Semplovi bi trebalo da su tu mid march, kod nas, a to znači u prodaji najranije mesec dana kasnije. I to prvo na kašičicu, naravno. Cenim da ne može da košta manje od HD5870, a koštaće minimum 400 evra u maloprodaji - po mojoj proceni čak i 450. Kad još dođu "ligthning turbo OC XXX ultimate" izdanja, eto nas na 500 evra. Nađite mi nekoga ko će danas dati toliko para za grafičku karticu? Ovde na forumu ima entuzijasta, ali oni koji će dati taj keš za Fermija se broje na prste jedne ruke. A na Fermiju neće igrati Crysis u 2650 x 1600, nego će im služiti za hwbot. Nije samo problem keša, već nedostatka igara i softvera uopšte. U vremenu kada je i hardver i softver totalno okrenut consumeru i njegovom user experience-u, totalno me čudi zašto se proizvođači hardvera ne okrenu proizvođačima softvera - dakle da se bar 30% novca koji se uložio u R&D za Fermi, uložio u timove koji razvijaju igre, bilo bi sve dosta efektivnije. Tržište PC-ja kao igračke mašine bi bilo atraktivnije - toliko je Rusa koji znaju da naprave igru, a fali im keša, toliko timova od 10 ljudi koji završavaju naslove po 5-10 godina, umesto da ih ima 5x toliko pa da je završe za 18 meseci, toliko je dobrih ideja, a mi gledamo skrinšotove istih igara već godinama i čekamo da se desi još neki Crysis, iako bi bilo potrebno 10 Crysisa u pola godine, da se opravda ulaganje u karticu od 500 evra.
Prosto, čak i da Fermi ubije HD5870, a to se, bar cenom, neće desiti, ja ne vidim čemu sve to... Jer, bitnije je ko ima bolju karticu od 100 i 150 i, ajde, 200 evra. To se još i za nešto može iskoristiti, ali sve preko toga je overkill...