Šta je novo?

FIFA '10

brate gledao sma malo od ovoga i koliko vidim owo skoro uopste nije nemoguce samo ko je igrao pravi fudbal zna da felsevi mogu biti jako nezgodni golmanima i + lopta odskoci

@ shin-bojan

Pa ne verujem da mozes sve to primetiti za par dana :) Ali kazem, koliko cujem ovo je rezervisano izgleda samo za PS3 verziju..

brate gledao sma malo od ovoga i koliko vidim owo skoro uopste nije nemoguce samo ko je igrao pravi fudbal zna da felsevi mogu biti jako nezgodni golmanima i + lopta odskoci

:D

Poslednja izmena:
EA sports je uvek pravio bagovite igre.
Uvek se setim ovog baga iz Fife 2001 - Izvodim slobodnjak sa 30tak metara od protivnickog gola, moj igrac se zatrcava, sutira i lopta se nenormalnom brzinom zakucava u moj gol(cak je i kroz golmana prosla). Veci bag u zivotu nisam video :).

Kad si to pomenuo, na 3:08 u ovom klipu, nisam duze nesto smesnije video :D

Pod Patch 2 misle na ovaj patch koji sada dolazi ili naredni? Nikako da shvatim iz teksta. Ako broje patcheve od izlaska, ovaj sad bi trebao biti Patch 2.

Kompilacija glitcheva, neki pominju da se desava samo na PS3 verziji, ne znam koliko je tacno..

[YOUTUBE]pMX-7V9HNCI&[/YOUTUBE]

Nista ovako nisam doziveo za sad. Ali zato doziveo sam to da moj igrac koji je izvodio slobodan udarac zalece se ka lopti da je sutne, i cim je krenuo da se zalece, znaci napravio je jedan korak mozda, u tom trenutku se teleportovao na 2m sa leve strane, a lopta se sama sutnula u pravcu gola :D

Inace igram na xboxu.

Poslednja izmena:
^katastrofa xD

Glitcheva ima uvek. Ukucaj na youtube bilo koji naziv igre + bug i dobićeš svašta. A da ovo izgleda smešno, izgleda užasno :D

Ali svi ovi snimci su sa offline utakmica. Ko zna koja je tu težina bila u pitanju i da li je možda menjao ocene. Ovo kažem zato što se recimo na mom forumu već stotinak online mečeva odigralo i niko nije ni spomenuo nijedan od ovih glitcheva sa snimka. Malo čudno s obzirom da lik ima 6 minuta materijala :)

Dobra stvar kod FIFE je što kada neki bug postane jako učestao na samom izlasku igre i utiče na normalno igranje EA izbaci patch i eliminiše ga. Ko je igrao FIFA09 sigurno se seća crabwalka. A ove godine su još unajmili i ljude koji prate feedbackove po njihovom forumu i planiraju da neke najbitnije stvari redovno popravljaju.

Poslednja izmena:
EA Sports has released its FIFA Earth website to the masses, bombarding us with stats ripped from the PS3 and Xbox 360 game. So far, for instance, 32 million games have been played.
The nation playing the "best" FIFA 10 is Oman, surprisingly enough.
Manchester United tops the popularity ranking, followed by Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea and Arsenal.

Posle duzeg igranja Fife 10 dosao sam do zakljucka sledeceg:

Oni su hteli da naprave dobar gameplay. I u neku ruku su napravili dobar gameplay, ali su sjebali dosta dobrih stvari, zbog koga mene ova Fifa vec pomalo odbija.

Greske:

1.ubrzali su igru, i na slow mi deluje nekako prebrzo, okretanje igracha itd...
2.lopta se nekako oseca kao da nema svoju tezinu (tako se i cuje) ovo me najvise bode.
3.replay su takodje sjebali, sad i kad sutnem pola metra pored gola, ne prikazuje mi se repriza u 90% slucajeva. Sve nesto skracuju, i kad dam gol oni mi puste jedanput reprizu.Mislim bezobzira koliko je ruzan gol hocu da mi ga pokazu najmanje 2x. Jako bezveze!
4.Kad dam gol, imam vrlo malo vremena da ga proslavim. To je stvarno bespotrebno, sto su skratili.Zelim da trcim do lupam managera pa da "pucam" u njega, al ne mogu, jer me prekinu.
5.Oni bagovi koje sam ranije spomenuo, kako se ponasa golman, svaki put se baca u "suprotni ugao" naveo sam ranije u postu.
6.Golovi se po najvise svode na to sto se usetas u kazneni i opusteno dobacujes tamo, i shut (finnese u blizi ugao) i gol. Na "foru" .
7.Ova fifa je arkadna!

Sto se mene tiche kad bolje razmislim, Fifa 09 je i dalje simulacija fudbala broj 1. Prosle godine napravili su takav fudbal koji me je naterao da kupim konzolu. Ova desetka ne znam bas, ukenjali su ove gore navedene stvari, i jako mi je zao zbog toga.Mislim da cu ove godine igrati ili PES 2010 ili Fifu 09.

Poslednja izmena:
Слажем се са ставкама 1, 2, 5, а остало ми је небитно.

Оно што ме јако нервира, пошто углавном играм против брата, јесте што је мноооого теже играти одбрану, односно, дриблање је максимално олакшано. Можда је само проблем у томе што играм с Арсеналом, њихова одбрана и иначе није нешто, али опет, у 09 сам тако без проблема побеђивао, иако је тим био слабије оцењен.

ПС, kicba, нисам заборавио да те додам на листу пријатеља, али нисам упалио xbox већ једно 15 дана, осим да играм FIFA-у са братом, кад ми је глупо да ме чека.

Kako se bre u FIFI vrsti ta proslava gola? To nikako da skontam :0

Pa stiskas, mrdas pecurku kako ti igra predlaze, ili tako nesto. Fazon vrtis pecurku i on mlati rukom. Mada cini mi se da zavisi i koji je igrac u pitanju.
Fifi je najveca mana slabi sutevi, ili kilava lopta, kako ocete! Danas svi fudbaleri pucaju od snage, i svi mogu da zveknu bombe sa 30+ m, pogledaj sta radi cika Stankovic samo, pola bre, alo pola terena. :guitar:

Jel neko zna kada izlazi FIFA WC (world cup ) ? I jel ima nekih detalja o njoj ?

Teacher nema veze dodaj kad budes mogao ;)

Rekao sam bas danas jednom liku sa foruma, da kad uplatim live,a to ce biti ovih dana, da cu odigrati 2-3 oprostajne od Fife 10, i brisem igru harda da mi ne zauzima mesta dzabe. Igra nije zasluzila da mi stoji na hardu :D

Jos jedna moja konstatacija je to da:

Fifa je htela da se ugleda malo na PES, da napravi dobar gameplay i jos plus da sve izgleda lepo,brzo, arkadno i zabavno. E pa tu su se *****ali.
Jer moje misljenje je da su ljudi presli sa PES-a na Fifu, jednim razlogom i to sto se Fifa ponasa kao prava simulacija fudbala, i koja je teska na neki nacin. I nije mogao neki klinac da sedne odmah da igra, onako opusteno kao sto moze PES da se igra. Vec je morao da se bas posveti igri, da nauci kretanje sa loptom, kako sta... da bi mogao da uziva i da se raduje kad izradi dobru akciju i postigne gol.I da se posteno posteno raduje i trchi po terenu.

U ovoj Fifi 10, ne moze nista od ovoga. I uopste mi je nije dobar osecaj kad dam gol ovde.
Ne znam samo zasto su menjali, ponavljam ovo sto su napravili Fifu 09 kao simulaciju, to ih je dovelo do pozicije najboljeg fudbala, tj ispred PES-a.
Zasto jednostavno nisu ostavili "stil" 2009 i nju nekim elementima nabudzili da izgleda jos realnije???

Vi ostali koji igrate i dalje Fifu 10, shvatice te posle odredjenog vremena i sami. Meni je bilo dovoljno da shvatim, posto sto sam odigrao jednu sezonu sa Wolverhampton-om (bio sam 2 na kraju sezone na Legendary), oko deset exibition utakmica i 6-7 online utakmica.

Poslednja izmena:
Све је то тачно, али су анимације, кретање у 360 степени и још пар ситница допринеле томе да је FIFA10 стварно боља од 09. Слажем се да је аркаднија, што ми се никако не свиђа, али се надам да ће 11 да узме најбоље из предходне 2 верзије и стварно буде нај фудбал икад.

Ja još želim FIFU 08 sa 360 kretanjem i FIFA 10 šutevima, ali toga izgleda neće biti :(

Da dodam jos osmu stavku:

8. Lopta koliko god jako isla ka igracu, da ga napucas iz sve snage, igrac ce iz prve ustopovati loptu ukoliko drzis LT (L2), bez imalo da mu pobegne ili tako nesto.
Ovo je grota!

Poslednja izmena:
Ako gledas Wlado tekmu sada videces odakle se daju golovi i zasto mi Fifa ide na qu zbog svog sugavog suta, najveci minus inace odlicne igre, Sa sutom iz PES-a bila bi savrsena igra.

Video sam odakle se daje gol - samo jesi primetio možda jačinu šuta? :)

Jesam, Pirlo je iznenadio Kasiljasa majstorski (nije dzabe svetski prvak).
Ali jel si video onog iz Rubina kako je zakucao gol Barsi sinoc ? Bomba! E toga nikad nema u Fifi.
Ja se lozim na "zuvanje" lopte od kako sam video loptu, zato sam i igrao ISS i PES ko manijak.
Fifa je skroz super, sem toga, to je smesno nerealno. Alo Ronaldo moze da izuje bombu sa 35m kad oce, a u FIFi sutira ko baka neka.

Fifa je pre imala xtra shut...sad je g*vno...jedino da udjesh u go...PES ima mnogo realniji i bolji sut... :p

Šta znam, da šutevi mogu bolje, mogu i to pogotovu po pitanju jačine. Zašto nije tako ja mislim da je zbog toga što je u demou i beti postojao bag iz tako dalekih šuteva i vrlo moguće je da su skroz isključili za ovu verziju po principu bolje da ne bude exploita nego da bude takvih golova.

Meni je dovoljan pomak to što se sada sa 20takm zabija sasvim normalno. I to je barem neki pomak u odnosu na FIFU09.

Poslednja izmena:
Sta je toliko tesko da urade dobar i jak sut ? Ako su driblinge, animaciju, pokrete, uradili skoro savrseno. Po meni su ovo teze stvari da se odrade kako treba.

FIFA 10 mene nervira zbog:
1) Igrači prosto lelujaju po terenu, nema te težine.
2)Šutevi preeedugo putuju, mislim kad ja pratim čitavu putanju lopte...'beš to...

E ovo pod jedan "lelaju", to sam i ja hteo da napisem samo nisam znao kako da se izrazim :)

Ja sam se vratio Fifi 09, uvideo jos jednom koliko je realnija i bolja skoro u svemu. Nego me interesuje, da li ce mozda (mada ne verujem) pustiti update za trasfere 09-10.

E ovo pod jedan "lelaju", to sam i ja hteo da napisem samo nisam znao kako da se izrazim :)

Ja sam se vratio Fifi 09, uvideo jos jednom koliko je realnija i bolja skoro u svemu. Nego me interesuje, da li ce mozda (mada ne verujem) pustiti update za trasfere 09-10.

Neće, meni je i dalje 08 pri srcu, kad se setim samo balavljenja kad sam je prvi put probao (a do tada se igrao PES6)...eh...

Nazad
Vrh Dno