Šta je novo?

F. E. A. R. 2: Project Origin

E ljudi, fear nema AI. Diskutovano vec ranije i objasnjeno. Ko ima fear demo nek proba najobicniji rush. Trigeruju se najobicnije skripte, ja pretrcim napred odakle izlaze i rokam ih, oni trce na poziciju iza mene, kad roknem ove ispred, ovi iza i dalje trce svoj program. Nema nista od AI ovde.

Pa to i ja pričam...Vidim da je nešto sakato u odnosu na keca

iskreno - imam deformitet igranja quake-a! :smash: Prvi deo je isti takav. Oni se nesto tu mrdaju, ti im delis metke u glavu krecu ci se, zavuces se u skroz drugi deo prostorije u mom slucaju refleksno) i sve si ih flenkovo osim onih gore po tersama ako ih ima.. Ovi ostali se spustaju na stepenice bio ti na ulazu (predvidjeno) ili pretrcao na drugi kraj (flank - nepredvidjeno). Ultra lako. Kad naviknes na necije eraticne pokrete u MP q3 ili UT ovo je smesno.

edit: danas sam drugu pokazivao demo, trajao je oko 4 minuta.

Poslednja izmena:
koja igra ima AI? .... nijedna

Chessmaster :smoke:.

Ma, ja bih tu ubacio i poneki randomize().

E ljudi, fear nema AI. Diskutovano vec ranije i objasnjeno. Ko ima fear demo nek proba najobicniji rush. Trigeruju se najobicnije skripte, ja pretrcim napred odakle izlaze i rokam ih, oni trce na poziciju iza mene, kad roknem ove ispred, ovi iza i dalje trce svoj program. Nema nista od AI ovde.
edit: iskreno receno, kao iskusan quake igrac ni prvi deo mi nije bio izazovan, skripte su provaljive iz aviona, ne razumem sada, kao ni onda, opstu pompu oko nadrkanog AI-a koji nesto radi, samo ga flenkujes i to je to.

Mirror's edge. Malo o Ai skriptama.
Jedan od poslednjih nivoa, kada sa vrha IV sprata treba da se stepenicama spustis u prizemlje i izadjes kroz roll vrata. 2h sam pokusavao da ih prodjem i stalno su me kokali. Iz ocaja sam probao da sve pretrcim i tutanj na vrata.
Uspelo mi mje iz prve.
" Bežanome, majka ne place".

Poslednja izmena:
^Mogu bez problema da se pobiju svi...samo otimati SMG-ove i za ove u prizemlju mitraljez...a inace je i predvidjeno da svaki fajt mozes odraditi bezanijom i tu nema nista lose.

A ovo sto rece Gx, je normalna stvar sa igrama koje imaju skriptovan AI...cim ne igras kako je "predvidjeno" mozes videti svakojake anomalije...botovi koji pucaju negde bez mozga a ti skakuces naokolo i kundacis ih u vugla, i tako to...
Jedino zavisi od developera da dizajniraju nivo da takve situacije ne mogu da se dogode, tipa zatvorena vrata dok su botovi u prostoriji, veci damage, da ne moze tek tako da se istrci, i sl...
A to opet moze da bude smesno kao sto je bilo u CoD4...tamo je moglo da se vidi sve i svasta.

FEAR 2 bice u svakom slucaju mnogo dobra igra.ali ono sto je evidentno da se igre polako degradiraju gube na komleksnosti,polako se priblizavaju fliperima,samo klik i odma udri,jer cilj izdavaca je da se priblizi sto vecoj "masi", odnosno casual gejmerima.Nisam mislio da su igre drasticno krenule nizbrdo ali ove stvari su evidentne.

Here, here!! igrao sam demo 20 min, od starta se vidi ta to nije vise onaj stari FEAR... svetlo plavi HUD, sve sija slasti i pise na ekranu... igra previse sarena i svetla cak i brightnes spustis na najmanje podnosljvo... neje mi jasno zar je toliki problem game designerima da prerade HUD za PC izdanje, uzas

Eh sad zalish se za HUD, to lako ce doci neki texture mod i preradice to.

^ Meni trejler nije nista posebno, jedino sto se pojavljuju oni gmazovi, dakle necemo ubijati samo Replica forces :) ja sam svoj sud vec doneo na osnovu demo-a a to je da ce ovo biti jedno intenzivno :p sp iskustvo, jedva cekam 10.02.

Skinuo i presao demo, i svidja mi se... Samo me zanima... Je 'l ce sve igrice ubuduce za PC da imaju one dve crne strafte...

Ja sam 100% siguran da ce final imati pun 16:10 aspect...

Demo je odličan (pravo "prženje")- zamerka previše jednostavno "sve je na izvol´te" (kao što napisa aco10).

Čekamo full verziju :)

Kad ce ta ful verzija i koje godine nema se vise braco sta igrati.

Upravo to svi imamo svoje ukuse ko sta voli.Ispada da bi covek imao sta da igra mora imati i ixbox,ps3,i racunar.

Izašla Full verzija ali na Ruskom ... još nije osposobljena ... .
Teška je poprilično: 11.55GB

Poslednja izmena:
Izašla Full verzija ali na Ruskom ... još nije osposobljena ... .
Teška je poprilično: 11.55GB

Ako je ovo stvarno tačno, počinju da me nerviraju više...Mislim koj qr*c su stavili u tih 11,5 GB... Full HD animacije u RAW formatu, revolucionarni AI (pa im zato teba toliko prostora) ili je to zbog onog filmskog efekta ;)... i kako planiraju da distribuiraju igru...na Blu Ray-ju :mad:

Šta se to toliko promenilo pa im više, ne jedan, nego ni dva SL DVD-a nisu dovoljna... :mad:

Poslednja izmena:
^
Izacice sigurno neki ripped release za nas sa jeftinim ulaznicama (i malim hardovima :D)
I mene to nervira, al jos malo dok se omasovi Bly-ray pa cemo se onda opustiti godinu, dve :)

Poslednja izmena:
Ma ok je to. Nego meni nije jasno za šta im je potreban toliki prostor. Gde je tu optimizacija po pitanju količine podataka... jel rade distribuciju na 5 različitih jezika... Koliko mi se čini niko o tome ne razmišlja, nego kada su se omasovili DVD -evi, hajde da izdajemo igre na 4,7GB.. U pojeftinili DL DVD-evi, ništa, onda idemo na 8,4GB... Vidi pojavio se Blu - Ray, strava, sad ćemo da se iživljavamo...:wall:
Ja stvarno mislim da je njima dovoljno max 2 CD-a za bilo koju grafički ne revolucionarnu igru (jel valjda grafika najviše zauzima prostora + zvuk), ali evo da ne budem škrt, dao bi im i celih 4,7GB, ali ovi ga stvarno preteraše...

Ma ok je to. Nego meni nije jasno za šta im je potreban toliki prostor. Gde je tu optimizacija po pitanju količine podataka... jel rade distribuciju na 5 različitih jezika... Koliko mi se čini niko o tome ne razmišlja, nego kada su se omasovili DVD -evi, hajde da izdajemo igre na 4,7GB.. U pojeftinili DL DVD-evi, ništa, onda idemo na 8,4GB... Vidi pojavio se Blu - Ray, strava, sad ćemo da se iživljavamo...:wall:
Ja stvarno mislim da je njima dovoljno max 2 CD-a za bilo koju grafički ne revolucionarnu igru (jel valjda grafika najviše zauzima prostora + zvuk), ali evo da ne budem škrt, dao bi im i celih 4,7GB, ali ovi ga stvarno preteraše...

Slazem se preteruju ali mora se nekako pare uzimati ,evo ja stavio da skidam igru tacno 11,3gb

Poslednja izmena:
Meni ne pada na pamet da skidam 11gb i jos russian. Sacekacu neku skulpturu koja ce biti bar upola manja...

Pa ako sam platio ADSL ... neka bar nešto korisno radi :D

Kako ce kod mene raditi FEAR 2, moze li na high?;) Makina je amd athlon x2 [email protected], ATI HD3850 512MB@780/2050, 2gb ram... :wave:

Što piaš dal će da radi?Kad se zna da na tako jakom kompu ima da radi u fulu samo tako:)

Ti to ozbiljno ili me yeyas?:) Nije da ti ne verujem, al u fulu... bas ga pretera!:d:wave: A pitam jer ne znam koliko je zahtevan.

Poslednja izmena:
Zavisi na kojoj rezoluciji planiras da se igras ;).
Na 1280x1024/1440x900 moglo bi mozda na high.
Na 1680x1050 na high zaboravi ;).

Vrh Dno