Šta je novo?

Eyefinity-zvanicna tema.

Something old:

Something new:

Znaci moram jos dva monitora da kupim :), boze ati je brukaaaaa

...

Koliko znam, ovo je sad moguće i sa Nvidiom...

^ super, napravi na Nvidiji i okaci temu da vidimo :)

Moguce je i sa GTX 2xx serijom. I radi samo ako su karte u sli. Bar ja mislim da je ovako.

Da, to moze od 2xx serije i novije, i da- trebaju dve kartice, ili jedna dual-chip. Dosta off-a...

ovaj widescreen gaming izgleda stvarno impresivno... i ja razmisljam o ovakom nekakvom setup-u ali se jos dvoumim da li ovo da sklepam ili da idem na 42" tv pa da ga koristim kao glavni monitor.. naime ja vec imam jedan viewsonic vx2433mw na kojem mi dosta debelo deluje ova postranicna ivica.. kad bi dodao jos 2 komada cini mi se da bi bilo previse odvojeni jedan od drugog.. vidim da si ti to resio donekle preklapanjem ivica sto nije lose uopste.. mozes li mi reci koliko je sirok taj side edge na monitorima? da uporedim sa mojim.. i jos jedan info mi treba a to je kolika ti je sirina stola tj koju radnu povrsinu zahtevaju 3 ovakva monitora (dosta sam ogranicen)? meni bi najvise trebalo zbog simulacija voznji.. nekako me fps sa 3 monitora odvraca..kakav je tvoj dozivljaj ? vozio bi iRacing, F2010 i mozda LFS.
pozdrav!

Mene jedino u celoj prici smara sto MORA da se ima Displayport monitor (ili onaj aktivni adapter koji je skup). A jedino sto me smara jos vise je sto je kod nas ponuda takvih monitora ocajna - u smislu da je nemoguce kupiti 3 spolja ista monitora, bar jedan da ima displayport, da su fullhd..i da ne kostaju bogatstvo....

Za ovo je keva Samsung P2450H 3 kom, ram mu je idealan. Za to treba oko 70.000 ili 47-48 ako imas vec 1. :).

Poslednja izmena:
@GloryHunter ne mora se imati DisplayPort monitor niti aktivni adapter.. bilo koji Displayport to VGA adapter radi poso.

Ja spremam komponente za Eyefinity.
***, kupio sam zeni auto prosle nedelje pa se nema i za sav hardware na gomili. A i kokpit mi jos nije gotov tako da ne bih imao ni gde da stavim monitore. Zasad sam nabavio 2 identicna monitora a treci jos uvek trazim. DP na DVI adapter je stigao. Jos GPU da zamenim..... i veselje...
Zena dobila svoj auto (da ne grebe ovaj "glavni") a ja svoj kokpit. Svi srecni :D :D

BTW Ako nekom treba, imacu ja DP na HDMI adapter viska. Kupio sam ga za svaki slucaj ako ovaj prvi ne radi. Nisam ga ni otvorio ni probao.
Ako radi, kostace vas koliko je i mene preko.

ovaj widescreen gaming izgleda stvarno impresivno... i ja razmisljam o ovakom nekakvom setup-u ali se jos dvoumim da li ovo da sklepam ili da idem na 42" tv pa da ga koristim kao glavni monitor.. naime ja vec imam jedan viewsonic vx2433mw na kojem mi dosta debelo deluje ova postranicna ivica.. kad bi dodao jos 2 komada cini mi se da bi bilo previse odvojeni jedan od drugog.. vidim da si ti to resio donekle preklapanjem ivica sto nije lose uopste.. mozes li mi reci koliko je sirok taj side edge na monitorima? da uporedim sa mojim.. i jos jedan info mi treba a to je kolika ti je sirina stola tj koju radnu povrsinu zahtevaju 3 ovakva monitora (dosta sam ogranicen)? meni bi najvise trebalo zbog simulacija voznji.. nekako me fps sa 3 monitora odvraca..kakav je tvoj dozivljaj ? vozio bi iRacing, F2010 i mozda LFS.
pozdrav!

Za 42" tv ne znam sta da ti kazem, nisam imao prilike niti sta da gledam na njemu ili da igram... debljina ivice na lg-u 22mm, dok je na philips-u svega 15mm, medjutim bitna je i zadnja strana monitora:

Philips iako ima tanje ivice, malo je deblji iz profila, pa malo odskace napred.
Sirina mog stola je 1.25m, a minimalna potrebna sirina je 1.18m

A sto se tice tipa igre apsolutno je nebitno, bolji je dozivljaj u svakom slucaju.Skoro sam obrnuo crysis, i mogu ti reci u onom brodu kao da si upao u film "8. putnik" :S:.

Za ovo je keva Samsung P2450H 3 kom, ram mu je idealan. Za to treba oko 70.000 ili 47-48 ako imas vec 1. :).

Nije bas kombinacija sa tri 2450 za eyefinity, jer ima ovaj providni plasticni okvir okolo, i to mu povecava ivice 4mm.

Ja spremam komponente za Eyefinity.
***, kupio sam zeni auto prosle nedelje pa se nema i za sav hardware na gomili. A i kokpit mi jos nije gotov tako da ne bih imao ni gde da stavim monitore. Zasad sam nabavio 2 identicna monitora a treci jos uvek trazim. DP na DVI adapter je stigao. Jos GPU da zamenim..... i veselje...
Zena dobila svoj auto (da ne grebe ovaj "glavni") a ja svoj kokpit. Svi srecni :D :D

BTW Ako nekom treba, imacu ja DP na HDMI adapter viska. Kupio sam ga za svaki slucaj ako ovaj prvi ne radi. Nisam ga ni otvorio ni probao.
Ako radi, kostace vas koliko je i mene preko.

cheers

Poslednja izmena:
re

hvala na brzom i kvalitetnom odgoovru!
Sirina ivice mojeg monitora je 1.4 cm, valjda to nije presiroko uzimajuci u obzir da jos 1.4 cm dolazi sa druge strane ali ipak ce se malo preklapati pa kolko tolko svesti na max 2cm ne ? e da, kad smo vec kod dimenzija ako ti nije problem da premeris koja ti je dubina stola tj. sirina? cini mi se da je moj sto dosta uzi, pa zbog volana i toga pitam.
malo mi nije jasno oko ovog tvog setupa jer je centralni monitor 24" dok su lateralni po 22" a velicina screena je ista? dakle koji su onda 24" ili 22" ? :D ili sam ja tu nesto propustio..
koliko si platio i gde si nasao DP to VGA active cable?
sirina stola mi je tacno 120cm s tim da mi ne moze viriti stranica lateralnih monitora od prozora.. bice na knap bas bas..
@soko koliko me sluzi moje skromno znanje, nece ti raditi tvoj pasivni DP to HDMI kabel na zalost, samo radi DP to VGA iz ne znam kojeg razloga, ako nisam u pravu neka me neko ispravi.
hvala, pozdrav!

Dubina stola je 0.7m, mada za voznje nije potrebno toliko, ja sam priblizavao monitore na nekih 0.4m, jer mi je tako bio bolji dozivljaj sa volanom.
A ukupna sirina samih monitora je nekih 1.33m, ako bi ti isao na uze morao bi malo vise da iskosis ove sa strane, tako da ne znam da li bi ti se svidelo kako ce to da izgleda.

A za velicinu slike, to je malo opticka varka, jer su 22-ke malo blize, i plus na svakom monitoru je ista rezolucija.

Adapter sam nabavio jos u junu, poslala mi je sestra iz UK, izasao je nekih 35/7e, aktivni dp to vga, znaci bitno je da bude aktivni, razlika izmedju aktivnog to vga i to dvi, je to sto to dvi ima i dodatno napajanje preko usb, mada cini mi se da je powercolor izbacio singl link(rez. do 1920x1200) dvi bez potrebe za dodatnim napajanjem, sve u svemu mora da bude aktivni.Sem ako nije neka posebna izvedba karte i gde je to naglaseno, ali takvih je vrlo malo,

Poslednja izmena:
blago nekima od vas :smoke:
nisam nikad pratio teme o eyefinity tripovima ali kapiram da ce poceti da izbacuju monitore koji se savrseno uklapaju,dakle bas sa eyefinity,da ova prelazna lajna bude zanemarljiva[ako se vec nisu i pojavili:-devil-:]

Ja sam si obezbedio 3 Iiyame 2712hds za Eyefinity, jos se samo vija DP adapter da moze da povija 3-ci monitor na DVI u 1920x1080 bez nekih problema.

Display port na vga me ne zanima, ja vidim razliku u kvalitetu slike izmedju vga i dvi(pogotovo u gradijentima)

3x27"!!:zgran: Ti ne moras u solarijum :D :D

Hoces da ti posaljem ovaj DP na HDMI da probas? Ne verujem da ce da izgura toliku rezoluciju ali ja ga ionako vozim u autu - ne naplacujem probu (ako mi posaljes one CST pedale na jednomesecni test :p).
Mozes za probu i da spustis na 3x 720p recimo. Cisto da vidimo da li uospte hoce da radi kroz taj pasivni adapter.
Dodji sutra ili u nedelju do NS-a. Tamo sam ceo dan.

27" je taman, na manje ne bih isao.Presao sam sa 24", rezolucija je ista, samo su pixeli veci, mnogo prijatnije i lakse za gledati iz daljine(oci su mi na 100cm od monitora - ako je to daljina uopste :D )

Cucemo se za adapter, jos mi nije stigao zadnji 3 monitor, 2 su kod mene.Planiram da cu sve kompletirati do Ng ili tu oko Ng.

Jos nemam pravu predstavu koliko ce to mesta da zauzme, probe radi postavio sam 2 monitor pored, i vec tako izgleda ogromno, za 3-ci cu morati naruciti novu gornju plocu stola :)

Za trampu, cu razmisliti :p

Mogu li da koristim eyefinity na 2 monitora? KOnkretno na dva benqa 2420HDB i 2420HDBL? Nisu isti modeli, razlia im je samo u ekranu, pa se pitam da li će to da me zeza? Da li opšte mogu da koristim ef na samo 2 monitora ili moram minimum 3 da imam?

Naravno da mozes :), barem da steknes dobar utisak o cemu se tu radi ,).

Mogu li da koristim eyefinity na 2 monitora? KOnkretno na dva benqa 2420HDB i 2420HDBL? Nisu isti modeli, razlia im je samo u ekranu, pa se pitam da li će to da me zeza? Da li opšte mogu da koristim ef na samo 2 monitora ili moram minimum 3 da imam?

Mozes ali je glupo jer ce ti okviri biti na sredini ekrana.

Po meni kombbinacija kao kod Rapture-a je najbolja.

Neka tri 22" monitora na primer jeftinija.

I ja bih uzeo treći, ali nema se posle nove konfe :)

[YOUTUBE]vXXSqce04fE&feature[/YOUTUBE]

^ i ne ukljuci ga... pih.

1800$

Samsung MD230X6 6 x 23" Display Array ~ $3649

samsung%20array.jpg

Nazad
Vrh Dno