znaci buduci vlasnici fermi-ja treba da spreme napajanja od 850w pa na vise![]()
pa naravno da mozes to reci za ati drivere i delimicno ces i biti u pravu(mada su se popravili)...ti driveri se poprave kroz par meseci(ja bi voleo da ih ni nema) ali ako nvidia napravi "furunu" koja ce mnogo da trosi,e za to bas nema bas nikakvog "leka" i ne pomazu im bolji driveri...nvidia ce da kasni najmanje 6 meseci jer fermi ce biti prikazan navodno u martu(top model),a njegova prodaja jos nesto kasnije dok se o derivatima(slabijim modelima) nista ne prica
Ako bude najbolje i najbrze zasto da ne ako treba i 2000W![]()
2, 1 6pin i 1 8pin, inace to je pretpostavljam Antecovo 1500W napajanje koje ima takve konektorekoliko naponskih konektora mozete da prebrojite na ovoj Fermi kartici:
![]()
Zar je potrosnja/hladnjene problem za potencijalni jednocifreni broj vlasnika istih na ovom forumu?
I na drugim forumima...
Ovo mi lici na neki drugi forum gde se svi pale na dobra i brza kola, a vlasnici su Opel suza GSI i BMW-a starih 20 godina. Eventualno ako nekom cale kupi novi hyundai i30
Koje ste lozane
P.S. Auuuuu, pa jedan od najglasnijih radi za AMD!!!! IZvinjavam se sto sporo kapiram, ali ovo mi lici na nasu skupstinu.
Svi jedu go*na lopatom, a dah im mirise na colgate 8in1
NVIDIA GeForce GTX 395 Specs :
- Codename "GF104".
- Dual Core GPU Design (Two GF100 "Fermi" Cores).
- 6.4 Billion Transistors In Total (TSMC 40nm Process).
- 32 Streaming Multiprocessors (SM).
- Each SM has 2x16-wide groups of Scalar ALUs (IEEE754-2008; FP32 and FP64 FMA).
- The 32 SMs Have 1536KB Shared L2 Cache.
- 1024 Stream Processors (1-way Scalar ALUs) at 1350MHz.
- 1024 ALUs In Total.
- 1024 FP32 FMA Ops/Clock.
- 512 FP64 FMA Ops/Clock.
- Single Precision (SP; FP32) FMA Rate : 2.76 Tflops.
- Double Precision (DP; FP64) FMA Rate : 1.38 Tflops.
- 256 Texture Address Units (TA).
- 256 Texture Filtering Units (TF).
- INT8 Bilinear Texel Rate : 153.6 Gtexels/s
- FP16 Bilinear Texel Rate : 76.8 Gtexels/s
- 80 Raster Operation Units (ROPs).
- ROP Rate : 48 Gpixels
- 600MHz Core.
- 640bit (2x320bit) Memory Subsystem.
- 4200 MHz Memory Clock.
- 336 GB/s Memory Bandwidth.
- 2560MB (1280MB Effective) GDDR5 Memory.
- New Cooling Design.
- High Power Consumption.
GTX395 is 60% faster than GTX380
GTX395 is 70% faster than HD5970
Release Date : May 2010, Price : 499-549 USD.
ni u najoptimistickijim (nvidia) snovima mislim da GF100 nece biti 300dolara jer bi to znacilo da ce ta kartica onda biti 300e sto je nemoguce...sam gpu je mnogo veci,a samim tim i mnogo skuplji za proizvodnju sto iziskuje i skuplje komponente,mnogo bolje hladjenje i na kraju i vecu cenu...ja tipujem da fermi nece biti ispod 450e
pitanje samo bolji hw za sta? neko koristi graficku i za nesto drugo osim igranja, a tu veliku ulogu igra i softver tog hardvera.
pitanje samo bolji hw za sta? neko koristi graficku i za nesto drugo osim igranja, a tu veliku ulogu igra i softver tog hardvera.
Ja sam, eto, imao kartice i jedne i druge firme i ni jedna mi nije pravila nikakve probleme. Nisam nikada imao problema sa ATI-jevim drajverima po kojima se tako rado pljuje, niti sam primetio da su nVidijini nesto bolji. Sada imam cak i zloglasni CCC instaliran pa mi opet nista ne fali. Stavise bas me dobro sluzi kod podesavanja dual outputa, scalinga, itd... Mozda je to zato sto se ne zalecem da kupujem najnovije stvari pa dok ja pazarim sve se ispegla i legne na mesto, a mozda je u pitanju sramotno preterivanje.
Istina je da kod nekih specificnih namena moze doci do problema, pa onda ljudi uzimaju nVidije jer one imaju bolje uradjeno "nesto za nesto", ali isto tako znam za primere da ljudi uzimaju ATI karte jer je na njima bolje uradjeno "nesto drugo za nesto drugo". Svejedno, ne bih nijedan od ovih primera uzimao kao argument. Za obicnu upotrebu nema nikakve razlike. I otud ja gledam cenu, performanse, potrosnju... a ne koja firma pravi kartu.
Ako posmatramo grafichke karte kao sredstva za igranje igara, nvidija i ati su tu negde (i jedni i drugi daju dobar frame rate u igrama, sa manje ili vishe bug-ova). Ali opet, sa nvidijom imate PhysX, mogucnost da koristite 3D vision i stalan rad na razvijanju novih primena GPU-a u raznim programima.
Koliko videh, negde jeste 3x, negde 2x ,u mayi vodi...
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/quadrofx-firepro.html
http://www.tomshardware.com/reviews/workstation-shootout,1721.html
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari