Šta je novo?

Fifa 2009 ~ PS3

Nisi citao, pricalo se vec o tome u drugoj temi. PC je opet dobio losiju verziju, fizika je uproscena jer kazu da bi radilo samo na 5 % PC-jeva da su stavili istu fiziku kao na konzolama. Graficki, PC je dobio neku 3D travu, koja se uopste ne primecuje kad igras, a modeli igraca i njihove face izgledaju bolje na konzolama, da ne pominjem da mi demo secka ko nezdrav na masini iz potpisa..
Ima 3D travu koja se ne vidi i demo secka?:d:d:d Ne znam na kojim drogama ti je masina:smoke: ali na mojoj radi extra demo FIFA09 i ubedljivo i konacno jedna FIFA koja ce opravdati ocekivanja.Grafika je dobra, gameplay je odlican,finte,uklizavanja,tehnika igraca,AI daleko bolji itd...Ne verujem da je toliko bolja igra na PS3.:wall:

Ima 3D travu koja se ne vidi i demo secka?:d:d:d Ne znam na kojim drogama ti je masina:smoke: ali na mojoj radi extra demo FIFA09 i ubedljivo i konacno jedna FIFA koja ce opravdati ocekivanja.Grafika je dobra, gameplay je odlican,finte,uklizavanja,tehnika igraca,AI daleko bolji itd...Ne verujem da je toliko bolja igra na PS3.:wall:

Igra je na PS3 bolja za 3 klase,verzija za PC je uzas sve isto kako i FIFA 07,08 jedino malo poboljsani dueli,neka polu 3D trava i poboljsane face.Pogledaj travu u FIFi za konzole ili PES,to je 3D trava,fizicki model ostao isti lopta i dalje velika ko da je za basket bez fizike.

Bolja je duplo, nemoj lupati ako nisi video obe verzije..

@malimravbg kako to nema carine? zar nije bilo price da se placa carina plus neki pdv. Istina, opet igre izadju nesto jeftinije, ali se placa i carina i pdv. Kolko tebe tacno izadje igra i imas li jos kakvih troskova osim tih sto ti skinu sa kartice?

Do sad na 5 igrica sa Shopto nisam platio nista. Salju Royal Mail-om i samo preuzmes od postara. Nema nista dodatno da se plati. Mislim da je i po zakonu da se na diskove i knjige nista ne placa (mada nisam siguran, ali kako god, do sad nisam nista platio). Ukupna cena je: cena igrice plus 5e postarinu. To ti skinu odmah sa kartice i to je to.

P.S.
Izuzetak je NHL09 koju sam narucio sa Play-asia, cekao sam 15 dana i platio sam carinu ili pdv (stagod) ukupno 1100d. Zasto, nemam pojma ?

Zato što je to sve i dalje lutrija. Ako poručiš jednu igru najverovatnije da nećeš platiti ali nije sigurno. ***, u takvoj državi živimo.

Do sad na 5 igrica sa Shopto nisam platio nista. Salju Royal Mail-om i samo preuzmes od postara. Nema nista dodatno da se plati. Mislim da je i po zakonu da se na diskove i knjige nista ne placa (mada nisam siguran, ali kako god, do sad nisam nista platio). Ukupna cena je: cena igrice plus 5e postarinu. To ti skinu odmah sa kartice i to je to.

P.S.
Izuzetak je NHL09 koju sam narucio sa Play-asia, cekao sam 15 dana i platio sam carinu ili pdv (stagod) ukupno 1100d. Zasto, nemam pojma ?

Ovo za Shopto je živa istina i o tome sam pisao milion puta.

Crvena cena plus cirka 5evra i to je to. Najskuplje igre na Shopto te izadju oko 4800din. Nema carine, s tim što sam ja dosada naručivo samo po jednu igru at the time, ne znam šta bi se desilo da naručim 5 igara istovremeno, obzirom da nekad i težina ima uticaj, ali kad sam naručio PES 2008 prošle godine čim se na koverti Royal Maila bio je pečat Uprave Carina sa natpisom "ne podleže carini".

Igra je na PS3 bolja za 3 klase,verzija za PC je uzas sve isto kako i FIFA 07,08 jedino malo poboljsani dueli,neka polu 3D trava i poboljsane face.Pogledaj travu u FIFi za konzole ili PES,to je 3D trava,fizicki model ostao isti lopta i dalje velika ko da je za basket bez fizike.

Jeste 10 klasa bolja hahahaha.Izjava dolazi od coveka kome Demo FIFA09 laguje:wall: ahahahahahahah :d:d:d...Nikada ne moze konzola da se poredi sa PC-em.

@Henry pa tu si i u pravu. Od izlaska Next Gen konzola, PC je umro. Stvarno ne moze da se poredi PC i PS 3 :)

ljudi igrao sam pes otkako se pojavio ps1 pa sve do ps3 a sada sam skinuo demo pes09 i demo fifa09 i jednostavno nemogu da verujem da ovo govorim ali prestajem da igram pes od sad pa nadalje jer je fifa puno bolja za pravo cudo!

Heh, Gruja, naprzio se zbog dobre grafike.. ;)
Inace, FIFA je napravila cudo od prodaje, druga najprodavanija igra za PS3, 40 % PS3 verzija, 20 % X360 , 10 % PS2, 10 Wii... sve je to super ali ne mogu brate da je igram, dzaba :)

Poslednja izmena:
Mene drzi vec danima i ne mogu da se odlepim. Cak mi se toliko svidja da cu uzeti ps3 verziju pa pravac on-line :)

FIFA se razlikuje od RESE...PESA...Winning 12...or whatever it calls these days... po ovome... Probaje da igrate sa Tromsom, Norcepingom, ... pa neki od boljih recimo Bordeaux... e kad predjete ligu u prvih 3 bez gasenja konzole itd...znaci bas da igrate, i to recimo sa Tromsom, uglavnom igram na x u gostima(verujem da cu zavrsiti u play-offu za Evropu)... to je poso.

Poslednja izmena:
Stvarno bi mogli malo da se organizujemo, vidim da je neka liga vec pravljena, ali 'ajde da jos nesto smislimo, pa da igramo, sigurno je zanimljivije nego protiv random stranaca...

na kom levelu igrate protiv kompa iskreno ?

Ja igram na Professional, ali jos uvek sve isprobavam, nisam jos poceo da IGRAM :)

Kao prvo, batalite te price Fifa09 za PS3 je x puta bolja nego za PC, kada je jedina razlika u kvalitetu grafike (probao sam kod ortaka da odradim sve one finte i vecinu sam uspeo, sto ce reci da svaka je stavka gameplaya u Fifi09 ista na svim platformama i TACKA.), a realno, grafika nije najbitnija u sportskim (i svim drguim :)) igrama, barem meni.
Uostalom ne izgleda lose Pes ni na PC-ju, ali kazem grafika je tu da privuce, al onda trazimo malo vise od toga, zar ne ;).
Koliko sam ja kvalitetnih igara presao, sa odvratnom grafikom...

Fifa je, chini mi se, mnogo laksa za igranje od Pes-a, to je ono sto sam ja mogao zakljuciti, za par dana igranja i jednog i drugog. Bar kada je u pitanju postizanje golova. U Fifi jedno 80% suteva sa 16-20m zavrsi u mrezi, dok u Pes-u toliko ne zavrsi ni u okviru gola, u pocetku sam kukao u Pes-u za ovo, sad sam se navikao, tj. bolje ciljam :D.
Kad igram Fifu kao da igram fudbal u nekoj prasumi, osecam se nekako stegnuto :D, al ozbiljno, mnogo je vise slobode u Konamijevom chedu.

A tek treba da izadje full Pes09. Nego se vecina vas pali na grafiku i to vam izgleda postaje jedino bitno kod ps3 igara, ps3 igre izgleda MORAJU sve kvalitetno da izgledaju, to vam je najbitniji kritterijum, pa kad se Konami malo manje potrudi oko toga, odnosno vise vremena potrosi na gameplay ;), odmah se bunite.

Stvarno mi nije jasno kako neko moze da da prednost Fifi ispred Pes-a, jedini argument moze biti kvalitet grafike, a iskreno pa nije Pes tolika rugoba...

'Ajde sad - ko se primi na ovaj post i pocne glupavu raspravu o bilo cemu - gori je od Zdravka i treba ga banovati :)

Ocekujem da sledeci post ima veze iskljucivo sa fifom 09...

Poslednja izmena:
Da li je bitno koju verziju kupim? Odnosno jel ograničeno online igranje?

p.s.ako se odlučim :)

Heh, Gruja, naprzio se zbog dobre grafike.. ;)
Inace, FIFA je napravila cudo od prodaje, druga najprodavanija igra za PS3, 40 % PS3 verzija, 20 % X360 , 10 % PS2, 10 Wii... sve je to super ali ne mogu brate da je igram, dzaba :)

Pa sta znam nije mi grafika tolko presudila nego je kretanje dosta realnije nego u ranijim delovima (bar po mom zapazanju) inace nije los pes daleko od toga ali je ova fifa bas ubola sve sto treba jedan danasnji fudbal da ima sem mozda siromasnog izvodjenja triblinga mislim da su to mogli malko lepse da odrade i efektnije ostalo je sve ok:)

Poslednja izmena:
ali je ova fifa bas ubola sve sto treba jedan danasnji fudbal da ima

Ubola djavola ;) ubola je da to najvise lici na fudbal kad gledas sa strane, ali igranje nije ni blizu zadovoljavajuce kao na PES-u, meni barem :wave:

'Ajde sad - ko se primi na ovaj post i pocne glupavu raspravu o bilo cemu - gori je od Zdravka i treba ga banovati :)

Ocekujem da sledeci post ima veze iskljucivo sa fifom 09...

Sta te je posebno uznemirilo u mom postu, ono vezano za next gen verziju, ili poredjenje sa Pes-om :smoke: :wave:.
***e ko Trnova si Ruzica :D, ne sme covek nista da kaze sto nije po tvojoj volji, pa time da te razdrma iz tvog dugogodisnjeg sna :p, a moj post uopste nije bio haterski, spamerski, il bilo sta slicno, samo sam izneo moj stav, izvini ako nisam smeo :).

Poslednja izmena:
^^ Ali lupio si da je samo grafika bolja u PS3 verziji, upravo je fizika razlog sto se nisu cimali za PC verziju, nekakva napredna fizika je u pitanju, samo sto jos ne znaju naprednu igrivost da naprave.. ;)

Sta te je posebno uznemirilo u mom postu, ono vezano za next gen verziju, ili poredjenje sa Pes-om :smoke: :wave:.
***e ko Trnova si Ruzica :D, ne sme covek nista da kaze sto nije po tvojoj volji, pa time da te razdrma iz tvog dugogodisnjeg sna :p, a moj post uopste nije bio haterski, spamerski, il bilo sta slicno, samo sam izneo moj stav, izvini ako nisam smeo :).

A.

Zdravko, ne bi' se usudio da s tobom ulazim u bilo kakvu raspravu, jer si do sada si bar meni pokazao koliko znas i koliko razumes stvari o kojima pricamo - da se malo ruznije izrazim, MNOGO lupetas non-stop o svemu zivom. A kad takav dodjes u temu o FIFI na playstation-u 3 i pocnes da pricas to sto pricas, sve ode u ***** i jos jednom dokazujes da ne mozes da procitas ni naslov teme. Jel ti sad jasnije? Eto... (ne ocekujem nikakav odgovor)

^^ Ali lupio si da je samo grafika bolja u PS3 verziji, upravo je fizika razlog sto se nisu cimali za PC verziju, nekakva napredna fizika je u pitanju, samo sto jos ne znaju naprednu igrivost da naprave.. ;)

Sa "nekakvom" :) naprednom fizikom bi trebao doci i napredni gameplay, ako kazes da u tome nisu uspeli, onda su dzaba krecili, al dobro...
Drop dead EA :D.

@Ivan
Hvala na konstataciji, ali znam da citam. Poredjenje sa Pes-om je prirodna stvar, ako se ne ode u flame, ja tome nisam doprineo nego ti, sa svojim glupavim postom ispod mog onog prvog ;).

Nazad
Vrh Dno