Šta je novo?

Exceleram 2x2GB 1333MHz @ 2252MHz - ubica

trebalo bi da spuste u stvari, naime exceleram je od 21 februara uveo akciju prodaje brzih mem. modela po ceni jeftinijih.
dobavljaci navalite.
:D

Test u smislu cega? Nemas sta pretjeranog testirati kod memorija osim OC-a, a ako te ovi taktovi nisu odlucili na kupnju onda gledaj nesto tipa GTX3 i takve memorije :)Kako memorija ima PSC cipove, nemas o cemu razmisljati + sto ce nova serija dolaziti s Rippler hladnjakom

Takoder, nisi procitao gore sto sam napisao. Cijeli mushkin tim iz europe i tajvana sada radi u Exceleram-u. Pricao sam s marketing kolegom iz excelerama koji mi je to rekao i potvrdio da je mushkinu ostao sam tim iz SAD-a

Pa naprimer, dali ovaj modul moye da radi na 1800mhz cl 6-6-6 kao npr neki 3puta skuplji ram - jer onda ne isplati se investicija :)

Naravno da moze :) i bude. Nigdje nije receno da je to kraj memorije :) ali prvi dodir sa Sandy Bridge platformom, dok se malo skuzi kako funkcionira...

A uostalom daleko lakse je te taktove postici na P55 platformi, gdje nisi nicim ogranicen, dok na MIVE moras prakticki nakon svakog bclk-a podesavati skew napon i opcije

Dali je isto lakse na x58 platformi? :S:

Poslednja izmena:
Koliki maximalni napon za ovu memoriju?
Ja nisam uspeo da butujem na 2000 MHz sa auto setovanjima za latencije. Nisam jos utvrdio da li je problem wall FSB ili su u pitanju naponi za proc i/ili memoriju.

neces ni moci sa tim procesorom ;) (ako je taj iz potpisa)
Sve preko 1866 je lutrija ;) Za 2000 i preko potreban je thuban

Tebi tek nema sansi ;) Dobri su oni,al memorijski kontroler u proc je ogranicenje,plus uzeo si memoriju za intel i7 :p U principu radice na 1600mhz +-,ali preko,tesko.
@shang,ta memorija je extra kloker,moj savet stavi je na 1600mhz i cl6 latencije. To je bolje nego da radi na 2500mhz ;)

Poslednja izmena:
Ja koliko negde videh,ovu memaru nagurashe na ~2800mhz :O

http://www.exceleram.com/en/html/ep-series.html
ispravka ipak je 2602mhz :D
attachment.php

Ja nabavih tu EP seriju i mogu da potvrdim samo da u kombinaciji sa Intelom radi EXTRA ali zaista EXTRA i da sam prezadovoljan. Žao mi je što iz te EP serije ne rade module kapaciteta od 4GB pa da kupim komplet 2x4GB i da uživam bez obzira da li će se i koliko klokovati memorija...

AAAAUUUU!!!!!!! :shock::Klanjanje
Ako smo vec kod ove memorije nadam se da admin nece da mi izbrise post, dakle, imam ove memorije, 6GB, x58+i7 930, kako da ih namestim na 2000+mhz???

Trenutno proc radi na 3600mhz na 1,15V LINX stabilno. :D

Pusti bre mangupe.
Imaš proc koji ti jako lepo radi na difoltnom naponu i uživaj. To što će isterati memoriju na 2600 ti neće mnogo značiti ;).
PAL MAL, mislite o tome!

Pusti bre mangupe.
Imaš proc koji ti jako lepo radi na difoltnom naponu i uživaj. To što će isterati memoriju na 2600 ti neće mnogo značiti ;).
PAL MAL, mislite o tome!

Cisto hocu da malo namestim ove module, nista vise. Ako svako moze, zasto nebi mogao i ja? Samo neznam kako....

Sa zategnutim latencijama ko babinim sisama.

reko ti je da moras rucno da podesavas latnecije na nize vrednosti od onih koje su deklarisane.

^Sta ti reko za kevine... :d

Poenta je da se visoke frekvencije postizu sa labavim tajminzima.

ee cung cung mojne da bude jedan fatality :D salim se druze :p pa pobogu daj malo opsirnije mojne samo labavi tajmnzi i kais je labav pa se zateze,al kako i zasto? :D

ee cung cung mojne da bude jedan fatality :D salim se druze :p pa pobogu daj malo opsirnije mojne samo labavi tajmnzi i kais je labav pa se zateze,al kako i zasto? :D

:)

Neko je pravilo da sto je manja frekvencija i latencije mogu biti manje, i obrnuto. Zasto je to tako, nisam bas siguran. Jednostano nece da radi.

ako su na 10 treba da ih setujes na 9, ubiosu svaki paramtear predstvalja jednu latenciju..

na defaultu su 9-9-9-24 mislim...mada setovanje latencije nije dovoljno, trebam valjda povecavati voltazu itd itd...

Vrh Dno