Izvinjavam se, ali to nije došlo otuda što je neko seo i analizirao koliko igrača je spremno da
pređe igricu X puta. To je došlo od inicijalne slobode The Elder Scrolls serijala u pogledu načina kako ćeš da budžiš karaktera, što recimo ja veoma poštujem i cenim i generalno volim taj sistem. Budži ti se ono što koristiš, pa ti možeš da prelaziš na jedan, drugi ili sedmi način i budžiće ti se osobine/skilovi koje si zbilja upotrebljavao. Ne znam, meni je to uvek više imponovalo nego da klanjem orkova budžim faktor sreće ili slatkorečivost
Potom se to manifestovalo na igru i prelazak iste u tom smislu da je bila ogromna, imala zilion kvestova i mogućnosti, te si zbilja mogao da se budžiš do mile volje da budeš baja u svakoj disciplini jer ti je glomaznost igre to dozvoljavala. U redu, to je omogućilo i nepreplitanje kvestova i priča, i na tome se moglo nešto uraditi, ali opet, kome je do toga uvek može da igra Elder Scrolls Online i doživi iskustvo kako izgleda svet iz tri različita ugla :d
Otići ću korak dalje i izazvaću masu hejta - meni su postapokaliptični / postnuklearni svetovi postali neizmerno dosadni pre izvesnog vremena. To je bilo fensi zamišljati u nekom dobu kada su postojale nuklearne supersile koje su se gledale preko nišana, spremne da zapevaju jedne drugima preko svojih Tzar/B83 mikrofona punjenih gomilom megatona i ideološki nabrijane do ludila, željne da ne dozvole neprijatelju da zavede mrski kapitalizam/komunizam. Do danas sam se toliko toga nagledao, toliko toga doživeo što po knjigama, što po filmovima, što po anime serijama, da mi više tu ništa nije zanimljivo. Sa odličnim Wasteland 2 sam doživeo nekakav poslednji pik interesovanja za tu tematiku, i sada me bukvalno više ništa ne interesuje.
Fallout 4 sigurno neću igrati, možda ću ga probati, ali da sada istražujem šta je bilo po Bostonu kao da je to nešto mnogo drugačije od Vašingtona, Kalifornije, Teksasa ili Nevade, ili gde god smo bili i šta god smo čitali/igrali/gledali, neka hvala. Da se radujem zato što ću da vidim kako je u Falloutu 4 odrađen neki neprijatelj iz Fallouta 2 ili 3, ili da se veselim što sam vauuu dobio power armor, pa nije Fallout Crysis pa da oklop bude zvezda serijala oko koje trebam da đipam opet nakon 15 godina. Jednostavno mi više nije inspirativno. Rečeno je sve što se na tu temu može ili moglo reći. ***. Naravno, ne kažem da bi svi trebali da razmišljaju na takav način, ali takvo je moje viđenje. Dosadno, bre. Treba baš mnogo kreativnosti i žara da se takvo okruženje učini zanimljivim, mnogo više nego što će Bethesda tome da posveti pažnje.
Šteta je samo što se potraga drugova Jova Kapičića i Pavla Savića za uranijumom na Kajmakčalanu završila bez rezultata, pa mi nismo mogli da napravimo jednu debelu. Taj SF scenario bih možda voleo pogledati...