Šta je novo?

Fallout 3 oficijelni thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žali se Interplayu zbog loših poslovnih poteza koji su i doveli do toga da prodaju licencu.

Kad se toliko jedite zbog Bethesdinog Fallouta, šta će tek biti kad izađe Fallout MMO... tu tek neće biti "r" od role-playa, osim grinda i hrčak jurenja za boljim ajtemima. Interplay je inače mrtav ozbiljan da izgura taj projekat, zahvaljujući parama koje su dobili od Bethesde.

A posbno ce da obrate paznju da bude 2D grafika i da sve ostane ko sto je bilo u F1 i F2. Oce trt. Ima da naprave neki World Of Fallout. U vreme kada su ove dve igre izasle PC je bio glavna igracka platforma, pa su igre kao Fallout u ono vreme i mogle da zarade neke pare, jer hteo to neko da prihvati ili ne Interplay je Fallout-e radio da bi zaradio novac a ne da bi napravio uber geek relikviju . Jos uvek je bilo ispipavanje trzista i nije se tacno znalo sta donosi a sta ne novac ( a ruku na srce i nije im zaradio nesto mnogo para). Pa cak i sada kada bi Interplay radio Fallout 3 ne verujem da bi to izgledalo ko sto svi die hard fanovi zele. A sto se Van Buren engina tice cisto sumnjam da bi igra izasla u tom obliku, a da je izasla kupilo bi je onih stotinak hiljada (medju njima i ja) fanova i Interplay bi opet puko zbog lose procene trzista.

Žali se Interplayu zbog loših poslovnih poteza koji su i doveli do toga da prodaju licencu.

Kad se toliko jedite zbog Bethesdinog Fallouta, šta će tek biti kad izađe Fallout MMO... tu tek neće biti "r" od role-playa, osim grinda i hrčak jurenja za boljim ajtemima. Interplay je inače mrtav ozbiljan da izgura taj projekat, zahvaljujući parama koje su dobili od Bethesde.

pa naravno da ce biti pljuvachina, veca nego li ova sada

ako je nesto bilo napljuvano to je onaj fo naslov za konzole... ovo nece biti daleko od toga... hrrk pfuj

vidi se da nemate pojma, iply je ispljuvan poodavno zbog svojih poteza, i sada malte ne pochiva u miru, tu je u stvari josh je undead ali nece jos dugo...

Poslednja izmena:
Iskreno finansiski gledano Fallout i nije bio Interplay-ev dobar potez jer se od njega nisu finansiski obezbedili. Cene razvoja igara su postale neopravdano astronomski visoke. Age of Conan je do sada kostao preko 24 miliona dolara, Tabula Rasa preko 120 miliona dolara a nije povratila ni desetinu ulozenih sredstava. Pre par dana videh da je propao studio koji je radio Titan Quest (iako je to bila shit igra) imali su relativno dobar uspeh i u kritikama i u prodaji ali su opet propali. A to da je H.Caen iz Interplay-a bolid i to stoji, sa takvim covekom nije se ni trebalo ocekivati vise od onoga sto su uradili. Ipak cak i jedna Troika koja je imala legende na celu je propala. Zato mislimda treba da budemo zadovoljni dok jos uvek postoje studiji kao sto su Obsidian, Bioware, pa i Bethesda jer cemo koliko toliko imati dobre RPG-ove.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Au, pa gde si ti bio prošle godine na leto, tad je ovde bio najžešći flejm vor :)
Inače izlazi na jesen. Fala Bogu, da se i to završi više :)

Au, pa gde si ti bio prošle godine na leto, tad je ovde bio najžešći flejm vor :)

Prosle godine kao i pre nje na wow-u, pa sam dosta propustio sto se tice svijeta igara. Ali sam obozavao fallout 1 i 2 i bas sam se obradovao kad sam nacuo da ce izaci i fallout 3, nadajuci se da ce biti pravi nasljednik prva dva dijela. Nisam ni pretpostavljao da ce biti FPS umjesto RPG.

uf uf tad ce tek da pochne :d

kakvih ce tu sve *******cija biti od strane fo fanova, ako nishta bolece me stomak od smeha :)

hahahhaha, kako orginalni komentar sa tog sajta....hahahaha

Anonymous 1 May 2008 at 2:32 pm PST
"You know, truth be told, there was no developer to acquire, so that wasn't even an option."

So ex-troika was already dead at the time? I remember very well them saying how they tried to acquire the license but couldn't because Bethesda's offer was bigger.

You have a funny way of loving Pete to steal a girl from their own parents then dress her up with cute cloths and sell her in the streets for everyones pleasure.

Iskreno finansiski gledano Fallout i nije bio Interplay-ev dobar potez jer se od njega nisu finansiski obezbedili. Cene razvoja igara su postale neopravdano astronomski visoke. Age of Conan je do sada kostao preko 24 miliona dolara, Tabula Rasa preko 120 miliona dolara a nije povratila ni desetinu ulozenih sredstava. Pre par dana videh da je propao studio koji je radio Titan Quest (iako je to bila shit igra) imali su relativno dobar uspeh i u kritikama i u prodaji ali su opet propali. A to da je H.Caen iz Interplay-a bolid i to stoji, sa takvim covekom nije se ni trebalo ocekivati vise od onoga sto su uradili. Ipak cak i jedna Troika koja je imala legende na celu je propala. Zato mislimda treba da budemo zadovoljni dok jos uvek postoje studiji kao sto su Obsidian, Bioware, pa i Bethesda jer cemo koliko toliko imati dobre RPG-ove.

fallout je u svoje vreme doneo finu lovu interplayu uzevsi u obzir koliko su para ulozili u njega, da im to nije bio AAA naslov, i za koje vreme su igru zavrsili i izdali... ono sto je bitno je da je naslov doneo popularnost izdavachu i developerima, to je ono sto ne kapiraju neki danas, da bi im bilo pozeljno da nekada izbace igru u kojoj nece biti jedini cilj kako slagati potencijalne kupce i navatati ih na brzinu vec da nekada daju i developerima odreshene ruke i da nije sve u AAA naslovima vec da i uz manje ulozenih novaca se moze napraviti nesto dobro i da to ima prodju... realno koliko ima AAA naslova u poslenjih ko zna koliko godina a da nisu krsh? premalo.... da je neko pametan da ulozi milionce (ma samo jedan promil od onoga sto ulazu u marketing) u nezavisne indie timove i projekte nema pojma koliko bi ih svi dizali u nebesa...

bethesda je govanjce puno licemera koji se predstavljaju kao nezavisni developeri a u stvari su najgora korporativna ***** od svih na sceni... bla bla bla...

najveci blam je prica da su kupili FO licencu jer eto svi oni mnogo vole FO i onda ga unakaze i naprave nesto sto nema blage veze sa necim sto su oni tvrdili da su voleli na prvom mestu :) lol toliko vole FO da su dali 6 milki za njega i sad ce da ga razvlache i trpaju dok ne obrnu 100 milki... racunica je jasna ;) stvarno ce biti interesantno gledati kako naslov prolazi uz svu kuknjavu i pljuvanje fanova... marketing vs zealots, money vs fans... u toj prichi zna se ko je do sada pobedjivao kada je FO u pitanju :)

Poslednja izmena:
Meni će prvom upravo biti veoma slasno da čitam vašu kuknjavu :) Marketing protiv fanova, ma da nije moguće :d

Da razjasnimo, nezavisan developer je svako ko finansijski nema veze sa gigantima tržišta, ko ne prima keš od drugih, da bi igra nosila reklame Nvidije ili plays best on Core 2™, developer koji neće uzeti keš samo da bi objavio igru na jednoj platformi, veštački je sprečavajući ili odlažući na drugoj. Nezavisnost nije isto što i siromaštvo. Bethesda jeste nezavistan developer, ali ne i siromašan, niti kompanija pred raspadom. Naprotiv, kompanija je nikad jača. Znali su ljudi šta i kako treba, doneli gomilu sjajnih igara i uzeli pare. Uzeće i sa Falloutom. Da oni žive od hvaljenja kvazifanova davno bi stavili katanac i prodavali sve licence da bi isplatili dugove. Ko je beše tako prošao? Ah, pa da, Interplay.

I čega bi uopšte trebala biti garancija "nezavisnost" developera? Da će igra biti bolja? Teško, da ne kažem nikako, pošto to nema nikakve direktne veze. Imamo tonu igara "zavisnih" developera koje su dobre, tonu nezavisnih koje su objektivan krš. Naravno, svima smeta što je Bethesda uspešna, pa se radi o zloj korporaciji. Koja bi još trebala da prepušta licence drugima i udeljuje milostinju. Get over it. Ličite na one smešne demonstrante koji se okupljaju po evropskim zemljama kad god čuju da predsednik Amerike dolazi u posetu, da bi se nakon toga vratili u svakodnevnu rutinu konzumiranja proizvoda tih istih korporacija. I još pričaju za stolom kad se okupe uveče za pivom (koje naravno prave neke fabrike koje uzimaju ogroman keš na tome): "Uh, ala smo mu pokazali", a njemu seva paja. Da ima na hiljade tona kvalitetnih igara koje izlaze svakodnevno, pa još i da kažem da eto neka licenca treba da se prepusti nekim jadničcima. Malo sutra. Hoću kvalitetan naslov, a ono što male Perice zamišljaju da je danas moguće kao što se moglo nekada "sa malim timom i puno ljubavi" danas jednostavno nije moguće.

No, ne sumnjam da će biti kuknjave. Samo napred, udrite :) Vidim, sada vam smeta i što je Bethesda ponudila više para od Troike :D Neverovatno. Tolika mržnja prema Bethesdi dolazi iz proste ljubomore što je jedan svojevremeno ekstremno inovativan koncept pobedio, a tada nije ni bilo pokušaja od strane drugih da naprave nešto slično. Uživajte! Samo mi obećajte da ćete da se jedite i da ćete ovde kačiti produkte svoje nervoze, pa da uživam i ja :)

(Kartmanovim glasom) "Man, how do I reach these kiiidzzzzz" :p

Poslednja izmena:
@Filipenko: Samo mi ovo reci: da li mislis da je dobro da u jednoj igri koja ima izvodjenje iz prvog lica,stavis pauzu,selektujes deo tela na protivniku a zatim gledas animaciju kako ga tvoj lik ubija? Da li je to po tebi Fallout?

bethesda nije nezavisna, njihov vlasnik je Zenimax Media od '99. samo oni zapravo odluchuju sta ce se raditi u bethesdi... valjda je i njima jasno koliki su dupeglavci u Bethesdi i da im je kreativnost slabija strana, te su shvatili koliki je rizik dati njima da kreiraju nesto originalno, pa su odluchili da keshiraju toliki novac za FO licencu koja im apsolutno nije bila potrebna. Jednostavno znaju da je ta licenca cist zicer, da ima razgradjeno gotovo sve pricu, zaplet, okruzenje samo je potrebno to prilagoditi trendu i pruziti svakom da odigra

Par utisaka iz jednog francuskog chasopisa...

"Fade to black and you're now at your tenth birthday, ready to get your Pipboy3000, "the indispensable companion of the modern man". This scene introduces your first social interactions.
You'll go then from a little flirt with a girl your age through the confrontation with a little bully desiring to strip you from your birthday cake, to a surrealist discussion with a schizophrenic Mr Handy.
And there, I feel reassured. The dialogs and the argument with the dumbfuck in the making come right into the series spirit. During your conversation with the little scum, the game offers you ten different dialog options: immediate cowardly capitulation, insult leading to a brawl, lies, [...] spitting on the cake before offering it to him. The list is more than satisfying.
(...)
While I was expecting an outright treason of the Fallout setting, more because of ineptitude than vice, I have the feeling the game is spot on. The ambiance, scenery and lighting of the Vault seem perfectly faithful to the series, with just the right dose of rust to enhance claustrophobia.
(...)
Now here's the point where things get messy. We're going to get onto the thorny problem of the combat. [...] We'll note that the developers repeated ad nauseam that the efficiency of your shots depend on your statistics and that the FPS skills of the player don't have any importance, and that all shots fired in real-time mode will be automatically aimed to the torso. [Here goes a lengthy description of the VATS system]
The idea seems to stand theoretically, but in facts I'm far from convinced. Firstly, during the presentation, either he was wearing a Power Armor and holding a Gatling gun and fighting hordes of super mutants armed with heavy machine guns, bakookas and supersledges or fighting ghouls with a 9mm and wearing just a leather armor, the demonstrator was just standing there, shooting long bursts without using any kind of tactics.
Besides, aimed shots, possible even with a minigun, looked far less effective to me than just "run right next to the baddy and empty my magazine in one burst".
(...)
Regarding monster design, I'm afraid they are completely off the mark. Forget about quirky, clumsy supermutants or weird ghouls with tree branches sticking out their skulls. All you'll get is overmuscular, overarmed orcs and undeads Oblivion style. But that was expected"

