Šta je novo?

Exceleram 2x2GB 1333MHz @ 2252MHz - ubica

auuu,lepo :) Samo bez hladnjaka deluje mi nekako jeftino,plus osecam da se ovoliko klokovana dosta greje?

Šta znam treba pitati Quake-a ja je nisam testirao.. :)
P.S
Ne može da deluje jeftino kad je jeftina po defaultu?

Poslednja izmena:
Covece ,), ko bi rekao... Pa ta memorija jos stize i u rinfuzu :d (bez kutije, omota, bilo cega).
Mala napomena-ima dva modela koji lice, trazite sa oznakom EP3001A (EP Series Overclock) a ne E30106A, razlika u ceni je oko 400din u korist prve.

Poslednja izmena:
Cini mi se da je to samo za slikanje - ne verujem da moze tako 24/7 bez dodatnog hladjenja.

Provrteo 32m :) Evo i testova na slici :)

2252MHz.jpg

Sav sam se najezio :d:d:d

Pa s obzirom da je budzetska memorija ovo je vrhunski rez.

Extra stvar za Dz pare :D A sta je sa ovim malo `boljim` (skipljim) modelima,recimo 1600mhz ? Koliko bi ja to mogao da nasviram?

Ja sam moju peglao do 1856mhz latencije su bile 9-10-9-27

Pa ako hocesh veci takt morash malo da olabavish latencije.

Evo da i ja kazem koju o ovoj memoriji, posto sam je i testirao.

Kada sam dobio memoriju, mislio sam da ako postignem 1500MHz s istim latencijama ce biti super. Memoriju ubacio u tripple channel u Asus R3E plocu i memorija ode na 2150MHz. Svako malo sam provjeravao da li je to ta brzina, da mozda mnozitelji ne rade ili slicno :D

I rekoh idem probati na Maximus IV Extreme kako dise. 1600MHz s 1.4v na 9-9-9 pa rekoh idem probati na nizim latencijama. Memorija je bila potpuno stabilna na 1600MHz 6-8-7 @ 1.55v i mogao si je testirati kako god hoces, ali je na tome radila potpuno stabilno. Kako je memoriju malo teze OC-ati na SB platformi, isao sam samo s mnoziteljima gore. 1866 9-9-9 @ 1.55v takoder full stabilno, 2133 9-10-9 @ 1.55v isto, dok na 2252 je bila 32m stabilna. Radila je full stabilno na nekih 2200MHz za 24/7h

Ono sto me je iznenadilo je da sandy bridge obozava brzinu memorije. Vrti na 1600MHz 6-6-6 i na 1866MHz 9-9-9 i rezultati ce biti jaako slicno, ako ne i bolji s CL9 i 1866MHz. Rezultati su dostupni OVDJE pa ako tko hoce vidjeti o cemu pricam...

WOW :shock:

Ko planira da kupi nek' pozuri, posto kontam da ce cena da joj ide na gore :S:

BTW, je l' u planu test na AM3 platformi?

Kada bih imao neku plocu poput odlicne Crosshair IV Extreme, mozda bih i mogao testirati je na navedenoj platformi, ali trenutno imam kod sebe samo Gigabyte mATX plocu s x2 procesorom pa mislim da nece

Ali s ovom memorijom nismo zavrsili, probat cemo se jos dodatno poigrati s njom, a MOOZDA je bacimo i pod LN2 da vidimo kako ce raditi, ali to jos ne mozemo nista garantirati.

Oni koji nisu znali, cijeli Mushkin tim iz Europe i Tajvana je presao u Exceleram. Ne zanima ih nabijanje cijena vec zele da memorije budu pristupacne korisnicima poput ove. Bit ce memorija s ovim cipovima i u 1600MHz varijanti, ali cemu kad i ova rasutra bez hladnjaka :)

Oni koji nisu znali, cijeli Mushkin tim iz Europe i Tajvana je presao u Exceleram. Ne zanima ih nabijanje cijena vec zele da memorije budu pristupacne korisnicima poput ove. Bit ce memorija s ovim cipovima i u 1600MHz varijanti, ali cemu kad i ova rasutra bez hladnjaka :)

Mislio sam na nase maloprodaje ;)

Ovo je dokaz da Powerchip (PSC) DRAM čipovi (koji su inače i na ovoj memoriji) nisu za bacanje... :d

A nije ni čudo, pošto su od skoro svi PSC čipovi pod Elpida brendom za dalju prodaju.

Evo dobih sada informaciju da ce ista memorija, po istoj cijeni, dolaziti s Rippler hladnjakom :)

Nema sta, strava memorija

Vrlo vrlo interesantno, sa stock 1333mhz do 2252mhz WAUUU!!!!! Posto palniram da kupim ddr3 memorije, dali neko moze da napravi uporedni test ili ako zna gde je neka ubaci link npr ove EXCLERAM memorije vs mushkin, corsair (skuplje) memorije? Fala unapred.

Winbond se povampirio :).

Vrlo vrlo interesantno, sa stock 1333mhz do 2252mhz WAUUU!!!!! Posto palniram da kupim ddr3 memorije, dali neko moze da napravi uporedni test ili ako zna gde je neka ubaci link npr ove EXCLERAM memorije vs mushkin, corsair (skuplje) memorije? Fala unapred.

Test u smislu cega? Nemas sta pretjeranog testirati kod memorija osim OC-a, a ako te ovi taktovi nisu odlucili na kupnju onda gledaj nesto tipa GTX3 i takve memorije :)Kako memorija ima PSC cipove, nemas o cemu razmisljati + sto ce nova serija dolaziti s Rippler hladnjakom

Takoder, nisi procitao gore sto sam napisao. Cijeli mushkin tim iz europe i tajvana sada radi u Exceleram-u. Pricao sam s marketing kolegom iz excelerama koji mi je to rekao i potvrdio da je mushkinu ostao sam tim iz SAD-a

Poslednja izmena:
Naravno da moze :) i bude. Nigdje nije receno da je to kraj memorije :) ali prvi dodir sa Sandy Bridge platformom, dok se malo skuzi kako funkcionira...

A uostalom daleko lakse je te taktove postici na P55 platformi, gdje nisi nicim ogranicen, dok na MIVE moras prakticki nakon svakog bclk-a podesavati skew napon i opcije

Poslednja izmena:
Ma sve ja to znam, ali ako ovi nasi vide da je potraznja veca (a pretpostavljam da ce biti posle ovakvih testova), ima garant da dignu cenu.

Cena će ostati sem ako ne bude promene na "temu" EVRO - DOLAR. Međutim koliko sam doznao iz prve ruke :) količine su ograničene, stoga ko ugrabi ugrabio je :)

EXCELERAM = Mushkin :) Samo za USa je druga priča. :)

HWG trenunto testira najviše memorija u regionu, i biće ih sve više jer je sve više prepoznatljiv po testiranju 4 glavne komponete, za šta je Quake zadužen :) čove sa najviše znanja. :)

Poslednja izmena:
Pitao sam i na drugom forumu,al da postavim pitanje i ovde. Ako imam sad 2x2 GB Mushkin Black line sa latencijama 7-9-7-24 1600 Mhz na 1.65V,i hocu da dokupim ovu Excelram memoriju,da li ce memorije moci da rade u paru na Mushkin latencijama? Ne bih da se mucim da prodajem pa da kupujem jednu istu :)

Vrh Dno