Šta je novo?

FIFA 14.

Gledam sad cene u FUTu i ne verujem kako su pale, krešovao je market već sad, kamoli u januaru kako su svi najavljivali... Nekad je trebalo oko 500.000 za Laveci+Kavani+Falkao npr. ako se skuplja League 1, sad se mogu kupiti sva trojica za manje od 100.000.
Neki igrači i dalje drže cenu, ali većina je pala...
Jake igre su izašle u ovom periodu, ps4, xbone, sve je to uticalo da niko više ne igra fifa 14 valjda.

Usput dajte neki savjet, kupovao sam novi team i sve sam pare spucao, a nisam napravio drugi fitnes team jer nisam imao para (sve igrace sam prodao po 10 puta manjoj cijeni nego po kojoj sam kupio tako da kada sam kupovao novi italijanski spucao sam sve pare, a nisam napravio drugi team), e sad ne znam kako se potrefilo, ali bukvalno svaki igrac iz team nema vise ugovora, a ja mogu eventualno kupiti 5 komada ugovora + mozda dvojica imaju viska koji. Ne znam kako da sakupim te pare da pokupujem ugovore kad ne mogu igrati utakmice sa njima.

Poslednja izmena:
Usput dajte neki savjet, kupovao sam novi team i sve sam pare spucao, a nisam napravio drugi fitnes team jer nisam imao para (sve igrace sam prodao po 10 puta manjoj cijeni nego po kojoj sam kupio tako da kada sam kupovao novi italijanski spucao sam sve pare, a nisam napravio drugi team), e sad ne znam kako se potrefilo, ali bukvalno svaki igrac iz team nema vise ugovora, a ja mogu eventualno kupiti 5 komada ugovora + mozda dvojica imaju viska koji. Ne znam kako da sakupim te pare da pokupujem ugovore kad ne mogu igrati utakmice sa njima.

Koliko ti treba?

Možeš da kupiš bronzane pa da odigraš par utakmica ili da staviš nekog na prodaju pa da kupimo mi sa foruma.

Mogao si i za vise.

Nisi izgleda citao savete ovde sa foruma, Forsaken Demon je napisao kako se stede pare na ugovorima - pokupuj sto vise trenera koji daju 1% na negotiations (ugovore) i u zbiru mozes da doguras do 50% sto znaci da ce primenom jednog ugovora na igraca, u stvari njima trajati taj ugovor mnogo vise utakmica. Drugo pravilo, nikada nemoj kupovati ugovore manje od najjacih 28 jer se ne isplate. Ove nemoj da bidujes vise od 400, 450 max, a ima perioda kada ih mozes naci po 350. Trece, pristupaj svaki dan web aplikaciji, dobijas nekada i coin boost 5000k.

ledam sad cene u FUTu i ne verujem kako su pale, krešovao je market već sad, kamoli u januaru kako su svi najavljivali... Nekad je trebalo oko 500.000 za Laveci+Kavani+Falkao npr. ako se skuplja League 1, sad se mogu kupiti sva trojica za manje od 100.000.
Neki igrači i dalje drže cenu, ali većina je pala...
Jake igre su izašle u ovom periodu, ps4, xbone, sve je to uticalo da niko više ne igra fifa 14 valjda.

Mislim da cene na PC-ju diktiraju coin cheateri, mass bidderi i price fixeri, autobuy aplikacije, coin sell sajtovi i slicno.

Stare cene su bile bubble, nove cene za NIF su realne jer su donekle se izjednacile sa konzolama (makar sa PS3, Xbox je i dalje najjeftiniji). IF igraci su i dalje pepreni za PC.

Mislim da se Fifa igra kao i uvek, samo je deo PC usera presao ili ce uskoro da predje na next gen. Takodje, normalno je datokom godine padaju cene, koliko sam procitao, tako je svake godine.

Poslednja izmena:
Padaju cene, to je ok. Bile su naduvane i to je ok, ali prošle godine nije bilo ovako, definitivno.

Ma mogao sam gore dole 500coinsa, ionako sam ja Gomeza uzeo za 800coinsa. Sad sam pokupovao 6x28 i 1x13 ugovore, i nekako sam se isčupao.