edit:
lol ovaj filip bash voli monologe :p

nema ko sta da mrzi bethesdu, korporativni dronovi kontorlisani marketinshkim postulatima prema takvima mozes biti smao indifirentan a smejati se rezultatima njihovog rada jer shvatish kuda sve to vodi na kraju... takvi kao sto su oni smanjuju svakodnevno kvalitet igara ... ono sto boli je sto uz pomoc novca/pr-a/lazi postaju kvazi trend seteri, pa tako recimo nece cuditi da posle izlaska fo3 real time sa pauzom svi odjednom nazovu next gen turn based borbom, lol :) (sto dalje uslovljava da mnoge stavke koje oni reinventuju neki balavi developeri dalje preuzimaju misleci da je to put do uspeha, a ne biti marketinshki mag) ...banalan primer koji oslikava dosta toga i tu mozesh samo da se smejesh dokle ljudska glupost moze da dosegne i da proguta sve to...

Poslednja izmena:
Bethesda jeste nezavisan developer, ono sto je i Bioware bio do onog nesrecne situacije od pre nekoliko meseci. Sa druge strane, jeste zalosno sto vecina igara koja izlazi jeste ovakva kakva je, ali problem je u tome sto se trziste igara povecalo, vise razlicitih profila ljudi sada ima kompjutere za razliku od 1999.god samim tim i nivo inteligencije prosecnog igraca je opao samim tim i zahtevnost igara za koriscenje iste je takodje opala to su ti zakoni trzista i potraznje. A sto se tice indy developera, posto sam i sam clan jednog takvog tima, neverujem da ce pravi mali indy timovi moci ikada da izbace prozivod koji ce moci da parira veliko budzetnim igrama. Cak i ako naprave igru koja ima dobru pricu i sve ostalo tu je onda i grafika i ostala produkcja i marketing. Ne sumnaj da ce takav prozivod doneti neke materjalne prihode ali ne dovoljne da bi se moglo takmiciti sa velikima. Za razvoj iole ozbiljnog projekta treba mnogo ljudi inace bi to trajalo u nedogled, a vecina indy timova okuplja jednog ili dvojicu, maksimum 5 ljudi. Vecina indy timova je koncipirana kao hoby jer ljudi od toga ne mogu da zive pa moraju to da rade u slobodno vreme. Skupio sam grupu ljdui jos negde krajem 2003 godine sa namerom da napravimo igru koju bi mi licno zeleli da igramo, nabavili endzin i sve je krenulo veoma dobro. Ali kada sve slobodno vreme trosis na to i posle par godina sve sto si uradio ne donese nikakve rezultate pomalo gubis volju. Elem najzad dok je par nas gubilo vreme pokusavajuci da uradi nesto veliko brat jednog od nas je sam napravio igru, malu i jednostavnu i ona bi trebalo uskoro da se pojavi.
Evo i linka pa pogledajte ako vas interesuje:
http://www.zoxuniverse.com/
Napominjem da je ovo 95% delo jednog coveka uz malu pomoc par prijatelja oko modelovanja levela i nekih programskih detalja i muzickih efekata.

A sto se Fallouta 3 kao sto sam i ranije rekao igracu ga i mislimda ce biti ok igra. Sad sam posle dugo vremena uzeo da zavrsim Oblivion (jedan od razloga je sto sad imam odlicnu masinu i oblivion radi na samom maximumu detalja) i moram da priznam da mi je veoma zabavan, ne toliko kao Morrowind ali ipak veoma dobar. Iskreno mislim da sada ne bih imao vremena za igru kakav je Morrowind jer on ipak oduzima previse vremena, ponekad mi je trebalo sat i vise da nadjem neku pecinu jer su putokazi koji ti NPC daje bili "idi do jezera, pa tu imas kolibu, pa 10 metra levo uz brdo i ne moz da promasis", djavola ne moz da promasis ubio sam se trazeci neke lokacije.

