Šta je novo?

Far Cry 3

Pretece me kamenko..Tu je generalni problem uskog grla .Procesor gusi kartu.
Druga stvar sto skoro svi zaboravljaju,visina kloka CPU-a utice na min fps a to itekako znaci.
Moras videti kako se ponasa na jacem setup-u!

Gledao sam testove, gain je 2fps-a u svim igrama, za ostale AMD procesore, a za Intelove 10-20fps-a sve u zavisnosti od rezolucije.

Šta da uzmem? FX-8350 ili kako već?

Moram da napomenem da u Crysis 2 sa DX11 i HDResTex nemam ovakvih problema, sve je rock solid. Padne fps kada treba da padne, nema ovakvih ******.

Poslednja izmena:
Far Cry 3 je malo vise CPU zavisna igra.Ali u svakom slucaju ti potencijal gubis,karta je ugusena kako god okrenes .
8350 bi ti bio najidealniji izbor da ne menjas celu platformu i sa dobrim coolerom da ga podignes na nekih 4.5 Ghz-4.6 Ghz stabilno.
Update.Sad videh koliko ga ovde na becnhu useri drze,mozda mozes i preko 4.6 Ghz da stabilizujes,ostaje ti samo pitanje hladjenja.

Poslednja izmena:
^ne, crysis 2 sa dx11 i extreme i bf3 na ultra kod mene mnogo vise opterecuju cpu, ovde u fc3 tri jezgra rade sa velikim luftom a cetvrto bleji. Ova igra je jednostavno djubre sto se tice optimizacije.

A Wahadu u svakom slucaju treba fx8320/50 oc za tu 7970.

Pa ovaj Thermaltake će mi završiti posao, ne vidim zašto ne bi.

Moram to da sredim posle nove, jer sam imobilisan do tada. Preseliću ovu diskusiju u temu za fx procesore ili 7970 thread

Meni radi fantasticno..Ja koliko vidim samo se zale AMD useri uglavnom (Nije sarakazam)
Po onom ruskom testu lepo se vidi uticaj CPU-a i arhitekture.Cini mi se da je i na guru3d napomenuto da igra "oseca"
CPU .
@Hsv
Predji ti lepo na nV da vidis kako sve lepo i glatko ide ..Smutnesa koliko volis :D

Kada smo već ovde i pričamo o ovome, još jedno pitanje, da li 650W mogu da izdrže sve to ili moram da uzimam jače napajanje?

Deo kada palite polja vutre uz Skrillex Marley jr "Make it Bun Dem" je najjaci igracki momenat u zadnjih par godina.
Epic!

Citam ove postove o seckanju i bagovanju i nista mi nije jasno... ja sam je odigrao na mojoj masini (pogledati moju konfiguraciju) i nisam imao prituzbi. Naravno, nije bilo sanse da je igram na max (pokusao sam i dobio ~14 FPS :D), ali sam u potpunosti uzivao u igranju i sklapao sam i do 7-8 sati igranja. :)
No, verovatno je ljudima bitnije da grafika bude sto prepucanija, a ne da se uzive u pricu i odigraju jos jednu veoma dobru igru. :)
Inace sam se i jako iznenadio kada sam u toku igranja cuo pesmu od Die Antwoord, "I Fink U Freeky" (da, tako se zove pesma i upravo tako se i pise :D), a pored scene sa vutrom smo zena i ja skoro poceli da placemo od smeha. :)

Evo sada ću.

Inače wtf, sa 6870 nisam imao ovako gadne probleme. Na High-Very High-Ultra apsolutno isti fps

Stojim u mestu, fps šeta 39-55+ pa ponovo 39-55+

Moram da naglasim da se ispred mene apsolutno ništa ne dešava

Tebi tu nesto debelo nije kako treba. Kod mene, na 6950, samo sa Post FX-om na medium, (sve ostalo ultra), igra doslovno leti. Koji patch imas? Jesi li instalirao zadnje drivere?

Sve je poslednje, original igra sa poslednjim patch-em, poslednji 12.11 beta 10(ili 11) drajveri za FC3

No, verovatno je ljudima bitnije da grafika bude sto prepucanija, a ne da se uzive u pricu i odigraju jos jednu veoma dobru igru. :)

Meni su se graficka podesavanja pokazala nebitnim, uvek identicno 'radi' sa skoro istim fps-om..

Boris i Wahad imaju identičan procesor, biće da je usko grlo upravo tu... Ja sam sa mašinom iz potpisa igrao sa prihvatljivim FPS-om, i nisam imao nikakvih problema sa stutter-om (PostFX na medium, render ahead frames na 1 ako se ne varam)

Usko grlo, za grafiku realno losiju od Crysis 1?

Boris i Wahad imaju identičan procesor, biće da je usko grlo upravo tu... Ja sam sa mašinom iz potpisa igrao sa prihvatljivim FPS-om, i nisam imao nikakvih problema sa stutter-om (PostFX na medium, render ahead frames na 1 ako se ne varam)

Da ali po testovima koje vidim, ne bi trebalo ovoliko loše da mi radi. Vuk ima jaču grafičku od borisa sličan proc kao ja pa mu skroz ok radi. Videću posle usage GPU-a.

Evo upravo gledam, sa x4 640 imaju 2 fps-a manje nego sa fx 8350. Znači nije procesor. Svuda svi testovi kažu da uopšte nije CPU zahtevna igra... Sada što meni užasno radi, nemam pojma. Možda ima neke veze sa drajverima jer eto, nisu se lepo instalirali 3x, sada su se lepo instalirali ali nemam Control Panel...

Poslednja izmena:

I ja imam isti procesor kao njih dvojica, kako kod mene nije usko grlo? :)

Kakvo bre usko grlo, rekoh da meni zauzima smesno malo 3 jezgra a cetvrto bleji, imam isto Phenom II. Probajte crysis 2 sa dx11 i napucanom grafikom, mnogo vise kolje procesor ali ni tu sa matorom phenomcinom nema problema.

Ljudi moze mala pomoc?
Skinuo sam r******d verziju,apdejtovao igricu i kada krenem da igram izadje mi nesto uplay,i trazi mi lozinuku i email da bih mogao da igram?E jel to bas mora da se kuca,ili to moze da se zaobidje?

Ok, izbrisao sam gamesettings fajl, pokrenuo igru i sve je ok sada. Na ultra min 50fps-ova, na ultra 2xMSAA min 45... Sada može lepo da se uživa u igri :)

^ super. Da imas jaci CPU dobio bi jos jos dosta preformansi, barem sto se ove igre tice.

CPU-scaling.png

Poslednja izmena:
Kako je luda ova igra :D. Sinoc sam igrao onaj dio kad moraju da se zapale polja sa travom... ludnica, koji trip... :zgran: :smoke:

AI mi zna biti smjesan, mislim ovi moji jer njih mogu da posmatram. Sinoc oslobodim jedan outpost, dodju ovi moji i stanu ispred ulaza. Nailaze isto moji autom i gaze jednog, ali ovi ostali sto su bili tu pocinju da pucaju na njih. Medjusobno se porokase ovi moji, kakvi likovi :d. Zivuljke me malo smaraju, jer nekad hocu onako na miru da setam okolo, ali eto ga tigar da pokvari mirnu setnju divljinom :D. Mada generalno nisu neki veliki problem, posebno kad se ima sacma kod sebe. Sto se tice Craftinga, napravio sam sve one novcanike, ruksake i td. osim naravno onog zanjdeg nivoa. Te bi zivuljke trebalo da nadjem u nekom Hunting Questu? Gdje to da gledam? Jesu to oni kvestovi kad oslobodis outpost pa na onoj tabli?

U svakom slucaju, meni ovo vrh zabava :)

Btw. nisam jos uvjek imao nikakvih problema sa igrom, radi ko podmazano. Nadam se da nece ni biti, mislim na ove probleme sa sejvovima. A eto, samo sam je nabavio, crna kutija verzija, instalirao i picim, niti sam kakve patcheve stavljao, nista i sve je ok.

Poslednja izmena:
^Taj test je klasican primer narucenog/placenog testa ;) Mislim i3 2100 koji baca skoro duplo vise fps od phenoma II 955 i u rangu je sa i7 3960x od 1000e :d :d Kako da ne.

A ima ih ''na obe strane'', i u korist amd-a i naravno u korist Intela.

Evo npr :

fc3%20proz.png

Sta cemo sad? :) Mada ja mislim da ovo nije (mnogo :d) namesteno, gtx690 ce da baca vise fps u saradnji sa 4 fizicka jezgra nego sa 2 na 3Ghz kod i3. Razlika u korist najjaceg procesora na testu bi bila veca da je igra cpu prezahtevna, a nije, zahtevna je kao neki cod noviji.

Naravno, ja mislim da ovaj port koji je uzasno optimizovan prakticno isto radi na i3 2100, Phenom II i slicnim procesorima a citao sam dosta testova gde su razlike izmedju i3/phenoma i naklokovanih i5/i7 mizerne, sa grafickom jacine do gtx660ti/7870, posle toga i3/phenom II i dalje imaju solidan fps ali manji od i7 zveri, bottleneckuju.

Poslednja izmena:
Ljudi,ajde pomazite,5 dana skidam igricu,i sad ne mogu da je igram :(

hehhehe što se ljudi prepucavate oko performansi i procesora...igra je ok,maallo neoptimizovana ali opet igriva.Evo ja je igram na laptopu i5,nV GT630M i radi sve sasvim dobro,nisam ni instalirao na desktopu jer radi posao i lap :) znači i nije takav treš igra hehehhh
Igrajte i uživajte,jer ko zna kad će opet izaći neki kvalitetan naslov za igranje...

Ma ti testovi, ko ce ga vise znati. Ja recimo kad izadjem iz igre vidim da je procesor bio dobro opterecen tokom igranja. Sva cetiri jezgra su bas solidno opterecena, a klokovan mi je proc. Evo bas sam sad upalio malo igru i pratio, sva cetiri jezgra opterecena solidno, ne bas na max, ali definitivno dobro. Kako bi sve radilo da imam neki slabiji proc ne znam. Mada kad vidim koliko mi sada optereti ovaj, sigurno da bi fps bio losiji sa slabijim procesorom, tj. da bi to bio veliki bottleneck za GTX 670.

K'o što reče čovek - igra je odlična.
Instalirao crnu kutiju, ništa podešavao a sve lepo radi, seckanje 0, stater 0, k'o po loju. na 1650x....
Prešao celu čim je izašla,sad lovim iz zadovoljstva :)
Zanimljiv je AI - sinoc prolazim pored kolege iz rakyata, puši mu se ispod haube onaj jeep.
Počeo da se dere kao sumanut,i doleteše jos trojica pa se baciše na popravljanje džipa sasvim seriozno. Zanimljivo :p

Dosao sam do dela gde treba da unistim 4 skladista goriva sa rezervoarima i vozam Sam-a okolo da mi pomaze,e sad to sve odradim,nego kad treba on da udje posle 4og skladista u neku zgradu a ja da stanem na onaj njegov stacionar ubiju me ko goluba(inace mrzim te varijante gde ja sa stacionara moram da ubijam horde,realno laka sam meta i skinuli bi me samo tako sto mi se i desi).Fora je kad nisam stao na dzip ubio sam snajperom i koristeci zaklon 50 ak ljudi ali nista se ne desava jer kontam da je triger da moram da stanem na taj njegov dzip,ima li neko neki savet kako da resim to,probao sam i da spustum tezinu sa hard na easy opet isto.

Ma ti testovi, ko ce ga vise znati. Ja recimo kad izadjem iz igre vidim da je procesor bio dobro opterecen tokom igranja. Sva cetiri jezgra su bas solidno opterecena, a klokovan mi je proc. Evo bas sam sad upalio malo igru i pratio, sva cetiri jezgra opterecena solidno, ne bas na max, ali definitivno dobro. Kako bi sve radilo da imam neki slabiji proc ne znam. Mada kad vidim koliko mi sada optereti ovaj, sigurno da bi fps bio losiji sa slabijim procesorom, tj. da bi to bio veliki bottleneck za GTX 670.

Treba malo da se uzme u obzir i arhitektura procesora.
Ljudi uopste ne obracaju paznju na sve detalje zasto mozda nesto funkcionise drugacije.
Normalno je da igra novijeg datuma bude optimizovanija za neke novije platforme.
Posle se cude zasto imaju odredjene bubice a platforme zastarele :D
Ne moze sve da se vozi na vremesnim platformama i da radi kako treba!

Meni recimo na 3930K osetno skoci FPS kad CPU overklokujem sto znaci da igra reaguje na sam CPU i klok.
Nisam gledao koliko jezgara opterecuje i koje je zauzece procesora jer mi sve radi i suvise dobro,glatko tako da nisam imao razlog da
se opterecujem nekim drugim stvarima.
Koliko vidim i na onoj ruskoj tabeli je prikazano da se moj CPU najbolje pokazao.Sta znam..

Vremesnim platformama.. pa i tvoja ce biti vremesna vec u januaru februaru. Ako procesor s 4 jezgra nije dovoljan za onaj zeleni cirkus sa teksturama iz Quake 2.. onda ***.

Vrh Dno