Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Ne bi me cudilo da koci do boxa posto aplikacija exe tv je stb emu prepravljen koji simulira mag250 ili 254.
Pozdrav

Послато са LG-H340n уз помоћ Тапатока

Imaju drugi uredjaj koji mogu da mu daju ako je to. Drugar nema android. Ali moze samo preko kabla da se zakaci.

Nikako da mi odgovoris odakle si. Da li je tvoj interes da raskines ugovor ili da resis problem? Sta ako ti je problem samo do rutera, ili do nekih tvojih instalacija? Nisu oni *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i da ti ne daju neko resenje ako je do njih problem.

Ako ti je android vezan na wireless, vezi ga kablom da ti ne zeza. Koliko je udaljen ruter od androida i tvog kompjutera? Vidi menjaj frekvencije. Istrazi malo.

Nisam ni video pitanje. Ja sam iz Prokuplja. Menjali su rutere i ovaj android box i isto je, menjali su i kablove i nista.

Eto kako radi Dota 2 i od tada je i ne igram na Exe vec vucem Telekom od komsije za te potrebe a iptv ima svakakve probleme i desavaju se uvece eto linka sa yt jednog od gomile problema

https://www.youtube.com/watch?v=KGiHe7eLqFI

Imam jos preko 100 slika i preko 30 snimljenih videa

Prilozi

• 13.3.18.jpg
    13.3.18.jpg
    696.8 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Covek je rekao da mu preko dana radi OK a da uvece i u popodnevnim casovima radi lose sto znaci da je wireless mreza u to vreme preopterecena.

Covek je rekao da mu preko dana radi OK a da uvece i u popodnevnim casovima radi lose sto znaci da je wireless mreza u to vreme preopterecena.

Upravo tako, uvece ne moze da se gleda iptv, tj ponekad samo, pitanje oko ip ne znam evo nekih testova

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    605 KB · Pregleda: 59
Kako je tebi kompjuter zakacen na ruter, preko kabla ili preko wireless-a?

Ma druze imam internet i racunar vec 15 god mozda, znam na sta mislis i sve sam probao, sada je na mreznom a probao sam i wifi isto je nije do mene... a i ne znam kako moze biti do mene kad sama iptv pocne da zeza uvece....

Igram CS Go I Dota 2 i nemoguce je na Exe, kad zakacim komsijin box (wifijem) sve radi kao sat, nema packet loss, naravno radi se o original igrama na Steam-u

Poslednja izmena:
Da je do STB-a ili rutera ne bi mu radilo valjano ni preko dana dajte malo logike. Normalno je da je u popodnevnim casovima i uvece znatno veci saobracaj sto gusi mrezu jer nema dovoljan kapacitet iz nekog razloga.

A sta ako oni mogu da dokazu da je sa njihove strane sve u redu?

Kako mislis da mogu da dokazu da je sve u redu kada decko vec 6 meseci ima problema? Kad je i sam postavio ovde video sto je snimio kako mu radi tv i kad ima preko 100 slika za svo to vreme? Kad je i sam pisao ovde da su dolazili i menjali mu rutere i proveravali kablovi pa su mu cak rekli da mu ne valja komp! Zar stvarno mislis posle svega toga da je moguce da je problem do njega a ne do njih?

Problem je u tome sto oni na jednu antenu nakace sto vise korisnika i kad i kad svi ti korinici upadnu net pocne da zeza a kada nema korisnika na mrezi internet radi. Problem je sto treba da uloze u infrastrukturu a ne da nakace sto vise korisnika na jednu antenu i da samo traze da im se placaju racuni a da ti nemas internet i da ti sve zivo secka, koci, pada brzina, puca net.... Jer ako ti placam ja lupam 2000 din za tu brzinu hocu da imam tu brzinu i to je to. Niko od njih ne trazi nista vise vec samo ono sto su duzni da ispostuju. A ako vec nece to da ispostuju ili ne mogu kako god, onda su duzni da raskinu ugovor decku bez penala jer kao sto je i sam rekao kod njega nema opcije za optiku.

Poslednja izmena:
Budi siguran da je na mreznoj. Nemoj nikako da se vezujes na ruter i na wireless i na kabal u isto vreme, to ume mnogo da pravci problema. Ako si na kabal, iskljuci wireless da se ne kaci na ruter.

