Šta je novo?

FEAR izasao...

@Muzzy
Znam ali mene je TAKO smorilo tumaranje po hodnicima 2 sata pa 5 minuta ubijanje vojnika pa slucajno tandaranje neke roletne i pojava neceg "unknown". Monotono, smorno, uspavljujuce. Igra ima kvalitete - odlicnu grafiku, nevidjeno dobar AI ali trebali su malo vise da porade na zanimljivosti. Btw sacuvao sam savegame :)

@Max
Ukusi su razliciti. Ja sam Quake 4 zavrsio za manej vremena nego sto mi je trebalo da dodjem do 9. nivoa FEAR-a. Ne zato sto je Quake alski a FEAR tezi, vec zato sto je meni zanimljiviji i dinamicniji.

Pa kraj je recimo "zaj*b*o" onaj u HL2. Vredi videti :D

Gorane, hvala ti na pomoci!!! Verovao ili ne, ja sam to sto svetli na zidu u toj prostoriji video, vrteo se oko njega, pucao u to, ali nisam video tu polugu koju je trebalo da povucem. :wall:Hvala jos jednom...

evo gotov sam
igra je bas ok i razbila je monotoniju koja je nastala
q4 mi se ne igra posle ovako necega, samo sam se jednom
igrom odusevio vise a to je HL1
kraj: extra, kraj HL2 je 0 naspram ovoga,
bice jos F.E.A.R.-a.........

Izaso' novi patch:

Changes - F.E.A.R. 1.01 to 1.02 patch

Version 1.02
------------

This update contains the following:

- Adds a new Multiplayer Map (Asylum).

- Fixes minor issues within localized versions of F.E.A.R.

- Pre-patches the game in preparation for the release of the F.E.A.R. SDK/ Mod
tools.

Download - 116 MB

http://www.3dgamers.com/dlselect/games/fear/fear_update_en_100-101_102.exe.html
http://www.actiontrip.com/files/patches/fear.phtml

Evo jednog komentara - cisto da razmislite da li cete da stavite patch ili ne :D

They casually fail to mention that this patch seriously beefs up the copy-protection, too. A lot of people have had to reinstall just to get the game working again. I'll be staying away, thank you very much.

Stvarno je AI fenomenalan. Jedna od stvari zbog koje je i Far Cry bio fenomenalan. Okrsaji su zaista da se preznojis, na najacem nivou tezine.
Cini mi se da u Far cry kad ih ima vise protivnici jurisaju, a kad ih sredis i dovedes na 1-2 oni se zakucaju u zasedu. Ovde to nije slucaj. Bilo ih 1 ili 10 svejedno krecu ka tebi???
Ja ipak mislim da je ovo sjajan AI, ali je bolji utisak generalno u Far cry mozda zbog veceg prostora za manevrisanje, samim tim su interesantnije bile opcije taktickog pristupa.

Pozdrav!

gx-x je napisao(la):
ne mogu da verujem koliko ljudi ovde sa tolikim stazem na forumu i dalje kontaju da je dual chanel samo kad imas dva modula memorije.. ALO ! DC je i sa 3 modula !!! Znaci 2x512 + 1x256 = DC !!! (bar na nforce2 platformi) Evo imam 3 modula od 256 i ukljucen je DC...Pogotovo si me ti Gorane iznenadio :)

na zalost, ne mora biti. na MSI 865PE Neo2V to nije slucaj
3x256MB ali daje mi single i performanse nisu bolje.toliko o stazu.

Lele, sad mi je stigla igra pa sam igrao malo. Ovo je strashno! Utrnuo sam i mogu da kazem da ova igra nije za (nas) srcane bolesnike, majke mi.
Svidja mi se sto reload oruzija radi mnogo brzo. Znaci igru ne igrati sa slusalicama i obavezno pod sedativima:D

Broz je napisao(la):
Lele, sad mi je stigla igra pa sam igrao malo. Ovo je strashno! Utrnuo sam i mogu da kazem da ova igra nije za (nas) srcane bolesnike, majke mi.
Svidja mi se sto reload oruzija radi mnogo brzo. Znaci igru ne igrati sa slusalicama i obavezno pod sedativima:D
Ma najbolje je nocu, pogasis svetla, ukljucis 5.1 i pojacas, da se sve cuje... recimo da nije zdravo po srce ni za nas ostale :D

GoranM je napisao(la):
Ma najbolje je nocu, pogasis svetla, ukljucis 5.1 i pojacas, da se sve cuje... recimo da nije zdravo po srce ni za nas ostale :D
od prilike tako sam igrao.
igra je odlicna ali ne mogu da kazem da je zabavna :smoke:

ljudi imam problem: ne mogu da pokrenem instalaciju FEAR-a!

Pojavi se meni, ja kliknem na Install i iskoci na delic sekunde prozor Comand Prompt-a u kome pise: Program too large to fit in memory???? I to sam jedva video - morao je da radi PrtScrn!

Readme ne mogu da procitam - sav je u nekim kukicama i kockicama :d

Inace kad sam prvi put pokrenuo instalaciju prosao je taj screen i dosao do mesta gde kaze da ce da instalira dx9.0c, a ja ko budala rekao "ne" i on otkazao instalaciju :d

Sistem je WinXP Pro+SP2, masina u potpisu, na HDD-u imam 7GB slobodno (igra trazi 5) i PF mi je podesen na 768-1024MB. Inace prvi put kad sam pokrenuo instalaciju PF je bio 128-256MB, ali drugi put po pokretanju sa istim PF nije hteo pa sam ga povecao!

Zna neko sta da radim sem da obaram sistem?

Dorry je napisao(la):
Mozda je vec bilo rec o ovome...

Za korisnike SB Live-a!:

Da li cujete neko pucketanje u muzici dok igrate FEAR? Imam SB Live! karticu sa najnovijim drajverima i 5.1 Philips sistem ili Altec Lansing sluske. Mene to strasno iritiralo, a evo sta pise u readme.txt fajlu, kao resenje eventualnog problema:

Ovo nije pomoglo, tako da sam disableovao iz config.exe (FEAR direktorijum) Sound Filters u Options tabu i pucketanja vise nema u muzici ;)
ja imam istu karticu i kada je zvuk na minimum, medijum onda pucketa
kada stavim na high i ukljucim hardware sounds sve ide lepo i ne pucketa
mozda ti je neko vec odgovorio, ali ja sam tek sad video da imas problem
poz

KIBLA`s je napisao(la):
ja imam istu karticu i kada je zvuk na minimum, medijum onda pucketa
kada stavim na high i ukljucim hardware sounds sve ide lepo i ne pucketa
mozda ti je neko vec odgovorio, ali ja sam tek sad video da imas problem
poz

Ma nije frka, presao sam FEAR, i izbrisao sam ga... Disable sound filters mi je kolko tolko pomogao, ali ipak ima pucketanja i kad ukljucim hardware sounds i kada iskljucim... BF2 ne mogu da igram sa hardware sounds, jer mi pucketa igra, a kad stavim na software, normalno se cuje :trust: Kako to da nisu resili ovaj "bug"?

meni BF2 radi isto kao F.E.A.R.
znaci stavim sound na high i hardware i nema frke :smash:

Moje misljenje o igri je donekle pozitivno. Svidja mi se AI, slow-motion, "rupe" u zidu, voda... Ali je igra jako monotona, one zagonetke su jako lake, plavi cekic, ocajno uradjena okolina (onaj level na vrhu zgrade, bio me je strah da pogledam one ruzne zgrade u pozadini)... Sto se tice atmosvere i nije toliko jeziva, u Doom 3 sam se x puta vise cimao. Takodje me nervira sto sam u skoro svaku tablu uskocio. Sto se tice oruzija pumparica je majka (kao i u svakoj drugoj igri sem u "kanterima"), mada mi se svidja kako bomba pravi ona "cuda" oko sebe. Toliko od mene.

Evo shta sam napisao u jednom topicu shto se tiche F.E.A.R:

Optimizacija je za F.E.A.R misaona imenica. Inache demo sam bacio u korpu posle 3 minuta. Vec vidjeno nekih 1 000 000 puta a uz to se ponasha kao da imam Geforce 2 MX 200 (64 bita naravno) a ne 6800GT.

Ja bi taj F.E.A.R preminovao u F.E.K.A.L.I.J.E....vishe mu odgovara...

Za sada F.E.A.R. igram polagano jer imam dosta obaveza oko skole, ista stvar je i sa Quake 4. U F.E.A.R.-u sam stigao do 4. poglavlja, i kao sto sam i pre rekao dobra je igra. Ali je jako zahtevna. Najzahtevnija dosad igra ikada napravljena.

Poslednja izmena:
Suicide_samurai je napisao(la):
ljudi imam problem: ne mogu da pokrenem instalaciju FEAR-a!

Pojavi se meni, ja kliknem na Install i iskoci na delic sekunde prozor Comand Prompt-a u kome pise: Program too large to fit in memory???? I to sam jedva video - morao je da radi PrtScrn!

Readme ne mogu da procitam - sav je u nekim kukicama i kockicama :d

Inace kad sam prvi put pokrenuo instalaciju prosao je taj screen i dosao do mesta gde kaze da ce da instalira dx9.0c, a ja ko budala rekao "ne" i on otkazao instalaciju :d
Disk ti nije ispravan.

A1200 je napisao(la):
Vec vidjeno nekih 1 000 000 puta a uz to se ponasha kao da imam Geforce 2 MX 200 (64 bita naravno) a ne 6800GT.

u sig-u pise da imas 6600GT :d

disk je ispravan - neko drugi?

to znam zato sto sam probao vec instalaciju i otkazao je slucajno kad me je pitao za DX9.0c

inace pozajmio sam od druga igricu (drugi cd) i isto se desilo?

Horor

OK, svi hvale igru... Nadje se i neko da kontrira... Mene interesuje koliko u odnosu na Far Cry (najstrasnija igra koju sam igrao) hororicnija? Dakle, pliiiz bez prozivanja, cisto neko uporedjenje, posto previse hororican sadrzaj nevolim... :D

idavik je napisao(la):
OK, svi hvale igru... Nadje se i neko da kontrira... Mene interesuje koliko u odnosu na Far Cry (najstrasnija igra koju sam igrao) hororicnija? Dakle, pliiiz bez prozivanja, cisto neko uporedjenje, posto previse hororican sadrzaj nevolim... :D
FC je bajka za decu tipa Aska i vuk
A F.E.A.R. je krvava bajka
dosta je strasniji ali
Silent Hill je mama svih horora

FC je smesan za Fear jer Fear ima neki perfidni horor u sebi mnogo sofisticiraniji nego doom recimo jer ja znam da iza svakog coska dolazi neka karakondzula. Zato se i jezim od Fear-a.

Malo Unduying-a,HL2,Halo-a i zlicica vegete :D i dobismo F.E.A.R.
Suma sumarum-dobra igra.
P.S.
Ali ne toliko lepa,koliko zahtevna!

Poslednja izmena:
Za zahtevnost ne brinem... Zasto HL2 smatras hororom? Njega sam igrao, mislim poneki nivo, poput Raven necega, znate na sta mislim, nije mi narocito hororican. Unduying sam video kod jednog klinca... To vec jeste horor. Dobro, nadam se da necu zavrsiti u koronarnoj, mada igracu preko dana ako to nesto znaci... Hvala na, pa na, iskrenom misljenju. Definitivno SC i CoD je za mene bolji izbor, bar po vama.

posle q4 uzeo sam i ovo da peglam.... po meni je quake 100 puta bolji, al opet, ja i volim takve igre gde ides, pucas i nista ne razmisljas. malo me smara ovo stekanje u fear-u, al ajde, to sve je sad subjektivno.
ono sto ne kapiram (a presao sam 3 nivoa), o kakvom vi hororu pricate? javljaju mu se ponekad te kripi vizije, al sama igra nema ni h od horora. jel to dolazi snijeka? gore neko rece da mu je ovo strasnije od doom-a, dok naprotiv, meni je doom bio horor igra. jeste, slazem se da posle trecine igre (doom) vec skapiras fazon kad, kako i gde se pojavljuju "karakondzule", ali opet i kasnije je cela atmosfera je napeta. ovde (u fear-u) mi je sve nekako kul i monotono. nadam se da ce biti zanimljivije. graficki mi deluje prazno, mada nisam strucnjak za sve one efekte koje ovde pominjete (tj. nisam cuo ni za jedan :)), ali mi se svidja sto se od metkova odvaljuju delovi zidova, sto zna da se digne prasina u pucnjavi (opet, kada se pogadjaju zidovi).

sve u svemu, atmosfera i grafika, a i igra generalno, po meni definitivno bolji q4.

Ljudi pomagajte, nabavio sam igru i strasno cepa (512mb rama i radeon 9600pro)
na korak sam da kupim jos 512mb rama, jer licno mislim da je u tome fora,
samo mi treba necija potvrda kupujem memoriju :guitar:

Vrh Dno