Šta je novo?

FIFA '10

А озбиљно, теби је PES реалан?
FIFA има доста озбиљних мана, али фудбал стварно изгледа као фудбал, награђује се правилна игра у нападу, добро постављање у одбрани, искоришћавање предности својих и мана противничких играча, прилагођена тактика...

Најбољи пример свега је што увек имаш осећај да можеш да напредујеш. У 99% утакмица тачно знам зашто сам изгубио и знам да могу да поправим тај сегмент игре.

A to sto ja pricam je dovoljno prosuditi iz vise partija demo verzije, sigurno se izmedju demo i Full verzije nije promenila cela postava programera i ceo koncept o tome kakva treba da bude fudbalska igra.

To o čemu ti pričaš ne može se prosuditi osim ako nisi pasionirano igrao FIFU otkako je next-gen.

Ili ti se možda "javilo" kako da izvodiš laces shot, pa onda driven iz slobodnjaka pa na osnovu toga pričaš da je šut u FIFI njesra? Ja posle 2 nedelje konstantnog igranja online još uvek upoznajem igru a ti na osnovu par utakmica govoriš kako je šut loš?

A pošto poznaješ PES demo i full samo mi reci: kakav je delay u odnosu na demo? Jel se prave penali kao u demo verziji? brzina igre? Dakle po tebi nema nikakvih razlika jel da?

I evo pogledaj ovu kompilaciju golova pa mi reci da šut u full verziji nije u najgorem slučaju sasvim prihvatljivo rešen:

[YOUTUBE]FH1JtSAxgHI[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ne znam kako misliš realnije da se diskutuje od ovoga. Ti samo i dalje pričaš napamet. Deluje mi kao da sam sebe želiš da ubediš u to.

Idi bre al ga editujes pola sata kasnije :)
Vec sam sve rekao da ne znam vise sta da dodam, tako svaki put, u bilo kojoj temi, svaki put moram da ponovim nesto sto sam vec rekao. Ne pricam napamet, pricam o glavnim stvarima koje meni trebaju da me igra ubedi da igram fudbal. Te osnovne stvari su zakazali, ponavljam dzabe mi sve ostale "napredne" opcije ako ne dobijam dovoljno uverljiv utisak da sutiram loptu, da kontrolisem replike pravih igraca, itd.. jel toliko tesko da se to shvati. Igrajte ono sto vam se svidja, ali nemojte me praviti ludim da su ove stvari koje ja pominjem dobro uradili, jer nisu..

EDIT: ne mogu da gledam trenutno snimke

Poslednja izmena:
ponavljam dzabe mi sve ostale "napredne" opcije ako ne dobijam dovoljno uverljiv utisak da sutiram loptu, da kontrolisem replike pravih igraca, itd.. jel toliko tesko da se to shvati. Igrajte ono sto vam se svidja, ali nemojte me praviti ludim da su ove stvari koje ja pominjem dobro uradili, jer nisu..

Onda mi nije jasno zasto igras LFS, a ne GT :).
Nema potrebe da tebe iko ubedjuje, ali ti si upao u Fifa temu i nazivas nas sve nenormalnima. Vredja to ...

Ma editovao da ne pišem duple postove bezveze.

Ti šutiraš u FIFI na PES način i to je glavni problem.

Šutevi koji u PESu prolaze u FIFI se mogu izvesti jedino pod punim sprintom. Tako lopta dobija drajv. I ne treba puniti nešto mnogo više od 1/3 ako želiš onakve golove kakvi padaju u PESu. A već sam objasnio da je odbrana mnogo povezanija u FIFI u odnosu na PES i da samim tim imaš mnogo manje prostora za takve šuteve pa zato i ispada da su takvi golovi manje mogući. Pogledaj šta sam napisao u onom dugačkom postu pod stavkom šutevi ili mi reci sa kim si šutirao izdaleka pa ću ti reći da li je sa njima uopšte moguće dati takav gol :D

Poslednja izmena:
Onda mi nije jasno zasto igras LFS, a ne GT :).
Nema potrebe da tebe iko ubedjuje, ali ti si upao u Fifa temu i nazivas nas sve nenormalnima. Vredja to ...

