Šta je novo?

FIBA Mundobasket 2023 🏀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A Ristić ceo meč na klupi čovek, no dobro. Idemo na tih 4+ protiv sledećih protivnika i idemo dalje.

Šta Ristić da radi kada oni nemaju peticu? A on i ledjna tehnika posvadjani, ništa on tu ne bi pomogao i dobro što je ostao na klupi. Ovde bi pomogao Mitrović da je igrao, ali otkazao.

A Ristić ceo meč na klupi čovek, no dobro. Idemo na tih 4+ protiv sledećih protivnika i idemo dalje.
Šta ćeš sa Risitićem protiv brze niske ekipe u kojoj svi šutiraju za tri? Sporiji je i od Milutinova.

Naša odbrana je bila sasvim korektna, s tim da nisam gledao tekmu od samog početka. Krenuli smo da ih deremo, tu oni moraju na sve ili ništa i tu ulazi ludi Datome i krene da nas puni. Naši napad potpuno statički, gubimo vreme dok sat ne istekne i Bogi mora da frljne još jednu trojku i promaši, napad za napadom. Italijani pametno faulirali, žalili se na svaku sudijsku odluku, a suđenje slabo, ko što obično i biva na Mundobasketu. Poslednji napad, čoveče, niko ne može da pretrči teren za pet sekundi i šutne? :oops:

@rAMA Radnik je ako ništa drugo, a i nije da ne ume da ubode trojku. Sporiji jeste, ali Milutinov 4 faula, čovek u igri, a Petrušev i Ristić na klupi.

Naša odbrana je bila sasvim korektna, s tim da nisam gledao tekmu od samog početka. Krenuli smo da ih deremo, tu oni moraju na sve ili ništa i tu ulazi ludi Datome i krene da nas puni. Naši napad potpuno statički, gubimo vreme dok sat ne istekne i Bogi mora da frljne još jednu trojku i promaši, napad za napadom. Italijani pametno faulirali, žalili se na svaku sudijsku odluku, a suđenje slabo, ko što obično i biva na Mundobasketu. Poslednji napad, čoveče, niko ne može da pretrči teren za pet sekundi i šutne? :oops:
Upravo, odbrana je veći deo utakmice bila odlična.

Kao što kažep
@rAMA Radnik je ako ništa drugo, a i nije da ne ume da ubode trojku. Sporiji jeste, ali Milutinov 4 faula, čovek u igri, a Petrušev i Ristić na klupi.

Može da ubode trojku, ali poput ekipe kao što je Italija sa njim na parketu bi svaki napad Italijani imali otvorenu trojku.

Moderna košarka, ako imaš pet pokretnih igrača gde sva petorica mogu da pogode trojku jednostavno izbacuje igrače poput Ristića iz košarke.

Da je ovo 1985, Ristić bi bio jedan od najboljih centara u Evropi. Ovako može da bude koristan jedino protiv ekipa sa tromim četvorkama i peticama bez šuta.

Kao što bi Bobi verovatno bio zapamćen kao jedan od najboljih igrača svih vremena da je igrao pre pola veka. Ovako ne može.

Kao što reče Morbius, sasvim smo odigrali dobru odbranu. Najveći problem je što smo počeli da usporavamo igru na +10 i igramo pune napade. Tu smo ostali bez kretnji i širine u igri. Dok su Italijani počeli da igraju napade od 7-10 sekundi i da pucaju prvi otvoren šut koji dobiju.

Nema ova naša ekipa dovoljno iskusnih igrača da se čuva i razvlači. Trebalo je nastaviti u istom ritmu u brže se vraćati u odbranu kada su Italijani počeli da trče.

Bogdan lagano ceo napad drzi loptu, pa majku mu ako njega nece, pusti da sutira Guduric, Marinkovic, neko ce da ubode.
Mali Jovic kada je imao taj otvoren sut on pogodi, ova budala siluje.
Trebao je Dule da ga bije ne samo da ga davi.

Upravo, odbrana je veći deo utakmice bila odlična.

Kao što kažep

Može da ubode trojku, ali poput ekipe kao što je Italija sa njim na parketu bi svaki napad Italijani imali otvorenu trojku.

Moderna košarka, ako imaš pet pokretnih igrača gde sva petorica mogu da pogode trojku jednostavno izbacuje igrače poput Ristića iz košarke.

Da je ovo 1985, Ristić bi bio jedan od najboljih centara u Evropi. Ovako može da bude koristan jedino protiv ekipa sa tromim četvorkama i peticama bez šuta.

Kao što bi Bobi verovatno bio zapamćen kao jedan od najboljih igrača svih vremena da je igrao pre pola veka. Ovako ne može.

Kao što reče Morbius, sasvim smo odigrali dobru odbranu. Najveći problem je što smo počeli da usporavamo igru na +10 i igramo pune napade. Tu smo ostali bez kretnji i širine u igri. Dok su Italijani počeli da igraju napade od 7-10 sekundi i da pucaju prvi otvoren šut koji dobiju.

Nema ova naša ekipa dovoljno iskusnih igrača da se čuva i razvlači. Trebalo je nastaviti u istom ritmu u brže se vraćati u odbranu kada su Italijani počeli da trče.
Od reči do reči se slažem. Ali ima jedan problem: kako da se nastavi u istom ritmu kada Pešić menja skoro celu petorku na +16 za Srbiju? Napravio je izmenu od tri igrača.

Zašto bi neko (iole normalan) promenio skoro ceo tim koji je i napravio tih +16?

Zašto bi neko (iole normalan) promenio skoro ceo tim koji je i napravio tih +16?
zato što treba odmoriti igrače i čuvati ih od faulova

🇪🇸 🇱🇻
gledao sam deo 3. i celu 4. 1/4
dobra tekma, Španci ispustili 10+ razlike. zaslužena pobeda 🇱🇻
i ovde je bilo pucanja trojki na silu ali ne toliko
Španci kad budu završili smenu generacije ne piše im se dobro

Momsab, nemoj da se ljutiš, ali "zato što treba odmoriti igrače i čuvati ih od faulova" je nešto najnenormalnije što sam čuo. Ništa ad hominem, mislim na izjavu.

Nemaš od čega da ih odmaraš - visoko su utrenirani i igraju jake lige svi. Mi nismo imali problema s faulovima i odbranom, uopšte. Iz toga što si rekao mi deluje da ili slabo gledaš košarku (NBA naročito) ili pokušavaš da racionalizuješ nešto iracionalno. Zašto i zbog čega - ne znam.

Ne znam da li razumeš da je od tih izmena krenulo sve nizbrdo? Ne znam da li razumeš da mi nemamo dovoljno kvalitetne igrače na klupi da čuvaju tu prednost i eventualno stvore veću?

Neko na YT:

Screenshot 2023-09-01 at 14-00-35 Manila Selektor Pešić posle Italije.png

P.S. Evo, slušam izjavu Pešića na konferenciji za novinare nakon meča. "Nismo izgubili s velikom razlikom", "nisam ja kriv", bla, bla. Opet je neko drugi kriv, opet nas USA ne voli... Kao Piksi nakon Mundijala. To je kulturni obrazac u Srbiji: niko nije odgovoran nizašta.

Poslednja izmena:
Protiv namazane i iskusne ekipe se ne menja ebena ekipa koja dobija i kolja melje ,pogotovo na 3 minut apre kraja cetvrtine a zna se da smo slicno gubili utakmice, nego se ostavlja sa minimalnim izmenama da ih samelju. Nema tu mudorvanja, zamenis eventualno jednog igraca, pa u sledecem minutu sledeceg. Ono se bre radi na kraju utakmice onako zamenis Milutinova, Jovica.

P.S. za klupu pa ne bih se slozio za ovu utkamicu, klupa je donela preokret a prva petorka prednost.

Neko na YT:

Pogledajte prilog 403107

P.S. Evo, slušam izjavu Pešića na konferenciji za novinare nakon meča. "Nismo izgubili s velikom razlikom", "nisam ja kriv", bla, bla. Opet je neko drugi kriv, opet nas USA ne voli... Kao Piksi nakon Mundijala. To je kulturni obrazac u Srbiji: niko nije odgovoran nizašta.
Ovo! Covece drzis bogdanovica u igri koji masi 2 potpono isforsirana suta za tri, ne radis nista al zato menjas 3 ili 4 igraca 3 min pre kraja cetvrtine i dozvoljavas zabarima da se vrate a i kad su opet poceli da se vracaju opet ne radis nista nego cekas kraj cetvrtine!

Samo da dodam: igrači koji imaju odličan šut treba da ostanu u igri, nastave da šutiraju i nađu ritam. Bogdanović u Atlanti igra malo preko dve četvrtine i uzima, u proseku, 7 šuteva za tri.

Potpuno je normalno da on u Srbiji, kao glavni igrač, uzme 10-11 šuteva za tri. Najmanji je on problem bio za ovaj poraz, sve je na Pešiću. Iskreno se nadam da će biti smenjen odmah nakon prvenstva. I on i Danilović. Obojica su sramota za košarku: Pešić svojim neznanjem, Danilović svojom pojavom i ponašanjem.

Normalno je i da pogodi nešto. Forsirano ili ne, a problem je kada je forisirano jer onda nema ideje i uigrane akcije, igrao je očajno. Pešić nema možda moderan pristup košarci, kako god to nazvalil ali čovek ima uspehe u istoj. Napravio je pitu od onih sastojaka koje je imao. Nedović se povukao, čisto sumnjam da je neka povreda bila. Ne kažem da bismo sa njim nešto dobili, ali opet malo više kulta ne bi falilo da imamo. Debelo je basket postao politika kod nas. Ne vidim ništa loše ni da imamo neke strane igrače i trenera koji će normalno da vodi tim. Primer su naše odbojkašice koje vodi Italijan i koje gaze sve redom.

Od reči do reči se slažem. Ali ima jedan problem: kako da se nastavi u istom ritmu kada Pešić menja skoro celu petorku na +16 za Srbiju? Napravio je izmenu od tri igrača.

Zato što su dva od ta tri igrača tražila izmenu jer su odigrali vrhunskih 7+ minuta.

Problem je što Pešić jednostavno ne zna da mrvi tempom tako što pravi češće izmene i to po jednog, max dva igrača nego skoro da bez izmene raubuje kompletnu petorku čitavu četvrtinu. Ovo mu nije prvi put da zaboravi igrače na klupi.

I da ponovim, da se ne zaboravi - šta li su oni FIBA slepci gledali danas!

Ljudi bre pa ako ima dva grama mzoda Bogdan, vidi da a nece, aman covece pogledaj semafor ako ne, neka neko sa klupe kaze idi bre u prodor izasli iz bonusa, trojke ce te proraditi.
On uzima lopty dva napada uzastopno, prevodi loptu i drzi je ceo napad i masi.
Pa kolko god da si dobar, decko nisi Djordjevic da to radis niti Teodosic koji su znali to da pogode kad treba.
Trazili izmenu ali ih ne menjas sve odjednom, nego jednog po jednog.
Ja ovo prvi put vidim da se ovako zamene igraci na ovako vaznoj utakmici a da nije kraj 4/4

Lošiji je igrač Teodosić od Bogdanovića, ne zezaj.

@Martin Mystere Još češće izmene od ovih? Ljudi mu zameraju i ovoliko izmena, a ti bi još. xD

A kao za inat Portoriko vodi 10 razlike...

Samo da dodam: igrači koji imaju odličan šut treba da ostanu u igri, nastave da šutiraju i nađu ritam. Bogdanović u Atlanti igra malo preko dve četvrtine i uzima, u proseku, 7 šuteva za tri.

Potpuno je normalno da on u Srbiji, kao glavni igrač, uzme 10-11 šuteva za tri. Najmanji je on problem bio za ovaj poraz, sve je na Pešiću. Iskreno se nadam da će biti smenjen odmah nakon prvenstva. I on i Danilović. Obojica su sramota za košarku: Pešić svojim neznanjem, Danilović svojom pojavom i ponašanjem.
Za mene lično uopšte nije normalno da neko koga definitivno neće šut na nekoj utakmici toliko siluje šut u stilu "Ma majku joj, jedna će morati da uđe", za mene je to lična frustracija svojim šutem - kao kockar kad gubi pa počne da daje još više para jer će jednom morati da ga krene sreća, tako je i Bogi očekivao da će jednom morati da ga krene šut.
Lošiji je igrač Teodosić od Bogdanovića, ne zezaj.

@Martin Mystere Još češće izmene od ovih? Ljudi mu zameraju i ovoliko izmena, a ti bi još. xD
Mogu da mu zameraju šta god žele ali moderna košarka sve više teži ka hokejaški izmenama, samo što je Kari bar 20 godina daleko od moderne košarke.

Za mene lično uopšte nije normalno da neko koga definitivno neće šut na nekoj utakmici toliko siluje šut u stilu "Ma majku joj, jedna će morati da uđe", za mene je to lična frustracija svojim šutem - kao kockar kad gubi pa počne da daje još više para jer će jednom morati da ga krene sreća, tako je i Bogi očekivao da će jednom morati da ga krene šut.

Mogu da mu zameraju šta god žele ali moderna košarka sve više teži ka hokejaški izmenama, samo što je Kari bar 20 godina daleko od moderne košarke.

Ti onda ili ne gledaš košarku ili gledaš onako... Gledao si nekada Golden State? Dallas? Atlantu? Možeš da vidiš da najbolji igračio sveta kao Luka Dončić, Trae Young, Steph Curry, često tako traže šut. To nije ništa nenormalno.

Ne znam da li si primetio da Majk Meloun je osvojio prsten s mnimimalnom rotacijom igrača? Jedan NBA šampion nema dovoljno jaku klupu, a kamoli Srbija.

Jedino ako ti, kao Pešić (https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2019&mm=01&dd=10&nav_id=1491279), misliš da je "NBA cirkus" a ne košarka, onda je sve ok.

Alli ima igrače koji su napucani svim i svačim i mogu da trče kao volovi. Najgora košarka je NBA košarka. Šut, skok, trk i tako cela utakmica. Sirova snaga.

da se vratimo na temu

Nisam gledao utakmicu srećom, ali imam pitanje pošto je po medijima “samo” dva. Jesmo li mi uopšte zaslužili igrom ta dva ili ne?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno