Šta je novo?

Far Cry 4

Snimio sam igru, patch 1.04 od napunjenog i imam non stop neki stutter? Igra radi izmedju 40-60 FPS ali jednostavno non stop stuca.
Komp je iz potpisa, desava li se jos nekome?

p.s. snimio sam i beta amd drajvere i isto...

s obzirom da imamo maltene identicnu masinu, yup i meni se to desava, ali ne desava se samo nama znaci, igra pati od toga, desava se i ljudima sa intel + nv kombinacijom

ima kao neki fix da se edituje GamerProfile.xml file i da se promene neke vredosnoti, manje ima stucanja ali je primetno i dalje, ne toliko kada se ide pesice, ali kada se vozi nesto ufff nervira...

FC3 je patio od istog problema dok nije izasao patch 1.05, tako da ostaje da cekamo nista drugo

Dobro je mislio sam da samo meni i dalje stuca posle patcha.:) NIsta ja necu ni da pokusavam da igram dok to ne poprave da ne pokvarim utisak o igri. :)

Snimio sam igru, patch 1.04 od napunjenog i imam non stop neki stutter? Igra radi izmedju 40-60 FPS ali jednostavno non stop stuca.
Komp je iz potpisa, desava li se jos nekome?

p.s. snimio sam i beta amd drajvere i isto...

tako je svima, igra prosto nije sredjena do kraja, kao i assisan, prosto ovakve stvari se vise ne smeju desavati ako oni ocekuju da kupimo te igre, nije problem dati pare ako ona vredi te pare, poenta je da moras raditi bolje da bi ljudi bili zadovoljni, a ne losije kao sto oni rade u zadnje dve godine...ili nek priznaju da ne znaju da prave igre ili brate nemoj praviti nesto sto ne znas, assisan ima ogromne propuste i niko me ubediti ne moze da se to nije moglo odloziti jos bar 3 meseca, bf novi se odlozio zbog propusta sa bf4, witcher 3 se odlolizo jer moraju da ga utegnu vise, samo ****ni ubisoft izbacuje nesto radi profita, a to se tako ne radi, jer ti ne radis za profit nego za ljude koji to kupuju, a profit ce sam doci ako si uspesan...kao i svaki trofej u zivotu se dolazi radom i disciplinom, ako se vec juri profit, onda se napravi dogovor ili se dovedu ljudi koji ce ti taj profit obezbediti uz minimalne greske...

Stvarno strasno je na sta to lici, nemam reci.
Usput da li je normalno da mi kartica ide i do 80C dok je opterecena u igri. Da li je safe uopste?

sta znam meni ne prelazi 60 ali ja imam morpheus cooler na njoj i 2 x12 cm fanove

Stvarno strasno je na sta to lici, nemam reci.
Usput da li je normalno da mi kartica ide i do 80C dok je opterecena u igri. Da li je safe uopste?

nebi trebao biti problem moja ide na 84c ako je tako fabricki onda je sigurno :D

i da dodam to je isti engine ko za fc3 pa ne moze to losije raditi, samo moze bolje, kupci zele odma gotov proizvod, a ne olupinu, ovi iz ubisofta kao da su iz srbije hahaha :D

oni ce srediti i fc 4 i assisana ali tek za 3,4 meseca, ja ocu odma da uzivam to je poenta, sve se moze kad se hoce, samo pickice gomilaju pare , jer se boje da ce bez njih ostati, nekad se spustis kad vidis, da gresis i da to nije to...

Poslednja izmena:
I ja isto imam problema, imam
jako fin framerate ali stucnje kvari gejmplej tako da sam odlozio igru cekam da poprave njesra.

upravo to, sto je najgore i FC3 je imao isti problem i reseno je pathevima, ali zasto pobogu nisu to odmah uradili sa FC4 to mi nije jasno... Ljudi su napravili 2 koraka nazad umesto 1 unapred

upravo to, sto je najgore i FC3 je imao isti problem i reseno je pathevima, ali zasto pobogu nisu to odmah uradili sa FC4 to mi nije jasno... Ljudi su napravili 2 koraka nazad umesto 1 unapred

poceo sam da kupujem igre i samim ti ocu da i oni postuju mene kao kupca, a ne da se sprdaju sa mnom, kao i veliki baloteli sto je dosao u milan govoreci da ga voli, a sprdo se godinu dana i dobio sut kartu, jer to je ac milan, a ne neki low budget club, mada moguce da cemo to postati sa ovim novim menagerima, na milanu se ne uci, nego na malim timovima, tako i za igrice ako nisi za velike radove odma to kazi i resen problem :D

Konacno da se napise malo o samoj igri na prethodnoj strani.@hsv kad zavrsis igru baci konacan sud.Ovo mora da se obrne.

^ ko zna kad ce to biti, mozda tek za mesec dana..

Malopre sam primetio da igra sada manje stuca u fullscreen modu ali tada ne radi save (borderless stuca ali bar mogu da sacuvam nesto)

Najbolja stvar u FC4 do sada...
fc4.jpg

prelazim na The Evil Within :)

Desava mi se seckanje u vozilima dok van njih imam 60+ fps, jel imao neko slicnih problema?

Igra je teza nego sto je to moglo da se zakljuci na osnovu onih idi....ih trailera. Prica i likovi su bezveze, klasicna komercijala, nema razlike u odnosu na fc3 i generalno igra vuce dosta mana iz 3 mada ima i unapredjenja. Grafika je unapredjena i realnija, ispod high podesavanja ne treba igrati jer nije to-to i primetno losije izgleda, vec na high je odlicna, igram na very high presetu (senke medium, blur off, ssbc, osnovno AA podesavanje) + vecina opcija na on i to je taman za moju krsinu od kompa (25-60 fps ali uz stucanje koje je nemoguce resiti), sto je najjace na tim podesavanjima mi izgleda bolje nego na ultra gde je sve nekako mracnije, ispranije a prednosti prakticno i ne vidim. Zvuk je dobar ali moglo je to i bolje. Fizika u igri je takodje morala da bude bolja ali ajde, moze da prodje. Bilo bi dobro da postoje destrukcije bar kao u BF BC2.
Nisu lepo uskladili to kako koja zivotinja reaguje na ranjavanje.. Velika mana je to sto su protivnici (za sada) isti, mozda ih ima nekoliko i samo su ih klonirali, isto vazi i za glasove i sve sto izgovore, psovke, to moze da ubije u pojam, isto kao i u fc3.

Ali ova igra ima veliku prednost u odnosu na ogranicene hodnike a i vecinu ostalih koje sam probao - mogucnost da igras kako 'oces i veliku sloboda kretanja. Uz to prostor deluje zivo, realisticno, sto se toga tice nisam probao bolju igru.

Najteze podesavanje, slabo/ograniceno naoruzanje i medicina, sloboda kretanja i mogucnost improvizacije.. to je ono sto me vuce da igram. Na pricu, pagana i cavu od glavnog lika sam zaboravio, to je sve smesno, kapiram da je to deci do 00 i da donosi pare ali meni je jadno. Ali nema veze, sve ostalo je prilicno dobro. Jednostavno sam se uziveo u sve to na neki moj nacin, kao sto je bio slucaj i sa fc2 i 3 (s'tim sto je dvojka 5x dosadnija od 3 i 4). I sa ovim pristupom uopste nije lako, ima prilicno zaj....ih situacija.

Sad spoiler, ko nije igrao duze od par sati neka ne otvara (ukupno sam igrao 5-6h ali sam malo misija presao, uglavnom sam istrazivao/lutao) -
dobro je sto su ubacili one huntere ili kako se vec zovu, to je veliki + i otezava igru koliko-toliko. Prvi put kada su me napali naravno nisam ni znao da postoje, onda sam sa 2 okvira i ak 47 morao da se sunjam po zbunju, osmatram a u isto vreme nisam imao medicinu (jednostavno do tada igra mi bese prelaka) pa me je ujela zmija, na brdu iznad zavija kurjak himalajski na mesecini a ovi me traze. Taman sam skinuo jednog strelom i napadne me vuk a tek sam se oporavio od ujeda zmije :d Videh i napade krokodila na razne zivotinje pa i slona a bogami iznenadila me je ona zubata riba, nisam to ocekivao dok sam plivao :d I da ne nabrajam dalje, ima jos mnogo takvih primera, mislim ako su ubacili sve te zivotinje i ako se ide na neki arkadni realizam ovo vidim kao plus a ne manu, isto vazi i za lov, klanja i dranja, mozda je to malo dosadno i nerealno ali ovo je jbna igra a ne simulator. I oni karma tripovi nisu losi, mislim igra je generalno sadrzajnija od trojke, ne znam kakve ce sve biti glavne misije ali se nadam da ce biti bolje od solidne trojke. Nosorozi su zlo, mislio sam da cu lakse da ih lovim ali sam izginuo bar 5x.

U sustini posle ogranicenog cod AW hodnika koji sam igrao 2 nedelje po 20 min dnevno ovo je do jaja. Jedina igra koju mogu da igram duze od pola sata odjednom mada ko zna sta sve nisam probao, ove godine nisam instalirao ni 5-6 novih igara.

Postoji li nacin da se onemoguci tagovanje? Samo to me nervira mada da se ne lazemo par puta mi je znacilo :d

Nije ovo igra za svakoga, definitivno. Ko hoce da se primi na pricu i igra samo glavne misije sa full arsenalom bolje da i ne pokusava. Ali ostavlja mogucnost da igras kako 'oces. Slazem se sa ovim sto si napisao.

Tacno tako ovo nije igra za svakoga ili bar za vecinu. Igram ukupno 2-3 naslova godisnje, ali ako me nesto odusevilo od igara to je FC (3 i 4). Presao sam celu igru naravno prvo sve sporedne misije, sve tornjeve i otpost-ove i uporedo glavne misije i super su odradili sve dodatke u odnosu na trojku koje si naveo u spoileru, dodaje izazov igri. Prica sama po sebi nije nista posebno, cak mi je Vaas daleko jaci lik od ovog Pagana...
I pitanje za one koji su presli igru ili dovoljno odmakli u misijama (moze u spoileru), kako izbori uticu na sam ishod igre tj price?

I btw nevezano za temu, kako postavljas spoiler? (moze odg u PP da ne trujem temu) :d

Poslednja izmena:
Meni su vec tri puta trazili da biram izmedju njih dvoje. Ja 2 puta izabrao alisu i 1 puta onog lika(zaboravio ime). Sad nisam siguran koliko utice ja gameplay ali msm da ne mnogo.

Ps. procitao sam negde da postoji neki specijalni zavrsetak igre. Mislim da je bas Benchmark pisao o tome. :)

Desava mi se seckanje u vozilima dok van njih imam 60+ fps, jel imao neko slicnih problema?

Meni isto tako imam r9 280x oc i phenom2 955 4.0 ghz isto tako 50-60fps dok igram normalno,ali dok vozim pada ludacki cak na 25fps mozda nekad i manje,kazu da moze da su izmeni nesto u gameprofile fajlu,probao sam ali ne radi,moracemo da cekamo jos par meseci da bi je igrali normalno,a mozda necemo ni tada :D ali kad uzmem u obzir unity koji jedva ode preko 25 fps onda mi je i to u redu :DDD

Ma meni padne na 1-10fps pa se podigne i tako na svakih 10sec, dok oni to poprave ja cu da predjem igricu, a posle toga ide brisanje :D

Ja nemam nikakvih problema sem ponekad kad mi se pikselizuje slika na maloim delovima ekrana ali ne smeta mi uopste. A plus sto imam slabiju grafu od vasih. Jedino sto ja igram na medimum vi verovatno cepate na high pa zbog toga mozda ima problema.... probajte na medium.:)

Igrao malopre jos malo..
pokusao da osvojim jednu tvrdjavu sa very high oznakom i to je bio kraj moj junastva sa ak47, par bombi, lukom/strelom i bez dodatnih slotova za medicinu :d zato sam sad malo lovio da nabudzim arsenal, ne mogu od baraza i helikoptera da se branim prazni' ruku :d

Ko je pitao za spoiler opciju, u editoru treca opcija levo od you tube.

Nego ovo do sada sto sam pretrazio mapu.. deluje mi nekako praznije od fc3, samo u smislu da nema onoliko pecina, jama, hramova i slicnih tripova za istrazivanje.. a ocistio sam mozda trecinu mape, valjda ce posle biti vise tih lokacija za zezanje, istrazivanje.

Poslednja izmena:
Hvala druze, nasao sam trazenu opciju za spoiler :D
Sto se tice samih pecina i istrazivanja bolje je odradjeno u FC3, jer ovde pecine imaju minimalno prostora tj par kovcega ili ona maska, pismo isl item. Junastvo ti je vrhunsko, ali meni je mnogo jaci metod bacanja snicle i privlacenje nekog medveda ili tigra :d
Jedino sto je po meni izvesni minus jeste dosta kratka prica i slab kontakt/odnos izmedju protagoniste i Pagana, mnogo je jace odradjeno u FC3 gde bas ima poprilicno scena izmedju Vaasa i Jasona. Ali u svakom slucaju dobio sam 30ak sati dobre zabave... Takodje mi je onaj krafting spriceva bolje odradjen u FC3, cak sam mogao u sred borbe ako zagusti da smuckam onaj spric za helte.

A ne znam sta fali grafici svima vama (ili bar vecini), sa VGA iz potpisa i ultra podesavanjima mi fraps pokazuje nekih ~42FPS, mada je meni i FC3 na NV 240GT picio sasvim solidno, doduse na low :d
I zna li neko za koji uzrast je preporucena ova igra? a ne mislim na onu oznaku na samom disku 18+

A na kojoj rezoluciji igras pa si izvukao ultra 42fps sa tom grafom? To je prosto nemoguce na 1080p.

Edit: Ako igras na monitoru iz potpisa ja ti iskreno ne verujem. Izvini ali mi je nemoguce.:)

Poslednja izmena:
Za njega ne znam, na 1080p monitoru na high imam 40-80 fps sa r9 270x, na ultra ne pokusavam da podesim :D

Poslednja izmena:
A na kojoj rezoluciji igras pa si izvukao ultra 42fps sa tom grafom? To je prosto nemoguce na 1080p.

Edit: Ako igras na monitoru iz potpisa ja ti iskreno ne verujem. Izvini ali mi je nemoguce.:)

Jeste taj je monitor i igram na rezoluciji 1920x1080, ali sam podesavao u my documents fajl EditorGamerProfile.xml. Imam ovde neki screenshot, a klip ne mogu da snimam jer uzima previse memorije (~3GB za 1min klipa) a opet ne znam ni da li je dozvoljeno objavljivanje klipova zbog autorskih prava.
FarCry4 2014-11-22 19-24-35-47.jpg
FarCry4 2014-11-22 19-24-54-36.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno