Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Super, interesuje me posto se desi nekad da me mrzi da izadjem, bude lose vreme ili zaboravim jednostavno kao sa Telenorom pa da znam kad dogori koliko vremena imam :p Vidim da moze unapred da se uplati "kredit" tako da se mozda za naredni racun pokrijem duplom uplatom.

Зато ја чим прође први у месецу а прођем поред њих свратим и уплатим. Видим какви су редови око половине месеца кад искључују и кад сви крену да плате, једном је био до семафора. Још нисам пробао колико брзо пролази електронско плаћање али ме и не занима много, често ту пролазим.

Што се теве програма тиче, то као да је пословна тајна, нема ни списка дигиталних а тек нема списка по групама или пакетима. Немам појма зашто, мада мислим да су и даље сви отворени. Можда ће да буде неки списак када крену да секу по пакетима.

@calex Da li vraćanje programa radi i sa STB i sa Android boxom? Da li gledanje preko Androida troši plaćeni protok ili ne?

Што се теве програма тиче, то као да је пословна тајна, нема ни списка дигиталних а тек нема списка по групама или пакетима. Немам појма зашто, мада мислим да су и даље сви отворени. Можда ће да буде неки списак када крену да секу по пакетима.

Neće biti spiska kanala jer sa polovinom nemaju ugovor nego vuku kanale "na crno" preko Totala najcesce...

@calex Da li vraćanje programa radi i sa STB i sa Android boxom? Da li gledanje preko Androida troši plaćeni protok ili ne?
Зашто би давали андроид бокс ако враћање ради са СТБ? За андроид бокс је ваљда обавезна интернет конекција али не знам да ли иде одвојено или се скида са редовног интернета ... мени је небитно јер више није у питању 6 или 10Mbps па да нешто значи.
Можда планирају да набаве и нове СТБ који ће да имају опције за гледање уназад, ово је некакво IPTV решење.

Imam taj MXQ box na njihovom wireless-u (iptv) i tu svakako ima 120h unazad na prilično programa. Pretpostavljam da koriste istu IPTV platformu i na optici za te STB-ove. Doduše ima samo 2 HD kanala na Exe IPTV-u, konkretno: Mooz Dance i Hayat HD. Čak je RTS HD preveden u SD varijantu.

Poglavice imas li net trenutno, ja nemam od pre 10 minuta?

Edit: sad radi, ne znam sta bi ovo.

Elem da se nadovezem na knjizenje, juce uplatio negde oko 2, danas proknjizeno iako je subota.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Rade na postavljanju opreme za optiku. Verovatno je prekid povezan sa tim.

Pozdrav od novog Exe Net korisnika. Za sada sam zadovoljan. Andorid box fino radi. Svidja mi se sto mu treba jedna sekunda da se probudi iz stendbaja i da počne da prikazuje program. Nemaju svi kanali 120 sati unazad, ali se nadam da ce da se njihov broj poveća. Što se televizije tiče, nedostatak je što su programi razbacani, odnosno izmešani po žanrovima. Ima nekog grupisanja, ali ima i programa koji nisu grupisani.
I još napomena da plaćam punu cenu, za razliku od nekih :)
Ispod su speedtest rezultati dok je radio jedan android box. Probaću i sa dva, kad ih povežem.

Jesi li to u Knjazevcu uspeo da dodjes do optike ili u Nisu?

BTW. welcome :)

U Nišu, naravno :)
Moraću da izbacim taj Knjaževac, jer sam sve ređe tamo :)

Pitam samo iz čiste radoznalosti, jer sam pre godinu i više dana pročitao da je exe stigao sa optikom u Knjaževcu, ali nema nikoga da se javi da je postao njihov korisnik na toj teritoriji. Stidljivi neki ljudi ;)

Ljudi menjam Jotel, iz Niša sam, sta uzeti, EXE net ili net net?

MI Max 2

Ako hoćeš najbolje u Nišu, onda Exe Net.

Svakako to ti je moja preporuka.

Beži od Jotela što dalje.

P.S. Ako uzmeš Exe Net, javi se i dobrodošao u KLUB :)

DUO paket je bolji kod Exe-a - nesto bolji izbor kanala, a takodje ukoliko imas i fiksni telefon, Exe ima i TRIO pakete gde ti pretplata izadje 360 dinara, a naravno zadrzavas broj i imas cini mi se 100minuta ka fiksnim brojevima u Srbiji.

Ako planiras samo internet, onda ti je verovatno sve jedno. Iste cene, isti paketi, ista tehnologija.

Ukoliko si u kuci isplaniraj gde zelis kroz kucu i na koji nacin da ti uvedu optiku. Jer se zaista jezim kad vidim ove "spajdermen" izvedbe. Kabl sa bandere direkt na terasu, pa kroz stokove ili zid. Ukoliko imas tavan iskoristi ga. :) Mislim, odluci sam. Ali gledaj da to resenje bude elegantno. Kod mene je bilo malo natezanja sa monterima, jer nisam hteo da im dozvolim da mi pljusnu kabli na terasu kao sto je SBBov koaksijalac isao. Nego tavan - pa kroz rebratso crevce do hodnika, pa onda na dalje sam isao sam samo sam trazio da mi ostave malo lufta da mogu da pokacim uredjaje na zid, medjutim sada imam jedno 10+ metara fibera u kotoru na tavanu, nisu zalili. Ali generalno mi se prevrne stomak kad vidim kako to aljkavo ostavljaju za sobom kod drugih... :) I to vazi i za Exe-Net i za Net-Net

Poslednja izmena:
Planiram internet i kablovsku, inače sam u zgradi. Zanima me da li u zgradama dovode optički kabal do stana ili samo do zgrade pa se iz razvodnih kutija dovodi lan do stanova? Kod mene u zgradi ima jotel, malopre pričao sa predsednikom stanara i saznao da ima i net net ali sam ja više za exe net. Videću da skupim potpise za exe.

MI Max 2

Sve je optika, nema lan kablova, tj ima posle ONT-a kod tebe u stanu :)

Uhh, srecno sa potpisima. A onda srecno i sa tim da dodju do zgrade do kraja godine. Kontaktiraj ih prvo da vidis da li su uopste zainteresovani za dolazak u tvojoj zgradi. Ali ja se iskreno ne bih mnogo uzdao u to da ce biti ekspresni. Neki cekaju mesecima, a neki se uguraju i preko reda (veze) :/

Kad se vec angazujes oko potpisa i to, takodje trazi neke povlastice. Neki custom paket (1:1 odnos DL:UL), nizu cenu i sl. tome ;)
Postignut dogovor se uvek postuje sa njihove strane sto se povlastica tice, ali budi spreman da te zavlace nedeljama/mesecima oko uvodjenja... Naravno, ne mora da znaci da ce biti tako, mozda te odmah stave na vrh liste, ako se poklope kockice :) Ali imaj u vidu...

Poslednja izmena:
Kod mene u zgradi drugačije iskustvo. Za par dana je bilo gotovo. Ali predsednik je hteo isključivo Exe Net i bilo je rešeno za 3 dana čini mi se, posle toga su me odmah uveli.

Da on je pitao da li ide optika do stana jer kod net net-a, idu koaks kablovi do stana. Dok kod Exe Net-a ide čista optika do stana. I to je velika razlika. Zato ti i kažem insistiraj na Exe Net-u, ako ih već nema kod vas u zgradi, pošalji par mailova, budi dosadan i uradiće brzo.

Druze, ne kazem da nije moguce, ali ja jos nikog ko ima NetNet nisam video sa koaks kablovima. :D Mislim da si pomesao neke kejbl ISPove sa FTTHovcima.

Druže, pričam za zgrade a ne za kuće, net net je u par zgrada doveo optiku do zgrade, a do korisnika ide koaks i utp kablovima. 100% proverena informacija. Dok Exe Net ide optikom do svakog stana uvek.

Тако им пише (или је бар писало) на сајту, до зграда FTTB а до кућа FTTH. То се обично заборави.

Sinoć sam baš bio kod drugara koji živi u zgradi na 4tom spratu i kome je ont u dnevnoj sobi. Pre nekoliko meseci sam bio kod drugog drugara koji je na potkrovlju i takođe ont u sobi.

Moguće je da je i tako, ne znam više nikoga osim njih dvojice da koriste netnet i da žive u zgradi.

Videću sa njima na koji način im je dovučen optički kabl

Ja sam kod NetNet-a uzeo dual paket net+tv i od bandere do tavana u kuci su spustili opticki kabli, a posle do televizora ide onaj standardni koaks, i sve je perfektno odradjeno ne znam zasto ih neki kude
Evo kako izgleda 22906370_1705721062772242_514340114_o.jpg

Poslednja izmena:
Zato sto smo ExeNet placenici. :)

Salim se, cuo sam se sa ovim sa potkrovlja, kaze nisu im dozvolili da udju u zgradu, upravnik je l te :D pa su mu dovukli sa bandere na krov zgrade, pa kroz stok prozora. A ovaj drugi mi kaze slicnu situaciju, sa bandere do terase pa kroz stok :D ***, ja nisam njuskao ljudima po stanovima gde sta prolazi :S

Ujedno su mi i objasnili da su obojica hteli ExeNet fiber, ali posto su oni nesto manje u tom spajdermen fazonu (tako kao ispada bar kad su zgrade u pitanju), izgleda nisu prihvatili tu akrobaciju. Exe hoce da im ovi dvojica obezbede ulaz u zgradu preko preCednika ili skupstine stanara. Sto su ova dvojica odmah potrcala da urade, samo okrenuvsi drugi broj telefona :D

Tako da drug iz kluba @bojanmladenovic ima bolje informacije sa terena ocigledno. :) Izvinjavam se sto sam sumnjao, doveden sam u zabludu zahvaljujuci spajdermenstvu :)

Možda je kod net net-a negde ovako negde onako jer za zgrade znam za tri slučaja da je onako kako sam napisao. E pa da ako su išli sa bandere onda da, ali kad je full zgrada onda je onako kako sam napisao. Ali nećemo o net netu nije tema ovde za njih. Već za Exe Net. Tu već znam sigurno da je uvek optika u stanu iz zgrade.

Па на сајту и даље описују FTTB али је скоро па небитно, пакети су им пристојни као и цене. А имају и тлф.

Да останем у теми, ускоро ћу да мењам рутер пошто ова Тенда мало брља па су ми рекли да добијају и TP Link WR1043-ND што би требало да је пристојно, под условом да и он не брља. Мада мислим да неће.

Да ли још неко користи 140/14 или бржи пакет? Све лепо ради али чим покренем торенте, рутер губи везу па се врти у круг и мало ради, мало не. Са старим рутером (и старим брзинама) као и сада са мојим рутером нема тих проблема. Зато и хоћу да променим за сасвим други.

Koristio sam, ali nikada njihov ruter. Ne znam ni sa tim TPom koliko ces da se usrecis. I to je mid (low) range gigabitni ruter, moze ti zapasti primerak sa boljkom, a moze i posle n meseci normalnog koriscenja da krene da oboljeva, a naravno moze i da radi posao n godina bez problema :)

Resenje je ili da investiras novce u giga-mega ruter ili da sklopis neku masinicu kao @poglavicas. Ovo drugo obicno na duze staze bude bolja investicija, a kosta koliko i jedan bolji ruter. Jedino sto trosi malo vise struje, ali ipak i dobijas potpunu modularnost :)

TP Link WR1043-ND sa OpenWRTom je prilično solidno rešenje.

Ne znam da li potrošači imaju mogućnost, ali ja bih razmatrao 5 GHz modele.

Хм, нисам ни приметио да није 5GHz, ова тенда јесте а сада ми је битније што је гигабитни. Пробаћи још мало тенду а онда и овога, 5G ми није толико битно јер немам гужву у околини а и слабије се качим бежично. Ако торенти буду радили, биће ми довољно ... за сада.
OpenWRT и сличне варијације не бих трошио на туђој опреми ... мада ... ипак ћу да проверим и за тенду. ;)

Nazad
Vrh Dno