- Učlanjen(a)
- 12.07.2000
- Poena
- 800
Ja se na primer igram, ne radim nista ozbiljno sa grafikom a i dalje me ne interesuje taj odnos pf/w. Koga uopste briga da li ce da mi vuce 30 ili 50 watti manje kada su napajanja odavno presla granicu od 500 watti (a uzgred receno sve ovo vozim na ovom krs kinezu)? Da necu mozda da ustedim 2 kw mesecno zato sto mi graficka vuce 30 watti struje manje?![]()
A jel' ti imas napajanje koje ce da ti da 42A za PCIe granu?
Cek, ako se samo igars, kao sto kazes, koji ce ti CUDA? Da li se igras samo batmana i Mirror' s Edga? Bitan ti je DX11, a i dalje si na 9800GT-u? Cekas GTX470, a vozis kinesko napajanje??Meni je bitnija pregrst opcija koja nvidia nudi i to je trenutna realnost. Zato i jesam na ovom g92 chipu, cekam trenutak da predjem na fermi i o istom trosku dobijem Cudu, physx i dx11.
Svaka ti je na mestu!Teško je braniti neobranjivo, činjenica je da se NV svela na tešku egzotiku u PC workstation segmentu. Proizvodi u zadnje 2 generacije (ako računamo Fermi i GT200) su im totalno neprilagođeni "PC-gejmerskom" tržištu, strategiji konkurencije pa čak i kapacitetima i mogućnosti Tajvanaca da to proizvedu. Predugo se živi na G92 lovorikama, a to je segment koji im je trebao biti ključan. I šta sad? Umjesto da već davno imaju novi čip (ili 2) od oko 300mm^2, oni ganjaju 28nm s Fermijem (koji još nije izašo) da bi dosegli pozitivnu nulu.
Već su odustali od čipseta, ne bih se čudio da odustanu i od diskretne grafike osim u tom nekom workstation segmentu jer će jedino tu biti rentabilni. Novi 3DLabs ili Matrox ?? Eto, to će biti NV za koju godinu. Pa kome treba taj će platiti.
Jedino sto NV pokusava jeste da iskopira poteze koje je povlacio 3DFX...Ono sto Prostreet nesvata ili nece da svati je to da se NV trudi da unese vece inovacije na polju GPU-a a takva politika je uvek bila veoma rizicna
Sve je to sjajno i bajno, li je sve pogresno, jer:(ulaze se u Cuda, Physix, 3D vision, novi koncept GPUa koji forsira ne maximalan FPS vec maksimalan GPU okrenut programerima kako bi oni izvukli max iz njega),
a) "proprietary" tehnologije su osudjene na egzistenciju iskljucivo u Apple svetu
b) FPS je i dalje KRALJ
takva politika za sobom definitivno vuce dosta vece ulaganje u R&D i veooooma velik rizik neprilagodjenja proizvoda kupcu, tako i da je Fermi "velik debakl" u jednom smisli u drugom je pobednik...
opet FUD!ono sta ATI-ju ne pada na pamet da ispegla (od opengl, optimizacije drivera u konceptom i kompatibilnom smislu, o boljoj podrsci za GPGPU, u alatima za programere).....
a) - http://www.hardwarebase.net/reportaze.php?akcija=pokazi&reportaza_id=91
b) - http://finance.yahoo.com/news/Application-Performance-bw-1543121572.html?x=0&.v=1
c) - http://blogs.amd.com/work/2010/03/09/directx-11-game-developer-tools/
Meni stvarno nije jasno kako tebi i tvojim istomisljenicima ne padne na pamet da barem mamolo zagooglaju, pre nego sto bez ikakvog povoda, osnova i razloga krenu da FUD-uju! :trust:
Progres=performansePo meni ima kompanija koje guraju progres i koje budje performanse, sami zakljucite koje su koje![]()
i to sto kazesMa sve je to nebitno, daj da vidimo koliko ce da izvuce FPS u KRizi!
...