...banalan primer koji oslikava dosta toga i tu mozesh samo da se smejesh dokle ljudska glupost moze da dosegne i da proguta sve to...

Ne vidim zasto te cudi, pa imas toliko primera oko sebe, toliko toga su nam servirali u zadnje dve decenije, od kada ja pratim i pamtim sta ko govori i obecava, pa ljudi opet veruju i gutaju i veruju... Ne vidim zasto bi sa video igrama bilo bolje. Ja licno sam se nadao da ce od ovog Conana da bude nesto kad ono - mucak, a toliki hype dizu vise nesmem ni jedan site o igrama da otvorim da me neki hvalospev o Conan-u ne zvizne u glavu. Ne sumnajm da ce nesto slicno biti i sa Fallout-om ali cu svoj sud doneti tek kad je budem igrao, pa ako ne valja navise cu da pljujem po njoj. Jednostavo ne ocekujem previse, pa se mozda i ne razocaram toliko.

Inon Zur to Compose Soundtrack for Fallout 3

JBS_portrait.jpg

Pa neke od igara su imale dobru muziku, Baldur's gate i Icewind Dale, a koliko mi se cini i Fallout Tactics je imao sasvim pristojnu igru. A upravo slusam neke njegove kompozicije i ok su.

Poslednja izmena:
po privm utiscima iz onoga sto su neki novinari videli, muzika sakuje big tajm za sada :)

bice ******* totalni ako ne ubace nesto stare mjuze

Poslednja izmena:
e da i po hiljaditi put bethesda nije nezavisan developer... procitajte ljudi po netu, sve je samo dva clicka udaljeno...

sorry za double post navikoh na ruru da se spajaju postovi

Poslednja izmena:
http://fallout.bethsoft.com/eng/downloads/music.html

onaj prvi je svima poznat iz trejlera, i generalno je okej totalno... onako za glavni meni i slicno... o ostalima stavljam kasnije utiske... samo da bude mrachno i ambijentalno sa onim prepoznatljivim ostrim zvucima udaranja o raspali metal truo od radijacije ;)

imaju tri tracka da se preslushaju

edit
kao sto sam i pretpostavio nigde ni traga od mrachnog i ambijentalnog :( sve u svemu nije loshe ali zaista nemas filing da tumarash postinjom u kojoj NECES sresti orkove gobline skeletone i bacati fireball :(

megaton je totalni crap... ono ne lichi ni na sta... nabacani zvuci koji apsolutno nemaju veze sa atmosferom igrom... i josh smarachki bendzo... kao da si u kaubojcu.. bljak

into the wasteland je okej... ali zato sto kada zazmurim izlaze mi slike golih uljem namazanih elfica kako se maze na drvecu i namiguju dok se kikocu zagonetno...

nigde prepoznatljivog zvuka udaranja o cevi, eho efekata, generalno neinstrumentalnih zvukova koji se gube u daljini kao sto su sirene, glasovi, industrijski zvuci i slicno... i naravno militaristichkih bubnjeva nigde... kazem vam ja ovo je da sedish u pesku izujesh chizme skinesh probushene charape zabodesh slamchicu u u gao usne i slasno je zvakoljish izvadish svoj verni bendzo malo prochachkash nos, dobro promeshash medjunozje i onda opletesh...

mada koga briga za muziku pored svih ostalih stvari koje ce biti totalno out of place

za download linkage

http://www.fallout-archives.com/files/f3ost.rar
http://www.fallout-archives.com/files/Megaton.rar
http://www.fallout-archives.com/files/into_the_wasteland.rar
http://www.fallout-archives.com/files/setworld.mp3

Poslednja izmena:
Baldur's Gate, da, medjutim ovaj krompir je pravio muziku za Baldur's 2 to jest dvojku, tu igru sam poceo da igram pa batalio, jer mi se drugi deo nije svidjao. Dok mi je prvi Alfa und Omega sto se RPG-a tice.

koncept artovi... koji nisu fallout...

concept13B.jpg
concept14B.jpg
concept17B.jpg
concept18B.jpg
concept23B.jpg
concept16B.jpg
concept21B.jpg
concept19B.jpg
concept20B.jpg
concept15B.jpg

dal nisu malo zakasnili mozda godinu dana sa izbacivanjem koncepata? igra je gotova a oni jedino sto smeju da pokazu su koncepti... meh...

concept22B.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno