Šta je novo?

Far Cry 4

E evo ljudi napravio sam ga, skinuo sam neki drugi crack i radi... Radi na very high pri 30-60FPS, ali ŠTUCA!!!

Neko je pisao za los zvuk u igri. Pa naravno da u RePack igrama je losiji zvuk i teksture ? Pa sta mislite, kako smanjuju velicinu igre ? Ne sigurno ultra-hakerskim programom koji smanji ppdatke vec moraju da smanje kvalitet zvuka, tekstura, itd...

Inace ove senke crne ko djavolja dusa, prodjem ATVom kroz polje, od senki ne vidim nista i pokosim jedno 200 radnika na farmi.

Smorili ste vise sa podesavanjima....ako vam je igra isti fc3 sto se cimate toliko?Sigurno ima jos neke razlike sem slonova i cetiri drveta?Pisite malo o samoj igri majku mu.

Evo ovako, moje mišljenje.
Igra me dosta podseća na FC3, samo jedno 5x gore optimizovaniji :D
Grafika je odlična po meni, samo me nerviraju one crne senke, ali kad se lighting smanji na low dobro je
Ne sviđa mi se toliko mehanika igre, ne znam zašto, pogotovu pucački deo, ali može da prođe, što se tiče priče, i to je opet slično kao i FC3, samo što ovaj gej menja Vaas-a (ako se tako beše zvao), ali videćemo.... ako uspem da rešim problem stutteringa

ja ne mogu da ga pokrenem uopste, crni prozor i Not Responding, neki savet?

ja ne mogu da ga pokrenem uopste, crni prozor i Not Responding, neki savet?

Probaj sa nekim drugim krekom, imaš na torrentu krek od 41Mb valjda, taj je meni radio. Probaj "Run as administrator", instaliraj najnovije drajvere za grafičku, apdejtuj DirectX

Neko je pisao za los zvuk u igri. Pa naravno da u RePack igrama je losiji zvuk i teksture ? Pa sta mislite, kako smanjuju velicinu igre ? Ne sigurno ultra-hakerskim programom koji smanji ppdatke vec moraju da smanje kvalitet zvuka, tekstura, itd...

Inace ove senke crne ko djavolja dusa, prodjem ATVom kroz polje, od senki ne vidim nista i pokosim jedno 200 radnika na farmi.

Izbacuju se audio fajlovi raznih nepotrebnih jezika,a kvalitet tekstura se ne dira.
Nekad se i brisu duplirane filmske sekvence iz igre,koje su samo tu zbog propale 3D podske i eventualno smanjuje bit rate ili codec.
Sve ostalo je isto kao i u original igri.

Ja nikako stutteringa da se rešim, moraću da dodam još RAM-a, definitivno. Izgleda da sa 4GB DDR3 ne može više ništa da se uradi

Desava mi da kada idem po mapi da mi se stvaraju i nestaju kao neki kvadrati po zemlji, ne znam kako bas da objasnim. Bilo da je to high, very high ili ultra podesavanja. A i frejmovi su mi skoro isti na tim podesavanjima, da li je mozda to zbog 4gb rama?

Opasno si lupio :)

Ova loša optimizacija tera me da se pitam, da li je to stavrno ta loša optimizacija, ili je moj komp g****?! Kako sam mogao na high bez i trunke stutteringa da igram Shadow of Mordor, Alien Isolation i Evil Within, a ova dva naslova dušu mi vade na bilo kojim podešavanjima?! O AC Unity-ju neću ni da govorim. Bacio bih bombu na Ubisoft od besa:-devil-:

Ova loša optimizacija tera me da se pitam, da li je to stavrno ta loša optimizacija, ili je moj komp g****?! Kako sam mogao na high bez i trunke stutteringa da igram Shadow of Mordor, Alien Isolation i Evil Within, a ova dva naslova dušu mi vade na bilo kojim podešavanjima?! O AC Unity-ju neću ni da govorim. Bacio bih bombu na Ubisoft od besa:-devil-:

Uzasna optimizacija. Kao da jedini prave igrice, pa se ovako izivljavaju nad nama :)

Mora ti biti jasno da je tzv. Ubisoft samo eksponent(nije jedini ali je najvulgarniji) nVidia-inih pokusaja da ostvari svoj davnasnji san o zatvorenom sistemu gde ce igre moci da se pokrecu i igraju samo na nV kartama, a od koga oni nikad nisu odustali.

Stoga-najvise sto se moze ocekivati kad je u pitanju igranje neke Ubisoft igre na racunaru koji ima bilo koju AMD hardversku komponentu jeste sama mogucnost pokretanja, a onda mucenje koje ce trajati nekih mesec dana dok AMD uspe da izbaci drajver koji ce regulisati sve ubacene nV triggere za detekciju Radeon karti u sistemu. Poenta je naravno da se korisnicima tih karti naposletku sve smuci i predju zna se gde.

Ovakav pristup naravno nije dobar za gaming generalno, nije dobar ni za Ubisoft osim u slucaju da donacije od zelenih nisu vece od potencilajnog gubitka usled nemogucnosti prodaje naslova onom delu GPU trzista koje je pod kontrolom AMD-a.

Zakljucak-ko ima AMD karticu, ima dve opcije-ili da ni ne igra Ubi naslove ili da saceka jedan solidan vremenski period koji je naprosto neophodan da bi AMD napravio drajver koji ce moci u prihvatljivom frejmrejtu goniti igru koja je ciljano napravljena da detektuje i slabije ili po mogucnosti nikako ne radi na njihovom hardveru.

Koja teorija zavere :) Ne treba to nVidiji, AMD samo sto nije propao i bez takvih podmetanja klipova u tockove.

Probao kod burazera na klokovanom Fenomu 955, 4GB rama i 6770, windows 8.1, radi uzas! Neigrivo. Sve na low, osim tekstura koje su namestene na high. A FC 3 je radio lepo na vecini detalja podesenim na medium high.

Ljudi igra još nije ni izašla zvanično, sačekajte neki bolji release i patcheve.

Na ove teorije zavere da se s**** AMD ću reći samo da mi je FC3 radio skroz ok na 4870 512MB.

BTW nemate pojma za memoriju, to se ovako računa. Kada su konzole imale ukupno 512MB memorije na PC-u je 4GB bilo dovoljno, dakle 8 puta više. Pošto nove konzole imaju 8GB na PC-u je potrebno 64GB minimum a 96GB je optimum.

Treba Space Shuttle a ne 64GB rama. Nemamo pojma, da.

Inace, post godine za mene. :d

Poslednja izmena:
Koja ploca to podrzava 96gb sad da je kupim odmah

Koja teorija zavere :) Ne treba to nVidiji, AMD samo sto nije propao i bez takvih podmetanja klipova u tockove.

Samo ti sanjaj da ce amd/ati da propadne! Cek samo sada kada izadje nova serija r9 390x cesace se nvidija i tamo gde je svrbi i tamo gde je ne svrbi.

Probao kod burazera na klokovanom Fenomu 955, 4GB rama i 6770, windows 8.1, radi uzas! Neigrivo. Sve na low, osim tekstura koje su namestene na high. A FC 3 je radio lepo na vecini detalja podesenim na medium high.

Znas i baba je nekada bila devojka ali vise nije. Pogledaj koji su zahtevi bili za FC3 a koji su za FC4, evo dole u linkovima:

http://www.systemrequirementslab.com/CYRI/Requirements/Far-Cry-3/11465?p=r

http://www.systemrequirementslab.com/srl/cyri/requirements/far-cry-4/12380/?p=r

Poslednja izmena:
AMD večito kaska za nVidijom i to se neće skoro promenti.

Kako moze biti teorija zavere kada crno na belo od strane samog Ubisofta imas minimalne i preporucene zahteve za igru, i gde je prakticno zvanicno, direktno objavljeno da je izvrseno bas to sto ti nazivas "podmetanje klipova". Ako je ekvivalent za GTX680 za Ubisoft r9 290X onda je jasno, kako te 2 kartice nisu ekvivalent i nisu cak ni u istoj klasi, da je uradjeno derogiranje performansi za AMD grafike. I to je fakat, tu nema sta da se prica, to ni na jednom forumu gde se diskutuje o Ubiju i FC4 sem ovde na benchu nisam video da neko i pokusava osporiti.

Sto se tih teorija zavere tice, naslusali smo se tih prica i ismevanja jos u vreme slucaja AMD vs Intel za vrlo slicnu problematiku pa je na kraju bila pravosnazna sudska presuda a ne teorija zavere.

Uostalom, nije AMD jedini na kome nV trenira strogocu, sad ce fino Samsung da se pozabavi tuzbom protiv nV pa da vidimo hoce li Jen i Petersen malo smanjiti dozivljaj.

"AMD samo sto nije propao" teoriju ne bih da komentarisem jer je slusamo godinama i godinama na benchu i vec je deo benchmark folklora :) , samo cu reci da AMD sasvim solidno stoji, pogotovo u poredjenju sa prethodnih par godina i neko misljenje u finansijksim krugovima koliko sam ja pratio bar, jeste da je nagore proslo i da je firma stavljena na relativno zdrave noge.

Poslednja izmena:
Evo cekamo da izadje 3xx serija... Ja sam oduvek bio na nvidia,nikada ati grafu nisam imao... I sada se zaebem i uzmem 280x... Dobra je to grafa,ali kakvi sve problemi prate sa biosima,drajverima,bagovima... Sve je to nedovrseno,zato je i ovako jeftino,tj zato je jeftinije nego nvidia... Sta god da izadje od amd-a u buducnosti,preskacem samo zato sto lencuge koje mrzi da srede karte do kraja,nego izbacuju u polu ispravnom stanju... Uvek je tako bilo i uvek ce biti...

I ja sam prvi put prešao na AMD jer je u datom trenutku bio bolji izbor. Nažalost većina AAA nasova je naklonjena Nvidiji. Jedino što je bilo AMD-ovo je BF4 a svi znamo kako je on prošao. Plus Mantle je beskorisan. I dan danas ne radi kako treba sa BF4 (ima memory leak). Još kad pomislim da sledeće godine stiže Witcher 3 takodje podržan od strane Nvidije :(

***,za tih 175e sto sam dao na grafu,bolje nije bilo... Ostaje mi sad da se patim i da se nadam drajverima i patchevima :)
Najjace mi je sto je grafika skoro nova,dobijena u zameni za neispravnu...i opet dosla cudna,sa bagovima...mogu opet ja da je menjam,ali opet ce da mi dodje isto.... i tako u krug... Lepo ce da se ceka, pa pred istek garancije da se zameni za nesto tada aktuelno,jedino je to resenje :D

Poslednja izmena:
Polako s "tepanje"! :d:p

Ljudi svadjate se oko gluposti.Sad jos cujem ovog lika sa 96gb rama.Tema postaje ludnica. :D

@zmajcek

Do ovakve optimizacije i dolazi kad od babe pravis devojku. :)

A sad on topic. Igra je ok, FC3, u novom univerzumu, mehanika oh, fizika poboljsana, prosecna igra po meni.Evo ja na ovim podesavanjima igram na 40-60fps.Bice tu jos optimizacije.Inace Fur efekat je odlican, barem da nam zivina izgleda kako treba! :d

Desktop 11-16-2014 2-08-42 PM-279.png

"AMD samo sto nije propao" teoriju ne bih da komentarisem jer je slusamo godinama i godinama na benchu i vec je deo benchmark folklora :) , samo cu reci da AMD sasvim solidno stoji, pogotovo u poredjenju sa prethodnih par godina i neko misljenje u finansijksim krugovima koliko sam ja pratio bar, jeste da je nagore proslo i da je firma stavljena na relativno zdrave noge.

Sada su opet u istoj situaciji u kojoj su bili pre par godina kada je bilo zadnji put price o tome.

Fora je što ja u suštini imam GTX750 i Athlon 740 quad-core, a ono bajagim optimizovano za nVidiu. Optimizovano moj q. Ae baš ću da sačekam zvanični release, možda i izađe neki update koji će da popravi ove bagove, jer ovi iz Ubisofta zaslužuju najgori mogući tretman koji postoji.
Očigledno da u većini slučajeva nije do PC-eva. Tipičan slučaj je BF4 koji stuteruje i na konfiguracijama od po 1500+ eura

Nazad
Vrh Dno