Šta je novo?

FIBA Mundobasket 2023 🏀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stefan Jovic i Milutinov zbog nepostojanja adekvatnih zamena, nedovoljnog broja kvalitetnih sutera i nacina na koji moramo da igramo u napadu, i zbog odbrane kosa, moraju u bitnim utakmicama da igraju mninimum po 35 minuta. Jokic je u 5. utakmici finala igrao 42 minuta. Nama je problem protivnicki skok i naravno organizacija igre. Prednost smo stekli igrom na centra uz veci deo utakmice solidnom odbranom, gde nismo dozvolili 2. ili 3. napad. Milutinov je imao ulogu sidrasa i to je odradio fenomenalno. Na 6 minuta do kraja 3/4 tebi je protivnik ispunio bonus, i umesto da ides na ulaz/faul ili sut za 2 poena, ti nerezonski sutiras trojke, i to uglavnom na pocetku napada i preko ruke, a pri tom su unistio ritam tima onom hokejaskom izmenom. Cist takticki poraz, uz totalno nerazumno ponasanje Bogdana, sve najgore je pokupio iz nba. Na moju iskrenu zalost, sve ono sto sam prognozirao po saznanju da je Pesic jedan od kandidata za selektora, a to je da ce nam se desiti armagedon ako on bude izabran i da je tu kraj za nasu kosarku, polako se obistinjuje.

Nejasno je da Italija vodi 10 razlike pa mi 16 to je 26 sveukupno, a tako i protiv Portorika 30 razlike i dodjes na 10. Prevelike su to oscilacije, drugo je doba, brza igra, vise trica, ali su to opet velike brojke da bi se tako lako prosipale.

Ali Gudurić nakon koša Italijana "iz ofsajda" za 62:53 završava napad zabijanjem nakon samo osam sekunde! Pa gde žuriš, hajde da si bar gledao da imaš ekstra napad do kraja, ali ovako...

Naša reprezentacija je relativno solidna i kao takva će imati ograničen domet na ovom svetskom prvenstvu, četvrtfinale maksimum.
I to je okay, za više treba bolji trener i još 1-2 xtra igrača.

Naša reprezentacija je relativno solidna i kao takva će imati ograničen domet na ovom svetskom prvenstvu, četvrtfinale maksimum.
I to je okay, za više treba bolji trener i još 1-2 xtra igrača.
To bi bilo tačno da nisu imali raspored iz snova, nijedan baš baš ozbiljan protivnik do polufinala.

Koliko smo ludi mi ćemo najbolji meč pružiti protiv Amera, ako uopšte dobijemo Dominikanu...

nijedan baš baš ozbiljan protivnik do polufinala.
Litvanci su za ovaj naš sastav i ovu formu i mentalnu spremu nosilaca igre ipak (pre)ozbiljan protivnik.
Da smo imali ozbiljniju ekipu u prvoj grupi verovatno bi sad već posle jednog poraza u drugoj grupi bili eliminisani.

Italija je objektivno uz sakatu Grčku jedna od najslabijih evropskih reprezentacija (od ovih koje su prošle u ovu fazu takmičenja) ...

Kada pogledaš broj evroligaških igrača i kvaliteta ako tako gledamo, mi smo jači od Italije dosta. Znači ili ovaj skup igrača ne ide zajedno iz nekog razloga ili trener. A možda i oba.

Da pobedimo Dominikanu sutra makar. I nadamo se razlaz sa Pesicem i krecemo od nule
Bogdanovic je nas najbolji bek ali daleko od vrhunskog igraca i lidera. U NBA je meh igrac

Ja sam odmah rekao ako uđemo u 1/4, prevazišli su moja očekivanja.

Znaci nema nam druge nego da ponovimo Indianapolis ako dobijemo Dominikanu :D

🇨🇮 🇫🇷
gleda li neko? po rezultatu deluje da igraju na koš razlike

@momsab Ne gledam apsolutno ni jednu utakmicu od tih za 16 - 32 mesta, Dovoljno tj previše mi je bilo što sam neke od tih krš ekipa gledao u prvoj grupnoj fazi (kad su igrali protiv nekih makar pristojnih timova), a ne da gledam ceo dan samo taj nivo :D :D

Pa ono skidanje sa obruca je bio cist kos.
Meni ono trayenje auta celendyom nije bilo jasno, sinoc sam pratio nekoliko podkasta i svi se slazu nikom nije jasno zasto je Pesic uradio onu izmenu.
Davidovac nije smeo da omasi ona 2 slobodna.

Meni je misterija svemira kako ono pre druge trojke Datomea za 62:59 nisu videli kao faul Italijanskog igrača nad malim Jovićem prilikom pokušaja skoka.

Meni ono trayenje auta celendyom nije bilo jasno, sinoc sam pratio nekoliko podkasta i svi se slazu nikom nije jasno zasto je Pesic uradio onu izmenu.
Davidovac nije smeo da omasi ona 2 slobodna.
Poenta da je bio neslaganje između sudija sto imas 50:50 na čiju stranu ce otici odluka (sudije realno veze nemaju), kao što neko napisa iznad bio je i faul protiv Argentine u finalu, da je bilo kontra mi bi isto proklinjali sudiju i dan danas.

Meni se naprativ učinilo da ju je čisto skinuo. Igrač ima pravo da izbije loptu iz obruča ako je ona prethodno dotakla obruč. Na usporenom snimku se vidi kako lopta u istom frejmu dotiče i obruč i ruku, tako da je nemoguće reći šta je prvo dotakla. Sudija tu nije hteo mnogo da mozga, pa je potvrdio prvobitnu odluku, tako mu najsigurnije.

Poenta da je bio neslaganje između sudija sto imas 50:50 na čiju stranu ce otici odluka (sudije realno veze nemaju), kao što neko napisa iznad bio je i faul protiv Argentine u finalu, da je bilo kontra mi bi isto proklinjali sudiju i dan danas.

Da, mi frljamo ključno bacanje, Skonokini hvata loptu, u tri sekunde pretrči teren ceo i našu odbranu i položi loptu. Igrači su videli faul, gledaoci u dvorani su videli faul, mi što smo gledali preko televizije smo videli faul, samo sudija nije video faul. Tako da tradicionalno loše suđenje na mundobasketu može i da koristi koliko i da šteti.

Ne bih ja bas bio siguran da ce Italija pobediti Portoriko. Danas sam jos jednom pogledao pregled nase utakmice, ono sto su oni pogadjali krajem trece i u cetvrtoj cetvrtini je za rubriku verovali ili ne. Tako smo i mi protiv Juznog Sudana sve zivo ubacivali, a protiv Italije nazalost nista kad treba..

🇮🇹 🇵🇷
poluvreme, 39:36 🤯
gleda li neko? @shamanNS ?

• Like
Reagovanja: Ira
I opet ce Italija da prodje, cak i sa ovako losom igrom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno