Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako neko nije video:
Alex Sakhartchouk, Demo Engineer at NVIDIA, explains the technologies behind NVIDIAs new Rocket Sled demo running on the new Fermi architecture

[YOUTUBE]HjIzoGnkCZs[/YOUTUBE]

Izgleda dobro. Mada, ništa impresivnije od onog miniranog mosta koji demonstrira Havoc na ATI kartici.

Pa eto, ipak je launch 26. Marta, sta se mi bunimo? :)

Da dopunim sve ovo zanimljivošću da TSMC preskače 32-nm i ide direktno na 28-nm, pri čemu se prognozira da će tek naredne godine moći da ga ponude. Stoga sada definitivno stojim uz svoju procenu u vezi sa Nvidia kartama i 2011. godinom, s'tim što u zavisnosti od termina pojavljivanja 28-nm opcije, te perioda potrebnog za njegovo usavršavanje, mogu slobodno da pomerim pojavljivanje sa martovskog CeBIT-a za Computex sajam koji je u junu :D

Loša strana ove priče je što će se TSMC planovi eventualno reflektovati i na vas. No, koliko vidim, vi možete da čekate :)

@Filipenko: preterano preterujes :D Mislim, jasno je meni da te je Nedjo odveo na tamnu stranu sile :D ali ovim svojim izjavam si nadmasio i svog Jedi Mastera.

Dostupnost Fermi kartica ce u pocetku biti losa, ali ako se ispostavi da kartica ima dobre performanse i da je arhitektura na mestu, poradice se na popravljanju yielda, poboljsace se dostupnost kartica, i za par meseci ce svako moci da kupi GF100 kartice.
Pa i GT200 je imao 576mm2 pa je mogao svuda da se kupi.
Ti sad tvrdis da ce Fermi da zazivi tek za godinu i po dana, ajmo sad svi zajedno da preterujemo.

Dostupnost Fermi kartica ce u pocetku biti losa, ali ako se ispostavi da kartica ima dobre performanse i da je arhitektura na mestu, poradice se na popravljanju yielda, poboljsace se dostupnost kartica, i za par meseci ce svako moci da kupi GF100 kartice.
preterujemo.

Za par meseci od aprila kada budu dostupne bice interesantnije sta ATI ima da najavi...

@Filipenko: preterano preterujes :D Mislim, jasno je meni da te je Nedjo odveo na tamnu stranu sile :D ali ovim svojim izjavam si nadmasio i svog Jedi Mastera.

Pa i GT200 je imao 576mm2 pa je mogao svuda da se kupi.
Ti sad tvrdis da ce Fermi da zazivi tek za godinu i po dana, ajmo sad svi zajedno da preterujemo.
Ako je verovati Čarliju, a do sada je što se tiče Fermija bio gotovo 100% upravu, osnovni problem Fermija nije površina čipa, već činjenica da je nVidia potpuno omašila sa 40nm proizvodnim procesom. Ne postoji šansa da se "poradi na popravljanju yielda". Fermi se ne može popraviti bez temeljnog redizajniranja čipa, odnosno nema govora o GF100 za svakoga za par meseci.

Jen-Hsun Huang u poslednjih 6 meseci imao toliko gafova u vezi kučenceta da me čudi da iko uzima za ozbiljno ono šta govori o Fermiju.

sorryy.png

izvinjavaju se :)

Evo pratim temu od pocetka i pocinjem da sumnjam da korisnik Nedja (koji radi za AMD koliko sam shvatio) je suvise blag i nedovoljno ironican u ovoj temi, samo to imam da kazem kao zakleti NVidijas!
Ovo nije ni komedija ni tragedija, ovo je zaje*ancija sa ovim cipom, nema sanse da ispadne ista dobro po igrace od njega.
Na ovaj nacin se ne najvaljuje ni "potpuna vestacka zamena vagine", niti "lek za celavost".. izvinjavam se ako sam obrnuo raspored prioriteta u ovozemaljskom svetu... ma tuga

Ako je verovati Čarliju, a do sada je što se tiče Fermija bio gotovo 100% upravu, osnovni problem Fermija nije površina čipa, već činjenica da je nVidia potpuno omašila sa 40nm proizvodnim procesom. Ne postoji šansa da se "poradi na popravljanju yielda". Fermi se ne može popraviti bez temeljnog redizajniranja čipa, odnosno nema govora o GF100 za svakoga za par meseci.

Kljucna stvar ovde, 'ako je verovati Charliju' :) To koliko je bio u pravu cemo videti kad se kartice pojave.

Evo pratim temu od pocetka i pocinjem da sumnjam da korisnik Nedja (koji radi za AMD koliko sam shvatio) je suvise blag i nedovoljno ironican u ovoj temi, samo to imam da kazem kao zakleti NVidijas!

Pa sad ima zamenika koji vraski dobro radi njegov posao, cak obecava da ga zbaci sa trona. :D

New NVidia Fermi Programming Guides, koga zanima:

http://www.vizworld.com/2010/02/nvidia-fermi-programming-guides/

Poslednja izmena:
Ово је проблем за нас као кориснике пошто ATI неће имати разлога још х или хх месеци да спушта цене 5ххх серије :S:

Kljucna stvar ovde, 'ako je verovati Charliju' :) To koliko je bio u pravu cemo videti kad se kartice pojave.
Osim Čarliju verujem i svojoj zdravoj logici.
Zašto nVidia trenutno ima samo jedan 40nm čip, i to GT218, značio onaj najmanji, i on ne funckioniše bap najbolje?
Zašto nVidia pravi ovoliko gafova u poslednje vreme da se o njoj već počinje da govori sa sprdnjom?
Zašto se u bližoj budućnosti ne planiraju manji derivata Fermija?
Sve ovo me navodi na zaključak da je Čarli u ovom slučaju spot on.

Obratite pažnju na ovo.

Poslednja izmena:
Skuplji je 20$ na sajtu koji si dao, ne znam o čemu pričaš?

Greška. Nisam se ni pošteno rasanio. :D

Nije mi jasno sta ovi hoce sa ovakvim cenovnikom - da nekako dovuku ljude, koji ce se onda mozda zeznuti i kupiti nesto?

Specifikacije pre svega nisu tacne (nisu moguce) - GTX 480 ne moze imati 2GB memorije sa 384-bitnom magistralom (opcije su 1.5/3GB), kao sto ni GTX 470 ne moze imati 1GB (izvesno 1.28GB, 640MB je malo).

Sto se cena tice, moracemo da sacekamo i vidimo tacne performanse. Sumnjam da ce biti bas ovoliko visoke. Daleko verovatnije mi zvuci max 350 za slabiju i 500-550 dolara za 480.

06204325.jpg

Malo marketinga :)

Koji je izmedju ostalog rekao kako Nvidia nema jedinice za tessellaciju!?

Poslednja izmena od urednika:
Fermi kad se bude omasovio u proizvodnji, Ati ce vec da izadje sa sample primercima serije 6 i opet ce da im zada majgeri u predelu leve duplje.

Da, da...kako da ne. Verovatno su vec spremili neku X3 DX11.3.211 kartu. Samo dodati vodu...

Pa i nije...Ali kad je konkurencija to vec apsolvirala, sto ne bi i oni probali...:D

06204325.jpg

Malo marketinga :)

Koji je izmedju ostalog rekao kako Nvidia nema jedinice za tessellaciju!?

Sa te liste slobodno moze da se otpise, 3d(ima alternativu) i multimonitor setup jer za njega treba dva fermija:D:D, a eyefinity, ili ti sunspot se i ne spominje:S:.

Drugo koje zvonio da je dx11( to bese ima i teselaciju:p), irelevantan?:eyebrows: pa su "novinari" i mislili da nema teselaciju.

Sve jedno ovaj geforce moze slobodno da nosi titulu "pirova pobeda".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno