Šta je novo?

Far Cry 3

Nisam ni rekao da je igra djubre, sasvim je ok, ali opet kazem, optimizacija-deponija, pogledaj SS i brojne graficke bagove i teksture od pre 12 godina pa onda pricaj o igri buducnosti, mada kakav si jos cu da cujem od tebe da su ultra podesavanja na amd/amd kombinaciji 10x gora i da je ekskluzivna dx11 grafika rezervisana samo za intel/nvidia masine :d :d :d tako da ne bih vise silovao temu.. :)

Da li si probao da pokrenes igru u offline modu? Dodas "-offline" u target .exe-a. Ovako je kod mene: "D:\Games\Far Cry 3\bin\farcry3_d3d11.exe" -offline
Tako igram od kad je igra izasla i nijedan problem sa sejvom nisam imao. Jedino sam morao da "obradjujem" sejvove iz v1.02 da bi radili na v1.04 jer sam v1.03 preskocio.

Ja sam od samog pocetka igrao u offline modu i imao sam problem sa nestankom save-ova. Tako da to nije resenje.

@hsv
Ne,ne,ti konstantno mracis celu temu da je Far Cry 3 los i bio je post gde si rekao da je djubre neoptimizovano.Tako nesto..Mozda si editovao poruku.
Bilo kako bilo ja se nisam ni javio zbog tebe vec sam zeleo da prenesem i svoje iskustvo.
Opet pogledah tvoj ss i sta da ti kazem,ja nemam te bugove.Voleo bih da mogu da se slozim u tvom pljuvackom pohodu ali ne mogu.
Ovo za Intel/nVidia i prozivanje na licnoj osnovi necu ni da komentarisem,ogledalo licnosti..

Poslednja izmena:
Posto niko izgleda ne ume da snimi klip od minut, ja sam okacio da vidite kako je kod mene, ovo su mi najbolji rezultati, to je od Wahad-ovog konfig fajla i stavio sam Geometry na low, sva podesavanja maks, full hd.. Fps prosek oko 50, ali i dalje nije bas glatko.

Kod tebe kao da postoji micro stuttering. Imao sam taj problem dok max prerendered frames (ili kako se vec zove u igri) nisam stavio na 1 (u drajverima - application controlled).

Poslednja izmena:
Far Cry 3 je uspeo da svrgne sa trona velikog vladara Crysis u kategoriji Igra-Benchmark. :)

Poslednja izmena:
^ Ti kao da igras na gamepad-u? Zabole me glava od tvog pomeranja miša. :D

Sad mi se opet igra FC3. :D

Kod tebe kao da postoji micro stuttering. Imao sam taj problem dok max prerendered frames (ili kako se vec zove u igri) nisam stavio na 1 (u drajverima - application controlled).

Postoji, nije 'kao' :) Al ovo je jos i igrivo kako je bilo. Ja ne mogu da nadjem u AMD vision centru gde se podesava za svaku igru posebno..

Cisto da kazem. posto je ovaj flame war besmislen, da na konfiguraciji iz potpisa igra ima stuttering. To se desava kad framerate padne ispod 60 FPS sa vsync ukljucenim. Tako da ako mogu da izguram Witcher 2 na max (bez uber sampeling-a, naravno), zaista bih ocekivao da to mogu da postignem i ovde. Na zalost, to nije slucaj, a ne verujem da na ovom forumu postoji bilo ko da moze "straight face" da kaze da je grafika u FC3 zahtevnija.

Postoji, nije 'kao' :) Al ovo je jos i igrivo kako je bilo. Ja ne mogu da nadjem u AMD vision centru gde se podesava za svaku igru posebno..

A jel si probao da ogranicis framerate uz to ostalo? To jedino nisi pominjao (ili sam propustio)... Mada ne znam zasto bi pomoglo.

Jesam.. ne vredi. Sad je podnosljivo, mada boli glava posle pola sata tako da cu dozirati toliko.. Autosave za sada sljaka, obican save ne smem da koristim.

Btw, jedna fina slicica :D

Prilozi

• lisa.jpg
    lisa.jpg
    501 KB · Pregleda: 181
Jesam.. ne vredi. Sad je podnosljivo, mada boli glava posle pola sata tako da cu dozirati toliko.. Autosave za sada sljaka, obican save ne smem da koristim.

Btw, jedna fina slicica :D

Au ***, kakav ti problem imas... Ja bih izbrisao igru da mi tako lose radi u 40+ frejmova. Stvarno, ko jos danas igra ispod 60fps?!:p

edit:Ja koliko igram jos nisam primijetio to mini seckanje, non stop mi radi u 60fps i na pojedinim dionicama zna da opane oko 50, stuttering ne postoji - vsync 1, gpu 1.
Predji na zelene i stuttering ce postati proslost.:)

Poslednja izmena:
Hej Starac, ti sigurno koristis tvoje modove, mislim bezveze je i da pitam hehe :). Ja evo ubacio tvoj graficki mod i prebacio na DX9. Par puta sam se vracao da vidim podesavanja, da li je sve ok... 1920x1080, sve na max osim 4XMSAA i igra mi nijednom nije pala ispod 70fps, a ide povremeno i preko 100... Ne vidim neku razliku u grafici, ali mi opet nije jasno, da se nesto tu nije spustilo od detalja, jer mi ovo nenormalno ide :zgran: Ovaj data_32 sam kopirao u folder tamo gdje je igra instalirana... to bi trebalo da je to jel tako?

Isto je sa modom i bez. Inace u ovom slucaju je u pitanju bug sa AMD drajverima. Tu bi trebao imati najmanje 60 frejmova.

Data_win32 kopiras u data_win32. To je to.

@Starac
Kapiras da se salim sa tobom naravno.Nismo ovde od juce.

Ne, u pravu si sto se tice Nvidie. Medjutim ovdje je problem u igri takodjer. Problem nestaje sa masinom koja uvijek tjera igru iznad 50 frejmova, naravno mislim na maks detalje i ukljucen MSAA. Ali za to je potreban nov komp, a sto nema smisla kad vidim grafiku ovdje.

Au ***, kakav ti problem imas... Ja bih izbrisao igru da mi tako lose radi u 40+ frejmova. Stvarno, ko jos danas igra ispod 60fps?!:p

edit:Ja koliko igram jos nisam primijetio to mini seckanje, non stop mi radi u 60fps i na pojedinim dionicama zna da opane oko 50, stuttering ne postoji - vsync 1, gpu 1.
Predji na zelene i stuttering ce postati proslost.:)
igras dx 9 zato nemas tih problema

Far cry 3 je skyrim u pokusaju

^ Nikakve slicnosti nisam video izmedju te dve igre.

Aman ljudi, ispamovali ste temu za medalju i samo vrtite jedno te isto u krug. Sve bih ja vas vratio u doba kada je Doom bio vrhunac grafike video igara. Mnogo ste mi nesto razmazeni. :D

Jel toliko bitno da li ce biti 50 ili 70fps?Alo ljudi imate lude grafike,jos ludje procesore,sta se zalite koji ku*ac!
Jel moze neko meni da pomogne samo da je pokrenem?

Ja ne znam ko prica o fps-u, mozda ova dvojica sto su izredjali intel vs amd, ali igra pati od zescih problema i o tome se najvise prica, stuttering slike nebitno koja podesavanja stavis (sve na low ili sve na ultra) i gubljenje save game-a..

Ja ne znam ko prica o fps-u, mozda ova dvojica sto su izredjali intel vs amd, ali igra pati od zescih problema i o tome se najvise prica, stuttering slike nebitno koja podesavanja stavis (sve na low ili sve na ultra) i gubljenje save game-a..

Realno, nemaju svi. Crna kutija mi savrseno radi. Ni jedan jedini problem. :D

Tipicno budzenje e-penisa, "ja imam brzi procesor, ne ja imam bolju kartu..." Pacenici...

Da, hvalim se sa socijalnim hardverom :d igra pati od ozbiljnih problema a ai je uzasan i igra je prelaka, zato se i ne prica o drugim stvarima u temi, samo o stucanju, kako kome radi, ljudima nestaju sejvovi, kako ko da zaleci, koji od 1000 peceva instalira.. poluproizvod izbacen da bi ljudi kao pczver osetili ushicenje da je igra kao prvi korak ka buducnosti :d i da prepoznaje snagu intel kvaliteta i da bi debela deca sirom sveta od deda mraza dobila graficku od 200+e za normalno igranje naslova sa grafikom losijom od Warhead-a iz 2008 godine.

Realno, nemaju svi. Crna kutija mi savrseno radi. Ni jedan jedini problem.

Izgleda da crna kutija skoro svima radi sa 50% visim fps na istim podesavanjima od rld i deluxe verzija ali ko ce se kockati sada sa sejvovima..:wall: 4 glavne misije mi ostale, nema sanse da krecem sve ispocetka.

Poslednja izmena:
... igra pati od ozbiljnih problema a.... ljudima nestaju sejvovi, kako ko da zaleci, koji od 1000 peceva instalira.. poluproizvod izbacen da bi ljudi kao pczver osetili ushicenje da je igra kao prvi korak ka buducnosti :d .

Problem sa sejvovima, updateima, pechevima i lecenjima u principu najcesce imaju ljudi koji igru nisu kupili.
Mislim da ta problematika ne kaci ljude koji su igru uzeli preko steama ili uplay'a.
samim tim - to nisu problemi od kojih pati igra... ;)

Ako je tako onda ok ali mislim da su i ljudi sa originalima u temi pisali da im nestaju sejvovi i da igra stuca. Ali problem uzasnog ai-a i nedostatka izazova, tezine svejedno ostaje.

Ako je tako onda ok ali mislim da su i ljudi sa originalima u temi pisali da im nestaju sejvovi i da igra stuca. Ali problem uzasnog ai-a i nedostatka izazova, tezine svejedno ostaje.

Što se tiče težine - koliko se sećam UBI reče da će prethodnim patchom to ispraviti, tj. "otežati" igru.
Imam samo crnu k. pa ne znam šta je bilo sa kasnijim apdejtom,i da li je zapravo iole sređeno.

Nazad
Vrh Dno