Šta je novo?

Externe baterije (generic)

Ja porucio bratu juce sa banggood, onu tanku od 5000 i poslali su je

Sent from my Z5
Da li ti je ikad stigla baterija? Meni refund stigao jutros iako su navodno poslali bateriju i vratila im se u Kinu sto nema sanse za 3 nedelje!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Stigla mi je, inace mislio sam da je manja....jeste tanka ali i dugacka

Sent from my Z5

Ljudi gledam sad na kupujemprodajem power bank baterije 10 000 mah oko 700,800 din ? Je l to vredi kupovati ? Je l moze da istera bar 2 punjenja ili realno nema ni 2000-3000?

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

Ni pod razno :)
I ove sto VIP deli su jedva 3000 realno (napuni mi vise od celog S5) nisu toliko malo :)

Ja sam rekao najjeftinija pristojna baterija je coolpad bigboy koja je deklarisana na 10k a realno je oko 7-8k, zato sto se kupi za oko 2900 ali imate 2 god garancije sa fiskalnim :) Ako kupujete bez garancije originalni xiaomi je best buy ali isto tako i macka u dzaku bez garancije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dve godine garancije na bateriju? Pa to ni Samsung ne daje :D Prestani da obmanjuješ ljude svojim konstrukcijama, sa tom baterijom za neki mesec mogu samo da napune fotoaparat pa da se slikaju.

Meni bi trenutno odgovaralo i da isljaka par dana svega za taj kes...samo da znam da za toliko mogu bar jednom ili 1,5 x do 100% da sigurno s njom isteram :) sve preko bilo bi bonus ...

Sa baterijom od 700-800 da napunis telefon? Mozda Nokia 1110 :) Ni Arc S nece proci.

Ahahahaha je l realno da su bas toliko djubre... Nadjoh'samsung' 30 000 za 1200 din :`DDDD

Veleprodajna cena Samsung 18650 baterije je oko 3e, a takve 3 ili 4 treba da se spakuju u powerbank od 10000mAh. Ako misliš da je neko uspeo da ih sa sve kutijom i elektronikom zapakuje i prodaje za 1200din, samo napred. Btw, sve eksplozije mobilnih telefona, elektronskih cigareta i howerboardova koje si možda video na netu su nastale upravo zbog tih loših baterija.

Ahahaha ma opusteno,kapiram vas skroz :) nego se ponadao da mogu da zav posao jeftinije ali ....

Pa nije to nesto "fensi" gde "marke" kostaju puno jer su marke (a Xiaomi i nije bas bila neka marka, a imala je jaku cenu naspram ostalih "kineza"). Tako da ono sto kosta mnogo manje nego Xiaomi slicnog kapaciteta stvarno ne vredi.

A to Samsung 30000 je vec total fals za 1200 :)

Potrazi od nekoga ako je skoro produzio VIP ugovor, ona baterija je bas taman sta ti treba. Realno oko 3000-3500mAh ima (tj. napuni 120% od S5 baterije bez problema). A jeftina je i bas zgodna.

Nasao neki kodak 2600mah 1100 din ,nije bas sta mi treba ali bar znam da necu da se zapalim :D

2. Denver 6000 kao sa 2700 na 1800 din spustena

3.ms industrial 5200 1490

4.neka omega 5000mah 1490.

Je l bi neko rizikovao ili da idem na kodaka...za njih ne verujem da idu daleko ispod deklarisanih 2600 pa valjda izvucem bar sigurnih 60% :)
U recenzijama hvale i ove ostale kao ...

Oko 70% mozes ocekivati max. na 5V, posto su u najboljem slucaju deklaracije na 3.7V. Ovo vazi i za Xiaomi, 10000mAh *3.7/5 je kapacitet za punjenje telefona.
A realan kapacitet kod tih baterija jeftinih je jos manji. Znaci 2600 je ~1900 na 3.7V, a ako je neka jeftina to nemas ni 1000 mAh :)

ako ima neko ko bi pozajmio iz beograda vipov powerbank da istestiram realan kapacitet posto imam uredjaj za merenje kapaciteta baterija pa da napunim powerbank do kraja i onda pustim da punim preko powerbanka i gledam na ekranu realan kapacitet
pozdrav

Dve godine garancije na bateriju? Pa to ni Samsung ne daje :D Prestani da obmanjuješ ljude svojim konstrukcijama, sa tom baterijom za neki mesec mogu samo da napune fotoaparat pa da se slikaju.

Ne znam za garanciju (kupio sam u WinWin), ali da je kapacitet odličan, tu nema šta. Nekoliko punjenja i dopunjavanja i baterija i dalje nije prazna. Nisam je mnogo koristio, možda 20-ak ciklusa od letos, pa ne znam u kakvom je sada stanju, ali za varijantu uđeš, platiš, račun, nosiš, baterija radi odlično. Nemam nameru da koristim telefon 7 dana na eksternu bateriju, a za vikend bez utičnice mi je sasvim dovoljna.

Mozda bi bilo dobro da se upoznas sa zakonom o zastiti potrosaca i necim sto se zove fiskalni racun. I ne nasedaj na izjave prodavaca da se to racuna kao potrosna roba pa je 6 meseci, posto oni to ne mogu da dokazu, a u tom slucaju zakon stiti potrosaca. Dakle - ako imas problem sa baterijom zoves inspekciju i resis, mada uvek stvari rese pre inspekcije...

Sent from my iPhone using Tapatalk

@PJ:
Ako je PB deklarisanih 10000mAh, to je efektivno (za punjenje) 6300mAh u najboljem slučaju. Ne znam kakvu bateriju koristiš tj koji telefon, neki od novijih smartfonova se može napuniti najviše dva puta. Opet, sve su ovo optimalne vrednosti.
Ne znam mnogo o PB ali sam "doktorirao" 18650 baterije koje se u njih stavljaju ;) Svim no-name opcijama veoma brzo opadne kapacitet nakon što se neko vreme forsiraju, a u zavisnosti od tipa veze crkavanje jedne ćelije može i drugu da pošalje u aut. Zato je takva PB dobra opcija za nekoga kome treba retko i ne intezivno punjenje, ali taj posao bi završavale i sve druge PB koje možeš kupiti u radnjama opreme za mobilne. Za bilo kakvu ozbiljniju upotrebu takav PB je no-no opcija.

@N1tr0: Samsung iliti LG, kao najbolji proizvođači 18650 baterija (koje se inače kao ćelije stavljaju u PB, baterije za laptop itd...) ne mogu da na 2 godine garantuju rad i kapacitet svojih ćelija, ali će ti Coolpad sa fiskalnim računom to garantovati :D Ti si zaista šampion logike :D

Poslednja izmena:
@cubis garanciju msm da retko kada daje sam proizvodjac vec je daje uvoznik,tj. mora da postoji ovlasceni servis,a na to ga upravo zakon obavezuje :) a sto je teorija jedno a praxa u nas srba drugo ...to je prica za sebe... Tako da izbegavajte te medjusobne prepirke dajte nesto konstruktivno poput ovog tvog dela o celijama:))

Ova konkretno priča nije iz one "samo u Srbiji" varijante koju ovde toliko vole da eksploatišu. NIGDE U SVETU ne postoji garancija od 2god na externu bateriju, tj na baterijsku ćeliju unutar nje.
A podsetiću na ono što sam pisao pre neki dan, mislim da je u nekoj drugoj temi bila priča o PB baterijama: sve eksplozije i zapaljivanja howerboardova, elektronskih cigareta, na kraju krajeva i Tesla automobila, bile su uzrokovane lošim 18650 ćelijama unutar uredjaja. Nisu bez razloga zabranjene za komercijalni avio saobraćaj, ja se tu sa no name varijantama ne bih igrao ni za džabe.

Post 1010 - prvi od 327 Cubisovih postova da ima ista korisno.
Kako 6300 doduse? 10000x3.7/5 je 7400. Jos nekih 7% za konverziju i to je opet oko 7000. Xiaomi bas i predje 7000 'mobilnih mAh'.

Pisao sam to u ovoj temi X puta...
Uostalom na svakom Xiaomi Powerbank-u stoji jasno taj podatak.

Kako to ide, @alfaunits: podeliš sa 3.7 pa pomnožiš sa 5!? Phahahaha pa nije to voda koju presipaš iz jednog kanistera u drugi :d
Procenat iskorišćenosti je nekih 62-63%, Xiaomi konkretno navodi 6250mAh na tom PB-u od 10000mAh.

Xiaomi tvrdi 92-93% conversion rate, tj. 7-8% gubitaka. Kakvih 62% sada?:)

@Nemanja, ako nije u prvom postu kao deo FAQ-a, daj link :)

uploadfromtaptalk1482843674028.jpg

Oko 6900mah

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Otprilike koliko i rekoh.
Ogromna razlika je izmedju "62% iskoriscenosti" i realnosti, a ona je razlika od 30% :)

Xiaomi tvrdi 92-93% conversion rate, tj. 7-8% gubitaka. Kakvih 62% sada?:)

@Nemanja, ako nije u prvom postu kao deo FAQ-a, daj link :)
Ipak nisam u ovoj temi, ovde sam pisao sano za brzinu punjenja i merenje kapaciteta.
Evo ti ovde pogledaj kako se računa:
http://banggoodblog.tumblr.com/post...ret-marketing-trick-behind-powerbank-capacity
Onda na izračunatu vrednost dođeš efikasnost i dobiješ realni kapacitet :)

TL;DR
Kapacitet na Y volti = zbir kapaciteta svih baterija x napon tih ćelija / Y

Obično se ubacuju baterije sa 3,7V i kapacitetom od 2.500 mAh a traženi napon (telefoni i slično) su na 5-5,1V pa kad se to ubaci u jednačinu za Xiaomi se dobije 7.400 mAh. Efikasnost za ove nove PB piše da je 93% što mu dođe realnih 6.882 mAh na 5V.

Poslednja izmena:
Pa ja sam isto to i rekao :D 10000 mAh (ili koliko je vec koji PB) *3.7/5 je mAh na 5V, koliko koriste telefoni, i jos conversion rate se doda.
"Kako 6300 doduse? 10000x3.7/5 je 7400. Jos nekih 7% za konverziju i to je opet oko 7000. Xiaomi bas i predje 7000 'mobilnih mAh'. "
i iskustvo u ovoj temi to isto kaze, Xiaomi ima oko 7000mAh.

Vrh Dno