Ja sam u jednom momentu imao 100+ rare i 300+ regular zlatnih ugovora, zbog otvaranja paketića. Sad sam rasprodao najveći deo i razmišljam da li da čekam 100k paketić ili otvaram opet ove od 7.5k. Mislim da ću sačekati taj specijalan, ali u svakom slučaju to će biti to što se otvaranja paketića tiče. :D

Koliko igram fifu ***, jos nisam pohvatao koja je svrha svih onih trenera? (kondicionih, taktickih, itd...)
Ja kupio svakog, smjestio ih u club al ne vidim neku svrhu? :D

Ja sam mislio da je svrha da se igraci manje umaraju za vrijeme utakmice, al nista se nije promijenilo, oko 5 "helta" trose po utakmici u prosjeku :)

I zasto ne mogu da se gomilaju fitness kartice? Kad kupim moram odmah da je iskoristim, smara ovo ***. Ostale mogu da nadjem u my club jedino i to od opcija imam samo da ih stavim na prodaju.

edit: Evo sad vidim po netu, u pitanju je bag ali cudi me da ovo nisu rijesili a bilo je bar 10 updateova. Preko webapp su vidljive kartice al u igri ne

Poslednja izmena:
Treneri ti daju procenat na odgovarajuce kartice. Npr ako imas fitness trenera koji daje +5 kad im das karticu igrac ce dobiti fintess 40 + 5%. Znaci treneri imaju uticaj samo kad igracima dajes kartice.

A kako mislis ne mogu da se gomilaju kartice? Ja imam 20 onim team fitness kartica i ne znam koliko pojedinacnih

Ma ti treneri su beskorisni, previše je skupo tako dizati ocene igračima, eventualno za neku odlučujuću utakmicu, a tad i zaboravim na to. :D

Ma nisam mislio na kartice sto budze ocjene igracima, to mi je uzas, nisam do sad nijednom iskoristio to :) Nekako bih se osjecao ko da citujem :) Nego na one trenere sto se kupuju u staff. Ali evo boris je objasnio, barem za fitness :)

Za sve tako radi.

Mozes da kupis trenere za heading, daju ti bonus na heading kada primenis heading consumable. Isto za passing, shooting, defending, za sve. I za healing. Znaci - svi treneri samo daju bonus na koriscenje consumable player training/healing kartice.

Isto radi i za negotiations. Ali, razlika je u tome da njih hteo ne hteo, MORAS da koristis, i to cesto, tako da ti treneri jedini dodju korisni i strasno mnogo para se ustedi dugorocno gledano.

Tako da pre bilo kakvog ozbiljnog igranja prioritet treba biti da se nakupi sto vise tih trenera za negotiations. Bez jedno 15-20% tih trenera, ne treba ni pocinjati FUT sezone. To sam na zalost prekasno shvatio i posle toga nisam imao apsolutno nikada finansijske probleme.

Da, uvek fali za dobre igrace koje zelis ali u krajnjoj liniji pobedjuju sa 20k timovima u prvoj diviziji tako da se manje vise ipak svodi na to kako igras, kako si uklopio tim i da li izvlacis najbolje iz svojih igraca ili crossujes sa Ibrahimovicem.

Inace, nije cheat ako ih koristis pred vazne utakmice koji ti odlucuju za relegation ili promotion. Jadno je sto ih koriste iskljucivo za obmanjivanje kupaca na marketu. Treba ih umereno koristiti. Zabavno je kad dobijes 100 na shooting ili pace nekog velikog igraca kao Cavani.

Mada, kazu da se nekada ne primeti efekat. To je kao neki bag u igri. Ja sam ih samo 2-3 puta koristio, i cini mi se da se svaki put primetio. Jednu utakmicu, Cavani je prolazio kroz igrace kao da ne postoje. Kupujte ih, kada je gusto. Ja sam manje vise digao ruke od sezona i osvajanja prve divizije pa mi je vise i svejedno i ceo FUT mi je postao losa EA sala.

Poslednja izmena:
Meni je ovaj training skroz glupa stvar.

Sad sam kupio Murinja, pa da vidim sta dobijam time sto ga imam u timu. A i pored toga poceo sam praviti ukrajinski tim, nekako mi odgovaraju igraci..

Ne dobijas nista, jedina razlika medju menadzerima je % na ugovore koji donose.

Edit: I +1 chemistry ako ti je aktivni menadzer i igrac iz iste lige

Poslednja izmena:
Ima li jos neko problema sa Catalyst 13.11 Beta? Kako ih instaliram posle 3-4 min. pocne da mi se pojavljuje stutter u fifa 14 i samo u ovoj igri.

Isti problem imam jos od fife 13 i nisam uspeo da ga resim. Znaci problem samo u fifi a u mnogo zahtevnijim igricama nisam imao takvih problema.

Probajte da obrisete folder FIFA 13/14 iz My Documents pa probajte ponovo. Za svaki slucaj odradite backup naravno.

Uzeo sam Muranja za Seriu A, i dobio sam taj +1, imao sam 99 :v

Ma ti fensi treneri su samo zbog lepe slicice i naravno +3 na ugovore. Dobijas +1 ako je u istoj ligi kao i igrac, a mislim i +1 ako je iste nacionalnosti, pa zapravo mozes da dobijes +2 chem za svakog igraca ako se oba poklope.

Mozes da promenis ligu svakom treneru primenom league change consumables-a, ne zaboravi.

Btw, nemoj da gledas samo ukupnu hemiju. Svaki igrac mora da ti ima chem 10, nije dovoljno da bude ukupna hemija 100! Ako si bio na granici, onda ti sigurno individualna hemija nije kako treba. Takodje, obrati paznju na pozicije... "Pravu" hemiju vidis tek kada ides na choose squad. E ako je tu 100, mora sve da radi kao podmazano (ako su workrates sinhronizovani).

Poslednja izmena:
Dobijas +1 ako je u istoj ligi kao i igrac, a mislim i +1 ako je iste nacionalnosti, pa zapravo mozes da dobijes +2 chem za svakog igraca ako se oba poklope.
Mislim da ne. Dobijes +1 zbog lige ili nacionalnosti. Nema veze ako se poklope oboje, najvise mozes dobiti +1. Igrac dobije i +1 chemistry ako je u tvom timu odigrao 10 ili vise utakmica

Nemam pojma, ja imam Chem 8 sa Mangalaom u mom L1 timu i nisam primetio da se ponaša šuntavo... Igrač kida, il' bi možda bio neuništiv sa Chem 10?
Hoću da kažem, ne treba ni to potpuno slepo pratiti, najbitnije je ipak da igrač ima dobre karakteristike.

Ma ti fensi treneri su samo zbog lepe slicice i naravno +3 na ugovore. Dobijas +1 ako je u istoj ligi kao i igrac, a mislim i +1 ako je iste nacionalnosti, pa zapravo mozes da dobijes +2 chem za svakog igraca ako se oba poklope.

Mozes da promenis ligu svakom treneru primenom league change consumables-a, ne zaboravi.

Btw, nemoj da gledas samo ukupnu hemiju. Svaki igrac mora da ti ima chem 10, nije dovoljno da bude ukupna hemija 100! Ako si bio na granici, onda ti sigurno individualna hemija nije kako treba. Takodje, obrati paznju na pozicije... "Pravu" hemiju vidis tek kada ides na choose squad. E ako je tu 100, mora sve da radi kao podmazano (ako su workrates sinhronizovani).

Ne znam po kojoj logici onda treba biti urađen tim da bude hemija na "choose squad" maksimalna. Svaki igrac u timu mi igra na odgovarajucoj poziciji i svi igraju u Seriji A. Jedino ako se klupa ne racuna, ali kakve veze ima klupa sa hemijom na terenu, koliko ja vidim nema veza hemije i u zamjenama. Evo pogledaj:

Capture.PNG

Ma da, nema to veze za choose squad ekranom. Ja sam napravio ceo tim samo sa igracima iz Arsenala, svi na dobrim pozicjama pa nemam 100 na choose squad.

Igram 2on2 i fudbal je jos bolji :D

Upravo ono o cemu sam pricao, koliko su SNAGA + BRZINA igraca presudni u ovoj FIFI.

Barsa i ostali timovi tog kalibra su previse smesni, i imas osecaj ko da igras sa decom protiv divova.

1485916_10152069200754288_1255156048_o.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno