@PJ:
Ako je PB deklarisanih 10000mAh, to je efektivno (za punjenje) 6300mAh u najboljem slučaju. Ne znam kakvu bateriju koristiš tj koji telefon, neki od novijih smartfonova se može napuniti najviše dva puta. Opet, sve su ovo optimalne vrednosti.
Ne znam mnogo o PB ali sam "doktorirao" 18650 baterije koje se u njih stavljaju 😉 Svim no-name opcijama veoma brzo opadne kapacitet nakon što se neko vreme forsiraju, a u zavisnosti od tipa veze crkavanje jedne ćelije može i drugu da pošalje u aut. Zato je takva PB dobra opcija za nekoga kome treba retko i ne intezivno punjenje, ali taj posao bi završavale i sve druge PB koje možeš kupiti u radnjama opreme za mobilne. Za bilo kakvu ozbiljniju upotrebu takav PB je no-no opcija.
@N1tr0: Samsung iliti LG, kao najbolji proizvođači 18650 baterija (koje se inače kao ćelije stavljaju u PB, baterije za laptop itd...) ne mogu da na 2 godine garantuju rad i kapacitet svojih ćelija, ali će ti Coolpad sa fiskalnim računom to garantovati 😀 Ti si zaista šampion logike 😀