Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Ako idemo tom logikom onda je ovde na ovom podrucju jedino SBB ozbiljan "kablovski" provajer tj distributer i ajde MTS (IPTV, a ne kablovski). EXE manje-vise na sajtu ima spisak (nije kompletan), jotel nema spisak (ima za analognu ali nije tacan), net net nema, tj nesto delimicno istaknuto na sajtu, kopernikus kao ima neki spisak, ali ni to nije bas kompletno. Postoje jos neki kablovski distribuder, ali nisu vredni pomena.
Inace, posto su manji provajderi vode se drugacijom politikom i logikom kako bi zastitili neke svoje interese, tako sto se ne istice "sta imaju u ponudi" vec ponudu tj spisak "kriju" od konkurencije, za razliku od "velikih" - SBB, MTS, koji imaju "ekskluzivno" pravo na pojedine kanale - citaj "ne daju nikom drugom", i to im je reklama i zastitni znak. Zasto je to tako, msm zasto se vode tom politikom to pitajte njih.

EXE je poceo kao internet provajder i u ovim vodama je relativno nov, ali je za kratko vreme pretekao mnoge koji su godinama prvo bili obicni kablovski distributeri. Za razliku od ostalih (ne mislim na SBB i MTS) imaju 120h unazad, EPG, veci broj kanla i mnogo bolje kanale od vecine, a kvalitet signala im je bolji i od SBB-a i MTS-a (jedino oni i net net nude kablovsku kroz optiku). Treba jos da uce, ima dosta da se radi, sredi itd, ali opet za kratko vreme su postigli stvari koji neki nisu ni za 20 godine.

Ajde da ih i malo kritikujemo, jer imaju mane kao i svi - treba da postave grejace na antenama, a i da ih "fino" prepodese, jer umeju pojedini kanali na kratko da se koce kad bude snega (najveci problem je koliko sam primetio eutelsat na 16e). EPG mora da srede - kompletan pink paket sem zemaljskog pinka kasni 24h, to vazi i za arene, a na prvoj plus je razlika nekih 30 min, verovatno ima jos, ali za ove sam primetio. Zbog netacnog prikaza EPG-a 120h unazad na tim kanalima je misaona imenica. Drugo, jos uvek nemaju svi kanali 120h, mozda nesto vise od pola, tako da bi i to trebalo da rese. Ima jos toga sto treba da se sredi kod 120h, premotavanje, ubrzavanje, itd ali verujem da ce i to resiti. Trece, nedostatak nekih kanala koje bi sigurno svi voleli da vidimo u ponudi (to sam vec pomenuo u nekom drugom postu). Ima tu jos sitnica ali su manje-vise nebitne.

Probelm moze da pravi los spliter (a i konektori na tv-u) i los kvalitet kabla koji ide kroz kucu - stan. Meni je tako na jednom spratu bilo dok nisam promenio kabl i konektore - jacina 100% a kvalitet varira. Proveri to prvo, a ako je sve ok pozovi ih neka dodju da ti izmere signal i vide da nije tu neki problem slucajno.
Druze meni kao korisniku nista od toga nije nedostatak kao podmetanje samoproduzenja ugovora.

Ja sam ciljano uzeo ugovor na 12 meseci a ne 12 meseci uz iznenadnih +12 meseci.

Da nisam procitao ovde ne bih ni znao sta me je snaslo tamo nekad kad bude ugovor pred istek tako da hvala clanu koji je pomenuo to, jer to bi bio finansijski udar koji mi ne treba.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Da li je neko imao problema sa televizijom? Na većini frekvencija je slab kvalitet signala i povremeno se gubi slika i javljaju kockice. Recimo, piše da je jačina signala 100%, a kvalitet signala 25-30%.

Imas na wdm uredjaju jedan sraf pokusaj da ga okreces i vidi dal se menja kvalitet signala. Mada bolje prvo pozovi da vidis mozda je opticki signal los.

Vrteo sam taj šraf, ali nije bilo promene. Svakako ću da ih pozovem. Internet radi bez problema. Sad sam probao analognu televiziju i slika je katastrofa.

Ako idemo tom logikom onda je ovde na ovom podrucju jedino SBB ozbiljan "kablovski" provajer tj distributer i ajde MTS (IPTV, a ne kablovski). EXE manje-vise na sajtu ima spisak (nije kompletan), jotel nema spisak (ima za analognu ali nije tacan), net net nema, tj nesto delimicno istaknuto na sajtu, kopernikus kao ima neki spisak, ali ni to nije bas kompletno. Postoje jos neki kablovski distribuder, ali nisu vredni pomena.
Inace, posto su manji provajderi vode se drugacijom politikom i logikom kako bi zastitili neke svoje interese, tako sto se ne istice "sta imaju u ponudi" vec ponudu tj spisak "kriju" od konkurencije, za razliku od "velikih" - SBB, MTS, koji imaju "ekskluzivno" pravo na pojedine kanale - citaj "ne daju nikom drugom", i to im je reklama i zastitni znak. Zasto je to tako, msm zasto se vode tom politikom to pitajte njih.