Pa ne igram vec godinu dana, a uzece se i GT5. Ali ja ne bi vozio LFS da mi ne pruza ubedljiv osecaj kontrole automobila, sjajan netcode, odlicnu simulaciju guma i odlicnu zajednicu, pa da je sve ostalo savrseno :) Upravo o tome pricam, osnove su bitne odnosno ono zbog cega je odredjeni sport popularan, pa tek onda na red dolaze taktike, i ostale "napredne" stvari.. Svaki put stavljam pod navodnike, jer je eto FIfa simulacija jer mozes da crtas pozicije igraca za korner, iako je osnova arkadnija od PES-a.. :) To mi bode ochi..

Poslednja izmena:
Ma nije osnova arkadnija, oko toga se sporimo.
PES je kao i uvek zabavan, ali onakvi golovi sa 30 metara ne padaju toliko cesto u stvarnosti.
Bas zato i jesam voleo PES5, morao si dobro da se oznojis da das gol, a ne kao sada - ili zvek iz daljine, ili AI odluci da je vreme da das gol.
Meni u PES najvise smeta osecaj kada pobedim, a nisam zadovoljan, jer znam da je AI odlucio da pobedim. U Fifi mi ne smeta ni kada izgubim. Zaista...

Poslednja izmena:
FIFA u osnovi arkadna? Ubuduće se više ne obazirem na tvoja lupanja. Samo me zanima šta je onda u tom slučaju PES u osnovi - Pong automat? :D

Nego, jel igra neko onaj Virtual PRO mod? Dosta su ga izmenili i sredili u odnosu na prošlu godinu. Sada su donekle ubacili MMORPG elemente pa imaš questove.

Više nema experienca na osnovu kog sam sebi budžiš ocene već u toku utakmice u zavisnosti od performansa dobijaš odredjene ocene pa tako recimo dribling povećavaš kada predješ odredjeni broj defanzivaca sa nekim driblingom, skok igrom povećavaš balans a slabiju nogu vežbaš time što zabijaš golove sa istom na odredjeni način.

I dobra je fora što možeš uploadovati svoju sliku i postaviti je na igrača:

Evo mog pokušaja od slike iz lične karte :D

Prilozi

• PROv2full.png
    PROv2full.png
    106.5 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Borise stvarno te ne razumem, bezveze trošiš vreme ovde, ako ti se više svidja PES idi u njegovu temu. Gušiš ovaj thread.

Ja sam izgubio zelju da igram fifu 10 online. Koji genije je smislio onaj matchmaking? Sinoc deset puta pokusavam da zapocnem partiju. Svaki put kad idete na ranked head to head, mora da skida apdejt za sastav, sto traje skoro minut, i za to vreme partija koju mi je nasao pre toga vise iz nekog razloga nije aktuelna pa ne moze da zapocne, i onda opet ispocetka, da covek popizdi. Zasto ne skine apdejt kad se ukljuci igra jednostavno, a ne da smara svaki put. Kada sam konacno nasao partiju lagovalo je uzasno, ali necu da gresim dusu, lag je relativna retkost i mozda je nesto do milog mi radijus vektora. Medjutim ono sto nije retkost nego pravilo koje moze da se primeni u skoro 95% slucajeva, protivnik se diskonektuje kada izgubi mec ili kad povedete sa vise golova razlike. Recimo od 20 partija koje sam odigrao dobio sam 15, i jednom se mozda desilo da mi zabelezi pobedu jer je drugi igrac ostao do kraja. Uvek, ali uvek se diskonektuju ili prekinu na pola mec.

Ne znam kako je na XBOXu ali na PS3 procedura sa kvitanjem je sledeća:

Ako kvitnu do 3. minuta utakmice - ne dobijaš ništa
Ako kvitnu do 5. minuta utakmice - ne dobijaš ništa ali on dobija +DNF%
Sve nakon toga - računa se tebi kao 3:0

Pod ovim brojkama mislim na minutažu od 90 minuta utakmice a ne na minute u smislu 6 minuta poluvreme. Nekad treba minut-dva da bi registrovao utakmicu 3:0 ali stvarno se ne sećam kada mi se dogodilo da mi protivnik kvituje a da se to ne zabeleži.

Što se tiče updatea, to je zapravo prevencija da neko ne bi radio cheat pa automatski sve resetuje nazad na default. Na PS3 taj "update" se skida bukvalno sekundu ili dve.

Poslednja izmena:
Stvarno pocinjem da mrzim ovu igru. **** te, pa oni ko da su zaboravili da postoje faulovi! Kolju me drvosjece ne mogu faul dobit sanse nema. Golove standardno primam glupe ko noc, zahvaljujuci mojem umijecu da castim protivnika loptom kad izvodim gol aut, ili na jos gluplje odbijanje lopte koje me toliko iritira da je to strasno, koga god izaberem jednostavno pored 3,4 moja igraca lopta se u 80% slucajeva odbija suparniku, promasujem prazan gol kad mi najvise treba i nikako da se naviknem na ps3 dzojstik. Poslije 80tak odigranih utakmica vidim da definitivno ps3 dzojstik nije za mene i fifu, odbranu igram katastrofalno na njemu, vidjeli su i ljudi koji su igrali samnom da se ne rijetko desi da odem potpuno dezorijentisano sa odbranbenim igracem sto najcesce naravno rezultira golom protivnika. Ma nek ide u k@#$% i fifa i ps3 :d ne umijem da je igram i tacka, do sada sam izgleda zivio u zabludi.

Pa ne bih rekao da ne umeš da je igraš, više mislim da je ovo sa gamepadom problem. Pogledaj onaj Saitek Cyborg koji sam ti spominjao, na njemu je analog dosta sličan XBOXovom, možda bi ti on bolje ležao za PS3.

Stvarno pocinjem da mrzim ovu igru. **** te, pa oni ko da su zaboravili da postoje faulovi! Kolju me drvosjece ne mogu faul dobit sanse nema. Golove standardno primam glupe ko noc, zahvaljujuci mojem umijecu da castim protivnika loptom kad izvodim gol aut, ili na jos gluplje odbijanje lopte koje me toliko iritira da je to strasno, koga god izaberem jednostavno pored 3,4 moja igraca lopta se u 80% slucajeva odbija suparniku, promasujem prazan gol kad mi najvise treba i nikako da se naviknem na ps3 dzojstik. Poslije 80tak odigranih utakmica vidim da definitivno ps3 dzojstik nije za mene i fifu, odbranu igram katastrofalno na njemu, vidjeli su i ljudi koji su igrali samnom da se ne rijetko desi da odem potpuno dezorijentisano sa odbranbenim igracem sto najcesce naravno rezultira golom protivnika. Ma nek ide u k@#$% i fifa i ps3 :d ne umijem da je igram i tacka, do sada sam izgleda zivio u zabludi.
Lepo sam ti reko pre da nemaš skilla :d
Anyway sutra mi stiže igra tako da se pripremi na neki meč, doduše ja sam ti najgori user što se tiče golova (oni su 90 minutu su mi specijalnost). :D

Hehe odlicno, milije mi je da igram protiv nekog sa foruma nego random likova koji biraju barsu, real i sl.
Inace, igram sad protiv lika i predriblam golmana (ko god igra fifu zna da nije lako :d) na kocka, x, ispravim nesretnog amauria i ladno promasim prazan gol sa 10 m! Haha, za promjenu nisam se iznervirao nego samo presmijao :D

Poslednja izmena:
A pa dešava se to često, moraš ga okrenuti ka golu, i ja sam promašio brdo golova bezveze posle driblanja golova. Fora je valjda što mu je sa 5m iskosa malo teško da pogodi gol sa spoljnom nogom:)

FIFA 10 stigla! Računajte uveče ako hoćete da odigramo neku partiju :)

Evo prijavljujem se za red :D

Izvinjavam se svima, ali nisam mogao da odolim tužnom pogledu mog druga koji me je zamolio da mu pozajmim PS3 makar do sutra, da se izigra ko čovek. Sutra ću biti tu, obećavam.

Sorry Ivane, već smo igrali čak je i vodio prvu utakmicu :D

Ok, hvala, sad cu da pravim.
Inace odigrah onaj live mec i pobijedih sa Olimpiakosom :) Bio sam bas skoncentrisan i igrao veoma dobro takticki, jedna od mojih najboljih partija.

Nešto nisam video da si napisao rezultat tamo gde treba :)

Vrh Dno