Šta je novo?

FIFA '10

FIFA 2008 jeste i meni bila extra zabavna igra, mnogo sam je visew igrao nego 2009, ali cinjenica je da je 2009 bolja, jer nema nekog sablona za igru, mnogo raznovrsnije moze da se igra. Fifa 2010 po demo-u mi je bolja od 2009, ali ostaje ono sto sam rekao X puta, sut je krs, smesan, nerealna, tako da ove godine prelazim na PES.

Šut je u ovoj verziji bolji nego u FIFA09. Ajde da ste nešto drugo spomenuli pa ajde. Što se tiče šablona, ne budite smešni, tek je tu bilo šablona i onih koji su igrali samo radi pobede pa koristili formacije sa 5 pozadi + pressure na 100 i napucavanje through pass na maximum preko pola terena napamet na C. Ronalda.

Šut je u ovoj verziji bolji nego u FIFA09. Ajde da ste nešto drugo spomenuli pa ajde. Što se tiče šablona, ne budite smešni, tek je tu bilo šablona i onih koji su igrali samo radi pobede pa koristili formacije sa 5 pozadi + pressure na 100 i napucavanje through pass na maximum preko pola terena napamet na C. Ronalda.

Nisam se profi bavio fudbalom, ovako amaterski mi je skroz ok 08 bila, sem tih bednih šuteva.

Jel igrao neko Fifu 09 Ultiamate Team? Kako to funkcionise neka mi neko opise?

Pojavilo se na US store-u Fifa 10 Live Season 2.0 da se kupi za 10$, dobija se update svih liga za celu sezonu 09/10.
Ove pare idu Wlady za platu. :d

Pojavilo se na US store-u Fifa 10 Live Season 2.0 da se kupi za 10$, dobija se update svih liga za celu sezonu 09/10.
Ove pare idu Wlady za platu. :d

Koliko je značajan Live Season, jeli to ono što je bilo u Fifi09 adidas Live Season

skapirah i kupih, oko 7,5 quids za sve lige

Poslednja izmena:
Evo i ja sam odigro PES 10 i FIFA 10 na Xbox 360, meni jednostavno bolje lezi FIFA. Nekako mi akcije izgledaju prirodnije, sitne greskice, dueli igraca, svaki napad donosi 99 % drugaciju akciju sto u PES-u ne postoji. Mnogo je teska pa se vjerovatno ni zbog toga nije dopala mnogima, samo ja koliko sam igro FIFU 10 nisam uspio niti jedan dribling izvesti. Da nema neki tutorial na netu sa Xbox 360 kontrolama (naletio sam na mnostvo sa PS3 verzije)???

Evo i ja sam odigro PES 10 i FIFA 10 na Xbox 360, meni jednostavno bolje lezi FIFA. Nekako mi akcije izgledaju prirodnije, sitne greskice, dueli igraca, svaki napad donosi 99 % drugaciju akciju sto u PES-u ne postoji. Mnogo je teska pa se vjerovatno ni zbog toga nije dopala mnogima, samo ja koliko sam igro FIFU 10 nisam uspio niti jedan dribling izvesti. Da nema neki tutorial na netu sa Xbox 360 kontrolama (naletio sam na mnostvo sa PS3 verzije)???

Ti driblinzi su objašnjeni u knjižici koja se dobije sa original igrom, ali pretpostavljam da ima da se nađe i na internetu. Mada nemoj da te to mnogo brine jer ja i ne koristim driblinge jer je jako teško izvesti dribling dok te protivnik napada jer je mnogo veća verovatoća da ćeš na taj način izgubiti loptu nego što ćeš izvesti dribling.

Evo i ja sam odigro PES 10 i FIFA 10 na Xbox 360, meni jednostavno bolje lezi FIFA. Nekako mi akcije izgledaju prirodnije, sitne greskice, dueli igraca, svaki napad donosi 99 % drugaciju akciju sto u PES-u ne postoji.
Upravo je i ovo moj glavni razlog zašto mi FIFA i pored mana više leži. Za driblinge se ne brini, ionako su tu samo za zezanciju u areni.

