ja nemam problem da se nesto uprosti, ali ne da se previse uprosti... e sad, dal je previse uprosceno ili ne, to je vec subjektivni osecaj svakog od nas...
video sam da ljudima izmedju ostalog smeta to sto novi fallout ima boje, sto nije sav u "sepia fazonu", smeta im steampunk izgled itd... e pa meni je drago sto ce pejzazi u igrici biti raznoliki, a ne ko FO3 da mi sve bude isti djavo... jedine "razlike" su bile evo ovde brdo, ovde dolina, ovde reka, srusen most, po neko drvce, brod, vault, metro kao potpuno zaseban entitet i to je to, a boje svuda iste (sem nuka cola frizidera xD)... jedina (konkretnija) razlika u bojama se javljala u odnosu na to da li je dan ili noc u igri... po onom sto sam video do sada od dizajna u trailer-u i ala gameplay-evima, meni se licno svidelo... u to naravno ne ubrajam manje ili vise diskutabilnu grafiku, al videcemo vec na sta ce liciti "konacni" produkt... znaci navoda su tu jer verujem da ce biti dosta patch-eva dok se sve ne upegla u pravi konacni proizvod... DLC-eve u to ne racunam, to su dodaci na konacni proizvod, nesto kao aneks ugovora

inace, o samom DLC sistemu koji je preuzelo brdo izdavaca imam samo najgore misljenje, ali ja tu nista ne mogu da promenim, kao i niko od nas, sem da vrtim jednu istu pricu tj. moje misljenje o tome...
sto se same price tice, apsolutno nista nije ni otkriveno sem cinjenice da je setting u bostonu i okolini, da se desava 200 godina posle nuklearnog napada i mozda jos po nesto... znaci niti znamo temu main questa, ni bilo sta drugo, tako da o tome treba suditi tek kad igra izadje... naravno, povuceni prethodnim izdanjima, ljudi ce zakljucivati da ce prica biti mediocre or worse uz stav da bethesda jednostavno ne ume da scenarijski upotpuni bilo koju igru... opet je i to subjektivna stvar i iskreno me to uopste ne dotice, kao sto me ne dotice da li neko smatra da je neki film ili pesma njesra...
takodje, "sims momenat" je apsolutno opcion, tako da ni to ne treba nikoga da muci... ako neko misli da je utroskom vremena na taj aspekt igre uskraceno da se ostali delovi bolje odrade, pa mislim da je bethesda manje vise odradila tacno ono sto je i htela sa svakim aspektom fallout cetvorke, tako da definitivno mislim da novine u odnosu na prethodne delove nikoga ne treba da muce... naravno, pod ovim ne podrazumevam "novine" u smislu izmena na vec postojecim stvarima kao sto su skills, perks, vats itd...
ja cu je svakako igrati i verujem da ce biti to jedno fino iskustvo... dobro, sigurno ne odma od 10. novembra, al polako jos smo relativno mladi