Moja teorija je bila da si na wireless vezao komp i na wireless vezao android. Ako vezes android na wireless onda je to veliki problem za wireless ako nemas neki ultra dobar ruter.

Takodje, pinguj njihov gateway i svoj lokalni gateway pa uporedi gde je loss. Ako oni tvrde da je sve ok, onda je samo lokalno kod tebe nesto, daj da ti pomognemo da resis i to ako neces sa njima.

Ako samo zelis da raskines ugovor, da bi presao na box, onda trazi nek ti naplate najminimalniju naknadu, raskini ugovor i toliko, posto tu nema exe net optika kod tebe.

Kako mislis da mogu da dokazu da je sve u redu kada decko vec 6 meseci ima problema? Kad je i sam postavio ovde video sto je snimio kako mu radi tv i kad ima preko 100 slika za svo to vreme? Kad je i sam pisao ovde da su dolazili i menjali mu rutere i proveravali kablovi pa su mu cak rekli da mu ne valja komp! Zar stvarno mislis posle svega toga da je moguce da je problem do njega a ne do njih?

Problem je u tome sto oni na jednu antenu nakace sto vise korisnika i kad i kad svi ti korinici upadnu net pocne da zeza a kada nema korisnika na mrezi internet radi. Problem je sto treba da uloze u infrastrukturu a ne da nakace sto vise korisnika na jednu antenu i da samo traze da im se placaju racuni a da ti nemas internet i da ti sve zivo secka, koci, pada brzina, puca net.... Jer ako ti placam ja lupam 2000 din za tu brzinu hocu da imam tu brzinu i to je to. Niko od njih ne trazi nista vise vec samo ono sto su duzni da ispostuju. A ako vec nece to da ispostuju ili ne mogu kako god, onda su duzni da raskinu ugovor decku bez penala jer kao sto je i sam rekao kod njega nema opcije za optiku.

To sto ti pricas bi vazilo za nekog pilicarskog provajdera. Exe Net je daleko od toga. Vrlo ozbiljan operater. Da ne mogu da ispostuju sigurno bi raskinuli ugovor ili bi popravili. Ali koliko vidim kod njega je nesto lokalno zapelo. Ja poznajem puno ljudi koji su imali wifi exe, pa presli na optiku, zaista od svakog licno nikad nisam cuo nista negativno vec ih samo hvale. Zato i pisem da pomognemo coveku. Ako hoce samo da raskine ugovor jer na drugom mestu ima neku akciju na koju hoce da predje, onda je to drugo i nek im trazi da mu izadju u susret sa nekom nizom taksom za raskid.

Neka nam ostavi ip servera na koji igra, da pogledamo da li ima loss kod mene i kod mog drugara koji isto ima exe optiku a nije iz Nisa. Mozda je ruta problem. To makar mozemo da vidimo lako.

Budi siguran da je na mreznoj. Nemoj nikako da se vezujes na ruter i na wireless i na kabal u isto vreme, to ume mnogo da pravci problema. Ako si na kabal, iskljuci wireless da se ne kaci na ruter.

Moja teorija je bila da si na wireless vezao komp i na wireless vezao android. Ako vezes android na wireless onda je to veliki problem za wireless ako nemas neki ultra dobar ruter.

Takodje, pinguj njihov gateway i svoj lokalni gateway pa uporedi gde je loss. Ako oni tvrde da je sve ok, onda je samo lokalno kod tebe nesto, daj da ti pomognemo da resis i to ako neces sa njima.

Ako samo zelis da raskines ugovor, da bi presao na box, onda trazi nek ti naplate najminimalniju naknadu, raskini ugovor i toliko, posto tu nema exe net optika kod tebe.
Vezan na mrezni. Problem je do njih druze. Javlja se od popodne pa do recimo 2 sata pteko noci. Probao sam gasenje wifija ma nema sta nisam probao dzaba... ja za gejmimg uzimam od komsije ponekad ali iptv zeza svaki dan. Konekcija puca po nekoliko puta. Ja hocu da resim problem ali je nemam zivaca vise ako me razumes

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Ja mislim da veceg pilicara od provajdera kad im je u pitanju taj wifi net nema od exe-neta jer sam imao veoma lose iskustva sa tim netom. Dok je na optici potpuno druga prica i to sam ovde vec nekoliko puta ponovio. Ali da se ne ponavljam vise na tu temu mislim da oni njemu nisu duzni nista da izlaze u susret niti da mu bilo sta naplacuju za raskid niti da mu naplacuju nizu taksu, jer oni sami nisu ispostovali ono sto stoji u ugovoru i da nemaju osnova da mu bilo sta naplate ili da mu traze da im plati, jer nakon toliko prijava, izazaka njihovoh ekipa kod njega, promene rutera i tih njihovoh provera on i dalje ima problema i moze sa punim pravom da trazi raskid ugovora bez penala.

Poslednja izmena:
Bravo za tebe. To sto ti mislis njemu nece mnogo da pomogne. Nije poenta da se kuka vec da se resi problem. Da ima problem kod telekoma, tek tad ga ne bi resio. Njih ne mozes da nateras da izadju na teren. Samo ako dobro radi, cuti i uzivaj. Ako imas neki problem sa Telekomom to ti vise niko nije resio. Ovde kod exe-neta makar moze da resi problem. Ne mozemo da mu pomognemo ako samo pricamo negativno.

Lako je i meni samo da uzmem da popljujem ovde i da kazem nesto mnogo pametno. Ako hoce da resi problem, nema drugi nacin osim da se vidi uzrok i da se to jasno napise njima ako oni to ne vide a ja to sumnjam.

Pa vidim sto ce da ga resi... 6 meseci oni ne mogu da mu rese problem nego cemo mi ovda da mu resimo, ili odi ti do prokuplja pa mu resi problem posto si "strucan" i toliko branis exenet. Sedni u kola sipaj gorivo, odi do Prokuplja resi decku problem, i onda odi u exenet da se pohvalis kako si sacuvao jednog korisnika. Jer je to veoma ozbiljna firma a ti i prezadovoljan korisnik.

Ajde da mu pricamo da ide da kupi drugi ruter sam pa neka reintalira sistem ili neka ide sam da kupi jacu antenu. Mislim daj stvarno ne vidim cemu ih toliko branis a decko je sve lepo ovde prilozio sta i kako mu radi net a ti bi da im se da sansa. Decko je potpuno u pravu kad kaze da nema vise zivaca i potpuno ga razumem jer kroz te patnje sam i sam prosao.

Problem je prost, antena sa koje se dobija signal je preopterecena korisnicima. A oni da su neka normalna firma a ne pilicarska mogli su da mu kazu, "znate kako mozete da dobijete internet ali imacete probleme sa brzinom zbog velikog broja korisnika koji vuce ta antena" ili jos bolje neka pojacaju te antene sto salju signal i neko nece da ima problema, ali to kosta a oni to nece da urade jer im se ne isplati. Ali ne oni to precute i onda te navuku da potpiises ugovor i onda te zavlace i pricaju ti kako ti ne valjda komp... Ma daj molim te, i to po tebi nije pilicarski sto rade?

Poslednja izmena:
A otkud ti znas da li je njihova antena u Prokuplju zagusena ili nije????

Ja za razliku od tebe ne osudjujem nikog, niti znam sta je, vec pokusavam da saznam tako sto sam ga pitao neka pitanja na osnovu kojih nesto mogu i da zakljucim. A posto ti znas sta je u pitanju, pozovi njihov korisnicki servis pa im objasni, verovatno ce ti dati odgovor sta je problem kod korisnika pa nam svima ovde napisi. Dogovoreno ?

Zato sto sam imao isti problem i to mi je rekla ekipa exeneta kada je dolazila da meni resi isto takav problem dok sam bio na tom wifi netu. Ljudi su jedno 20-tak puta dolazili i onda su otvorili dusu i rekli mi u cemu je problem.

Gazda exe-neta ne zeli da ulozi pare i da se poveca infrastruktura za taj wifi net vec da trpaju na jednu antenu sto vise korisnika i onda kada budu svi na mrezi dodje do zagusenja mreze, a mi krajnji korisnici tada imamo problema sa internetom, televizijom... Pocne da puca net, secka, pada brzina... A da bi imali vise antena sa kojih se hvata signal to sve treba da se plati, a njemu ovako lakse da na par antena postojecih nakaci sto vise korisnika i ima vecu zaradu.

A oni ljudi iz podrske dolaze samo bezveze menjaju antene, menjaju kablove, menjaju rutere... i to traje nekih par dana kao resen problem i onda sve krene po starom. On nema mogucnosti za optiku zato ne vidim razlog zasto bi ga vise zavlacili neka lepo ode da raskine ugovor i to je to. Pa ako nekad bude optika u Prokuplju neka ode i neka uzme optiku jer ovako nece nikako da resi problem.

Ni ja ih ne osudjujem samo kazem kako je. E sad ako to nekom smeta ja sa tim nemam nista.

I eto sada znas kako posluje jedan kako si i sam napisao " jedan vrlo ozbiljan operater"....

Poslednja izmena:
A otkud ti znas da li je njihova antena u Prokuplju zagusena ili nije????

Ja za razliku od tebe ne osudjujem nikog, niti znam sta je, vec pokusavam da saznam tako sto sam ga pitao neka pitanja na osnovu kojih nesto mogu i da zakljucim. A posto ti znas sta je u pitanju, pozovi njihov korisnicki servis pa im objasni, verovatno ce ti dati odgovor sta je problem kod korisnika pa nam svima ovde napisi. Dogovoreno ?
Cenim sve sto kazes ali veruj mi bukvano mi je muka od njih. Meni je box bio odlican sta li mi je trebalo da prelazim na exe nzm ni sam. Cim budem za racunarom postavicu jos snimaka i slika eto da vidite sta se desava.

Evo od sinoc, zena gleda ovaj cirkus i zamrzne se slika, ja dok nasao mob da usnimim i bas uhvatim deo kad je proradilo tj odmrznulo se, uglavnom ne secam se da je odgledala ovu emisiju jednom ili dva puta normalno za ovih 6 meseci

https://www.youtube.com/watch?v=TlBVSw4eiz8

Ovaj drugi isto neko zamrzavanje, imam toliko ovih snimaka da ne znam vise sta je sta. Sva cu da ih ubacim na YT i da postavim samo da nadjem vremena

https://www.youtube.com/watch?v=iMmkppVkOqQ

@guzva pretera ga sad :))) I da nece da ulazu, imaju toliko te mreze koju treba da skinu jer su im mnogo korisnika presli sa wireless-a na optiku. Tvoja prica bas ne pije vodu !!!

@doct.cor Brate daj ping kako sam ti napisao. Ovo recimo sto si poslao, ja mogu isto da ti posaljem simulirajuci, da izvucem kabal ili napravim neku namernu smetnju. Ne kazem da ti do radis, nego kazem da to nikakav dokaz nije jer svako moze da ga simulira i napravi. Takodje i ako ne valja ruter, imaces isti ovaj problem kao kod tebe. Daj da vidimo sta je u stvari problem. Mozes valjda da citas sve postove, sto smo pisali iznad? :) Isto mogu da ti napravim kod telekom iptv-ija. Na slici ti se ne vidi ruter, jel si siguran da je vezano preko kabla a ne preko wireless-a ? Preko wireless-a moze da bude problem, budi siguran da je na kablu uredjaj za IPTV.

Ruter su oni postavili pored racunara i povezan je mreznim kablom sa ovim android uredjajem. Tako su ga oni postavili... ip ne znam. To su eu serveri izabrani u gejmu i toliko znam jos gore je ako izaberem ruske ili eu west servere za dotu

Sto se tice snimaka imam ih i sa ruterom samo ih nisam postavio dugacki su. Meni je jasno da sve moze da se obori na sudu i moje i njihovo, j3dino sto ne moze da se obori su svedoci koje ja imam 20 i vise a bili su tu i znaju moj svakodnevni problem i videli su ga i svedocice ako treba..

@bojanmladenovic Ja sam samo napisao sta su njihovi radnici meni rekli zbog cega sam ja imao te probleme. A verujem da je to istina, jer sve sto su ljudi uradili potrajalo je najvise nedelju dana pa onda opet isti problem. Jedino resenje je bila optika, i zbog tih problema su mi i uveli optiku. A tebe niko ne tera da verujes u to ako ne zelis.

Poslednja izmena:
Ma i meni su to isto manje vise onako kroz maglu rekli monteri kada su bili zadnji put.... do mene nzm koliko ima tih stanica sta ti ja znam. Uglavnom muka mi od svega ako mi verujete...
Odo da zakacim telekom pa da odigram Dotu xD

Poslednja izmena:
Ma sta ih ima, da ih ima vise ne bi imao tih problema. Stavili su verovatno jednu ili eventualno dve samo na Hisar i onda su celo Prokuplje nakacili na njih, i sad si prinudjen da se zakacis kod drugog da bi odigrao dotu, a njima placas punu cenu paketa. Strasno.

Poslednja izmena:
Ma sta ih ima, da ih ima vise ne bi imao tih problema. Stavili su verovatno jednu ili eventualno dve samo na Hisar i onda su celo Prokuplje nakacili na njih, i sad si prinudjen da se zakacis kod drugog da bi odigrao dotu, a njima placas punu cenu paketa. Strasno.

Osecam se kao majmun sto placam ovo.... Svi koji su potpisali ugovor sa ovim neznam kako da ih nazovem neka procitaju Clan 12.2 Gde pise da svaki korisnik moze da otkaze ugovor u roku od 30 dana pre kraja vazenja ugovora a ako to ne ucini (pismenim putem)
U nedostatku ovakvog pismenog obavestenja ugovor se automatski produzava na period od NOVIH 24 MESECI I ZADRZAVAJU SE SVE ODREDBE OVOG UGOVORA ULJUCUJUCI I OBAVEZU DA KORISNIK PLACA USLUGE U SKLADU SA OVIM UGOVOROM.

Dali je ovo moguce pravno? novi automatski ugovor na 24 meseci bez ikakvog potpisivanja?

Bilo je to i kada sam bio korisnik Exe-Neta pre 4-5 godina, ali sam bez problema raskinuo ugovor par dana pre isteka. Cak i da je legalno, u sta sumnjam, ne verujem da bi zbog nekog konkretnog ugovora(posto nisam cuo da su pravili problem) napravili problem zbog kojeg bi moglo sutra u novinama da pise "Nije procitao ugovor za internet, a onda mu se desilo OVO! (FOTO)(VIDEO)" :D

99% da je preopterecenje antene na koju se kacis pogotovo sto se problemi javljaju kad ljudi pocinju vise da koriste net (popodne).
Da je neki drugi problem resili bi max u par izlazaka na teren.
E sad da nisu pilicari dozvolili bi ti da raskines ugovor posto nisu u stanju da ga ispostuju i pruze ti uslugu na koju su se obavezali. Jesi probao preko RATELa da trazis neku pomoc (barem oko raskida ugovora bez penala)?
Totalni sam pravni laik ali je automatsko produzenje ugovora bez ponovnog potpisivanja totalno nedopustivo.
E sad sto je izgleda legalno kod nas, no comment....
Prica iz potrosackog savetnika http://potrosackisavetnik.com/la-fantana-lako-dolazi-do-vas-ali-tesko-odlazi/#prettyPhoto

Pojavise se odjednom svi hejteri koji godinama pljuju ovde Exe Net! Ajde samo navalite!

@doct.cor ne znam kako da ti pomognem kad ti sam sebi ne zelis da pomognes. Pitao sam te vise puta da pingujes do njih, da nam ostavis adrese servera pa da vidimo, itd.. Ovako je sve rekla kazala. Tipa ne radi mi, nije do mene do njih je, nece ti pomoci. U svakom slucaju kontaktiraj podrsku i siguran sam da ce ti pomoci ako sam zelis da da ti pomognu. Ako zelis da iskoristis neku drugu akciju kdo drugog operatora pa mislis da ces pljuvanjem da raskines ugovor, zelim ti svu srecu! Bolje umesto gubljenja vremena na taj nacin, lepo pitaj da ti daju najminimalniju naknadu za raskid i zavrsi posao, ako je to u pitanju.

I ne slusaj ove iznad gore, oni samo znaju da pljuju, a na taj nacin ti nikad nece pomoci. U sustini je najbolje da ti pomognes sam sebi a to je da prihvatis da ti Exe Net resi problem ako ga imas. Ako kazu da nema problema, onda pogledaj u svoju lokalnu mrezu. Nemoj da se ljutis ali sve mi ovo lici na klasicnu pljuvacinu i da ti cak uopste i ne zelis da resis problem. Tj. deluje mi da samo zelis da raskines ugovor. To je moj utisak.

Nazad
Vrh Dno