Šta je novo?

FarCry 2 - utisci, testovi, itd...

Evo me na 60% igre i mogu reci da je dosta dobra sigurno broj jedan ove godine,a sto se tice grafike na momente fenomenalna.Inace igru igram na AMD 5200 OC 2x3ghz i GAINWARD 8800GT GOLDEN SAMPLE kolkovanu na 740 2180,na rezoluciji 1280x1024 uz MAX detalje bez AA.FPS je uglavnom od 35 do 45 ali zna i da padne na 27,28,a opet kome danas ne pada FPS njega nikad dosta.MOJA OCENA DO 1 Do 10 je 9+

Poslednja izmena:
Ljudi, sve na ultra high, plus 16xAF, na mojoj mašini, u 19x12 - average fps. u trećem run-u je 62 fps. Jel to ok ili da menjam drajvere. P.S. jel ima neko hack za glupi ugao gledanja, ova igra mi izaziva motion sickness...

Ljudi, sve na ultra high, plus 16xAF, na mojoj mašini, u 19x12 - average fps. u trećem run-u je 62 fps. Jel to ok ili da menjam drajvere. P.S. jel ima neko hack za glupi ugao gledanja, ova igra mi izaziva motion sickness...

Bas puno ljudi ima slicnu konfu pa mogu da ti kazu kakav je kod njih fps sa istim setupom :D

Ne znam da l' se hvališ ili žališ :D

Far Cry 2 FOV hack

Za 16:9 odnos X=1.15 Y=1.443
Za 16:10 odnos X=1.31 Y=1.253

i za triple 16:10 (ako ikome zatreba tako nesto :d) X=3.85 Y=1.253

Prilozi

• fc2FOV3.zip
    11.1 KB · Pregleda: 27

Iskljuci bloom i bice bolje, mada ne puno.

Kako se gasi blur prilikom trcanja?

Ne znam da l' se hvališ ili žališ :D

Far Cry 2 FOV hack

Za 16:9 odnos X=1.15 Y=1.443
Za 16:10 odnos X=1.31 Y=1.253

i za triple 16:10 (ako ikome zatreba tako nesto :d) X=3.85 Y=1.253

Hvala na Hacku. Ne hvalim se, rezultate svako može da čita u nekom od testova na sajtu, tako da nema potrebe za tim. Nego mi je delovalo malo u odnosu na rezultate koje gledam ovde po forumu i na stranim FarCry 2 roundupovima, pa pitam šta nije u redu. Hteo sam ovo da uvrstim u test-bed na sajtu, pa da se raspitam kod ljudi koji su se više igrali sa FC2. Meni je igra totalni krš, neću da menjam inače dobre drajvere na svom sistemu zbog nje - samo na test OS-u :)

@Falcon

Za sada nikako.

@byMax

Ma to sa driverima je bezveze. Ja igram sa nekim prastarim Catalystima i nemam nikakvih problema, jedino sto smara onaj message box sto iskace pre svakog pokretanja igre.

Znam tvoje muke druže. Slobodno opali i 8xAA nebudi sisa:D. Koliko god opteretio grafu i dalje je totalno igriva. Picio je na visti x64, dx10, sa poslednjim beta drajverom (180.43 mislim) sa kojim mi je najbolje radio, mada onda opet crysis ne radi dobro (secka) pa sam vratio na poslednje whql drajvere. Fora sa FOV-om je odlichna. Inače, 280-tka je poznata po tome da jedva oseti 16xaf.

Zadnjih 5 generacije grafickih ne oseca 16xAF.

Optimizacija je za svaku pohvalu kao i grafika koja je lepsa nego u Crysis-u.Mislim da je odmah iza COD4.Kriza po meni na trecem mestu.
moram hejt jer je post stvarno ROFL
wtf?bolja grafika od krize?daj ne zezaj molim te,grafika je bas budjava,kolorit katastrofa...predji krizu sa svim na very high pa onda napisi ovako smesan post.Kriza i dalje ima nenadmasivu grafiku,cak i COD4 ima bolju grafiku od farcry2.

Poslednja izmena:
Слажем се да је Криза пету главу за Далеки Крик 2. И то не само по графици већ и по игривости. Far Cry 2 ме жестоко сморио силним шетањем по мапи. Оде у канту само тако.

Poslednja izmena:

Dobro da nisam jedini koji je primetio. Meni igra posle 10ak minuta stvara glavobolju. Kao što kažeš, pretpostavljam da je zbog ugla gledanja odnosno širine vidnog polja.

stavio sam hack, i fix za drajvere i igra odlično radi na dx10, još nije secnula. grafika dosta bolja na dx10. primećuje se razlika.

Zanimljiva stvar se desila malopre.
Posto me igra opasno smorila, skinem ja lepo save i trainer, pa krenem da krljam po mapi kao besan.
Kad ono, igra leti, nema trenutka da frejmrejt padne ispod 40 (po slobodnoj proceni jer nisam ukljucio fraps) ide bas glatko, cak i kada udjem u safehouse (sto je ranije sakatilo fps).

Deviated +14 trainuer-u bog te blagoslovio!

Edit: Mozda je i do mape, ali u svakom slucaju nema vise tripova u zatvorenom prostoru.

Poslednja izmena:
moram hejt jer je post stvarno ROFL
wtf?bolja grafika od krize?daj ne zezaj molim te,grafika je bas budjava,kolorit katastrofa...predji krizu sa svim na very high pa onda napisi ovako smesan post.Kriza i dalje ima nenadmasivu grafiku,cak i COD4 ima bolju grafiku od farcry2.

Brate to je moje misljenje,tvoje je drugacije i to je to,a da li je post smesan ili nije nisi ti taj koji treba to da odluci.Ja sam i napisao da COD4 ima bolju grafiku ali nisi dobro procitao.A sta je u Krizi graficki lepo osim vode i onog kamenja.Uhvati kokosku pa pogledaj na sta lici :d .Lako je napraviti lepu grafiku na tropskom ostrvu,bistra voda ,zelena trava i plavo nebo i uuuuuuuuu sto je dobro.Sve je to vec vidjeno u Far Cry koji je izasao aprila 2004 god.Meni se ovde grafika vise svidja i sta je tu strasno,stvar ukusa.Ovde me odusevljava smena dana i noci,senke,vatra,zvuk,sve mi je nekako prirodnije,a narocito vegetacija koja se prirodnije njise zbog vetra.U Krizi se samo pomera levo-desno,sto me strasno nerviralo.***,moras biti tolerantniji i prihvatiti da ima nekih koji imaju drugacije misljenje.

To sto Crysis ima bolji engine, ne znaci da je i igra bolja (prvenstveno mislim - zanimljivija). Meni je FC2 mnogo zanimljiviji od Crysis Warhead, uz koji bih zaspao da se nije tako brzo zavrsio...

Nisu trebali da naprave da se kampovi respawnuju. Mapa je i ovako dovoljno velika. A i pocele su teksture nesto da mi brljave, mada nisam siguran da li je do igre ili graficke.

baš bolje da se respawnuju jer zamisli tako veeeliku mapu, a na njoj nigdje nikoga nakon što ih jednom rješiš...

Da, nakon nekih 200 sati igranja. To bi bilo ok da ova igra ima vishe RPG elemenata, da svi questovi ne lice ko jaje jajetu i da postoji neki razlog da bi sve cistio. Ja imam oko 20 sati random gejpleja i skupio sam oko 20/200 dijamanata. Resavanje prosecne misije + ciscenje vec odradjenih kampova koji su na putu ka misiji + skupljanje dijamanata koji su na putu = pola sata do sat. Mnogo brate!

Mislim da se FC2 moze uporeditu npr. sa FIFA-om. Odigras jednu dve utakmice posle ti treca vec dosadna kad igras protiv kompjuter. Tako i ovde. Jedna dve misije i to je to. Sve si vec video uradio ali sutra mozes opet sve to isto i tako u krug. Kad se bolje razmisli ovo ispadne odlicna razonoda. :)

Imam jedan problem.
Koristim najnovije 32Bitne drajvere za 8800GT (169.21 forceware, valjda su najnoviji) i pre startovanja igre pise mi da su mi drajveri previshe stari, i da instaliram nove :S
Da li je neko imao slican problem i zna kako da ga resim?
Igra se normalno startuje, ali pre pocetka izbaci mi taj error.
I Inace, igram na Ultra, 1024x768 sve lepo radi (25-40fps), ali ponekad se desi da zesce zasecka na par sekundi, mislim da je to zbog "starih" drajvera.

Sto se igre tice, jako mi se svidja. 10.000 puta mi je zanimljivija od smornog Crysis-a, a i bolje mi radi.:d

Najnoviji zvanicni drajveri za Xp su 178.24, a imas i beta drajvere 180.42.

P.S. FC2 me je smorio katastrofa....

Imam jedan problem.
Koristim najnovije 32Bitne drajvere za 8800GT (169.21 forceware, valjda su najnoviji) i pre startovanja igre pise mi da su mi drajveri previshe stari, i da instaliram nove :S
Da li je neko imao slican problem i zna kako da ga resim?
Igra se normalno startuje, ali pre pocetka izbaci mi taj error.
I Inace, igram na Ultra, 1024x768 sve lepo radi (25-40fps), ali ponekad se desi da zesce zasecka na par sekundi, mislim da je to zbog "starih" drajvera.

Sto se igre tice, jako mi se svidja. 10.000 puta mi je zanimljivija od smornog Crysis-a, a i bolje mi radi.:d
pa zadnji driveri su 178.24

Nazad
Vrh Dno