pobegnes odbrani, udji u 16 i odaberi stranu ali nemoj suvise jako da sutiras, nategni do pola. Za ostale nacine davanja golova treba da se iztreniras, barem jednu sezonu u manageru

A moze li u Full verziji da se smanji ovo drmusanje kamere, izgleda kao da neko iz ruke snima... Znam ja da je to realnije, ali nije bas ovako, moze li to da se podesava?
Takodje, postoji li neko podesavanje za brzinu igre? Nekako mi je ovo sve dosta sporo, mozda je Ok gameplay ali nekako igraci reaguju sa zakasnelom reakcijom, ne uradi odmah ono sto mu kliknes, sad ce neki reci da ni pravi igrac ne moze odmah da se okrene u nekim situacijama, ali ne mislim na to.. Nemam potpunu kontrolu nad igrom ako me razumete..

Odziv na komande kao u PES-u FIFA nikad nije imala, a ove godine je postignut napredak i to je najbolje do sada. To je prvo sto zasmeta igracima PES-a i, naravno, ne moze da se podesava. Postoje 3 brzine igre koje mozes da podesis: slow, normal i fast. Ako igras demo, idi na game settings, pa pritisni R1 za advanced options, pa podesi game speed. Slow je kao FIFA 08, Normal kao EURO 2008, a Fast jos brze od toga...

Poslednja izmena:
Samo kad bi taj odziv bio malo bolji, ovo bi bio ok fudbal, mada koliko god joj davao sansu, nije to to... BOZE, hoce li iko napraviti dobar fudbal :wall: ne zna se ko je ludji, Konami ili EA..

Samo kad bi taj odziv bio malo bolji, ovo bi bio ok fudbal, mada koliko god joj davao sansu, nije to to... BOZE, hoce li iko napraviti dobar fudbal :wall: ne zna se ko je ludji, Konami ili EA..

U PES-u su mnoge stvari jednostavnije i odradjene sa manje animacija, mnogi elementi realnosti (mislim na pokrete i slicno) se ignorisu i sve to zajedno i omogucava tako dobar odziv na komande i potpunu kontrolu nad svim sto se desava (a to je vrlo vazno u jednoj igri). FIFA cesto deluje skriptovano, narocito nekome ko se jos ne snalazi. Centarsut ume posebno da nervira.

Ja te totalno kapiram, iako igram i jedno i drugo. PES je sigurno igra koja moze da ti pruzi dobru zabavu i po meni mozda vise zavisi od skill-a nego FIFA. To sto radi, PES radi jako dobro i malo koja druga igra moze da ponudi "competitive gaming" kao on, ali sve ostalo me tera da ga posmatram vise kao zabavnu igru, a manje kao fudbal, jer je atmosfera NULA, sve izgleda donekle amaterski, zvuk je onakav kakav je itd...

Poslednja izmena:

Nisi ti za video igre.Imas 2 fudbala ako ti se igraju ti ih igraj nemoj samo jaukati.Svi zadovoljni fifom kazu napredak ogroman ovo ono,pes nesto bolji od proslogodisnjeg,ja ne znam sta bi ti hteo.Ako hoces potpunu realnost aj napolje pa pikaj fudbal.Stvarno svetu se ne moze ugoditi.:)

Nisi ti za video igre.Imas 2 fudbala ako ti se igraju ti ih igraj nemoj samo jaukati.Svi zadovoljni fifom kazu napredak ogroman ovo ono,pes nesto bolji od proslogodisnjeg,ja ne znam sta bi ti hteo.Ako hoces potpunu realnost aj napolje pa pikaj fudbal.Stvarno svetu se ne moze ugoditi.:)

Jesi ti ozbiljan? Ne trazim potpunu realnost, trazim dobar gameplay, ovaj "lag" u FIFI ne mogu da podnesem, svaka vama cast koji igrate, ali valjda znam sta pricam jer igram skoro svaki drugi dan (nekad vise dana povezano) sa drustvom vec vise godina i valjda mogu da primetim sta je dobar gameplay.
Kada bi trenutna FIFA (sa konzola) imala odziv na komande kao PES, to bi se moglo reci da je pravi korak napred, ovako vec par godina ne dobijamo konkretan fudbal i zbog toga jaucem, muka mi je vise PES-a 6, ali je opet bolji od svih ostalih, nazalost..

Poslednja izmena:
Jesi ti ozbiljan? Ne trazim potpunu realnost, trazim dobar gameplay, ovaj "lag" u FIFI ne mogu da podnesem, svaka vama cast koji igrate, ali valjda znam sta pricam jer igram skoro svaki drugi dan (nekad vise dana povezano) sa drustvom vec vise godina i valjda mogu da primetim sta je dobar gameplay.
Kada bi trenutna FIFA (sa konzola) imala odziv na komande kao PES, to bi se moglo reci da je pravi korak napred, ovako vec par godina ne dobijamo konkretan fudbal i zbog toga jaucem, muka mi je vise PES-a 6, ali je opet bolji od svih ostalih, nazalost..

ShowMan ti je lepo rekao. Ako ti smetaju neke stvari ti lepo nemoj da igras. kako ti mislis da ti ovde neko moze pomoći. Možda da se izorganizujemo da napravimo neki patch samo za tebe kako bi ti bio zadovoljan. Ja probleme nemam, fifu cu da igram dok mi ne dosadi, a ti lepo batali, napisi pismo programerima i sacekaj godinu dana, mozda ti Fifa 2010 bude po meri :)))

A ko vama sta prica? :) Samo iskazujem nezadovoljstvo..

A ko vama sta prica? :) Samo iskazujem nezadovoljstvo..

Razumem ja to, ali ti 2 dana nakon izlaska pljujes po igri koju nisi pošteno ni odigrao. Fudbal je vrhunski i mnogo bolji od ovogodišnjeg PES-a, mada je i PES dobar. Moj ti je savet, odigraj sezonu protiv kompa (professional ili world class) pa ako i onda ne budes zadovoljan onda je to u redu, ne svidjati se i kraj price, a ne ovako odigrao 2 tekme i katastrofa. To za komp ti govorim jer je meni bolji filing igradi protiv kompa nego protiv nekoga za razliku od PES-a gde je bolje igrati protiv nekoga nego protiv kompa, jer u Fifi ce ti komp na jacim nivoima pokazati neke poteze koje nisi ni znao da postoje.

Zna li neko ima li u Novom Sadu neka prodavnica gde su PS3 naslovi povoljniji nego u f...ing GAME-S? Svaki put kad pogledam cene, za svaku igru ponaosob imam po 6.000 razloga da im zapalim radnju,

Ima gde može da se nabavi i značajno jeftinije od tih 6K u Novom Sadu;)

Poslednja izmena:
Naruci je sa http://www.shopto.net , ja sam kod nas jedino kupio Motorstorm a sve ostale igre narucujem.
Nema carine i stize ti za 5-6 dana. Tacna cena je ta koja pise plus 5 evra postarina, nove igre su jeftinije za oko 1500+, a starije i do 50%.

Stvarno je sramota koliko ovde deru.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno