Šta je novo?

FIBA Mundobasket 2023 🏀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I opet rak rana se otvara! Skok u odbrani!
Nemaju naši samo jednu rak ranu... i skok u odbrani i nebranjenje šuta za 3 su glavne odlike ovog tima tj svakog od kad je Đorđević postao selektor pa do dan danas.
Još samo fali u taj mix da se vrati i loše izvođenje slobodnih bacanja.

Poslednja izmena:
Treba odmarati vise Bogdanovica, zašto Davidovca ne ubacuje. Mora povesti nekoga kao onog Kuridzu da moze napraviti neki faul.

Da sumiramo…
Krš.
Krajnji domet četvrtfinale, ako i do njega doguramo, jer sa ovakvom igrom svaka iole jača reprezentacija ima da nas zgazi.

Kuridja je bio tu da se pobije, skoci, udari nekog, nije ni meni jasno zasto nije njega poveo.

🇬🇷 🇺🇲
ovde je samo pitanje sa kolikom dvocifrenom razlikom će izgubiti Grci

🇧🇷 🇪🇸
neizvesno samo tako

Imam neki utisak da Pešić šablonski menja igrače a ne u skladu sa situacijom na terenu.
U trećoj četvrtini Bogdan naš najlošiji igrač jer je vezao neke silne promašaje i izgubljene lopte u napadu a u odbrani njegov igrač Pineiro tri puta potpuno sam na šutu za tri i njega i Milutinova drži svih 10 minuta u igri.
OK, kapiram da je on naš najbolji igrač ali ako je ušao u loše minute izvedi ga iz igre, odmori ga i vrati ga u igru nakon 2-3 minuta...
Rak rana skok protivnika pod našim košem jer su nam i Kinezi i Portorikanci pobrali brdo lopti pošto uopšte nema građenja koša.
Sve u svemu užasno drugo poluvreme u kom smo u jednom momentu izgubili 20 razlike (sa +30 na poluvremenu na +10 na pet minuta do kraja), što nije prvi put jer smo i protiv Grka i Italijana prosipali +15 iz prvog poluvremena.

Sledeći put neka neko probudi Pešića kad protivnik krene da topi razliku.
Čovek je definitivno zreo da penziju.
Evo i Avramović se povredio.
Tanko je ovo.
Mi imamo čemu da se nadamo samo kada grizemo 100%, nema ovde talenta i šlifa da bi sebi dozvoljavali opuštanje i da igramo samo onoliko "koliko treba".

Poslednja izmena od urednika:
OK, kapiram da je on naš najbolji igrač
Samo na papiru. U praksi i pripreme i ove 2 sad užasno šutira i generalno je neubedljiv i igra previše ležerno i konstantno ispada u odbrani. Jedini igrač koji minut pred poluvreme imao 0 poena. Njegovih 17 poena i 17 poena malog Jovića totalno drugačiji utisak ostavili.

Apsolutno se slažem sa napisanim i mislim da on u nekim momentima i previše forsira kako bi dokazao to sa papira.

To sam i ja video da previse forsira Bogdan, mali Jovic i Milutinov za sada najbolji.
Kako se povredio Avramovic, nisam video?

Samo na papiru. U praksi i pripreme i ove 2 sad užasno šutira i generalno je neubedljiv i igra previše ležerno i konstantno ispada u odbrani. Jedini igrač koji minut pred poluvreme imao 0 poena. Njegovih 17 poena i 17 poena malog Jovića totalno drugačiji utisak ostavili.
A van "papira"? Kada dođe presudni momenat, na koga bi se kladio da će da šutira 40% za tri? :)

Pešić kao selektor je najlošiji izbor. Igra prevaziđenu košarku, jedina akcija je pick and roll, malo šuteva za tri poena imamo. Konstantno.
Onog trenutka kada je reprezentacija Portorika krenula da smanjuje razliku, šutem za tri poena, naša reprezentacija više nije šutnula nijednom za tri. To je strahovito loše.

Ta košarka sa dva visoka igrača u reketu je prevaziđena. To nije shvatio Kole, Francuska je ispala. Ako Pešić ne shvati - brzo ćemo kući.

Jedini i najveći problem u našoj reprezentaciji je selektor.

Šuriraće sigurno Bogdan i što je najgore to znaju i svi protivnici ali ja lično nisam siguran da će i pogoditi, bar ne u ovoj formi u kojoj je trenutno. Dobro je što ima dosta samopouzdanja i što ne okleva da šutira kao recimo Gudurić koji prosto beži od te "obaveze" a loše je što to samopouzdanje ne daje rezultate u vidu pogodaka.

da li samo ja gledam 🇧🇷🇪🇸? klanje od tekme

Mali Jović je i danas imao par nerezonskih dodavanja pogotovo iz skoka i uvaljivanja krompira saigračima. To mora ispraviti.
Gudurić je dečko potpuno izgubljen u reprezentativnoj košarci, čovek pola finta-pola koraci...
Doće Bogi na svoje.

Dobro je , hm videcemo da li je dobro sto im se desilo ovo opustanje, da li su nesto naucili. Prosle godine smo videli da posle Grka, Turaka nista nismo naucili pa nas Italijani izbembali.
Za Jovica je i normalno da nesto uradi nerezonski, prvo takmicenje sa reprezentacijom, sedeo cele sezone, bice to bolje.
Bogdan ima menalitet pobednika...

Ангола - Доминиканска Република
Ови могу да отворе циглану, катастрофа 🧱

...

Ta košarka sa dva visoka igrača u reketu je prevaziđena. To nije shvatio Kole, Francuska je ispala. Ako Pešić ne shvati - brzo ćemo kući.

...
Ajde ovo taktika sa dva visoka igrača ofanzivno pa da se debatuje, ali pomaganje centru u odbrani 1 na 1 u situaciji kad imaš dominantnog centra je potpuna ludost. Tako smo bar 5-6 trojki primili juče jer po pravilu sledi pas na trojku ka slobodnom igraču kojeg naš igrač ne čuva, jer pomaže centru kojem pomoć ni ne treba.

mod: izbačen off-topic

Sarenac je pobedio ove godine sa komentarom da ce Petrusev posle povrede na mecu sa Kinom da dobije lekarski tretman, bandazu cak i neku blokadu i da se vrati :ROFLMAO:

Podseti me Savan u Jao Mile podcastu, ko nije gledao obavezno :)

Nisam gledao generalno Mileta, mozda par, ali Savana znam i licno pa mi je mozda bio zbog toga zanimljiviji ali sam se iskidao od smeha par puta, slusao nocas da se uspavam i razbudih se :ROFLMAO:

Inace, lepo nam se otvara put, gledam sad malo ANG - DOM, koji pakao od kosarke... Jedino sto me brine je nase branjenje ( nebranjenje) suta za 3 poena i da se nekom opet ne otkaci pracka bas protiv nas... i naravno Kari uspavani...

@Čika_Kure

Pazi, ako imaš centra teškaša, poput Milutinova, moraš mu pomagati ako ostane na protivničkom beku koji je probio prvu liniju.

I to dva igrača tu pomažu, jedan pomaže da se uspori/usmeri bek (uglavnom to radi igrač sa najslabijeg protivničkog šutera), a drugi igrač, uglavnom onaj sa krilnih pozicija sa strane ponoći pomaže na protivničkom centru kako ovaj ne bi ostao sam na ziceru ili skoku, jer ti je u takvoj situaciji centar poput Milutinova u raskoraku, u čega protivnici žele da ga uvuku.

To moraš, pa moraš raditi ako nemaš visoke sa brzim nogama. Zatvaraš rupu po rupu u odbrani. E sad zavisi od uigranosti odbrane koliko brzo i efikasno može da se odradi. To ne može biti savršeno za reprezentativno takmičenje.

• Like
Reagovanja: Ira
@Čika_Kure

Pazi, ako imaš centra teškaša, poput Milutinova, moraš mu pomagati ako ostane na protivničkom beku koji je probio prvu liniju.

I to dva igrača tu pomažu, jedan pomaže da se uspori/usmeri bek (uglavnom to radi igrač sa najslabijeg protivničkog šutera), a drugi igrač, uglavnom onaj sa krilnih pozicija sa strane ponoći pomaže na protivničkom centru kako ovaj ne bi ostao sam na ziceru ili skoku, jer ti je u takvoj situaciji centar poput Milutinova u raskoraku, u čega protivnici žele da ga uvuku.

To moraš, pa moraš raditi ako nemaš visoke sa brzim nogama. Zatvaraš rupu po rupu u odbrani. E sad zavisi od uigranosti odbrane koliko brzo i efikasno može da se odradi. To ne može biti savršeno za reprezentativno takmičenje.
Milutinov to dobro brani, jedina realna opasnost u tim prilikama je šut sa poludistance, bek u prodoru do koša tu nije opasan jer Milutinov to dobro prati i retko ispada.
Lepo si objasnio, ali ja stvarno nisam pobornik tolikog pomaganja kod preuzimanja... Retke su reprezentacije takvih fizičkih predispozicija da sve preuzimaju.

U krajnju ruku ima modusa odbrane bez preuzimanja...

Drugo, ja uopšte nisam stekao utisak da našu prvu liniju probijaju kao posledicu dobro postavljenog bloka, već češće klasično 1 na 1, bez ikakve akcije, što svakako treba da zabrine...

🇵🇭 🇮🇹
2. 1/4 je u toku. sudeći po rezultatu, Italijani se muče. zbog obaveza ne stižem da gledam

kakva su očekivanja za 🇲🇪 🇱🇹 i 🇨🇦 🇱🇻?
primetih da će sutra 🇬🇷 🇳🇿 biti tekma za prolaz dalje. očekujem da će biti neizvesno do kraja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno