Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Preći ću kod njih kad budu imali bolju ponudu i ne budem pod ugovornom obavezom.
Na sajtu nema spiska digitalnih kanala, zato i pitam za naupućene.
Ranije je pomenuto da nemaju 72h ali možda neko ima info o uvođenju.

Колико знам, за сада немају 72ч а за дигиталне канале је и мени чудно, вероватно их мрзи да све пописују ако често додају. ;)
За мене је понуда боља од СББ понуде, ако ништа друго имаћу бољи интернет за много мање пара. Још ако улове Спорт клуб (то је једино што би ми нешто значило) онда тек нема дилеме. За сада ми је цена најбитнија осим ако СББ октобра не понуди мој пакет по цени најнижег па останем. Мада ни тада није сигурно али сам 99% сигуран да СББ неће тако да уради.

Желим да члановима форума прнесе моје искуство са овим преварантима. Прво бих напоменуо проблематичну опрему, коју су у последње време можда мало довели у ред. Пре пар година то је било страшно. Користили су неке кинеске картице за безжични интернет. Једном целог месеца нисам имао нормалан интернет. Када сам тражио да ми умање предплату за тај месец, човек само што се није насмејао. И дан данас интернет не ради увек добро, углавном извлачи декларисану, али има неке застоје приликом учитавања страница и то се неретко дешава. Имате "брз" интернет али килави када отвара странице. Када назовете техничку подршку они вас праве на будалу, у смислу код њих је све уреду, и тако увек.
Даље, не могу да верујем какав су уговор саставили. Сигуран сам да је противзаконит. Има једна ставка у закону која каже да одредбе уговора не смеју бити на штету потрошача. А они у задњој ставци наводе да ако не најавите раскид уговора месец дана раније, уговор се аутоматски продужава. Па шта ако заборавим или сам болестан или спречен. Страшно...
Е сад шлаг на торти превараната и лицемера. Пре неки дан приметим неке раднике развлаче каблове на бандерама. Приђем и приупитам а они кажу да развлаче оптички кабл за интернет. Питам за цене пакета, кад они скоро дупло јефтинији од еxeнета. Запишем адресу сајта и да пробам кући, сај неће да учита. На гуглу нормално излази у резлтатима претраге, али неће да учита. Тако два дана. Случајно реко да пробам преко тор браузера, и гле чуда - отвара. Ови су лагано забранили приступ сајту фирме која им је конкуренција. Не могу чак ни да пингујем тај сајт, али преко тора отвара. Уверите се и сами ако користите exenet, пробајте да отворите netnet.rs. За ово сам 100% сигуран да је противзаконито. Пожурите пробајте, до џибери нису приметили да су одкривени. Пробајте са exenet, пробајте да отворите сај са било ког другог провјдера, или можете и преко exenet само користите tor browser јер он не отвара директно него преко његове мреже.

Poslednja izmena:
Preko TS otvara najnormalnije, moguce je da su stvarno zabranili pristup tom sajtu sto je svakako jadno.
Cega se boje?

Сад би био ред да напишеш то што си помињао, које су то цене упола јефтиније од ових које нуди твој провајдер? Можда не налазим оно на шта мислиш, али netnet нуди оптику по цени од рецимо 3.250 за 50/6 док ехе-нет нуди 60/6 за 2.350. Некако ми математика не каже да је дупло скупље. ;) Пошто размишљам да до краја године пређем на ехе-нет, значило би ми да сазнам и за боље понуде, под условом да могу да добаце до мене. Да ли знаш које крајеве Ниша покрива netnet па да размислим и о њима?

Хм, netnet у ценовнику пише да нуди FTTH до куће а FTTB до зграде што ми се баш и не свиђа.

Nisam ni ja znao da se automatski produzava ali je srecom neko ovde sa foruma to napomenuo. Dakle vi sa njima zapravo potpisujete ugovor na neodređeno vreme ali sa mogućnošću da ga prekinete nakon 11 meseci bez plaćanja penala. Verujem da mnogi korisnici ne znaju za ovo jer većina i ne čita ugovor ali bi trebalo da to naglase pre potpisavanja u suprotnom je obmanjivanje korisnika. Kada su 2008. počeli da rade bukavlno su molili korisnike da se priklljuče na njihovu mrežu, sada kada su zauzeli deo trzista pokušavaju da nametnu svoj monopol.

Какав монопол? Где год они нуде нешто постоји АДСЛ а углавном постоје и кабловски провајдери и ко све не. Овде се свако ко понуди добре услове назове монополистом. Како другачије да назовем некога ко ће (вероватно) да ми ускоро уведе FTTH и пусти оптички 60/6 интернет плус дигиталну телевизију за 2.690 док рецимо код СББ-а за те паре могу да добијем 25/2? Камо среће да се појави још неки монополиста ;) који ће да ми понуди 100/100 за исте паре.
То што пише у уговору се прочита а не после неког времена кука да нису знали да мора да се раније одјави. Код нас 99% не прочита уговор него само баци поглед и потпише. Време је да се почне са читањем.

Успут, не разумем оне који годинама користе провајдере и неке услуге којима уопште нису задовољни. Ајде да једном не знају па им се УО аутоматски продужи али следећа прилика је права да се раскине.

Ako su mogli da naznace da je ugovor 12 ili 24 meseca mogu i da naznace da se isti produžava automatski. Niko ne ocekuje da mu se ugovor produzi, gde to ima?

Сад би био ред да напишеш то што си помињао, које су то цене упола јефтиније од ових које нуди твој провајдер? Можда не налазим оно на шта мислиш, али netnet нуди оптику по цени од рецимо 3.250 за 50/6 док ехе-нет нуди 60/6 за 2.350. Некако ми математика не каже да је дупло скупље. ;) Пошто размишљам да до краја године пређем на ехе-нет, значило би ми да сазнам и за боље понуде, под условом да могу да добаце до мене. Да ли знаш које крајеве Ниша покрива netnet па да размислим и о њима?

Хм, netnet у ценовнику пише да нуди FTTH до куће а FTTB до зграде што ми се баш и не свиђа.

Није ми циљ био да рекламирам било кога, друга је поента мог поста. То за цену ми је рекао радник монтажер. У сваком случају exe net у Н.Бањи нема оптичку инфраструктуру, и тешко да ће је икада имати, зато само да се одкачим од овог робовласничког уговора и ето мене на оптици :).

Preko TS otvara najnormalnije, moguce je da su stvarno zabranili pristup tom sajtu sto je svakako jadno.
Cega se boje?

Па конкуренције. Највише ми се гади њихов неморални приступ који се манифестује на сваком кораку. Како само искоришћавају монтажере за смешне паре. Увек држе оглас да им требају монажери.

Srpska posla....

Taj ugovor se verovatno produzava na neodredjeno, tj. moze da se raskine u svakom trenutku. Produzava se iz razloga da ne bi ostali bez usluge ukoliko ste zaboravili da istice, bar je tako u mts-u i sbb-u pa pretpostavljam da je i ovde tako.

То што пише у уговору се прочита а не после неког времена кука да нису знали да мора да се раније одјави. Код нас 99% не прочита уговор него само баци поглед и потпише. Време је да се почне са читањем.

Успут, не разумем оне који годинама користе провајдере и неке услуге којима уопште нису задовољни. Ајде да једном не знају па им се УО аутоматски продужи али следећа прилика је права да се раскине.[/QUOTE]

Следећа прилика је за годину или две године дана ако којим случајем човек буде спречен или заборави. У Нишкој Бањи немаш баш много опција за интернет тако да знао ја не знао за тај њихов члан у уговору немам пуно избора. Али, Богу хвала, пробудила се конукренција тако да што се мене тиче, код мене су им дани одборајни.

А прихватам позив на пиво. ;)
Radujem se tome!

Није ми циљ био да рекламирам било кога, друга је поента мог поста. То за цену ми је рекао радник монтажер. У сваком случају exe net у Н.Бањи нема оптичку инфраструктуру, и тешко да ће је икада имати, зато само да се одкачим од овог робовласничког уговора и ето мене на оптици :).

Očigledno da ti je to bio cilj. Prvi post koji si napravio na ovom forumu je baš reklama za net net. Što se tiče njihovog sajta meni otvara bez problema. Dobro me podseti da ti ispričam: Jedan drugar sa sela iz okoline Niša ima net net wireless. Ja neću da pišem o tome kako mu jadno radi samo ću da pomenem da mi se žalio da kada je probao da otvori exe net sajt da se prijavi, automatski mu se redirektuje i otvara net net sajt. Pa ti sad vidi. Koliko vidim na optici se net net sajt otvara normalno. Takođe pre nedelju dana sam gledao njihov sajt sa exe neta normalno. Tako da otkud znaš da net net možda nije imao problema sa rutama i slično.

Takođe smešno je uporediti ova dva provajdera. To ti je isto kao kad uporediš BMW i fiat 500L. Veličina exe neta u poređenju sa net netom je neuporediva. Sumnjam da bilo kada net net može da bude exe netu konkurencija. To mi je preneo čovek koji radi u ptt-u.

A ovo o monopolu što si napisao samo govori o tome da ne znaš šta je monopol.

Što se tiče ugovora, takvi su ti ugovori uglavnom kod svih provajdera. Ne odobravam ali oni se tako štite da korisnici ne prelaze od jednog do drugog kada su akcije. Pretpostavljam.

Zvao sam drugara, ugovor je takav i kod net neta. Raspitaj se ti malo bolje gde bi da pređeš.

Ovo sve potvrđuje ono što sam napisao gore. Posle kad dođe exe net u Banji ako već nema mrežu tamo onda ćeš da kukaš na net net. Bolje ti pređi na telekom i reši nedoumice!

Poslednja izmena:
Radujem se tome!

Očigledno da ti je to bio cilj. Prvi post koji si napravio na ovom forumu je baš reklama za net net. Što se tiče njihovog sajta meni otvara bez problema. Dobro me podseti da ti ispričam: Jedan drugar sa sela iz okoline Niša ima net net wireless. Ja neću da pišem o tome kako mu jadno radi samo ću da pomenem da mi se žalio da kada je probao da otvori exe net sajt da se prijavi, automatski mu se redirektuje i otvara net net sajt. Pa ti sad vidi. Koliko vidim na optici se net net sajt otvara normalno. Takođe pre nedelju dana sam gledao njihov sajt sa exe neta normalno. Tako da otkud znaš da net net možda nije imao problema sa rutama i slično.

Takođe smešno je uporediti ova dva provajdera. To ti je isto kao kad uporediš BMW i fiat 500L. Veličina exe neta u poređenju sa net netom je neuporediva. Sumnjam da bilo kada net net može da bude exe netu konkurencija. To mi je preneo čovek koji radi u ptt-u.

A ovo o monopolu što si napisao samo govori o tome da ne znaš šta je monopol.

Što se tiče ugovora, takvi su ti ugovori uglavnom kod svih provajdera. Ne odobravam ali oni se tako štite da korisnici ne prelaze od jednog do drugog kada su akcije. Pretpostavljam.

Zvao sam drugara, ugovor je takav i kod net neta. Raspitaj se ti malo bolje gde bi da pređeš.

Ovo sve potvrđuje ono što sam napisao gore. Posle kad dođe exe net u Banji ako već nema mrežu tamo onda ćeš da kukaš na net net. Bolje ti pređi na telekom i reši nedoumice!

Па вероватно бих остао на exenet-у када би пустили оптуку у Бањи. Али мислим да ће за то бити потребно неколико светлосних година - брига њих за Бању. Можда их само ова netnet притисне. И даље стојим иза тога да је уговор катастрофа по корисника и скоро сам сигуран да може да се обори на суду, има о томе у ново закону о заштити потрошача - ко има времена може да се позабави. Сачекаћу да неко из комшилука проба овог новог провајдера па ћу донети одлуку, али како сам тренутно на wirelles-u, без обзира што је упитању exenet, мислим да оптика овог netnet-а мора боље да ради. Као што ти рече фића је фића а bmw је bmw. Е сад exenet има јефтиније оптичке пакете, али нема оптику у Бањи, дакле за мене је скупљи.

Сада стварно отвара, видели џибери па брже боље скинули забрану. Али добро је да су и други чланови форума видели да је сајт био забрањен. Мислим да једном тако "великом" оператеру не приличи спуштање на тај ниво. Netnet-у тако нешто може да приличи јер је ситан, али у овом случају се слон уплашио комарца и доказао да му је срце као у зеца, притом подцењујући своје кориснике и правећи их магарцима.

Што се уговора тиче није проблем да он треба да штити провајдера, али да се уговор продужава сам од себе ако се не јавим, па да чак и нема клаузуле више силе, јер могу да се не јавим због више силе, док провајдер може да некажњено ускрати интернет због више силе. Очигледно је да је ови уговором крајњи корисник крајње дисриминисан и по мени ништаван. И на сва звона има да звоним ово што сам објавио на овом форуму, јер звоним само истину.

Сумњам, мада нека то оцене читаоци и чланови форума, да заступаш интересе exeneta, зато што су приступ сајту netnet-а одблокирали синхронизовано са твојим постом. Ниси доказао да netnet блокира еxenet-ов сај, само си провукао. Да не грешим душу, али на то ми личи. Ја немам могућности да проверим твоју тврдњу.

Smešno mi je to što ti sve znaš unapred i što kukaš unapred. Šta si ti, Baba Vanga? Otkud znaš da oni neće omogućiti optiku kod tebe ? Za to makar možeš lako poslati mail i proveriti. Pa ako neće ti kaži onda da ih briga.

Ako može da se obori na sudu, šta je onda problem, zašto ih ne tužiš ? Presavij tabak i reši problem. To je makar lako bez kukanja. Svakako siguran sam da svaki ugovor može da se raskine, samo što sigurno moraš platiti neke penale jer su ti omogućili jeftinu uslugu sve vreme.

Ja zaista ni jednom nisam video da ne može da se otvori tako da mi je to što ti pričaš o džiberima neosnovano. Neka proveri još neko na forumu da li se otvara. Ima ovde još exe netovih korisnika.

Ti se ne žališ da ti exe net ne radi, nego se žališ što sad kad god poželiš ne možeš da pređeš na drugog provajdera. Pa svi provajderi imaju takve ugovore baš iz tog razloga da ne može korisnik kad god poželi da ide od jednog na drugog kad hoćee i da uvek ima najbolje uslove. Naravno da zastupam interese exe neta jer su mi ljudi omogućili da imam optiku, ovakav internet, perfektnu televiziju za malo para. Zadovoljan sam i naravno da ću pisati sve što je realno i tačno. A ako budem hteo da ih menjam, znam kad mi ističe i uzeću druge ponude, makar mogu da biram. Izašli mi u susret i odradili mi brzo instalaciju i plus mi nisu naplatili razvođenje kablova po stanu za televiziju. Za sada nema nikakve potrebe ni da razmišljam o nekom drugom.

Lepo je da si zadovoljan ali mene nakon prijave za uvodjenje optike nisu udostojili ni poziva ili bilo kakvog obavestenja. Neprofesonalni su ali dobro je da imamo pravo izbora.

Smešno mi je to što ti sve znaš unapred i što kukaš unapred. Šta si ti, Baba Vanga? Otkud znaš da oni neće omogućiti optiku kod tebe ? Za to makar možeš lako poslati mail i proveriti. Pa ako neće ti kaži onda da ih briga.

Ma nek pređe lepo u grad da živi i imaće optiku! :) Nije to za selo :) Šalim se naravno :)

Ako može da se obori na sudu, šta je onda problem, zašto ih ne tužiš ? Presavij tabak i reši problem. To je makar lako bez kukanja. Svakako siguran sam da svaki ugovor može da se raskine, samo što sigurno moraš platiti neke penale jer su ti omogućili jeftinu uslugu sve vreme.

Koliko ja znam u ugovoru nema nista nezakonito. Ugovor mora da se cita. Ali cinjenica da mu je do sad bio dobar a odjednom ne valja, pokazuje da je on sa svojom voljom pristao na sve uslove. Trebao si odmah da uzmes Jotel tamo, mada koliko znam i njihov ugovor je slican. Cini mi se da malu naknadu treba da plati za raskid kod exe neta ako je dugo korisnik. Mada mislim da ce da pogresi ako ode na Jotel.

Naravno da zastupam interese exe neta jer su mi ljudi omogućili da imam optiku, ovakav internet, perfektnu televiziju za malo para. Zadovoljan sam i naravno da ću pisati sve što je realno i tačno. A ako budem hteo da ih menjam, znam kad mi ističe i uzeću druge ponude, makar mogu da biram. Izašli mi u susret i odradili mi brzo instalaciju i plus mi nisu naplatili razvođenje kablova po stanu za televiziju. Za sada nema nikakve potrebe ni da razmišljam o nekom drugom.

+1 Slazem se u potpunosti. Bili su skroz korektni i brzi.

Ja zaista ni jednom nisam video da ne može da se otvori tako da mi je to što ti pričaš o džiberima neosnovano. Neka proveri još neko na forumu da li se otvara. Ima ovde još exe netovih korisnika.

Kod mene otvara. Uvek je otvaralo. Net net ume da puca dosta, igram sa drugom igru online, znam da pizdi na net net redovno. A i ovako nam se razlikuju pingovi za 20ms, samo sto kod njega skace dosta i ima loss. Ceka da mu istekne ugovor da predje na exenet.

Poslednja izmena:
Ниси доказао да netnet блокира еxenet-ов сај, само си провукао. Да не грешим душу, али на то ми личи. Ја немам могућности да проверим твоју тврдњу.

Ovo je 100% tacno, pitaj mog drugara. To je cele godine tako. Kada sa net neta otvoris exe net, dobijes nazad net net sajt tako da je exe netov sajt nemoguce da otvoris sa net neta. Ja sam ovom prijatelju jedanput slao print screen cenovnika zbog toga.

Koliko ja znam u ugovoru nema nista nezakonito. Ugovor mora da se cita. Ali cinjenica da mu je do sad bio dobar a odjednom ne valja, pokazuje da je on sa svojom voljom pristao na sve uslove. Trebao si odmah da uzmes Jotel tamo, mada koliko znam i njihov ugovor je slican. Cini mi se da malu naknadu treba da plati za raskid kod exe neta ako je dugo korisnik. Mada mislim da ce da pogresi ako ode na Jotel.

Kažu da Jotel dobro radi u Niškoj banji. Možda mu je to odlična solucija. Mada generalno Jotel suck.

A kakva je televizija kod net neta, piše da ima oko 100 kanala. Jel to IPTV ? Nije kao kod exe neta kablovska na optici ? Kakvi su kanali ? Pitam ako zna neko ko je uzeo tv kod netneta.

Meni na mail nisu odgovorili već 2 nedelje.
Video sam net kako radi na optici i to je extra ali isto tako dva drugara raskinuli wireless kod exe jer su non stop imali probleme a ovi se pravili blesavi, prijave pa se pojave tek sledeće nedelje i sl.
Nadam se spisku dig kanala i uvođenju usluge 72h.

Pogledaj za odgovor da ti nije u junk. Meni se to desilo par puta.

I ja kad sam koristio wireless i iptv pre, cekao sam jednom na intervenciju 3-4 dana, crklo je bilo napajanje za antenu.

Ne verujem za 72h da ce biti.

Ma nisam imao struju do malopre. Izašlo je nego ima puno kanala pa nisam video gde je.

Evo ga! Odlična slika. HD full na 50 inča! :)

Pojavili se još neki HD kanali koliko vidim. Extra.

Poslednja izmena:
Da na bilo koji USB medium. Vremenski setujes kad hoćeš da snima kao i koji kanal.

Nazad
Vrh Dno