Šta je novo?

FIFA 14.

• Začetnik teme Začetnik teme Borat
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam se hladio par dana pa sam se opet vratio igranju, promijenivsi taktiku, jer sada igram sa duboko postavljenom zadnjom linijom i dva zadnja vezna i tucem kontre sa brzim igracima ili kad ja imam loptu u nogama, strpljivo gradim akcije. Kad to svi rade i ja cu, bar se prolaze utakmice kao od sale.

Vidim dosli su i novi crnci Ibra, Suarez i Ribery pa bi se moglo sakupljati xD

Posle par meseci igranja dolazim do utiska da je Mandzukic najvise OVERPOWERED od svih igraca. Lik ima ocenu 82 a nije normalan kako igra glavom. Ribery je smesan a ima 10-11 ocene vise...

FIFA14 ima ubedljivo najgori balans igraca ikad. To ukazuje i statistika koju sam okacio na prethodnoj strani.

"MASA JE MAMA"

Generalno je snaga precenjena. Mandzukic em ima dobar header em je jak, win win combo.

To je tacno, ali Mandzukic nema ni 1 posto dobar header kao sto ima Ljorente, plus Ljorentea ne moze srusiti FAP.

Nisu mi jasni samo ovi iz FIFE, vide da je balans skroz ******, jos kace statistike koje to ukazuju javno da svi vide, i nista ne preduzimaju po tom pitanju.

Za ljorentea ne znam, nisam igrao protiv njega. Al mi zato mandzukic daje 95% golova kad igram protiv bajerna, uglavnom glavom.

Nisu mi jasni samo ovi iz FIFE, vide da je balans skroz ******, jos kace statistike koje to ukazuju javno da svi vide, i nista ne preduzimaju po tom pitanju.

Za ljorentea ne znam, nisam igrao protiv njega. Al mi zato mandzukic daje 95% golova kad igram protiv bajerna, uglavnom glavom.

Pa rijesili bi oni to da znaju, uglavnom se njihovo rjesavanje problema svodi na jos vece komplikovanje istih.

Igram ja cesto protiv Mandze, ali sam naucio kako da branim centarsuteve pa mi tesko da gol, ali nije bas da svaki put uspijem da se odbranim. Prije mjesec dana sam koristio Ljorentea i bio je dobar, pogotovo jer je visok i jer je trut. Cesto se desi da kasni na centarsut jer ne moze stici krilo koje vuce kontru i ubacuje u kazneni pa mi je to problem pravilo..

Sve to na stranu, koliko moze, je li, ali dve stvari koje mene naj najvise zivciraju su:

1. Imbecilan algoritam za kursor kog igraca kontrolises - ozbiljno, desavalo mi se da je lopta na levom krilu a kursor mi se namesti na desnog beka.
2. ******izam sa ofsajdima - nemalo puta mi se desilo da lopta ide ka igracu koji nije u ofsajdu, samo da bi ovaj propustio istu ka nekome koji kao furija trci iz ofsajda u nazad da je primi.

Obavezno mi uvaljaju glavom 1-2 komada, tako primam ubedljivo najveci broj golova. Da poludis, deluje totalno randomaticno, uvek udje iz nekog nesretnog crossa i centrasuta, i to ne samo Mandzukic nego kako ko zahvati, mora da udje neki posle 15 centarsuteva i kornera. Kornere iznudjuju tako sto sutiraju u sred golmana iz daljine. Utakmica ne lici ni na sta, ako jos i laguje eto zabave.

Uopste se ne nerviram kada se vidi da neko zna, kontrolise loptu, ume da veze nekoliko lepih pasova, iz neke izradjene akcije, ali stvarno tesko podnosim kada neko apsolutno nista ne pokaze na utakmici, ima 35% posession, 0 suteva na gol i 65% pass, i onako iz ocaja centrira i uvalja ga. Precesto se desava. Skill je 30% u ovoj igri, ostalo je sreca i skripta. Posto se takva arkadica svidja decici, naravno da nece nista da menjaju.

Poslednja izmena:
2. I mene ovo nervira. Koliko god slabo pritisnuo taster za dobacivanje uvek ce lopta otici kod zadnjeg igraca koji je u ofsajdu, nebitno sto ispred njega ima jos dvojice njih.