EXE je poceo kao internet provajder i u ovim vodama je relativno nov, ali je za kratko vreme pretekao mnoge koji su godinama prvo bili obicni kablovski distributeri. Za razliku od ostalih (ne mislim na SBB i MTS) imaju 120h unazad, EPG, veci broj kanla i mnogo bolje kanale od vecine, a kvalitet signala im je bolji i od SBB-a i MTS-a (jedino oni i net net nude kablovsku kroz optiku). Treba jos da uce, ima dosta da se radi, sredi itd, ali opet za kratko vreme su postigli stvari koji neki nisu ni za 20 godine.

Brate da li mislis da je uopste moguce sakriti spisak kanala od konkurencije? :) To je samo prica koju furaju jer mislim da ne mogu ili ne zele mozda da garantuju za odrzivost konkretnog spiska kanala, sto znaci da mogu da skidaju kanale ako im se cefne.
Neka se stite od konkurencije na druge nacine a ne time sto ce skrivati ponudu kanala. Sva sreca pa smo banana drzava pa to kod nas prolazi inace kako bih znao sta dobijam ako ne odem kod njih i ne izvrtim sve kanale...

Ovo sa "autuomatskim" produžavanjem ugovora je baš niska fora. Razumem u*****rnu obavezu na 12-24 meseci inicijalno, trebaju ljudi da povrate investiciju od infrastrukture itd. ali nakon tog isteka trebali bi dozvoliti korisnicima da raskinu ugovor kad god požele ili da uz određenu povoljnost ponovo potpišu ugovornu obavezu na 12/24.

Drugari, jel zna neko koja je frekvenca za te arena hd kanale? Da ne skeniram sve pa ponovo da redjam kanale.

Meni je na istoj frekvenciji Arena 1 sada HD, 698 MHz. Ostale nisu. Nisam pretraživao ponovo, ali danas ću.
Edit: Svih 5 HD Arena je na 602 MHz. Neverovatno je i da im nisu ubacili onaj tupavi redni broj u ime :)

Poslednja izmena:
To oko skeniranja je na ovom bio problem... On je uvek sam od sebe skenirao, pa sam ubacio neki noviji frinware(neko je postavio u kopernikus temi) i od tada ne skenira kanale sam od sebe.
Da li možeš da okačiš ponovo fajl za update, na kopernikus temi je mrtav link. Hvala

Prošle godine su prvog marta povećali brzine interneta u paketima. Da nema nekih insajderskih informacija planira li se nešto slično i za ovu godinu?

П10Л ТТ

Povecane su samo za korisnike koji su potpisali ugovor u prethodnih par meseci a ostali su morali da potpisu novi ugovor sto je malo nefer prema njima. Ne verujem da ce biti nekih povecanja dok konkurencija ne reaguje.

Da tako je bilo, dobro me podseti. Slažem se sa tobom u potpunosti da su to odradili p**##* ki i da nije bilo fer prema starim korisnicima.

П10Л ТТ

Sta im znaci ovo stalno menjanje broj racuna,sada su presli na 165 ADDIKO BANK

Pozvali me danas iz KS da mi jave da uskoro prelaze na "digitalne racune", pa da li sam zainteresovan. Koja je razlika, pitam, kaze dobijate racun na email i mozete da ga platite preko interneta. Ja?!??! Znaci ako je racun ispostavljen preko emaila moguce je platiti ga online, a ovako nije? xD

Rekoh, je l se dobija nesto za uzvrat, kaze ne. OK, digitalni racun svakako mogu da vidim/preuzmem na korisnickiservis.exe-net.net, tako da cu da zadrzim i papirnati oblik. I nastavicu da ih placam preko e-bankinga kao i do sada. Hvala, dovidjenja i prijatno.

Pitao sam da li je moguce kasnije odjaviti papirnu formu, kaze moci ce dolaskom u poslovnicu (??!?!?!?!). OK.

Zato smatram da im je korisnicki servis uzasan.

Razumem da ce imati ustedu ako ne stampaju i salju postom racune, ali nisam ocekivao da ne ponude nista za uzvrat. Jos ovo oko online placanja i odjavljivanja kasnije...

Poslednja izmena:
Koliko znam, samo je Telekom davao 100din popusta tokom 6 meseci.

Mogli su 100din i na prvi sledeci racun :) Ipak ce mnogo vise da ustede ukoliko bar nekako motivisu korisnike da odjave papirice u sanducetu. Mislim meni je totalno nebitno svakako cu da ga odjavim (mejlom, kao i svaku vrstu komunikacije sto sam imao do sada sa njima - 100% sam siguran da nije jedini nacin odlazak u poslovnicu kao sto ona rece), jer ih i ne otvaram, ali prica o online placanju mi je eksplodirala u usima. Zato nisam ni pristao na odjavu.

Poslednja izmena:
Exe.net najveca greska koju sam mogao napraviti, moje muke sa njima traju vec 6 meseci. Iptv radi ocajno, u popodnevnim casovima dolazi do zamrzavanja, kasnjenja tona u odnosu na sliku, ponekad radi kao slidesou sa 2 fps. Zamrzavanje slike po nekoliko puta na dan i kora se komplet oprema resetovati da bi proradio. Internet vecinom dana radi ok, uvece hoce da prekida, za online gejming neupotrebljiv jer je packet loss katastrofa u igricama te za te potrebe uzimam telekomov net od komsije. 6 meseci oni ne mogu da mi rese problem, ja imam sve snimljeno, rad iptv test protoka za sve vreme. U dilemi sam dali da ih tuzim, imam otvoreni tiket u njihovom sistemu za podrsku sa gomilom snimaka rada iptv i problema sa internetom za svih ovih 6 meseci, jedino sto oni rade je zatvaranje tiketa i iznosenje nekih nebuloza tipa da mi racunar nije ok dok ga ja svakodnevno otvaram novim dokazima o problemu. Za sve one koji razmisljaju o potpisivanju ugovora sa ovim provajderom neka procitaju clan 12.2 iz ugovora. Ovakve nebuloze prolaze samo u Srbiji

To ti se dešava na optici? Meni se na jotelu u popodnevnim časovima internet raspada pa mi je Exe jedna od alternativa.

Mislim da je napisao IPTV, što znači da je u pitanju wireless. Ja na optici nemam tih problema.

Exe.net najveca greska koju sam mogao napraviti, moje muke sa njima traju vec 6 meseci. Iptv radi ocajno, u popodnevnim casovima dolazi do zamrzavanja, kasnjenja tona u odnosu na sliku, ponekad radi kao slidesou sa 2 fps. Zamrzavanje slike po nekoliko puta na dan i kora se komplet oprema resetovati da bi proradio. Internet vecinom dana radi ok, uvece hoce da prekida, za online gejming neupotrebljiv jer je packet loss katastrofa u igricama te za te potrebe uzimam telekomov net od komsije. 6 meseci oni ne mogu da mi rese problem, ja imam sve snimljeno, rad iptv test protoka za sve vreme. U dilemi sam dali da ih tuzim, imam otvoreni tiket u njihovom sistemu za podrsku sa gomilom snimaka rada iptv i problema sa internetom za svih ovih 6 meseci, jedino sto oni rade je zatvaranje tiketa i iznosenje nekih nebuloza tipa da mi racunar nije ok dok ga ja svakodnevno otvaram novim dokazima o problemu. Za sve one koji razmisljaju o potpisivanju ugovora sa ovim provajderom neka procitaju clan 12.2 iz ugovora. Ovakve nebuloze prolaze samo u Srbiji
Ako si na WiFi u uzeo si slucajno Netis ruter umesto njihovog (mada ovo verovatno zeza i na drugim ruterima ako se ne podesi lepo) probaj da prebacis WAN port podesavanja na 10M duplex u podesavanjima u ruteru. Odmah je nestao packet loss, verovatno ce i tebi. Na auto sam imao nenormalan packet loss.

Ma jok... ruter je tp link i menjali su ga... nije do opreme koja je kod mene i desavs se najvise popodne i uvece

Evo jednog od novijih snimaka iptv problema

https://www.youtube.com/watch?v=OmWhlIplcx0&feature=youtu.be

I tako 6 meseci nekad radi valjano nekad kao na snimku. Katastrofa jedna slika ode u frejmovima a ton kasni 10 sekundi

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma jok... ruter je tp link i menjali su ga... nije do opreme koja je kod mene i desavs se najvise popodne i uvece

Evo jednog od novijih snimaka iptv problema

https://www.youtube.com/watch?v=OmWhlIplcx0&feature=youtu.be

I tako 6 meseci nekad radi valjano nekad kao na snimku. Katastrofa jedna slika ode u frejmovima a ton kasni 10 sekundi

Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Ovo ti je po defaultu na Auto, udji u podesavanja i probaj da promenis, dzabe menjaju ruter ako to nije podeseno kako treba. Stavi 10M duplex

Nazad
Vrh Dno