Neko reče kako su šutevi van 16m slabi:

http://www.easportsfootball.co.uk/media/play/video/12590323

Ovo je još i običan šut, bez sprinta. Ja stvarno ne vidim smisao za jači šut od ovoga pogotovu kad postoji driven shot koji je barem 50% jači od ovog.

Sad sam konačno odigrao nekih 30tak mečeva sa živim protivnicima. Ovo će biti milina da se igra. Samo da se adaptiraš na promene. I najlepše iznenadjenje mi je to što će upravo šutiranje van 16 biti poslastica kada izbaciš pratioca fintom pustiš rolnu na desni analog i raspališ u rašlje :)

Čak ni analog nije problem da se koristi za kretanje (to pritom kaže neko ko je do juče igrao isključivo na d-padu) - to me je skroz zbunilo.

Poslednja izmena:
Ma ja bih se i navikao na one bugove koje ima Fifa 10, nego ne mogu i necu da se naviknem loptu koja nema svoju tezinu.To me jako odbija.

Ovo je još i običan šut, bez sprinta. Ja stvarno ne vidim smisao za jači šut od ovoga pogotovu kad postoji driven shot koji je barem 50% jači od ovog.

Sad sam konačno odigrao nekih 30tak mečeva sa živim protivnicima. Ovo će biti milina da se igra. Samo da se adaptiraš na promene. I najlepše iznenadjenje mi je to što će upravo šutiranje van 16 biti poslastica kada izbaciš pratioca fintom pustiš rolnu na desni analog i raspališ u rašlje :)

Čak ni analog nije problem da se koristi za kretanje (to pritom kaže neko ko je do juče igrao isključivo na d-padu) - to me je skroz zbunilo.

Difficulty Amateur
+to je Arena, a ne utakmica na kojoj još utiče i pritisak drugih igrača i još dosta stvari. A i u ovom slučaju loptra mi za nijansu predugo putuje.

Nema vece prevare u FIFI od suteva u areni i na utakmici. U areni dajes gol odakle oces, a u igri je 5 puta teze, tj cake koje naucis u areni za igru ne vrede qqqqqqq. :mad:

Ne znam da li je amater, više mislim da je to "bug" pošto za Arenu ne možeš nameštati težinu a mora nešto da stoji. Vidiš da piše i Chelsea vs Chelsea :)

A za brzinu, šta znam, običan šut je bio čak i bez sprinta pre toga. Zato je malo sporije jer postoje i jači šutevi od ovog - kad šutneš posle sprinta, kada pustiš rolnu i kad držiš sprint dok šutiraš.

Kakogod, ako napraviš prostor za šut, možeš isto ovako šutirati. Naravno da neću moći ovako da šutnemako je igrač pored mene tako fudbal i funkcioniše, pa to je fudbal pobogu. Retko kada i u stvarnosti se daju golovi kada ti je igrač na ledjima sa 30m a ti ga nosiš već dobrih 10tak metara i šutneš ko Adriano u PES6 kad je crven. Meni takvi golovi ne trebaju u simulaciji fudbala.

Inače, igrao sam sa stanisinjom danas nekih 6-7 utakmica i poprilično fino igra momak. Lag ne postoji :)

Poslednja izmena:
Samo jos da naucim da ne gubim onako olako lopte u odbrani i da se ne nerviram:) rekoh ti ranije, nikako mi ne lezi dzojstik od ps3, prosle godine sam igrao na xboxu pa mi je sada problem privici se na ps3, cesto mi se desi da mi palac sklizne sa desne gljive.
Javicu ti se ovih dana pa da igramo opet.

Poslednja izmena:
I meni se to dešava, mada ja sam pre 2 dana prešao na analog tek tako da ću se valjda naviknuti :D

A šta misliš da nabaviš ovakav gamepad? Imao sam prilike da ga probam i analog je manji u odnosu na PS3 a možeš i da ga rotiraš da ti stoji kao na xboxu.

saitek_rumble_gamepad.jpg

Nadam se da cu se i na ovaj naviknuti, probao sam da igram na krsticu, ali nije to to, dosta se gubi u slobodi kontrole igraca u odnosu na analog. Inace jos sam u fazi trazenja idealne formacije u igri, pokusavam da kombinujem sto vise pa da vidim ta mi najvise odgovara.

Moj ti je savet da se više ti prilagodiš nekoj taktici i da radiš neke sitne promene nego da se prilagodjavaš. Tako može itekako da potraje i verovatno da na kraju dodješ do ideje da ti ništa ne odgovara :D

koiliko je bitan nivo uprave kluba u manager modu i na sta se konkretno odnosi. Otkako sam dobio nogu na world clasu na pola sezone sad ga drzim na amater ali ne vidim nikakve razlike, mad sam ovu sezonu bolje poceo

Manja očekivanja, veći budžet i slično.

koiliko je bitan nivo uprave kluba u manager modu i na sta se konkretno odnosi. Otkako sam dobio nogu na world clasu na pola sezone sad ga drzim na amater ali ne vidim nikakve razlike, mad sam ovu sezonu bolje poceo

Uprava je zesce bagovana . Igrao sam na Semi-Pro ( Menagment ) , AI na Legendary . Polusezona , sa Arsenalom , bio sam na prvom mestu , drugom sam bezao preko 15-20 bodova . . . Za 6 meseci , sve utakmice dobijem , i dobijem korpu . . . :wall:

Odnosi se na finansije (veci budzet za transfere i plate ) , manja ocekivanja uprave itd .

J@#$ ti glupu igru, slomicu njedje ps3 zbog nje. Pa kakv sam ja samo baksuz dok igram pa to nije normalno. Odigram fenomenalnu utakmicu i odbrani i u napadu al naravno da mora nesto da mi se desi, prvo na potpuno prazan gol sa 2 m pritisnem sut al sam izgleda takao lijevi palicu i igrac umjesto da zabije gol podje nazad i naravno izgubi loptu. Iduci napad ide protivnik izmedju 4 moja igraca, uzmem mu loptu, al kao vec po navici ona se odbije do njega i pored toga sto je bio izmedju 4 moja nesretnika. Poslije toga kap koja je prelila casu, lik ubacuje loptu koja ne bi nasla nikoga ali tu je moj igrac da zacini stvar koji daje evro auto gol!

Znaci da nebih mlad dobio secer i nervni slom, bataljujem da igram ovo!

Poslednja izmena:
Ih bre, opet zaboravljaš šta sam ti rekao - kad se iznerviraš batališ igru na sat dva dok se smiriš i tako u kruig :D

J@#$ ti glupu igru, slomicu njedje ps3 zbog nje. Pa kakv sam ja samo baksuz dok igram pa to nije normalno. Odigram fenomenalnu utakmicu i odbrani i u napadu al naravno da mora nesto da mi se desi, prvo na potpuno prazan gol sa 2 m pritisnem sut al sam izgleda takao lijevi palicu i igrac umjesto da zabije gol podje nazad i naravno izgubi loptu. Iduci napad ide protivnik izmedju 4 moja igraca, uzmem mu loptu, al kao vec po navici ona se odbije do njega i pored toga sto je bio izmedju 4 moja nesretnika. Poslije toga kap koja je prelila casu, lik ubacuje loptu koja ne bi nasla nikoga ali tu je moj igrac da zacini stvar koji daje evro auto gol!

Znaci da nebih mlad dobio secer i nervni slom, bataljujem da igram ovo!

Takav sam ja bio dok sam igrao KZ2 online. :smash:

Naravno da bi se iznervirao. A nerviraš se jer ti je stalo do pobede. To je sasvim prirodno. Vremenom se navikneš na to i naučiš da prihvataš zdravo za gotovo... uglavnom :)

Vrh Dno