Zato sto ti je assisted pass, prebaci sve na manual, ali tako je naravno teze igrati.

I ona smejurije nakon izvodjenja pocetnog udarca sa sredine terena i duboke lopta do ivice sesnaesterca do penalda koji dotrci kao bolt i samo lobuje gosu...

I ona smejurije nakon izvodjenja pocetnog udarca sa sredine terena i duboke lopta do ivice sesnaesterca do penalda koji dotrci kao bolt i samo lobuje gosu...

Da da da. Jednom sam u jednoj utakmici primio 3 gola tako, sreca dobio sam sa 4:3 posto mu posle jednog mog gola nije uspelo.

Pa istrcavajte sa golmanom, pa ko prvi lopti... To je stvar vezbe i tajminga, a dosta i srece... i napad i odbrana.

Ma kakvo istrcavanje? Golman kod tih lopti cesto i sam istrci, i jos vise olaksa posao protivniku. Kamere u svim fifama kasne za celih 20-30m kod dugackih pasova ili odbijenih lopti. Ti nemas pojma ni gde ce lopta da padne, ni gde je njegov igrac ni gde su tvoji ni gde je golman. Jedino na tri monitora da igras pa da imas uvid u sve.

Problem je sto odbrana ne samo sto ne reaguje, vec se povlaci napred i daje jos veci prostor kad god neko pritisne L1 + Trougao. A to danas svaki maloumnik zna, i eto gola...

BTW. pao je uninstall poslednje igre u mom racunaru. Ne bih rano da donosim zakljucke ali mislim da je ovo kraj mene kao gejmera. Ovo danas su sve samo ne igre, i previse vredjaju inteligenciju.

Pa istrcavajte sa golmanom, pa ko prvi lopti... To je stvar vezbe i tajminga, a dosta i srece... i napad i odbrana.

U takvim slucajevima golman je obicno vec i sam na kapici i ne sme da hvata rukama.

To sa istrcavanjem je lako uraditi, taktika mi je da izletim samo prva 2/3 metra, ovaj konta da cu do kraja istrcati i krene da me lobuje, i ja mu samo uhvatim loptu.

Glupa stvar je sto su neke stvari tipa cist start na loptu okarakterisani kao faul u nekim situacijama, a npr. njegov igrac mi uleti u mene u po kaznenog, ni ne takne loptu, i to nije penal. Katastrofa..

I klizeci startovi su ove godine jos veca glupost, jer se cesto desi da ga pripremim perfektno, i nakon sto uklizem njegov igrac se samo malo uspori i predje preko mog igraca..

Isto tako plasirane suteve je nemoguce braniti i sa 40 metara, a u stvarnom zivotu te suteve golmani hvataju kao od sale, a u fifi su em najprecizniji (ko je ikad sutao loptu zna da plasirani sut ne moze uci u gol sa 30m nikako, jer je to sporo nenormalno, jedino da ide u nekoj formi poluloba, sta ja znam) em su nemoguci za braniti.

Na 600+ utakmica primio sam jedan ili dva takva gola o čemu pričaš, a nije da nisu pokusavali, tako da, mozda vredja inteligenciju ali svakako nije problem kao sto su golovi glavom, OP snaga i slicno. Za mene.

Ako su ti problem lob pasovi, igral low agression custom taktiku i ultra defanzivu, mene to smara ali to je preporuka.

L1 + trougao/Y je žešće OP, tako da je to samo delimično rešenje... Ko što rekoh, igra je prilagođena maksimalno maloumnim exploitima i to je nešto sa čime se treba pomiriti, jer se nije menjalo od 1996 godine.

Isto tako plasirane suteve je nemoguce braniti i sa 40 metara, a u stvarnom zivotu te suteve golmani hvataju kao od sale, a u fifi su em najprecizniji (ko je ikad sutao loptu zna da plasirani sut ne moze uci u gol sa 30m nikako, jer je to sporo nenormalno, jedino da ide u nekoj formi poluloba, sta ja znam) em su nemoguci za braniti.

Finesse shot su nerfovali na samom početku, nakon što je izašla FIFA 14. Ja ne mogu da ih ubodem nikako (davao sam lepe golove ali više na sreću). Niti meni daju golove iz daljine. Imam fantastične šutere jako dobar curve i ostalo, nema šanse.

Poslednja izmena:
Ja od sad uvek pretpostavljam da ce protivnik pokusati to da uradi i uvek na startu odigram pressing i svega par golova sam primio na tu fora. Ima ova fifa mana, kao i svaka druga ali po meni je ovo najbolja do sad. Glupe golove i dajem i primam, neku partiju izgubim zbog gluposti, neku dobijem. U UT imam 200 pobeda i 100 poraza, u prvoj sam diviziji. Sezonu sam skoro poceo da igram i lepo mi ide, mislim da sam 6 divizija, izgubio sam samo 4 utakmice do sad. Poenta je, ako znas da igras bagovi ne mogu praviti toliku razliku

Ma nisam rekao da samo to vredja inteligenciju i da primam na svakoj utakmici takve golove, vec generalno sama igra koja je pravljena izmedju ostalog za klince od 7 godina.

I nije u pitanju samo FIFA, pogeldajte mnoge druge serijale. Npr. Elder Scrolls, Battlefield, Colin McRea Rally...

Sezonu sam skoro poceo da igram i lepo mi ide, mislim da sam 6 divizija, izgubio sam samo 4 utakmice do sad. Poenta je, ako znas da igras bagovi ne mogu praviti toliku razliku

Prvo, nisu bagovi vec je igra tako scriptovana, a ja skripte da ucim jednostavno ne zelim. Problem je sto neke stvari se ne desavaju u realnom zivotu pa mi i ne padne na pamet da probam nesto tako, vec igram sto je realnije moguce. Jednostavno tako vise uzivam. A onda neko pritisne dva tastera u trenutku i iz ocajne situacije postigne pogodak na sirovu snagu.

Drugo, videcemo kad budes u prvoj i drugoj diviziji da li ces biti istog misljenja. Nekad su divizije bile realne, sto je niza to su bolji igraci. Sada, sto je niza to vise koriste scripte i igraju na "nebalans" igre.

Poslednja izmena:
Posto vidim da ste dosta iskusni, da preporucite neki kontroler dobar. Riknuo ovaj xboxov 😛

Lako cemo mi za bagove.

Ja koristim Speedlink Xeox. Solidan je a dosta jeftiniji od xboxovog

Drugo, videcemo kad budes u prvoj i drugoj diviziji da li ces biti istog misljenja. Nekad su divizije bile realne, sto je niza to su bolji igraci. Sada, sto je niza to vise koriste scripte i igraju na "nebalans" igre.

UT je u tom mnogo gori do sezona jer u sezonama ne mozes da naletis na ceo tim koji je OP. Ko je u 1 ili 2 UT diviziji taj je sve video i sve prosao... Kazu da su sada najbolji igraci presli na single meceve. Kad osvojim 1 diziviju, i ja cu... Za sada mi je druga maksimalan domet.

Posto vidim da ste dosta iskusni, da preporucite neki kontroler dobar. Riknuo ovaj xboxov 😛

Drugi xbox dzojped 🙂

Uzgred, da li je neko ko je kupio PS4 na forumu (sva trojica 😀) probao kako radi na PC-ju?

Kako radi novi xbox dzojped?

Poslednja izmena:

Lako cemo mi za bagove.

Logitech f510 ili f310 ako ne volis vibraciju je preporuka iz dubine duse. Imas prekidac da biras da li ces direct ili x-input.

Aham, vidjecu kakav je ovaj Xeox, u globalu sve je to isto. Pa cu vidjeti ko ja cu od ta dva uzeti.

Single season je dobra ali te nista ne izvjezba za igru sa ostalim igracima, jer je koncept igre potpuno drugaciji. Meni licno single season odgovara skroz i nije mi tesko prolaziti divizije a da ne gubim mnogo, UT me nervira jer na svakve ljude naletim tu, sjecam se da sam prosle godine dosta proveo u division 2, nikako se nije dalo u prvu, a kad sam usao, nisam ni izlazio vise. Sa kim si takav si.

EDIT-kartelusm, tek sad vidim post, sad cu provjeriti.

Ja sam dugo koristio F310, trajao mi je 4 godine. Sve preporuke. Nedavno sam ga zamenio sa Xbox gamepad-om

Sve stoji da cu uzeti xboxov. A i interesuje me koliko bi kostao od xbox onea, ako je dobar nece mi biti zao dati pare.

Nazad
Vrh Dno