Lanikor
Čuven
- Učlanjen(a)
- 08.05.2016
- Poena
- 705
Druze meni kao korisniku nista od toga nije nedostatak kao podmetanje samoproduzenja ugovora.Ako idemo tom logikom onda je ovde na ovom podrucju jedino SBB ozbiljan "kablovski" provajer tj distributer i ajde MTS (IPTV, a ne kablovski). EXE manje-vise na sajtu ima spisak (nije kompletan), jotel nema spisak (ima za analognu ali nije tacan), net net nema, tj nesto delimicno istaknuto na sajtu, kopernikus kao ima neki spisak, ali ni to nije bas kompletno. Postoje jos neki kablovski distribuder, ali nisu vredni pomena.
Inace, posto su manji provajderi vode se drugacijom politikom i logikom kako bi zastitili neke svoje interese, tako sto se ne istice "sta imaju u ponudi" vec ponudu tj spisak "kriju" od konkurencije, za razliku od "velikih" - SBB, MTS, koji imaju "ekskluzivno" pravo na pojedine kanale - citaj "ne daju nikom drugom", i to im je reklama i zastitni znak. Zasto je to tako, msm zasto se vode tom politikom to pitajte njih.
EXE je poceo kao internet provajder i u ovim vodama je relativno nov, ali je za kratko vreme pretekao mnoge koji su godinama prvo bili obicni kablovski distributeri. Za razliku od ostalih (ne mislim na SBB i MTS) imaju 120h unazad, EPG, veci broj kanla i mnogo bolje kanale od vecine, a kvalitet signala im je bolji i od SBB-a i MTS-a (jedino oni i net net nude kablovsku kroz optiku). Treba jos da uce, ima dosta da se radi, sredi itd, ali opet za kratko vreme su postigli stvari koji neki nisu ni za 20 godine.
Ajde da ih i malo kritikujemo, jer imaju mane kao i svi - treba da postave grejace na antenama, a i da ih "fino" prepodese, jer umeju pojedini kanali na kratko da se koce kad bude snega (najveci problem je koliko sam primetio eutelsat na 16e). EPG mora da srede - kompletan pink paket sem zemaljskog pinka kasni 24h, to vazi i za arene, a na prvoj plus je razlika nekih 30 min, verovatno ima jos, ali za ove sam primetio. Zbog netacnog prikaza EPG-a 120h unazad na tim kanalima je misaona imenica. Drugo, jos uvek nemaju svi kanali 120h, mozda nesto vise od pola, tako da bi i to trebalo da rese. Ima jos toga sto treba da se sredi kod 120h, premotavanje, ubrzavanje, itd ali verujem da ce i to resiti. Trece, nedostatak nekih kanala koje bi sigurno svi voleli da vidimo u ponudi (to sam vec pomenuo u nekom drugom postu). Ima tu jos sitnica ali su manje-vise nebitne.
Probelm moze da pravi los spliter (a i konektori na tv-u) i los kvalitet kabla koji ide kroz kucu - stan. Meni je tako na jednom spratu bilo dok nisam promenio kabl i konektore - jacina 100% a kvalitet varira. Proveri to prvo, a ako je sve ok pozovi ih neka dodju da ti izmere signal i vide da nije tu neki problem slucajno.
Ja sam ciljano uzeo ugovor na 12 meseci a ne 12 meseci uz iznenadnih +12 meseci.
Da nisam procitao ovde ne bih ni znao sta me je snaslo tamo nekad kad bude ugovor pred istek tako da hvala clanu koji je pomenuo to, jer to bi bio finansijski udar koji mi ne treba.
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk